Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
15. November , 2024, 12:40:24
Strán: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 21 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: gitary/shop BACH??  (Prečítané 108602 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #75 kedy: 09. Február , 2007, 18:36:33 »

inak fakt nechapem tuna niektorych ludi...kto z vas vie,ake su ceny dreva niekde v Indonezii? asi nikto..kto z vas vie v akych cenach sa pohybuje hardware,ked ho kupujete na tony? asi tiez nikto..to,ze si nejaky Fender alebo Gibson prirata k vyrobnej cene 300 %,len kvoli tomu napisu na hlave,tak to este neznamena,ze akonahle stoji gitara menej,musi to byt crep. Proste darmo tu budete o tom teoretizovat...clovek to zisti,iba ked vyskusa.

zatial ani moje ani skusenosti kopu dalsich ludi nepotvrdili, ze sa da v obchode zohnat seriozna gitara za smiesny peniaz (smiesny rozumej do cca 10000). pod serioznou gitarou myslim nastroj, ktory je v poriadku tak ako je z obchodu, netreba prekopat elektroniku, vymenit potaky, prepinac, HW, snimace a je z kvalitneho dreva a dokonca aj hra a ladi. kvalita nieco stoji a to si uvedomuju predovsetkym vyrobcovia, predajcovia, obchodnici a preto su ceny take ake su. ze uz sa niektori obchodnici snazia prizivit na svojom vybudovanom mene a za premrstene ceny predavaju kadeco je uz druha vec. ale ukaz mi obchodnika, ktory "odtrhne" zo svojho vrecka len preto aby sa na pultoch objavili nastroje za naozaj prijatelne sumy. rad by som veril, ze napr bachmusic bude splnat to co tu odznelo (za malo penazi vela muziky), ale zatial je u vacsiny obchodnikou filozfia rovnaka (nech uz ide o stagg, sx, behringer, gibson, fender, epiphone,esp, ibanez) a to nabalit svoje vrecka. len s tym rozdielom, ze jedni ponukaju za prijatelne sumy "nastroje" a druhi NASTROJE za mastne sumy
« Posledná zmena: 09. Február , 2007, 18:38:12 od styrioci » Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #76 kedy: 09. Február , 2007, 22:22:46 »

Gitary Bach som v zivote nevidel, ani o nich nic nepocul. Cize sa ku kvalite a zvuku nebudem absolutne vyjadrovat.

Chcem sa vyjadrit ale k inym veciam v tejto teme:
Myslim, ze jediny prispevok v tejto debate, ktory sa do temy "gitary BACH" hodil, je ten od MrRedwina. Aj ked nie je moc pozitivny, ale aspon pise o gitarach BACH, ktore v rukach vyskusal. Vsetko ostatne v tejto teme sa venuje nejakym pochybnym a neskutocne stupidnym dohadam. Tymto sa absolutne nic nevyriesi, len sa polemizuje.  Popiskujem si

Je predsa jedno kolko nastroj stoji. Ide o to, ci je konecny zakaznik spokojny. Aj ked bude mat nastroj za 3000Sk aj za 100000Sk. Drzal som v ruke kopec dobrych nastrojov MadeInKorea, ktore sa mohli rovnat aj tym MadeInUSA. Aj ked zvycsa platilo pravidlo, ze tie pomery cena/kvalita platila u kazdeho vyrobcu inak... cize od pomyselneho stredu sa naslo viac "lepsich" gitar v USA nez v Korei. Ale potom je to len o prachoch, kto sa na co citi. Kazdopadne treba kazdy nastroj zobrat do ruky a az potom si urobit nazor. Ale nie nazor jednoho nastroja robi nazor na celu firmu.  Nezahrávaj sa

Nikde nie je napisane, ze dobry nastroj sa neda vyrobit hocikde na svete (Korea, USA, SK, CZ, ....) to je jedno.
Kazdy hrac ma ine poziadavky na zvuk nastroja a pohodlie, ktore mu prinasa. Ked sa niekomu pacia tlste krky, tak pre toho, kto ma rad "pravitka" musi byt tento nastroj vyslovene nevyhovujuci. Tazko potom dvaja takyto ludia napisu rovnaku recenziu, ktora hodnoti nastroj ako taky. Tych kriterii je vela, nielen hrubka krku, ktoru na nastroji muzikant hlada. Cize jednoslovne hodnotenie DOBRA / ZLA gitara, to proste neberiem. ?§!.

Tak toto je určite pravda. Aj Fender made in USA sa vyrába včíne. Málokto tomu chce veriť , ale v amerike sa robí len Custom Schop.
Prosim ta, taketo nepodlozene tvrdenia si nechaj pre seba. Zbytocne zavadzas. Som zvedavy v kolkych takych fabrikach si bol, kde sa robia cinske USA Fendre.  To co bolo? červená-von
Hold slováci sú z 90% presvedčený že pokiaľ nemám na hlave Gibson Fender Ibanez atď. tak vlastne nemám gitaru. Na západe alebo v amerike je to opačné. Ale pre muzikanta to má väčšiu cenu, lebo je to svojim spôsobom originál a nie sériovka.
To beriem, ze pre muzikanta, ktory ma dobry nastroj je jedno, co ma napisane na hlave. Ale s tym presvedcenim Slovakov by som trosku ubrzdil. Moznoze hlavny dovod, preco si u nas ludia este nenasli navyk davat si stavat nastroje ku gitararom je ten, ze nevies co kupujes. Je to pohodlnejsie si nastroj pred kupov vyskusat, ako dat nieco stavat a nevies, aky bude vysledok. Potom ten nastroj budes horkotazko predavat a za aku cenu este pomlcim.

Navrhujem, aby prišiel človek z Bachmusic s viacerými gitarami (aj typmi) na prezentáciu. Ale keď budú gitary dobré, tak prečo by sa nemali u nás predávať. Keď budú na figu, tak sa to napíše a bude vybavené. Ok?  Žmurk
Plny suhlas Pitu.  Som metlak

RE BACHmusic: Som rad, ze sa tu nasiel aj niekto, kto moze napisat aj priamo od BACHu, ale daj si pozor na tie nepresnosti, ktore tu pises. Pisat o Epi ako o Gibson, sak to uz hned mozes napisat, ze BACH LP je Gibson.  :)

« Posledná zmena: 09. Február , 2007, 22:24:31 od dr.karpathorky » Zaznamenané
rudy
Hosť
« Odpoveď #77 kedy: 09. Február , 2007, 23:20:46 »

dr,karpat:nechcem rypat,ale ako rozoznaš,či ten " USA Fender" je vyrobeny v čine alebo usa ? Ako možeš vediet,či sa to po"sučiastkach " nevyrobi v čine a v usa len zkompletizuje? Ako rozoznaš,ktora čast je vyrobena v čine /alebo hocikde vo svete /a ktora v usa? ,ako vieš či sa nejaky material nedovezie do činy a tam sa vyrobia komponenty a opet v usa sklada? atd. Ja osobne neviem,ale každa firma za sučasneho "mizerneho stavu svetovej ekonomiky" urobi všetko pre dosiahnutie nizkych vyrobnych nakladov a zvyšenie zisku. / len tak na okraj-šikovny slovensky gitarar vyrobi bez problemov" Fender MADE IN USA " a nikto to nerozozna./
« Posledná zmena: 09. Február , 2007, 23:35:52 od rudy » Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #78 kedy: 10. Február , 2007, 00:16:48 »

dr,karpat:nechcem rypat,ale ako rozoznaš,či ten " USA Fender" je vyrobeny v čine alebo usa ?
Rudy, odpoviem ti protiotazkou: "ako rozoznáš, že to je vyrobené v číne a nie v USA?" to by ma zaujímalo. Daj mi dokaz o opaku.

len tak na okraj-šikovny slovensky gitarar vyrobi bez problemov" Fender MADE IN USA " a nikto to nerozozna./
Ktory? Mal som v ruke do 25 stratov MadeInSK(nebudem pisat od koho vsetkeho, aby som neurazal), ale bohuzial sa ani jeden takto nechoval. Niektore hrali dobre, niektore excelentne, ale ani jeden nehral ako Fender. Mam svoju predstavu o Fender Strat zvuku, ktoru mi este ziaden SK vyrobca nenaplnil. Ked si zratas, kolko stoji USA Fender strat a kolko pytaju "gitarari" za ich kopie, do ktorych das ten isty HW aj snimace, tak sa to cenovo velmi blizi. Ale toto je na inu debatu Rudy. Dame niekedy pivecko.  Na zdravie!
Netvrdim, ze nasi vyrobcovia nevedia spravit dobry nastroj (viem ze vedia), ale ked chces urcity typ zvuku, tak ho najdej lahsie v originali, nez preinvestovat nemalo prostriedkov na vyrobu a tazke hodnotenia.
« Posledná zmena: 10. Február , 2007, 00:22:18 od dr.karpathorky » Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #79 kedy: 10. Február , 2007, 00:50:59 »

Mal som v ruke do 25 stratov MadeInSK(nebudem pisat od koho vsetkeho, aby som neurazal), ale bohuzial sa ani jeden takto nechoval. Niektore hrali dobre, niektore excelentne, ale ani jeden nehral ako Fender. Mam svoju predstavu o Fender Strat zvuku, ktoru mi este ziaden SK vyrobca nenaplnil.

Keď bude zachovaný materiál, snímače, mechanika, elektronika, rozmery ..., tak to podľa mňa nemá prečo hrať inak. Myslím výrazne. Bude tam nanajvýš taký rozdiel, ako medzi jednotlivými Fender gitarami, keďže sa predsa len každá jednotlivá gitara chová trochu inak.

Boli to určite presné kópie? Nemáš pocit, že si možno len podvedome nechcel pripustiť, že ten zvuk môže byť taký?  Popiskujem si
Zaznamenané

milosk
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 74

« Odpoveď #80 kedy: 10. Február , 2007, 03:40:01 »

Sory dr.karpothorky gitarami sa zaoberám 26 rokov a nehrám sa na žiadneho majstra sveta, ale myslím si že som už niečo v danom obore za tú dobu preskákal. Na začiatku tejto doby, na slovensku vládli tak akurát jolana diamant galaxis či superstar.
Avšak už vtedy taký výrobcovia ako Frešo, Velecký, Krivosudský ( keď spomeniem seba, tak sa to otočí len proti mne) robili slušné gitary, ktoré v pohode predčili spomínané gitary. Robo Krivosudský, ktorý emigroval do Kanady sa mimochodom podieľal na výrobe Parkerov, tento dizajn vytvoril na slovensku v 1984. Od neho som mal prístup k veciam,  o ktorých v tej dobe na slovensku ani len nechyrovali.Už vtedy sme kopčili tremolá ako rockinger, kahler, či floyd rose v ďaleko lepšej kvalite ako toľko spomínaný kórejsko-čínsky hardware.Dávali sme schaller a kvalitný pražcový drôt  a nie to mosadzné blato čo používali české továrne.Zákazníci si to vtedy dokázali oveľa viac vážiť, ako v dnešnej dobe. Americký konzum po revolúcii prenikol aj do tejto oblasti.To čo už je na západe prežitok u nás je v plnom rozmachu.Čo to je stratocaster v Amerike, niečo podobné ako bol chrobák v Nemecku. Lacná ľudová gitara, vymyslená pre široké masy.Stačí si prečítať históriu, je o tom napísaná nejedna knižka.Stratocaster ktorý si v Amerike kúpiš za pár dolárov, bežne za 500.To je pri dnešnom kurze 13000. Za koľko sa predáva u nás? Bez problémov za ňu vysolia 40000 len preto že je to Amerika.Aj ten chrobák už nie je ľudové vozítko. Kôli image zaň zaplatíš 4x toľko. Vyrobiť stratocaster aby hral ako originál, podľa Teba nemožné.Ja sa nad tým len pousmejem.Robil som ďaleko náročnejšie veci. Hlavne keď pri dnešných možnostiach, si všetko môžeš kúpiť priamo z ameriky  a to sa týka aj dreva.Odkedy robím husle a porozumel som akustickej rezonancii dreva, pozerám sa na vec z úplne iného pohľadu. Mám za sebou 30 opusov. Tri na slovensku ostatné v zahraničí nemecku, holandsku, španielsku, japonsku, anglicku a v amerike. Máš pocit že keby neboli v poriadku tak ich niekto kúpi? A týmto muzikantom v prvom rade záleží ako to hrá a nie čo to má napísané na hlave alebo vinete. Veľa z nich nevie kde pomaly slovensko existuje. A nie sú to žiadny amatéri, ale profesionálny hráči popredných telies. Slovák si kúpi Fender lebo je presvedčený že je to najlepšia gitara.Moju gitaru si kúpil majiteľ najväčšieho schopu na manhatane,( ktorú navštevuje aj samotný Yngwie) za 2700 dolárov, lebo to pre neho bol, kvalitný ručne robený nástroj na štýl Tom Anderson.Môžeš veriť, ale aj nie. Kľudne Ti dám kontakt na kamaráta čo tam už 6 rokov žije a na danom obchode sa podieľal. V tom obchode sa neohrial ani týždeň. Kúpil si ho profesionálny štúdiový hráč čo nahráva s takými hviezdami ako Barbara Streisand, Whitney Huston a pod. A naozaj si myslíš, že taká firma ako Fender prezradí v rámci marketingu kde nástroje vyrába? Bohužiaľ len laik čo si kúpi, hocijaký signovaný model je presvedčený, že hrá práve na takom nástroji ako Satriani, Vai, Petruci, Luke a pod. Cez ruky mi prešlo za tú dobu viac ako stovka stratocastrov mám tú gitaru prečítanú od A do Z. Viem posúdiť či bola vyrobená v číne mexiku alebo amerike . Ale na to sa prichádza rokmi. Napísať že tu zavádzam ľudí, je pre mňa trochu silné kafe. Len tu vyjadrujem svoj názor, ktorý mám podložený 26 ročnými skúsenosťami a pracou ktorej sa venujem od 1991 profesionálne.
« Posledná zmena: 10. Február , 2007, 03:45:32 od milosk » Zaznamenané
milosk
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 74

« Odpoveď #81 kedy: 10. Február , 2007, 04:32:26 »

dr.karpathorky keď sa tak dožaduješ dôkazu rád Ti ho poskytnem. V Bratislave mám kamaráta čo si kúpil  u Marinova Strat pod originálom made in USA-custom, označenie na hlave za 38000 Sk. Mal som tú česť danú gitaru opravovať, pretože nerozumným spôsobom poškodil lak, a musel som ho od základu robiť na novo. Keď si daný produkt pozrieš pod pickuardom a necháš si vysvetliť podľa čoho sa dá spoznať, kto daný nástroj robil, tak pochopíš o čom hovorím. Akurát mi je ľúto že som zo sedla krku a korpusu odstránil nálepky, pre lepší kontakt dreva na drevo, pretože tam zbytočne tlmia zvuk. Na nich by si videl tie "rozsypané paličky" (čínskych) mien výstupných kontrolórov.Ale to som netušil že tu bude nutné niečo dokazovať. Na hardware ani na snímačoch to nepoznáš tam je všetko ako  na made in USA . Ale drevená práca? A o zvuku? To chce počuť na vlastné uši.Podľa mňa to nehralo ako typický strat.
Zaznamenané
Milos1
stály hosť
Príspevkov: 1250

Wherever you go, there you are!

« Odpoveď #82 kedy: 10. Február , 2007, 14:24:47 »

Nechcel som to spraiviť, ale pri druhom maili od firmy Bach som sa neudržal. Tak je to tu. Toto mi napísal obchodný zástupca Bach:

> Dobrý den, vlastně večer.
> Chci reagovat na Vaše názory na diskuzním fóru a ne e-mail, který jste
> poslal na naši firmu BaCh Music.
> Mé jméno je Miloslav Milhauz Belka magistr a jsem zástupce firmy.
> Nevím, jestli jste muzikant,ale pokud ano, tak Milos1 je zcela jistě
> pseudonimem Grigláka, či dokonce Morseho nabo Hendrixe, protože jinak by
> jste jen podle toho - jedna paní povídala (povedal mi to známý z Dan
> music) - nemohl tak zasvěceně hanět naše kytary.
> Jsem jediný, kdo na slovensku kytary nabízí a byl jsem to já, kdo byl i v
> obchodě firmy Dan akustik.Jen pro Vaše "zaručené informace" proběhlo vše
> takto - po slovní nabídce jsem přinesl z auta jednu jedinou kytaru typuLP.
> Pav vedou cí zavolal kolegu, který vyšel za zadní místnosti - asi padsátník
> s copánkem, ne nohou koně, povýšeně vzal kytaru a aniž ji doladil, natož aby
> ji zapnul, předvedl půlminutový prstoklad, asi abych viděl že je dobrý
> kytarista a poté mi kytaru vrátil. Nijak nezkoumal lak, ani prohnutí krku,
> nic. Jestli tedy toto je ,jak popisujete - že zkusil několik kytar atd,
> klobouk dolů.
> Závěrem bych chtěl jen říct, že jestli alespoň trochu hrajete na kytaru, tak
> by Vám třeba řeknou něco jména - Support Lesbiens, Škwor, Žlutý pes,
> Kryštof, Wohnout, Petr Bende,jejichž jak kytarisé, tak baskytaristé naše
> kytary zkoušeli, někteří si je rovnou koupili a někteří objednali své
> oblíbené typy. Ze slovenska naši kytaru zkoušel a doporučil svému známému
> např Michal Dočolomanský. Taky Dodo Slíž ji měl možnost zkusit a jednu
> koupil pro svou prodejnu, stejně jako obchod v Galantě atd.
> Na festivalech Stupavyký širák nebo Radimovská šopa jsme našich kytar
> prodali desítky.
> Nevím, odkud jste, ale příští týden budu opět na slovensku, takže pokud to
> jen trochu půjde, rád se s Váma sejdu a dám Vám možnost naše kytary
> vyzkoušet .
> S pozdravem M.M. Belka

Včera večer som sa vrátil z bastionu a odpísal:

> Neviem čo týmto majlom sledujete a odomňa chcete. Na fóre som svoje
> príspevky upravil, čiže nikomu nevravím že má bach skrútené krky.
> Prehodnotil som svoj prístup, naozaj som tie gitary nevidel. A ten človek
> "padesátnik" je práve ten ktorý mi o vašich gitarách hovoril a jeho názor si
> cením. Je to ako keby mi otec povedal, nejedz ten syr, je pokazený. Tak načo
> by som to skúšal. Tak to je, a vy s tým nič nespravíte, lebo vás ani
> nepoznám. Tak neviem prečo sa ma stále pokúšate presvedčiť. Ja si lacnú
> gitaru nepotrebujem kúpiť, mám doma gibnsa, a na to sa môžete spýtať
> kohokoľvek, dokonca vám povie že už nejeden dobrý nástroj mi prešiel cez
> ruky. Ja niesom váš objekt záujmu, ani potenciálny zákazník. Nemusíte mať
> ani starosti že vás a vaše nástroje budem na fóre zhadzovať. Len budem občas
> reagovať na vaš príspevky na naše fórum, podľa svojich vedomostí, skúseností
> a názorov. Nebdem ani písať o tom čo som nedržal v rukách, čo som aj
> opravil.
> S pozdravom.
> Miloš

No a dnes dopoludnia som sa dočlal odpovede:

Nic nesleduji, ani od Vás nic nechci. Ani mne nezajímá, co pan chovanec píše na fóru. Ani Vám nechci nic prodat, protože jak tak sleduji, tak umíte jen blbě kecat na fóru, na což opravdoví muzikanti nemají čas. Mě jen naštvalo to, co jste uvedl, neboť ten "váš otec, co nechce, abyste jedl syr", tu kytaru pomalu ani nedržel v ruce a hned byl úžasně chytrý. Asi to bude stejný hňup, jako Vy. A o Vaší kytaře a Vašem umění už jsem si udělal představu. Kdybyste se věnoval hraní na toho Vašeho "gibsona" a nepindal blbě na fóru pičoviny, tak uděláte líp.Znám spoustu slovenských muzikantů, ale oVás nikdo neslyšel. Tak se raději proslavte hraním a ne blbým kecáním, pojídači sýrů
Milhauz
Zaznamenané

Gretsch, Gibson, Epiphone, C.F.Martin, Höfner, Boss, TCE, Vox, Fender, Elixir, Dunlop. www.neuszer.sk www.prorock.sk www.on-board.sk
brmbolec
stály hosť
Príspevkov: 906

« Odpoveď #83 kedy: 10. Február , 2007, 14:43:02 »

to je vúúúúl :) ...kaviároví tousty  ha ha ha
ten už asi na Slovensku dopredával  Som frajer
...Pán "obchodný zástupce"  ha ha ha
Nie je vôbec zákaznícky orientovaný   :)
« Posledná zmena: 10. Február , 2007, 14:51:55 od brmbolec » Zaznamenané

Malé, ale potešia :)
MageZ
miestny štamgast
Príspevkov: 2224

teh shite!!111!

« Odpoveď #84 kedy: 10. Február , 2007, 15:05:41 »

Bavím sa skvele Staci si pozriet, ako vyzera ich internetova stranka. To myslim hovori za vsetko.  ?§!.
Zaznamenané

Milos1
stály hosť
Príspevkov: 1250

Wherever you go, there you are!

« Odpoveď #85 kedy: 10. Február , 2007, 15:08:36 »

Jaky konflikt? Kašlať na to. My sme len predajňa, nič nevyrábame, mne je šuma fuk, čo predávame, keď je to dobré.
Zaznamenané

Gretsch, Gibson, Epiphone, C.F.Martin, Höfner, Boss, TCE, Vox, Fender, Elixir, Dunlop. www.neuszer.sk www.prorock.sk www.on-board.sk
BrokenWings
miestny štamgast
Príspevkov: 1539

« Odpoveď #86 kedy: 10. Február , 2007, 15:10:26 »

konflikt:ludia(gitaristi.sk a ludia[muzikanti] ,na ktorych maju celnovia tohoto fora vplyv) verzus BaCH .
« Posledná zmena: 10. Február , 2007, 15:11:45 od BrokenWings » Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #87 kedy: 10. Február , 2007, 15:19:36 »

Na konflikt treba aspon dvoch. A zatial sa tu rozculuje len jedna strana, takze konflikt sa nekona :)
Zaznamenané

ujo jolana
pravidelný návštevník
Príspevkov: 548

« Odpoveď #88 kedy: 10. Február , 2007, 15:36:57 »

Aspon ste si pekne pokecali s panom M.M. Belkom  Bavím sa skvele 
« Posledná zmena: 10. Február , 2007, 15:43:37 od ujo jolana » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #89 kedy: 10. Február , 2007, 15:52:11 »

Niektore tie LP vyzeraju na Bach stranke celkom pekne. Zase aby sme boli v obraze, tak na slovenske koruny vychadzaju cez 9000,- Sk, co uz nie je taka cena ako set gitara / kombo za 4 litre :)

[img width= height=]http://www.bachmusik.com/system/pictures/products/prod_823_1165409496.jpg[/img]
« Posledná zmena: 10. Február , 2007, 15:52:53 od Rastis » Zaznamenané
Strán: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 21 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.333 sekund, 23 otázok.