Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
16. November , 2024, 05:56:10
Strán: 1 2 [3] 4 5 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Digitalne rekordery  (Prečítané 18015 krát)
0 užívateľov a 8 Hostí prehliada túto tému.
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #30 kedy: 04. Február , 2009, 08:23:37 »

akurat pozeram, ze zoom ma novinku H4n (vyzera to na vytunenu verziu H4), mozno by stalo za to pockat na toto
http://www.zoom.co.jp/english/products/h4n/index.php
« Posledná zmena: 04. Február , 2009, 08:25:12 od styrioci » Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13058

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #31 kedy: 04. Február , 2009, 12:58:44 »

akurat pozeram, ze zoom ma novinku H4n (vyzera to na vytunenu verziu H4), mozno by stalo za to pockat na toto
http://www.zoom.co.jp/english/products/h4n/index.php
To je uz marketingovy tah, povedal by som.

Lepsie nahravky ako dava H4 mi netreba. Ostatok nechavam na studio.
H4 je velmi paradna vec. Na skusobnu nechcem NIC ine. Zaujal ma este ten Boss. Neviem typ.
 Na zdravie!
Zaznamenané

predator
Hosť
« Odpoveď #32 kedy: 04. Február , 2009, 19:01:42 »

Môj názor - vyhodené prachy. Akákoľvek externá zvukovka s notebookom a dvojicou kondenzátorových mikrofónov vie urobiť úplne rovnakú službu, a ešte k tomu:
1. môžeš s výsledkom ľubovoľne pracovať bez namáhavého presypávania z nahrávatka do kompu - máš to už priamo v kompe
2. nie si obmedzený dĺžkou záznamu do Flash RAM, pri dnešných diskoch o stovkách gigabajtov môžeš nahrávať kľudne celú noc až do rána.
3. nie si obmedzený možnosťami pevne zadrátovaných algoritmov v nahrávatku - trebárs  taký ProTools M-Powered a jeho sada pluginov je úplne iná liga ako zvukovo, tak komfortom nastavenia, ako nejaké efekty v nahrávatku
4. prenosnosť a dokonalá použiteľnosť v "poľných podmienkach" je zachovaná
5. Normálna DAW poskytuje úplne iný komfort obsluhy, ako mačkať kombinácie piatich tlačítok a žmúriť na pididisplej o ploche pár centimetrov štvorcových.
6. Obslužný soft riešenia s notebookom možno jednoducho aktualizovať, u firmwaru nahrávatka to nie je samozrejmosťou.
7. Ak si kúpiš takéto nahrávatko, aj tak k nemu treba kúpiť komp a príslušné periférie a softy k nemu, aby si vedel výsledok ďalej spracovávať. Tak prečo kupovať dve veci, keď mi všetko spraví jedna ... je kríza, uvažujme ekonomicky aj ekologicky.
« Posledná zmena: 04. Február , 2009, 19:03:08 od Predator » Zaznamenané
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #33 kedy: 04. Február , 2009, 19:14:57 »

Môj názor - vyhodené prachy. Akákoľvek externá zvukovka s notebookom a dvojicou kondenzátorových mikrofónov vie urobiť úplne rovnakú službu, a ešte k tomu:
1. môžeš s výsledkom ľubovoľne pracovať bez namáhavého presypávania z nahrávatka do kompu - máš to už priamo v kompe
2. nie si obmedzený dĺžkou záznamu do Flash RAM, pri dnešných diskoch o stovkách gigabajtov môžeš nahrávať kľudne celú noc až do rána.
3. nie si obmedzený možnosťami pevne zadrátovaných algoritmov v nahrávatku - trebárs  taký ProTools M-Powered a jeho sada pluginov je úplne iná liga ako zvukovo, tak komfortom nastavenia, ako nejaké efekty v nahrávatku
4. prenosnosť a dokonalá použiteľnosť v "poľných podmienkach" je zachovaná
5. Normálna DAW poskytuje úplne iný komfort obsluhy, ako mačkať kombinácie piatich tlačítok a žmúriť na pididisplej o ploche pár centimetrov štvorcových.
6. Obslužný soft riešenia s notebookom možno jednoducho aktualizovať, u firmwaru nahrávatka to nie je samozrejmosťou.
7. Ak si kúpiš takéto nahrávatko, aj tak k nemu treba kúpiť komp a príslušné periférie a softy k nemu, aby si vedel výsledok ďalej spracovávať. Tak prečo kupovať dve veci, keď mi všetko spraví jedna ... je kríza, uvažujme ekonomicky aj ekologicky.
:)
Nedas to do vrecka(notebook), netreba ziadny mikrofon, lebo to uz v sebe ma, dokonca super mikrofon. Na nahravky, kde chces pocut, ako hra kapela je notebook zbytocny. Na nahravku idem do studia.  Žmurk

...Nemam ten pocit...  Zdravíčko
 Na zdravie!
 -
Edit: o peniazoch za notebook s externou zvukovkou + 2 kondiky mikraky sa ani zdaleka nerovna sume za napr. H4. :) - a podla tvojich slov to spravi rovnaku pracu, resp. este viac.
« Posledná zmena: 04. Február , 2009, 19:16:49 od Branko » Zaznamenané

styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #34 kedy: 04. Február , 2009, 19:30:10 »

Predator: tentoraz si trochu mimo. minimalne ta H4 funguje aj ako USB zvukovka a ako vstup mozes pouzit jak vstavany mic, tak dvojicu mic/line/inst vstupov  Žmurk
Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #35 kedy: 04. Február , 2009, 19:31:16 »

Keď to funguje aj ako externá zvukovka, beriem späť  :)
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #36 kedy: 11. Február , 2009, 22:02:17 »

Mam to doma zicane a je to vyborna vecicka, nahrava to velmi slusne aj pri izbovej hlasitosti, vid v mojich ukazkach. Idem si to kupit, zide sa to aj do skusobne na nahravanie ukazok z dialky.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #37 kedy: 11. Február , 2009, 22:07:02 »

Inak kde berete, ze to ma neviem ake super mikrofony? Neurobi najlacnejsi elektretovy/kondenzatorovy mikrofon tu istu sluzbu?
Zaznamenané

Zeck
miestny štamgast
Príspevkov: 1675

« Odpoveď #38 kedy: 11. Február , 2009, 22:10:49 »

Inak kde berete, ze to ma neviem ake super mikrofony? Neurobi najlacnejsi elektretovy/kondenzatorovy mikrofon tu istu sluzbu?

dobry mkrofon mozes zapojit do toho Na zdravie!
Zaznamenané

"We're going to create something that they can't steal  because they can't play it." :-)   - Thelonious Monk
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #39 kedy: 11. Február , 2009, 22:45:42 »

nemal som moznost porovnavat s niecim inym, ale aj v dost biednych podmienkach to dokazalo celkom pekne nahrat zvuk. hocijaky najlacnejsi elektretovy mic zvykne prdiet pri basovych peckach (da sa povazovat za referenciu headset mic?), toto ich nahra pekne a cisto...

dobru skusenost som mal s nahravanim koncertov v klube plnom ludi, ci v sportovej hale. v tom klube to bola dost bieda na zivy posluch, ale aj tak bola nahravka relativne pekne nahrata
« Posledná zmena: 11. Február , 2009, 22:48:40 od styrioci » Zaznamenané
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #40 kedy: 11. Február , 2009, 23:09:07 »

NEEXISTUJE.  Na zdravie!
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #41 kedy: 12. Február , 2009, 14:56:27 »

Mam to doma zicane a je to vyborna vecicka, nahrava to velmi slusne aj pri izbovej hlasitosti, vid v mojich ukazkach. Idem si to kupit, zide sa to aj do skusobne na nahravanie ukazok z dialky.

to co si dal do svojej temy ako ukazku je kazetakova kvalita, ale ked to niekomu staci, budiz... ale verim, ze to ma na viac :)
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #42 kedy: 12. Február , 2009, 14:56:55 »

NEEXISTUJE.  Na zdravie!

co neexistuje ? k comu si odpovedal ?
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #43 kedy: 12. Február , 2009, 15:00:42 »

.... hocijaky najlacnejsi elektretovy mic zvykne prdiet pri basovych peckach (da sa povazovat za referenciu headset mic?)...

...povedal by som, ze MartinLM myslel "naozajstne" "kondenzatorove" majky za par supov, to su totiz elektrety.
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #44 kedy: 12. Február , 2009, 15:15:37 »

(...) hocijaky najlacnejsi elektretovy mic zvykne prdiet pri basovych peckach (da sa povazovat za referenciu headset mic?), toto ich nahra pekne a cisto... (...)
Elektretovy mikrofon potrebuje fantomove napajanie, to by som si pozrel ten tvoj headset, ze co to mas za vychytavku, ze na baterky :)

Behringer C-2 napriklad. Pride mi absurdne zaoberat sa tym Zoomom ako nejakym kvalitnym a super nahravadlom s neviem akymi mikrofonmi, aj ked som to este ani len nevidel. Vyhoda toho Zoomu je maly rozmer, prenosnost a kompaktnost. Riesit tam mikrofony mi pride divne. Ked si ale vezmes, ze dva hentie Behringeri kupis za 69 a k tomu nejaku kartu s fantomom za 150, tak to sa celkom lahko priblizis k cene toho Zoomu a nemas to ani kompaktne, ani prenosne, ani male, takze tam badam istu motivaciu z vasej strany. Ale aj ta praca je s tym na uplne inej urovni.
« Posledná zmena: 12. Február , 2009, 15:17:01 od Martinlm » Zaznamenané

Strán: 1 2 [3] 4 5 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.061 sekund, 23 otázok.