Hmm tak som si pekne pracne presiel celu diskusiu a chcel by som sa tiez podelit o nazor.
Celkom som sa zasmial na vacsine prispekov co su tuna pisane
chalani
no nechame tak
Uz si nepamatam presne kedy to bolo ale sme s kamaratom s matesom konkretne robili taky maly slepotest.( dufam ze to sem uz niekde nepisal lebo som to nikde nenasiel)
Skratka doniesol som k nemu do obchodu mojho american stratocastera on doniesol svojho deluxe stratocaster zapojili sme to do JVM Marshall a skusali.
Zrazu sme si povedali ze podme spravit "slepy" testy. Tak som sa otocil chrbtom k aparatu a mates postupne striedal gitary medzi nimi aj tie nase +"strat" bachy z obochodu.
Poviem Vam uprimne ako rozdiel v zvuku bol naozaj minimalny a fakt si nikto netrufol odhadnut ze ktora gitara prave teraz hra.
Spracovanie Bachu samozrejme nie je take ako u Fenderu ale tak to ani nikto necaka v tej cene, islo nam vtedy len cisto o zvuk.
Jednoducho su tie gitary v tej cenovej kategorii velmi dobre neviem porovnat s napr Vintage ale urcite lepsie ako SX a Stagg tie som skusal.
Pocit z hrania je ale prave to preco by som si tuto gitaru ja osobne asi nekupil. Ked som porovnal krk a hmatnik fendru a bachu tak to bol naozaj rozdiel asi ako mercedes a trabant.
Skratka to drevo ktore bolo na hmatniku a krku bolo take akesi... ja neviem ako to povedat ja na to mam taky nazov ze je take "suche" proste nema tu akost nie je take zive.
Toto sa mi ale stalo aj s original gibson les paulom v USA ze mal na hmatniku taketo drevo...