Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
23. November , 2024, 17:58:09
Strán: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 21 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: mesa dual rectifier  (Prečítané 86934 krát)
0 užívateľov a 7 Hostí prehliada túto tému.
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #75 kedy: 10. Marec , 2008, 23:05:38 »

pri RED kanaly sa odpaja spatna vazba, ci jak? nikdy som schemu nejako nekukal. ja som si len myslel, co som tak okom preletel preamp, ze tam je rozdiel v tom, ze kde, ako sa prepnu suciastky, hlavne tie katodove kondiky a tak. so spetnou vezbou sa nelaboruje tusim :)
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #76 kedy: 10. Marec , 2008, 23:08:06 »

Ok, dr.karpathorky na tom hrava, ma to doma a ma to nastudovane. Ak nevies, nepis Žmurk
Zaznamenané

mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #77 kedy: 10. Marec , 2008, 23:13:10 »

Ok, dr.karpathorky na tom hrava, ma to doma a ma to nastudovane. Ak nevies, nepis Žmurk

preco by som nemohol pisat? ja som sa pytal, ale kedze si ma vyprovokoval, tak som si to pozrel a ano. spatna vazba sa tam bud zapina alebo vypina cez optoclen a este sa druhym zvacsuje o polovicu. ja som si myslel, ze zaklad tych kanalov spociva v tom preampe, koncak som si nejako nevsimal Popiskujem si
Zaznamenané

Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #78 kedy: 10. Marec , 2008, 23:34:29 »

Praveze koncak robi ten zasadny Mesa - Modern zvuk na Rectifieroch. Preamp menej.

Su tri rozne odpory vo vazbe:
Vintage - 23,5k (dva 47k paralelne)
Modern - 47k
"Ultra" Modern - uplne odpojena vazba

Je mozne, ze este niektory optak uplne neprepusta, takze hodnoty odporu su cca take + vyssie.

Na Roadsteri a Roadkingu je na 4tom RED kanale Modern uplne odpojeny a na 3tom ORANGE je Modern 56kOhm. Vintage maju oba kanaly rovnake 23,5k.
Na klasickom dvojkanalovom Duale je to inak, zalezi ako nastavis klonovanie kanalov. Ale tiez sa to toci okolo tychto troch hodnot.
« Posledná zmena: 10. Marec , 2008, 23:38:02 od dr.karpathorky » Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #79 kedy: 11. Marec , 2008, 09:28:27 »

zalezi ktory DR :) aspon za seba co som zo schem vypozoroval..

stary DR: ma kadejake chujovinky v preampe (kondiky na katodach malych lamp v preampe), ktore robia rozdiely v modoch a orange red kanaly..orange ma presence zapojene ako spatnu vazbu, red ma ako dalsiu korekciu vysok a FB je odpojena..

novy DR: tie chujovinky v preampe viacmenej nema, akurat ma trochu inac odladene korekcie (ako aj stary DR) a mody sa prepinaju iba cez spatnu vazbu, ktora je v koncaku, presence sa prepina bud ako dalsia korekcia vysok alebo spatna vazba..

a rozdiely zvukovo? nech karpat hodi ukazky  :) pokial nevies co je co, tak na nahravke nerozoznas
Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku

« Odpoveď #80 kedy: 11. Marec , 2008, 10:59:08 »

a rozdiely zvukovo? nech karpat hodi ukazky  :)
uz som hodil, vsak prave taky test som tu robil
dokonca na dvoch Rectifieroch: http://forum.gitaristi.sk/index.php/topic,64900.0.html
Zaznamenané
RobG
inventár podniku
Príspevkov: 3484

« Odpoveď #81 kedy: 11. Marec , 2008, 11:47:05 »

Mal som 2-kanál DUAL z prvej série a aj nový 3-kanál a ten 2-kanál hral oveľa prirodzenejšie a hutnejšie aj na ORANGE aj na MODERN mode, navyše mal oproti tomu novému tzv. chanell clonig-čiže si mohol kvázi použiť VINTAGE preamp a MODERN koniec.  Na zdravie!
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #82 kedy: 11. Marec , 2008, 13:16:39 »

Praveze koncak robi ten zasadny Mesa - Modern zvuk na Rectifieroch. Preamp menej.

Su tri rozne odpory vo vazbe:
Vintage - 23,5k (dva 47k paralelne)
Modern - 47k
"Ultra" Modern - uplne odpojena vazba

Je mozne, ze este niektory optak uplne neprepusta, takze hodnoty odporu su cca take + vyssie.

Na Roadsteri a Roadkingu je na 4tom RED kanale Modern uplne odpojeny a na 3tom ORANGE je Modern 56kOhm. Vintage maju oba kanaly rovnake 23,5k.
Na klasickom dvojkanalovom Duale je to inak, zalezi ako nastavis klonovanie kanalov. Ale tiez sa to toci okolo tychto troch hodnot.

ano uz som si to vsimol, ale aj tak diky za objasnenie pointy zvuku :)
Zaznamenané

Majo Fero
inventár podniku

« Odpoveď #83 kedy: 11. Marec , 2008, 13:48:16 »

Mal som 2-kanál DUAL z prvej série a aj nový 3-kanál a ten 2-kanál hral oveľa prirodzenejšie a hutnejšie aj na ORANGE aj na MODERN mode, navyše mal oproti tomu novému tzv. chanell clonig-čiže si mohol kvázi použiť VINTAGE preamp a MODERN koniec.  Na zdravie!
Podla slov DusanaUK (ktory je zbehnuty v Mesach celkom slusne) hra stary dvojkanal Dual tiez najlepsie. Potom nasleduju RoadKing + Roadster a az potom nove trojkanaly a uplne na konci SingleRecto, ktore su "najzubatejsie". Stare su viac "hladke". Este sa robili stare aj s malym logom, to boli tie uplne prve. Seria 2 mala logo uz normalnej velkosti.
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #84 kedy: 11. Marec , 2008, 15:34:21 »

a co taky maverick a pod, uz nevyrabane?
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #85 kedy: 11. Marec , 2008, 15:37:33 »

aj mna by zaujmalo, aky ma zvuk. kukal som tu spatnu vazbu na scheme, ale tam uplne vypinatelna neni. raz ide cez kondik a raz LDR ten kondik premosti
Zaznamenané

Majo Fero
inventár podniku

« Odpoveď #86 kedy: 11. Marec , 2008, 15:59:33 »

aj mna by zaujmalo, aky ma zvuk. kukal som tu spatnu vazbu na scheme, ale tam uplne vypinatelna neni. raz ide cez kondik a raz LDR ten kondik premosti
pokial dokaze ten LDR spravit odpor cojaviem 10MegaOhm, tak je to podobne ako vypnuta vazba
bolo by to treba pomerat aby to clovek vedel naisto
« Posledná zmena: 11. Marec , 2008, 16:00:03 od dr.karpathorky » Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #87 kedy: 11. Marec , 2008, 16:11:32 »

praveze aj keby mal 10M, tak to nebude ako vypnuta, ten signal bude prechadzat cez ten kondenzator
Zaznamenané

Majo Fero
inventár podniku

« Odpoveď #88 kedy: 11. Marec , 2008, 16:42:01 »

praveze aj keby mal 10M, tak to nebude ako vypnuta, ten signal bude prechadzat cez ten kondenzator
schemu som nepozeral, moze byt
Zaznamenané
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #89 kedy: 19. August , 2008, 21:35:31 »

JURY tu zhanal dual rectifier za 100.000 toto ste mu mohli predat  Bavím sa skvele
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
Strán: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 21 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.078 sekund, 23 otázok.