Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373
guitarist
|
|
« kedy: 27. Apríl , 2007, 17:08:52 » |
|
Ani téma o gitaristovi menom Bireli Lagrene tu ešte nie je. Je to jeden z najlepších gitaristov súčasnosti. Ako mladý talent začal hrať podľa vzoru Djanga Reinhardta akustický gypsy swing, potom prešiel bohatým elektrickým jazzovým obdobím, kedy hral napr aj s Jaco Pastoriom a vrátil sa zas ku gypsy muzike. Veľmi dobré sú poslednú dobu skoro každoročné koncery Jazz in Vienna, kde hral s rôznymi zostavami, či jazzovými alebo akustickými gypsy swingovými. Hralo s veľmi veľa najväčšími osobnosťami súčasného jazzu, tak je to aj zbytočné vymenúvať. www.lagrene.comBireli Lagrene, keď mal 13 rokov: Bireli Lagrene na bezpražcovej base, myslím, že v ničom nezaostáva za Jacom Pastoriom, s ktorým hrával. Bireli Lagrene a John McLaughlin - jam session na All blues Bireli Lagrene a Al DiMeola - MMediterranian Sundance Bireli Lagrene - solo: Bireli Lagrene a Stochelo Rosenberg - Spain (Jazz from Vienne 2002): Bireli Lagrene a Didier Lockwood - I've Got Rhythm (live)
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
matkosafko
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 28. Apríl , 2007, 08:33:43 » |
|
paradny muzikant, vidno(pocut) ze ma hudbu vsade, nie len v krvi
paci sa mi jeho gypsy project z 2003 este hrava na tych koncertoch Jazz in Vienna? kedy to byva?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 28. Apríl , 2007, 09:52:43 » |
|
Skvely gitarista, tento styl mi velmi sedi. Ako vidiet, o famoznych spoluhracov tiez nema nudzu.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
samojed
náhodný pocestný
Príspevkov: 101
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 28. Apríl , 2007, 14:55:33 » |
|
Akurát som chcel založiť tému o tomto gitaristovi. Jeden z trojice mojich najobľúbenejších zahraničných gitaristov. Je to čávo. Bol niekto z vás na BJD 1986, keď tu ako 20 ročný hral?
cubo
Po prvé, je to Róm. Po druhé, vyrastal a tuším ešte stále žije v maringotke a vôbec, prodstredie, v ktorom žil, malo na neho ohromný vplyv. Nevalili sa na neho pi*oviny z rádií ako tu u nás, ale do uší sa mu dostávala prirodzená a nefalšovaná hudba. A prvé, čo chytil do ruky, nebol nejaký Ibanez s tisípäťsto efektami, ale akustická gitara, na ktorej výsledný tón závisí iba od toho, čo má človek v rukách a srdci. Nebolo to ako v prípade takmer všetkých gitaristov, ktorí v puberte objavia gitaru a potom veľa cvičia. Vôbec na ňom nevidno taký kŕč v rukách ako mnohým iným, čo majú v sebe viac usilovnosti ako talentu. Biréli už v šiestich rokoch vystupoval, tak nečudo, že v trinástich hral tak skvele. Mnohí by si z neho mali brať príklad...
|
|
« Posledná zmena: 28. Apríl , 2007, 15:03:06 od samojed »
|
Zaznamenané
|
Kam by som chodil? Na dvor... Roztancujem ja týmto publikum? Roztlieskam ja týmto publikum?
|
|
|
jazz
nováčik
Príspevkov: 58
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 28. Apríl , 2007, 15:03:54 » |
|
Neviem ci viete, ale Bireliho "objavil" jeden slovak - kontrabasista Jan Jankeje, ktory emigroval v mladosti do Nemecka a dodnes tam zije.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
samojed
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 28. Apríl , 2007, 15:11:43 » |
|
No to vieme. Nebyť jeho, Biréli by doteraz hral len na ulici.
|
|
|
Zaznamenané
|
Kam by som chodil? Na dvor... Roztancujem ja týmto publikum? Roztlieskam ja týmto publikum?
|
|
|
mr. redwine
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 28. Apríl , 2007, 15:55:22 » |
|
Bol niekto z vás na BJD 1986, keď tu ako 20 ročný hral?
Ja som bol na tom koncerte, stutocne to bol skvely zazitok ! Na javisko vysiel vlasaty chlapcisko ktory vyzorom pripominal skor rockera nez jazzmana. Cely koncert odohral na ciernom Gibson ES 335 a Fender twinreverb. V tych casoch mal take jazzrockove obdobie, ani naznak gypsy swingu ! Hral vsak skvele, famozna technika a feeling. Pri pohlade nanho clovek mal pocit ze hrat na gitare je ta najjednoduchsia vec na svete ! Vyborny bol aj zaver jeho vystupenia, po prvom pridavku si divaci ziadali dalsi, ale medzitym mu uz odniesli gitaru do zakulisia, tak Lagrene zobral bassgitaru ktora tam bola opreta a 15-20 minut hral sam a tak famozne ze ludia ani nedychali !
|
|
|
Zaznamenané
|
„a beer a day keeps the doctor away.“
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 28. Apríl , 2007, 17:30:28 » |
|
prodstredie, v ktorom žil, malo na neho ohromný vplyv. Nevalili sa na neho pi*oviny z rádií ako tu u nás, ale do uší sa mu dostávala prirodzená a nefalšovaná hudba. Ja ani nemusim zit v maringotke a tiez sa na mna nevalia p * iny z radii.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
samojed
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 29. Apríl , 2007, 19:47:46 » |
|
Progrocker
V mojom príspevku nie je nikde implikácia, že z toho, že niekto žije v maringotke, plynie fakt, že sa na neho nevalia pi*oviny z rádií.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 29. Apríl , 2007, 20:06:47 » |
|
Progrocker
V mojom príspevku nie je nikde implikácia, že z toho, že niekto žije v maringotke, plynie fakt, že sa na neho nevalia pi*oviny z rádií.
Jooj, ved sa neberme stale tak vazne.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
samojed
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 29. Apríl , 2007, 21:14:07 » |
|
ProgrockerNeboj sa, čávo, je to v pohode, len som chcel, aby sa veci vyjasnili.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zvuk
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 30. Apríl , 2007, 07:09:59 » |
|
Mam od neho nejake nahravky .Je to jeden z gitarovych velikanov.Niektori ho povazovali za prevtelenie Djanga Reinhardta.Pre mna ma najvacsie gule koncert 17rocneho B.Lagreneho s bandom v Carnegie Hall . Neskutocna pecka . A pocul som od neho aj nahravku Thunder And Lightning , a cuduj sa svete ,je to slovenska hymna .
|
|
« Posledná zmena: 30. Apríl , 2007, 07:12:08 od Zvuk »
|
Zaznamenané
|
Tak aj ty, nehodný druh môjho smutného života, podobáš sa verejnosti, ktorej nikdy neslobodno ponúknuť delikátne vône, čo ju poburujú, ale starostlivo vybrané odpadky.
|
|
|
midnightstranger
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 30. Apríl , 2007, 11:55:58 » |
|
Ja mam od neho tiez nejake veci. Najviac sa mi paci album Front Page, kde hra s Dennisom Chambersom. Je to prva extratrieda. Niet co dodat.
|
|
|
Zaznamenané
|
Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte.
|
|
|
stagemaster
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 21. August , 2007, 08:43:58 » |
|
momentalne od Bireliho pocuvam album "My Favourite Django", kde spolu s Lagrenom hraju: Dennis Chambers(drums), Anthony Jackson(bass), Coono(keys, producer)... Veeelmi zaujimave pocuvanie, fakt vynikajuce!...Prikladam jednu moju oblubenu skladbu z tohto cd, v ktorej su naozaj neskutocne frazy, napr. 1:40 - 1:46 ... http://www.divshare.com/download/1671131-e25
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|