jozef sivák
|
|
« kedy: 31. August , 2007, 14:01:50 » |
|
Skvelý gitarista, pedagóg, skladateľ. Jeho učebnica(taká oranžová) je považovaná za jednu najlepších gitarových škôl. Každý s ňou začínal moji učitelia, sestra, ja...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
swordy
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 31. August , 2007, 14:10:23 » |
|
Ano, aj ja som z nej cosi musel hrat mam ju este doma... pekne cvicenia, ale fakt len na zaciatok...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Prasito
náhodný pocestný
Príspevkov: 127
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 31. August , 2007, 14:52:45 » |
|
Bol som na jednom jeho koncerte kde hral spolu so svojim byvalym ziakom. Technicky bezchybna hra vlastnych skladieb lahko smrncnuta jazzom a latinsko-americkymi rytmami, skutocne vyborny dojem zanechal, takze som si hned kupil aj CD. Ta oranzova gitarova skola je fakt len pre zaciatocnikov.
|
|
|
Zaznamenané
|
Podľa všetkých známych fyzikálnych zákonov čmeliak nemôže lietať. Našťastie čmeliakovi fyzika nič nehovorí.
|
|
|
midnightstranger
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 31. August , 2007, 17:36:10 » |
|
Ja som z nej napriklad nezacinal...
|
|
|
Zaznamenané
|
Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte.
|
|
|
shanike
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 31. August , 2007, 18:18:34 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zvuk
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 01. September , 2007, 06:59:30 » |
|
No... volakedy tych gitarovych skol v byvalom CS az tak vela nebolo , takze porovnavat sa moc neda . Ako zaklad (ked uz clovek nema nic ine po ruke) moze byt . Urcite nie je len pre zaciatocnikov , je tam zopar kusov , ktor by narobili problemy aj pokrocilemu gitaristovi . Hlavny nedostatok vidim v tom , ze vyber hudobneho materialu je zamerany z 95% na klasicizmus. Skladby z obdobia renesancie,baroka,romantizmu a sucasnej hudby tam takmer vobec nie su . Ovela radsej mam gitarovu skolu od Ctibora Sussera , ktora ma niekolko dielov -od jednoduhsich skladieb po narocnejsie -a je tam bohaty vyber z roznych stylovych obdobi .
|
|
« Posledná zmena: 01. September , 2007, 07:00:36 od Zvuk »
|
Zaznamenané
|
Tak aj ty, nehodný druh môjho smutného života, podobáš sa verejnosti, ktorej nikdy neslobodno ponúknuť delikátne vône, čo ju poburujú, ale starostlivo vybrané odpadky.
|
|
|
midnightstranger
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 01. September , 2007, 08:42:49 » |
|
NIe ja som zacinal, okrem ineho, aj z ucebnice Carulli-Carcassi No... volakedy tych gitarovych skol v byvalom CS az tak vela nebolo , takze porovnavat sa moc neda . Ako zaklad (ked uz clovek nema nic ine po ruke) moze byt . Urcite nie je len pre zaciatocnikov , je tam zopar kusov , ktor by narobili problemy aj pokrocilemu gitaristovi . Hlavny nedostatok vidim v tom , ze vyber hudobneho materialu je zamerany z 95% na klasicizmus. Skladby z obdobia renesancie,baroka,romantizmu a sucasnej hudby tam takmer vobec nie su . Ovela radsej mam gitarovu skolu od Ctibora Sussera , ktora ma niekolko dielov -od jednoduhsich skladieb po narocnejsie -a je tam bohaty vyber z roznych stylovych obdobi . V tomto mas pravdu. NIekedy mi tie klasicisticke postupy liezli hore prstami. Ale niektore si hravam na rozcvicenie dodnes. Ci na spanielke alebo na elektrike. Inak toho Sussera som videl. Je to do pohody knizka. Su tam aj take mile jednoduche duetka.
|
|
« Posledná zmena: 01. September , 2007, 08:43:12 od midnightstranger »
|
Zaznamenané
|
Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte.
|
|
|
swordy
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 01. September , 2007, 22:39:56 » |
|
podla mna, cele klasicke hudobne vzdelanie ja stavane trochu nespravne... teda ne vo vsetkom, ale cielom ziadneho hudobneho stylu neni "hra perfektne z not"...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
vesper
nováčik
Príspevkov: 15
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 02. September , 2007, 15:43:22 » |
|
Si ju pamätám, niektoré cvičenia boli fakt kvalitné
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
jozef sivák
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 02. September , 2007, 16:43:48 » |
|
ha pekne
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
marrtin
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 14. September , 2007, 20:23:28 » |
|
ked som chodil na klasicku gitaru, tiež mi to učitelia skušali vnucovať, ale ja som bol tvrdohlavý a chcel som hrať Bacha, jirmalove veci z tej jeho učebnice boli nuda
|
|
|
Zaznamenané
|
Les Paul + Marshall, čo iné?
|
|
|
jozef sivák
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 15. September , 2007, 16:53:20 » |
|
začiatky byvaju tažke
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
marrtin
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 19. September , 2007, 13:46:08 » |
|
začiatky byvaju tažke
nemyslím si, aj Bachove veci boli upravené jednoducho pre začiatočníka
|
|
|
Zaznamenané
|
Les Paul + Marshall, čo iné?
|
|
|
jozef sivák
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 20. September , 2007, 08:01:08 » |
|
jasne ale hovoril som otych nudných etudách ak sa to da nazvat etuda. ktore sa nechceli ani mne vzdy ucit ale su celkom potrebne aj pre zvládnutie takeho bacha
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|