Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
16. November , 2024, 14:40:18
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Kondenzatorove mikrofony  (Prečítané 3053 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
matkosafko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 517

« kedy: 25. Február , 2007, 13:53:24 »

vrrta ju mi hlavou tieto mikraky:
nastrojove:

Behringer C2 -  ake mate skusenosti? pripadne nejaky podobny produkt ktory si pochvalujete

a na vokal

Akg C2000B alebo Behringer B2 Pro ... tieto dva ma zaujali

Kamos ma AKG 1000C a ten je namakany a na tento Behringer som pocul dobre ohlasy
Zaznamenané
temo
miestny štamgast
Príspevkov: 1928

LONG LIFE ROCK,N,ROLL

« Odpoveď #1 kedy: 25. Február , 2007, 14:04:16 »

Záleží na čo to potrebuješ,ja som skúšal B2,kamoš má a chová sa veľmi dobre,ja mám v štúdiu obyčajný Soundking ECO 15W za dva litre a tiež sa chová dobre,len je otázka koľko tie mikrofóny vydržia,podstatná vec sú membrány,ktoré bývajú u drahých a kvalitných mikrofónoch pozlátené.kamoš pozeral elektriku a zistil že sú to okopčené Neumany
Zaznamenané

LET´S GO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
matkosafko
pravidelný návštevník

« Odpoveď #2 kedy: 25. Február , 2007, 14:12:31 »

tie C2jky by boli asi skor na zive hranie
a vokalove na domace studio.
tym vokalovym by som moc neublizil ako sa poznam, takze to beriem ako investiciu na cely zivot :)
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #3 kedy: 25. Február , 2007, 14:26:29 »

S B2 som nahrával nejaké veci, trochu sa mi zdá, že zaznamenáva mäkšie. Spev bol cez neho menej výrazný. Ale vcelku bol fajn. Nahrával som dosť na čínsky Takstar, bolo to tiež celkom ok, ale tieto čínske kópie drahších mikrofónov majú viac zvýraznené výšky a vyššie stredy, aby pôsobili ostro a na prvý posluch presvedčili, ale na speve sa potom viac ukázali sykavky, ktoré som musel odstraňovať dodatočne. Na akustické nástroje znel ale fajn.

Kúpil som si aj AKG C1000S do zásoby na inzerát, ale ešte som ho nevyužil.

Poslednou kúpou, aby som mal kvalitný kondenzátorový mikrofón nielen na spev, ktorý podľa mnohých referencií nahráva verne, bola ruská Oktava MK319. Je to dosť vychvaľovaný mikrofón s veľmi rozumným pomerom cena/výkon. Dostaneš ho v On-boarde. Ešte som ho poriadne nevyužil, ale všetky dôležité veci sa chystám nahrávať práve cez neho.
« Posledná zmena: 25. Február , 2007, 14:27:06 od Pitu » Zaznamenané

temo
miestny štamgast
Príspevkov: 1928

LONG LIFE ROCK,N,ROLL

« Odpoveď #4 kedy: 25. Február , 2007, 14:30:10 »

Ten AKG až tak nepoznám,no tá B2 je slušná,tiež nad ním rozmýšľam,skúšal som ho a myslím že za tie peniaze sa dá
Zaznamenané

LET´S GO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
matkosafko
pravidelný návštevník

« Odpoveď #5 kedy: 25. Február , 2007, 15:10:18 »

o B2 som rozmyslal uz davno. pocul som o nom dost dobreho. ale ten AKG C2000B je asi len o 30 Evro drahsi, tak ak je lepsi tak by som radsej ten. Ak je aspon taky dobry ako ta 1000cka

musim pogooglit porovnavania Smútim

Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #6 kedy: 12. Január , 2014, 21:52:46 »

podla mna by si mal urychlene zabudnut, co Ti kedy Progac narozpraval, lebo Ti z toho zacina slusne hrabat a to som chcel povodne napisat jebat Ja som čert..
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #7 kedy: 12. Január , 2014, 22:31:46 »

tiez som sa chcel pytat, ze ci ma poskusane, ze co sa hodi do nahravky, ked si mysli, ze to co pocuje z troch metrov bude to naj  Popiskujem si
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #8 kedy: 12. Január , 2014, 23:00:43 »

meander - k veci. pytas sa na tri mikrofony v podobnej cenovke a asi nemas vlastne s kondenz. mikrofonmi ziadne skusenosti. si si isty, ze potrebujes mikrofon v cene 300-400€ ako mas v dotaze ? myslis, ze mikrofon v cenovke 100-150€ bude na toto Tvoje pouzitie nevhodny ? aky mas vobec mikrofonny preamp ? skusal si uz vlastne nejaky kond. mikrofon na snimanie Tvojho ampu zdialky ? nechces zacat tym, ze si nejaky hocijaky lacak najrpv pozicias a vyskusas, o co ide ?

co mam trochu skusenosti s Rode, tak podla mna cca to iste ponukaju aj mikrofony o 1/3 lacnejsie.

pises - "Miestnosť cca 5x4m, akustika v pohode, zvuk je v celej miestnosti pekný" . uz si v tej miestnosti nahraval takym mikrofonom ? alebo ako vies, ze zvuk je pekny ? podla toho, ked tam stojis a nechtiac selektivne pocuvas len to, co chces ?
Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #9 kedy: 13. Január , 2014, 09:20:22 »

podla mna by si mal urychlene zabudnut, co Ti kedy Progac narozpraval, lebo Ti z toho zacina slusne hrabat a to som chcel povodne napisat jebat Ja som čert..

Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele
Zaznamenané

o-yep sro
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #10 kedy: 13. Január , 2014, 09:36:37 »

Ved si pozicaj od niekoho (urcite sa tu v BA niekto ochotny najde), poskusaj vsetky mozne varianty a uvidis, ktora sa Ti bude zdat zvukovo najvernejsia. Poradit Ti tu takto realne nikto neporadi, sam si to musis poskusat a uvidis. Inak to asi nejde.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #11 kedy: 13. Január , 2014, 10:22:23 »

poskusaj vsetky mozne varianty a uvidis, ktora sa Ti bude zdat zvukovo najvernejsia.

SKUTOCNY SOUND AMPu je len ten, ked pri nom stojis. Nikdy nie pri nasnimani.  Vtedy je to aparat+mikrofon a jeho pozicia (uz to nie je len o ampe).
Zaznamenané
Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.108 sekund, 23 otázok.