Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
27. November , 2024, 15:23:54
Strán: 1 [2] 3 4 5 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: zhodnote tuto schemu komba  (Prečítané 19257 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #15 kedy: 30. August , 2007, 11:14:00 »

Len musis doriesit, ci ten Sansamp dokaze vybudit ten koncovy zosilnovac. A ak das do komba gitarovy reproduktor, tak budes moct vynechat Sansampovu speakersim sekciu, pripadne si ju vyviest ako line out z komba.
Zaznamenané

wanka
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 71

« Odpoveď #16 kedy: 31. August , 2007, 11:23:09 »

O.K. Pohladam vsetko, co by mohlo byt pre teba zaujimave, naskenujem a poslem na neaky mail, alebo ulozne www, a podla rad ostatnych si mozes prisposobit jednotlive casti. Ak so dobre pochopil, potrebujes schemu na ten sansamp a + na ten mosfetovy tranzistorovy koncak?
Zaznamenané
wanka
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #17 kedy: 01. September , 2007, 08:54:01 »

Tomas, poslal som ti na mail schemu toho sansampu, koncak mam na papieri, ten musim naskenovat, poslem neskor, len mi potvrd, ci si dostal email. Inak ja by som simulacie nevynechaval, ale vyviest line out po sansampe je dobry napad. Dal by som tam vedla seba dva jacky s rozpinacom, ktore mozes pouzit ako efektovu slucku. Zapojenie naskrtam rukou a pripojim ku koncaku.
Zaznamenané
thomas162
nováčik
*
Príspevkov: 34

gitarista -amater

« Odpoveď #18 kedy: 02. September , 2007, 21:41:21 »

Tomas, poslal som ti na mail schemu toho sansampu, koncak mam na papieri, ten musim naskenovat, poslem neskor, len mi potvrd, ci si dostal email. Inak ja by som simulacie nevynechaval, ale vyviest line out po sansampe je dobry napad. Dal by som tam vedla seba dva jacky s rozpinacom, ktore mozes pouzit ako efektovu slucku. Zapojenie naskrtam rukou a pripojim ku koncaku.

dostal dostal.. diki moc.... kvalitny podklad na robotu.. pokusim sa v najblizsich dnoch nieco zbastlit.....a na ten mail mozes poslat cokolvek co sa toho tyka.. budem moc vdacny.... Žmurk
Zaznamenané

sprostý móžeš byť koľko len chceš ale musíš si vedieť poradiť........
wanka
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #19 kedy: 04. September , 2007, 22:58:52 »

Tomas, mal by si mat v emaile dve spravy, dva naskenovane listy toho koncaku. Prestuduj si to, no ja si myslim, ze ak sa pren rozhodnes, radsej si zisti najblizsiu predajnu ktora je partnerom vyrobcu www.ezk.cz a objednaj si hotovy modul. Pri skladani totiz mozes natrafit na zaujumavosti ako tranzistory musis pritlacat k sebe samozmrstovacou buzirkou, lebo si navzajom vymienaju teplo a menia charakteristiky a pod. A ak nemas dost skusenosti moze to byt zaujimave... Ak sa nemylim, niekde mam aj hlinikovy chladic, az ti viem zmiernit vydavky okolo. Inak ak mas trosku zrucnost, su tam dve led diody, povodne cervene, vhodnym umiestnenim, vetracimi otvormi a zltou foliou vies dosiahnut efekt akoby to boli zeraviacie vlakna elektroniek.  Na zdravie! Ak natrafis na problemy ako oddelit jednotlive uzemnenia a tak, napis, nacrtnem ako som to riesil ja. Ak sa pren samozrejme rozhodnes. No hanbím sa..
Zaznamenané
thomas162
nováčik
*

gitarista -amater

« Odpoveď #20 kedy: 01. Október , 2007, 15:30:24 »

:) heloo guitar mani.. hlavne teda wanka.na teba mam otazku.. tyka sa presne toho co si my pisal- oddenenia uzemneni. pretoze na koncovom zosiku povacsinou je zem signalu zhodna zo zemou napajania. toto neivem ako riesit... inak uz som sa rozhodol pouzijem dva moduly sensampu= dva kanaly momentalne vymyslam system ako ich prepinat.. myslis ze klopny obvod by vyhovoval???nebude to kazit signal???..v prvej faze chcem spojazdnit preamp +prepinanie kanalow. neskor sa pohram z koncakom a zdrojom. ozaj ma napadlo.. co ak pouzijem normalny reproduktor???  ved sensamp ma v sebe speaker sim.    Pomoooc!  LUDIA CO VY NATO? dvojkanal z dvoch sensampow prepinanie klopnym obvodom a neskor trenzistorovy konec cca 30w Huh! Bacha na vec kamo!
Zaznamenané

mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #21 kedy: 01. Október , 2007, 16:08:39 »

klopny obvod Huh! Si píš!!! to teda nie...jedine ako sucast celeho systemu prepinania...a s tou zemou chces co?? necital som celu temu, napis strucnejsie v com mas problem, zemne slucky?
Zaznamenané

thomas162
nováčik
*

gitarista -amater

« Odpoveď #22 kedy: 01. Október , 2007, 16:16:13 »

klopny obvod Huh! Si píš!!! to teda nie...jedine ako sucast celeho systemu prepinania...a s tou zemou chces co?? necital som celu temu, napis strucnejsie v com mas problem, zemne slucky?

aha Fuuha zíram... mal som z toho blby pocit.. kua teraz fakt netusim ako spravit to prepinanie....a to oddelenie zemi.. proste mas napajanie koncaku  trebars +30V, -30V  ,GND a ta je spojena s GND signaloveho vstupu...na plosaku... pytam sa lebo som videl plosak na koncacik kde to takto bolo....ale to je druhorada otazka....prvorade je teraz to prepinanie... dal by sa pouzit AB prepinac??? taky nozny??ja by som bol skor za elektroniku v tej sa viacej vyznam a navyse tie prepinace su fakt drahe...
Zaznamenané

mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #23 kedy: 01. Október , 2007, 16:21:43 »

no sak ja som myslel klopny obvod + nejake rele alebo optocleny. Alebo inou sustavou logickych hradiel. NO a stou zemou to vadi, ked je spojena? podla mna nie...ved GND maju byt aj spojene dokopy. Ci uz je to napajacia alebo signalova, len treba v spravnom bode aby to nebrumelo
Zaznamenané

thomas162
nováčik
*

gitarista -amater

« Odpoveď #24 kedy: 01. Október , 2007, 18:42:17 »

Pomoooc! Pomoooc! HALO LUDIA VIE NIEKTO NAVRHNUT PREPINANIE DVOCH KANALOW POMOCOU KLOPNEHO OBVODU? STACI RUKOU NACMARANA SCHEMICKA... NIECO S BISTABILNYM KLOPNYM OBVODOM PLS HELP  Bravooo
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #25 kedy: 01. Október , 2007, 18:56:32 »

(...) ozaj ma napadlo.. co ak pouzijem normalny reproduktor???  ved sensamp ma v sebe speaker sim.    Pomoooc!  LUDIA CO VY NATO? dvojkanal z dvoch sensampow prepinanie klopnym obvodom a neskor trenzistorovy konec cca 30w Huh! Bacha na vec kamo!
Lepsie ako speaker simulator toho Sansampu bude zniet skutocny gitarovy reproduktor, takze nevymyslat.
Zaznamenané

wanka
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #26 kedy: 01. Október , 2007, 22:00:30 »

Lepsie ako speaker simulator toho Sansampu bude zniet skutocny gitarovy reproduktor, takze nevymyslat.

Presne tak. Tie simulatory su len akesi pasivne korekcne obvody, takze by som nedufal ze cez koncovy "obycajny" reprak z toho polezie cosi prekvapujuce. Skor je to tam kvoli nahravaniu, PC speakrov a tak. K tomu zemneniu, musim vediet ci si spravil teda ten vystup po preampe. Ale funguje to asi tak, ze krabica, chladic a podobne velke kovove plochy ktore by posluzili ako tienenie sa variabilne daju spajat s rozlicnymi uzemneniami kvoli zmenseniu brumu. Na starsich Peavey Bandit to bolo riesene tak, ze si mal trojpolohovy prepinac. V strede si mal tie kovove clony, na jednej strane zem signalu a na druhej zem zdroja. A prepnute v medzipolohe v strede nic nebolo spojene s nicim, takze akesi letme (ne)zemnenie. Ale samozrejme ochranna zem siete bola pripojena na tieto kovove plochy. Preto sa pytam na ten preampovy vystup, lebo tiez musi byt potom taky izolovany jack jak som ti posielal v maile na tu slucku. Totizto nesmie byt za ziadnych okolnosti spojena signalova a napajacia zem. Totizto drobny obvod medzi tymito zemami riesi aby si vedel nastavit nulu na vystupe. Inak by ti tam vzniklo stale jednosmerne napatie ktore by ti reprak bud vtiahlo alebo vysunulo. Ale najhorsie je ze to zohrieva cievku reproduktoru a moze ho poskodit. Z mojej skusenosti, stale sa mi osvecilo prepnute na uzemnenie napajania, a nove Peavey uz boli bez tohto prepinaca standardne tak zapojene. Alebo si vyber koncak kde tieto srandicky odpadaju.
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #27 kedy: 03. Október , 2007, 14:50:34 »

Pomoooc! Pomoooc! HALO LUDIA VIE NIEKTO NAVRHNUT PREPINANIE DVOCH KANALOW POMOCOU KLOPNEHO OBVODU? STACI RUKOU NACMARANA SCHEMICKA... NIECO S BISTABILNYM KLOPNYM OBVODOM PLS HELP  Bravooo

nechapes, ze so samostatnym klopnym obvodom(RS-KO) to nepojde? ze treba este dalsie prvky k tomu, ako su rele a oprocleny?
Zaznamenané

mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #28 kedy: 03. Október , 2007, 15:27:10 »

ja by som to riesil nejakym dekoderom alebo demultiplexorom. ale to neni az take jednoduche...najlepsie je procesor...sice je to narocnejsie na programovanie, ale ma to vela moznosti. Ale teraz citam ze je to dvojkanal a nato ti staci ten klopny obvod a nejake rele a to je vsetko :)
Zaznamenané

majso
stály hosť
Príspevkov: 1133

« Odpoveď #29 kedy: 04. Október , 2007, 17:49:22 »

CAf, ludia takze rozmyslal som nad stavbou tohto preampu, ale po zistovani co je to zac ma napadla taka vec.: Nebude namiesto tohto preampu stacit moj Zoom G2?.. Dosiahne ten zoom take predzosilnenie ako tento preamp?
Zaznamenané
Strán: 1 [2] 3 4 5 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.056 sekund, 23 otázok.