Zdravim vsetkych uzivatelov tohto fora. Sevas !
Podelím sa aj ja o jeden zo svojich aparátov:
Je to celolampová hlava, 40W, pôvodom z Maďarska (kupovaná), je home-made. Má asi tak 15 rokov cirka, doniesol ju este moj tatko.
Je to jednokanal, v preampe osadeny ECC83 (3×) a v konci ma dve flasky EL84. Ma 5-pasmove korekcie, graficke ako na starych Mesach
, prepinac boost, master volume, gain volume. Ten boost prepinac ma hlavnu funkciu v tom, ze ked ho stlacim, stupne to asi tak o 6 az 10 dB hore, takze uz pri hlasitosti okolo 2-3 a gaine tak na 3 mam vcelku fajny crunch, ktory ked nakopnem SD-1kou, tak Zepellini jak howado.
Na to ako je stara a ze je naozaj za cely ten cas casto pouzivana hra spolahlivo a poctivo. Samozrejme nevyhli sa jej urcite chybicky ako pri starsich home-made hlavach, graficky EQ mi pri stelovani tak praska (potom nie, ale aj tak mi to leze na nervy), pri prepnuti boost obcas pocut mierny brum.
Takisto vystup na repro obcas nejak sumi, zvlast ked pouzivam nejaky preamp. Ale co uz, vsetko ma svoje plusy aj minusy.
Dalsia nevyhoda je, ze saši nie je celokovove, predny panel je z takeho zvlastneho materialu. Nie je to ani kov ani umela hmota, je to dost zaujimave, a je dost citliva na presun. ked som ju naposledy bral do skusobne, dost sa mi hriala, inak ked ju mam doma, tak nemam ziaden problem s tym, ze by sa prehrievala.
Zvukovo som s nou spokojny (ako aparat na doma a obcas skusobna) je to v pohode. Hra hlasno, ale na druhej strane nema problem s tym, ze ju doma (aj ked mam rod.dom) dam na dvojku a kludne si cvicim.
Gainu nema nejak extra vela, hodi sa od jazzu po hard-rock. Tam su jej hranice. na vacsie tvrdarny a hutne a pevne skreslenia uz potrebujem aspon nakopnut na dlhsi sustain a objem zvuku, ale pouzivam k nej jednu krabicu.
Tou krabicou je amp modeller od Behringer, model GDI21. Behringer nebehringer, mam ho skoro rok a svoju funkciu plni riadne, zatial aj co sa tyka konstrukcie a odolnosti.
Hlava v spojeni s tymto "preampom" na direct out vystupe hra velice fajne.
Takze zaverom, stara hlava, stara klasika. Spokojnosť.
S pozdravom, Dejvo.