Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
28. November , 2024, 21:04:03
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Jiří Jirmal  (Prečítané 4187 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
jozef sivák
pravidelný návštevník
Príspevkov: 164

« kedy: 31. August , 2007, 14:01:50 »

Skvelý gitarista, pedagóg, skladateľ.
Jeho učebnica(taká oranžová) je považovaná za jednu najlepších gitarových škôl.
Každý s ňou začínal moji učitelia, sestra, ja... Zdravíčko
Zaznamenané
swordy
miestny štamgast
Príspevkov: 1888

« Odpoveď #1 kedy: 31. August , 2007, 14:10:23 »

Ano, aj ja som z nej cosi musel hrat  Bavím sa skvele mam ju este doma... pekne cvicenia, ale fakt len na zaciatok...
Zaznamenané

Prasito
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 127

« Odpoveď #2 kedy: 31. August , 2007, 14:52:45 »

Bol som na jednom jeho koncerte kde hral spolu so svojim byvalym ziakom. Technicky bezchybna hra vlastnych skladieb lahko smrncnuta jazzom a latinsko-americkymi rytmami, skutocne vyborny dojem zanechal, takze som si hned kupil aj CD. Ta oranzova gitarova skola je fakt len pre zaciatocnikov.
Zaznamenané

Podľa všetkých známych fyzikálnych zákonov čmeliak nemôže lietať. Našťastie čmeliakovi fyzika nič nehovorí.
midnightstranger
miestny štamgast
Príspevkov: 1612

nech sa práši...

« Odpoveď #3 kedy: 31. August , 2007, 17:36:10 »

Ja som z nej napriklad nezacinal... Popiskujem si
Zaznamenané

Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte. Žmurk
shanike
stály hosť
Príspevkov: 895

« Odpoveď #4 kedy: 31. August , 2007, 18:18:34 »

Ja som z nej napriklad nezacinal... Popiskujem si

ty s nou koncis  Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele
Zaznamenané

Zvuk
stály hosť
Príspevkov: 957

...hudba je zmysluplne prerušované ticho...

« Odpoveď #5 kedy: 01. September , 2007, 06:59:30 »

No... volakedy tych gitarovych skol v byvalom CS az tak vela nebolo , takze porovnavat sa moc neda . Ako zaklad (ked uz clovek nema nic ine po ruke) moze byt . Urcite nie je len pre zaciatocnikov , je tam zopar kusov , ktor by narobili problemy aj pokrocilemu gitaristovi  Žmurk . Hlavny nedostatok vidim v tom , ze vyber hudobneho materialu je zamerany z 95% na klasicizmus. Skladby z obdobia renesancie,baroka,romantizmu a sucasnej hudby tam takmer vobec nie su . Ovela radsej mam gitarovu skolu od Ctibora Sussera , ktora ma niekolko dielov -od jednoduhsich skladieb po narocnejsie -a je tam bohaty vyber z roznych stylovych obdobi .
« Posledná zmena: 01. September , 2007, 07:00:36 od Zvuk » Zaznamenané

Tak aj ty, nehodný druh môjho smutného života, podobáš sa verejnosti, ktorej nikdy neslobodno ponúknuť delikátne vône, čo ju poburujú, ale starostlivo vybrané odpadky.
midnightstranger
miestny štamgast
Príspevkov: 1612

nech sa práši...

« Odpoveď #6 kedy: 01. September , 2007, 08:42:49 »

ty s nou koncis  Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele

NIe ja som zacinal, okrem ineho, aj z ucebnice Carulli-Carcassi Cmuk chlapci

No... volakedy tych gitarovych skol v byvalom CS az tak vela nebolo , takze porovnavat sa moc neda . Ako zaklad (ked uz clovek nema nic ine po ruke) moze byt . Urcite nie je len pre zaciatocnikov , je tam zopar kusov , ktor by narobili problemy aj pokrocilemu gitaristovi  Žmurk . Hlavny nedostatok vidim v tom , ze vyber hudobneho materialu je zamerany z 95% na klasicizmus. Skladby z obdobia renesancie,baroka,romantizmu a sucasnej hudby tam takmer vobec nie su . Ovela radsej mam gitarovu skolu od Ctibora Sussera , ktora ma niekolko dielov -od jednoduhsich skladieb po narocnejsie -a je tam bohaty vyber z roznych stylovych obdobi .

V tomto mas pravdu. NIekedy mi tie klasicisticke postupy liezli hore prstami. Ale niektore si hravam na rozcvicenie dodnes. Ci na spanielke alebo na elektrike. Inak toho Sussera som videl. Je to do pohody knizka. Su tam aj take mile jednoduche duetka.
« Posledná zmena: 01. September , 2007, 08:43:12 od midnightstranger » Zaznamenané

Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte. Žmurk
swordy
miestny štamgast
Príspevkov: 1888

« Odpoveď #7 kedy: 01. September , 2007, 22:39:56 »

podla mna, cele klasicke hudobne vzdelanie ja stavane trochu nespravne... teda ne vo vsetkom, ale cielom ziadneho hudobneho stylu neni "hra perfektne z not"...
Zaznamenané

vesper
nováčik
*
Príspevkov: 15

« Odpoveď #8 kedy: 02. September , 2007, 15:43:22 »

Si ju pamätám, niektoré cvičenia boli fakt kvalitné  :)
Zaznamenané
jozef sivák
pravidelný návštevník

« Odpoveď #9 kedy: 02. September , 2007, 16:43:48 »

ha pekne
Zaznamenané
marrtin
miestny štamgast
Príspevkov: 1784

"There are no facts, only interpretations." F. N.

« Odpoveď #10 kedy: 14. September , 2007, 20:23:28 »

ked som chodil na klasicku gitaru, tiež mi to učitelia skušali vnucovať, ale ja som bol tvrdohlavý a chcel som hrať Bacha, jirmalove veci z tej jeho učebnice boli nuda  Smútim
Zaznamenané

Les Paul + Marshall, čo iné?
jozef sivák
pravidelný návštevník

« Odpoveď #11 kedy: 15. September , 2007, 16:53:20 »

začiatky byvaju tažke
Zaznamenané
marrtin
miestny štamgast
Príspevkov: 1784

"There are no facts, only interpretations." F. N.

« Odpoveď #12 kedy: 19. September , 2007, 13:46:08 »

začiatky byvaju tažke

nemyslím si, aj Bachove veci boli upravené jednoducho pre začiatočníka
Zaznamenané

Les Paul + Marshall, čo iné?
jozef sivák
pravidelný návštevník

« Odpoveď #13 kedy: 20. September , 2007, 08:01:08 »

jasne ale hovoril som otych nudných etudách ak sa to da nazvat etuda. ktore sa nechceli ani mne vzdy ucit
ale su celkom potrebne aj pre zvládnutie takeho bacha
Zaznamenané
Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.084 sekund, 23 otázok.