jazz
nováčik
Príspevkov: 58
|
|
« kedy: 02. August , 2007, 08:44:57 » |
|
Hladam 6L6 tky do jednokanalu - len na cisty zvuk. Mate niekto skusenost, ktore lampy maju najmensie skreslenie
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 02. August , 2007, 09:31:46 » |
|
Podla mna nezalezi az tak na lampach, ako na dizajne samotneho zosilnovaca a vykonovej rezerve a vlastnostiach vystupneho transformatora a pod, ked sa bavime o skresleni koncoveho zosilnovaca.
Asi by som na to nesiel touto cestou. Aky mas zosilnovac?
|
|
« Posledná zmena: 02. August , 2007, 09:32:14 od Martinlm »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Majo Fero
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 02. August , 2007, 09:54:58 » |
|
V USA som sa stretol v E-shopch, ze ponukaju 6L6tky v dvoch kategoriach 25W a 30W. Ale farbu zvuku a zosilenie si treba vypocut nazivo.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
tibor7
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 02. August , 2007, 11:11:53 » |
|
Skúšal som doteraz koncové 6L6 v mojom 100W Marshalli , ENGL - Sovtek - Marshall(?) ale najlepsie su Svetlany . Ze menej vydržia ale zvuk pevný , silný, čistý. Napr. engl a sovtek su melodickejsie ale aj rozsypanejsie.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Milos1
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 02. August , 2007, 11:41:54 » |
|
zvuk hlavne robia lampy v predzosiku ... tam odporucam 12AY7 maju polovicny gain ako 12AX7 ... mam ich vo fendri a ten aparat zrazu nevie skreslit zvuk.
|
|
|
Zaznamenané
|
Gretsch, Gibson, Epiphone, C.F.Martin, Höfner, Boss, TCE, Vox, Fender, Elixir, Dunlop. www.neuszer.sk www.prorock.sk www.on-board.sk
|
|
|
Majo Fero
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 02. August , 2007, 11:52:58 » |
|
Ja si naopak myslim, ze viac sa na zvuku podielaju koncove lampy. Ale je to vec nazoru.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2311
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 02. August , 2007, 12:20:03 » |
|
Hladam 6L6 tky do jednokanalu - len na cisty zvuk. Mate niekto skusenost, ktore lampy maju najmensie skreslenie o co presne ide ? mas lampovy aparat a nedokazes s nim hrat dostatocne nahlas bez toho, aby ti zacali kreslit koncove lampy ? co to je za aparat ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
jazz
nováčik
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 02. August , 2007, 18:25:55 » |
|
Mam hlavu od hoalndskych typkov - Marble Traveler - http://www.marble-amps.com - ale myslim, ze teraz prerabaju stranku. Zosik je skvely, len ja som detailista Je to jednokanal len na cisty zvuk, da sa tam sice docielit skreslenie ale len ked je dost vyhuleny. Pri niektorych obratoch vo vrchnej polohe to chyti jemne skreslenie - preto sa to snazim vyriesit jedinym co mozem na zosiku ovplyvnit - lampami. V predzosilovaci mam nejake 12AX7 a 12AT7. Nad Svetlanami som uvazoval, ale nasiel som teraz na nete TAD 6L6WGC-STR GE-Style. Poznate?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2311
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 02. August , 2007, 18:34:39 » |
|
ja by som zacal mozno znizenim snimacov o 2 milimetre. si si isty, ze ti to kreslia koncove lampy a nie preampove ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
tibor7
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 02. August , 2007, 21:07:52 » |
|
S TAD nemam skusenosti ale ja to špička
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
jazz
nováčik
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 02. August , 2007, 23:20:39 » |
|
ja by som zacal mozno znizenim snimacov o 2 milimetre. si si isty, ze ti to kreslia koncove lampy a nie preampove ?
to zial nemozem pretoze mam floating snimac - ale ked som hral cez tranzistorovy Polytone po skresleni nebol ani naznak. Verim, ze sa to da ovplyvnit lampami, lebo cely tento zosik je stavany na sposob Bassmana cize cisty zvuk. Inak to skreslenie o ktorom hovorim je fakt male ale keby ho nebolo citil by som sa lepsie
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 02. August , 2007, 23:58:03 » |
|
cely tento zosik je stavany na sposob Bassmana cize cisty zvuk. No ten moc na cisty zvuk stavany nebol, aspon teda povodne originaly z 50tych rokov. Ciste lampove ampy mas stare Fender Twin a Hiwatt, pripadne Ampeg V4. Tvoj problem podla mna moc s lampami nema, skor s konstrukciou samotneho ampu. Ta robi so zvukom viac ako typ pouzitych lamp.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
exhumer
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 03. August , 2007, 10:44:37 » |
|
skus tam dat namiesto 12AX7, 12AT7 a myslim ,ze ti to uz kreslit nebude(tak ako spominal Milos)
|
|
|
Zaznamenané
|
WEIRD THRASH
|
|
|
jazz
nováčik
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 03. August , 2007, 11:03:18 » |
|
dik za tipy, zatial vymenim len koncakove a uvidime co sa zmeni. Asi tam dam tie nemecke TAD do koncaku, bo maju najlepsie referencie na clean zvuk a MARBLE amps mi odpisali ze odporucaju tiez. Inak ten zosik v akcii sa da pocut na:
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|