Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
22. November , 2024, 13:52:52
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 7 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Aku LP do 15 by ste mi doporucili???  (Prečítané 23312 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
Milos1
stály hosť
Príspevkov: 1250

Wherever you go, there you are!

« Odpoveď #45 kedy: 07. Február , 2007, 22:32:36 »

Citácia: RobG
Doložil by som pár korún a kúpil VINTAGE LP.
Práveže môže ešte pár korún ubrať, teda ušetriť.  Žmurk

Citácia: milosk
Skúšali sme tam dať 010, no tie krky to neboli schopné udržať, bol tam priehyb ca 2mm v strede ktorý sa nedal vôbec vyrovnať. Na O11 si to neviem predstaviť čo by to s tým krkom spravilo.
A ako ste to nakoniec vyriešili?
« Posledná zmena: 07. Február , 2007, 22:35:34 od Milos1 » Zaznamenané

Gretsch, Gibson, Epiphone, C.F.Martin, Höfner, Boss, TCE, Vox, Fender, Elixir, Dunlop. www.neuszer.sk www.prorock.sk www.on-board.sk
milosk
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 74

« Odpoveď #46 kedy: 07. Február , 2007, 23:09:46 »

Citácia: RobG
Doložil by som pár korún a kúpil VINTAGE LP.
Práveže môže ešte pár korún ubrať, teda ušetriť.  Žmurk

Citácia: milosk
Skúšali sme tam dať 010, no tie krky to neboli schopné udržať, bol tam priehyb ca 2mm v strede ktorý sa nedal vôbec vyrovnať. Na O11 si to neviem predstaviť čo by to s tým krkom spravilo.
A ako ste to nakoniec vyriešili?

Museli sme tam dať naspäť OO9, tvrdšie struny jednoducho tie krky nezniesli.Prerábať tiahlo, to znamená dať dole hmatník
osadiť funkčné tiahlo, naspäť hmatník. nanovo prepražcovať, zbytočné náklady.Jednoduchšie by bolo vymeniť krk ale aj to už tú gitaru predraží o 35-40% čo sa nám k danému nástroju z číny zdalo trochu veľa.
« Posledná zmena: 07. Február , 2007, 23:10:56 od milosk » Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #47 kedy: 08. Február , 2007, 01:08:51 »

milosk na druhej strane videl moju kópiu Gibsonu CS 355 od Vintage - VSA555 a tiež (aj keď nechcel :) ), musel skonštatovať, že tá gitarka je veľmi fajn (a za tú cenu). Zvuk má veľmi dobrý a tiahlo funguje bez problémov.

Mal som chvíľu požičaný originál Gibson a ten sa mi vôbec nepáčil, už na sucho znel tupo, preglejkovo, stredovo (ako banjo) a nekonkrétne v basoch. Niekomu možno práve to vyhovuje, mne nie.

Treba ísť do obchodu a dobre si vybrať. Milos1 je veľmi príjemný a ochotný predavač v On-boarde, všetko, keď je treba, na požiadanie nastaví, pripraví, aj kávičku ku skúšaniu urobí. Žmurk
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #48 kedy: 08. Február , 2007, 02:12:56 »

Mal som chvíľu požičaný originál Gibson a ten sa mi vôbec nepáčil, už na sucho znel tupo, preglejkovo, stredovo (ako banjo) a nekonkrétne v basoch. Niekomu možno práve to vyhovuje, mne nie.

Pitu, a co tak na nej hrat nielen nasucho? Tie gitary boli robene tak, aby sa zapichli do nejakeho fajn aparatu. Su to konieckoncov stale "len" elektricke gitary. Žmurk
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
milosk
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #49 kedy: 08. Február , 2007, 07:54:16 »

Citácia
milosk na druhej strane videl moju kópiu Gibsonu CS 355 od Vintage - VSA555 a tiež (aj keď nechcel :) ), musel skonštatovať, že tá gitarka je veľmi fajn (a za tú cenu).

Áno Pitu má v tomto pravdu, išlo však o  semiakustiku. Aj milos1 má vraj vydarený kus, zatiaľ som len počul že je dobrý. To sú dva o ktorých viem že sú v poriadku. Bohužiaľ tie ostatné čo mi prešli cez ruky mali či už menší alebo väčší  problém. Ako som povedal, nejde mi o to, aby som značku Vintage zatracoval, len upozorňujem, že si treba dať pozor.
Určite sa medzi nimi nájde aj slušný kus a milos1 pomôže s pozretím, alebo vyskúšaním či je všetko v poriadku. Gitarám sa rozumie hlavne LP, bez problémov by som sa na neho obrátil, určite rád pomôže.
« Posledná zmena: 08. Február , 2007, 09:51:54 od Pitu » Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #50 kedy: 08. Február , 2007, 09:50:44 »

Pitu, a co tak na nej hrat nielen nasucho? Tie gitary boli robene tak, aby sa zapichli do nejakeho fajn aparatu. Su to konieckoncov stale "len" elektricke gitary. Žmurk

Neboj sa, zapojil som ju aj do aparátu :) , ale vôbec ma nebavila, znela mi rovnako ako nasucho. Mal som ju pár dní doma, občas som si na ňu brnkol, či sa niečo vo mne nepohne, ale bol som z tej gitary sklamaný. Ja potrebujem počuť konkrétny zvuk všetkých strún, nie to, čo liezlo z nej. Z tupého zvuku ani na aparáte toho moc nevykúzliš. Ale hovorím, niekomu sa možno práve to páči, mne nie.

Veľmi pekne hrá podľa mňa tvoja gitarka - Klasovka a pekne hrá aj moja Vintage. Žmurk
Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #51 kedy: 08. Február , 2007, 09:53:55 »

Určite sa medzi nimi nájde aj slušný kus a milos1 pomôže s pozretím, alebo vyskúšaním či je všetko v poriadku. Gitarám sa rozumie hlavne LP, bez problémov by som sa na neho obrátil, určite rád pomôže.

Môžeme sa niekedy spolu mrknúť za ním do predajne. Žmurk
Zaznamenané

Milos1
stály hosť

« Odpoveď #52 kedy: 08. Február , 2007, 10:26:25 »

Šak mi nerobte takú reklamu, lebo to tu majo Guitman zavre.  Popiskujem si
No tieto čo tu máme by mali byt v poriadku, vyberal som ich s kamarátom vo velkosklade vždy asi zo 4 kusov. Ale tiež niesom všehovedec. Špony som na kažej neskúšal, len tie čo som šteloval. A tie šli.
Zaznamenané

Gretsch, Gibson, Epiphone, C.F.Martin, Höfner, Boss, TCE, Vox, Fender, Elixir, Dunlop. www.neuszer.sk www.prorock.sk www.on-board.sk
bubla15
stály hosť
Príspevkov: 972

« Odpoveď #53 kedy: 08. Február , 2007, 12:01:08 »

hmhmhm, ja chcem strata za lacny peniaz, nech mi sadne do ruky (pochopitelne v ramci moznosti) a nech na tom mozem mat v klude 11 struny a nestrat sa o nejake technicke problemy. a musi byt novy lebo jedine cez splatky (nevyhody studenta part tajmistu). mno ale po vyplaticke bezim do on boardu na kavicku  Žmurk
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #54 kedy: 08. Február , 2007, 14:53:18 »

Šak mi nerobte takú reklamu, lebo to tu majo Guitman zavre.  Popiskujem si

Ved Ti tu znosili Tvoju ES335 pod zem, co si ju nebranis? Bacha na vec kamo!  Žmurk

Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Milos1
stály hosť

« Odpoveď #55 kedy: 08. Február , 2007, 15:32:58 »

Čo mám brániť, proste sa Piťovi nepáči a mne hej. Má to bluesový preglejkový zvuk, ako má Chuck Berry, Eric Clapton, myslím že to z masívu nedostaneš, je tam niečo proste, na tom charaktere, čo sa ináč ako z bendžového preglejkového zvuku nedá dostať.
Zaznamenané

milosk
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #56 kedy: 08. Február , 2007, 15:38:09 »

Trochu by som oponoval, masív potrebuje, ak sa na ňom pravidelne hrá tak rok, aby sa zaguľatil a orezali sa pre nový nástroj typické ostré výšky.Potom by som porovnával, či sa daná guľatosť dá z nástroja dostať alebo nie.
Zaznamenané
bachmusic
nováčik
*
Príspevkov: 22

« Odpoveď #57 kedy: 08. Február , 2007, 16:15:09 »

No budete asi prskat , ale jako LP do 15.000,- bych volil náš BaCH PL-03.
Už to slyším  . . . . sorry kluci.
Kdybych na něj nyní nehrál - a to jsem měl HARMONY ze 70. a originál Gibson
ani bych nedutal.
Vážně jen jsem použil snímače TESLA s ALNICO magnety a je to.
Zaznamenané
brianlover
pravidelný návštevník
Príspevkov: 347

« Odpoveď #58 kedy: 08. Február , 2007, 19:18:08 »

No budete asi prskat , ale jako LP do 15.000,- bych volil náš BaCH PL-03.
Už to slyším  . . . . sorry kluci.
Kdybych na něj nyní nehrál - a to jsem měl HARMONY ze 70. a originál Gibson
ani bych nedutal.
Vážně jen jsem použil snímače TESLA s ALNICO magnety a je to.

prihod nejake nahravky ved.. Žmurk
Zaznamenané
bubla15
stály hosť
Príspevkov: 972

« Odpoveď #59 kedy: 08. Február , 2007, 21:19:32 »

hmmmm inak ma to znepokojuje s tym tiahlom sakra, btw a to henry hra s deviatkami strunami teraz kvoli tomu ? teda iba z pocutia viem ze hrava na podstatne hrubsich strunach
Zaznamenané
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 7 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.085 sekund, 23 otázok.