Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
28. November , 2024, 08:50:22
Strán: 1 ... 7 8 [9] 10 11 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: g-major & fcb 1010  (Prečítané 31278 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
asdfg
miestny štamgast
Príspevkov: 1693

« Odpoveď #120 kedy: 16. September , 2008, 17:56:53 »

no to je samozrejme
Zaznamenané
Gila
pravidelný návštevník
Príspevkov: 745

« Odpoveď #121 kedy: 16. September , 2008, 18:10:13 »

jezis...ja to uz teraz vázne nechápem...:))takze podla vás dalo by sa nejako pouzivat vsetky tri v presetoch?
Zaznamenané

. . .
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #122 kedy: 16. September , 2008, 19:04:12 »

podla tohoco som pochopil aj z toho zahranicneho fora tak ano.. ak pouzijes stereo kabel.. s tym ze kanal cislo 2 bude akoze prednastaveny (default) a budes prepinat ci chces miesto neho akoze 1ku alebo 3ku... neviem si sice predstavit co to obnasa kymto nastavis ale snad to vyjde...
Zaznamenané

Gila
pravidelný návštevník

« Odpoveď #123 kedy: 16. September , 2008, 20:07:23 »

fiiha....noo...takze nie je to az také jednoduché...no dobre..dakujem :)
Zaznamenané

. . .
tibor7
stály hosť
Príspevkov: 962

« Odpoveď #124 kedy: 17. September , 2008, 11:10:12 »

Mne prepína G-major 4kanálový looper bez problémov - tak by mal aj 4 kanálovú hlavu.
Zaznamenané
Gila
pravidelný návštevník

« Odpoveď #125 kedy: 17. September , 2008, 15:52:37 »

takze asi kludne mozem ist do 3chanell rectifier?... Nechajte ma vydýchať
baardzo doobre
Zaznamenané

. . .
feki
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 131

« Odpoveď #126 kedy: 23. September , 2008, 08:44:23 »

FCB umí spínat 4xkanál switch1 (  Levý je stereo),  switch 2 (pravý mono),  pokud použiješ Majora, umí další amp opět min.3kanály , takže v obou kombinacích  vpodstatě ( lajdsky) těch 7kanálů v kombinasi s třema ampama  by s mohl obsluhovat slapáním na FCBéčko.
Majora nemám, mám GSP1101, jinak je to stejné
http://feki.webnode.cz/gear/blog/        ( je tam i nastavení fcb na videu) 
Zaznamenané

Jacsnon Soloist SL-3 > Engl E-530 ( Midi Switch Relay )> GSP1101 ( FCB 1010 ) > Engl E-840 > 2x box 75w V-30
eter
pravidelný návštevník
Príspevkov: 157

« Odpoveď #127 kedy: 20. Marec , 2009, 19:23:37 »

Zdravim, tiez som sa stal majitelom FCB1010. Chcel by som tym ovladat 4 kanalovy amp + efektovy procesor Alesis Quadraverb GT. Programovanie pedalu mam uz celkom zmaknute. Amp reaguje na Program change na urcitom nastavenom kanale. Chcel by som to ovladat tak, ze so spinacmi 1-4 prepinat kanaly na ampe a zaroven prepinat efekt na Quadraverb-e. No lenze problem mam s tym, ze ak nastavim spinac 1 na pedale na MIDI kanal 1, tak amp mi reaguje na program change, ktory sa vysle (napr. 03) ale quadraverb tak isto zareaguje na ten program change a podla toho prepne preset. Chcel by som, aby amp aj quadraverb reagovali na ine program change. Cize mne by bodlo, keby mi kazde tlacitko na pedale vysielalo viac prikazov s roznymi MIDI kanalmi ...aby zariadenia boli schopne reagovat na inych midi kanaloch.
Ako sa to pouziva s viacerymi zariadeniami?
Ked na jedno tlacitko navolim viac program change-ov a budu sa vysielat na rovnakom kanale, tak ako na to zariadenia reaguju? Ten pedal ma trochu doplietol ...
Vie mi to niekto vysvetlit?  Zdravíčko
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #128 kedy: 20. Marec , 2009, 19:27:32 »

Zdravim, tiez som sa stal majitelom FCB1010. Chcel by som tym ovladat 4 kanalovy amp + efektovy procesor Alesis Quadraverb GT. Programovanie pedalu mam uz celkom zmaknute. Amp reaguje na Program change na urcitom nastavenom kanale. Chcel by som to ovladat tak, ze so spinacmi 1-4 prepinat kanaly na ampe a zaroven prepinat efekt na Quadraverb-e. No lenze problem mam s tym, ze ak nastavim spinac 1 na pedale na MIDI kanal 1, tak amp mi reaguje na program change, ktory sa vysle (napr. 03) ale quadraverb tak isto zareaguje na ten program change a podla toho prepne preset. Chcel by som, aby amp aj quadraverb reagovali na ine program change. Cize mne by bodlo, keby mi kazde tlacitko na pedale vysielalo viac prikazov s roznymi MIDI kanalmi ...aby zariadenia boli schopne reagovat na inych midi kanaloch.
Ako sa to pouziva s viacerymi zariadeniami?
Ked na jedno tlacitko navolim viac program change-ov a budu sa vysielat na rovnakom kanale, tak ako na to zariadenia reaguju? Ten pedal ma trochu doplietol ...
Vie mi to niekto vysvetlit?  Zdravíčko

gmajor musis midi kablom spojit este s quadraverbom.. v gmajor je taka ponuka niekde v nastaveniach myslim MIDI je to oznacene.. resp MOD ako je (uz to nemam tak moc nepamatam) kde to treba mat nastavene na omni a nastavit ze 'AK prg change 1 - tak zmen quadraverb na program 3... defaultne je to nastavene ze 1:1 2:2 3:3.. da sa to menit.. ma etn alesis midi? ak ano tak chod gmajor midi out do alesis midi In a je to.. je to v navode napisane, cize to zvladas.. mne to trvalo tiez asi pol hodku
« Posledná zmena: 20. Marec , 2009, 19:28:54 od kaolko » Zaznamenané

eter
pravidelný návštevník

« Odpoveď #129 kedy: 20. Marec , 2009, 19:28:40 »

ja nemam Gmajor! Len hlavu a quadraverb  Žmurk
No o tom 1:1, 2:2 viem ...aj ten alesis to tak ma ...ze mozem si dat, ze ak mi pedal vysle program change 03 ...tak mi prepne amp na 2. kanal ...a alesis prepne preset na 3. Alebo ked to nastavim inac ...tak mozem na alesise nastavit program change 03 na iny preset ako 3.
Ale ked chcem vyslat program change 03 aby mi zapol 2. kanal na ampe ...ale na alesise nastavil INY preset ako je priradeny tomu program change 03, tak vtedy je problem.
Ze teraz mozem tak akurat pevne priradit preset efektu k jednotlivemu kanalu na ampe ...ale pouzivat jeden kanal na ampe s roznymi efektami na alesise neviem ako ...
« Posledná zmena: 20. Marec , 2009, 19:34:08 od eter » Zaznamenané
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #130 kedy: 20. Marec , 2009, 19:29:50 »

jaj sorry lebo mi trklo ze ked pises do temy gmajor a FCB ze tam mas niekde aj gmajor..sry.. hmm tak s tym ti zial neporadim..  kedze dve zariadenia som s FCB neovladal.. zdar  Zdravíčko
Zaznamenané

eter
pravidelný návštevník

« Odpoveď #131 kedy: 20. Marec , 2009, 22:28:42 »

No uz som na to prisiel. Da sa to tak ako som chcel  :)
V Global configuration sa nenastavuje MIDI kanal na spinac ...ale na funkciu, ktoru spinac predstavuje, cize na kazdy program change, control change, exp. ... sa da nastavit iny midi kanal  Bravooo
Teraz mozem z jedneho tlacitka vyslat jeden program change na jednom midi kanali a iny program change na inom midi kanali ...parada   Som za vodou kámo
« Posledná zmena: 20. Marec , 2009, 22:29:20 od eter » Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #132 kedy: 29. Január , 2010, 18:04:55 »

chalani, chcem sa uistit.

program change - pri editovani FCB sa tam nastavi cislo kanala a presetu, ktory sa ma prepnut.

ked chcem pouzivat expresion pedal, tak tam sa nastavi: kanal, CC a potom nim ovladam hodnoty od 0-127 napriklad...

su moje tvrdenia spravne ?
Zaznamenané

asdfg
miestny štamgast
Príspevkov: 1693

« Odpoveď #133 kedy: 29. Január , 2010, 18:33:14 »

ja mam vo svojom FCB Uno firmware, ale ak si dobre pamatam tak MIDI kanaly pre jednotlive Prochram change a Control change sa nastavuju samostatne cez global configuration. Vsak si kukni manual na nete ako to presne je.
« Posledná zmena: 29. Január , 2010, 18:33:34 od asdfg » Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #134 kedy: 29. Január , 2010, 23:32:11 »

jasne, ale expresion pedal posiela data tak ako som povedal, ano ? :) ak ano, tak je dobre. ze sa pren musi nastavit ten kanal, CC a potom on uz si robi od napr. od 0-127
Zaznamenané

Strán: 1 ... 7 8 [9] 10 11 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.176 sekund, 23 otázok.