Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
01. December , 2024, 00:03:10
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Rady pri skladani gitary  (Prečítané 3641 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
Hell´s Angel
nováčik
*
Príspevkov: 17

« kedy: 26. September , 2007, 19:25:41 »

Zdrawim...skladam si gitarku podla mojich predstav , cize fender stratocaster tmavomodry burst snimace evolution,YJM,evolution krk by mal byt od sollera neaky pekny javorovy fladrovany kusok. Kupujem to polda moznosti mesacnych finanii a chcel by som po vas aby ste mi poradili ako by som mal tie snimace zapojit aby sa dali co najuzitocnejsie vyuzit a aky floyd by som tam mal dat aby bol dobry v pomere kvalita a cena...a neake este drobne otazocky typu kde mam vobec zohnat na svk pickguard ktory ma diery na HB-S-HB a najzavaznejsia otazka ako mam dostat floyd rose do tela ktore nema absolutne ziadnu dieru bez toho aby sa poskodil lak???

* xxx4565.jpg (64.7 KB, 609x400 - prehliadnuté 654 krát.)
Zaznamenané

fender stratocaster
ibanez prestige limited 2820
samson wireless stage 55
Korg DTR 2000
home made soldano slo
4x12 cab RANDALL
po milu jarmilu krabiciek
GHS
Hosť
« Odpoveď #1 kedy: 26. September , 2007, 19:29:24 »

Skus Igora Kellera.On ti poradi,myslim si teda.Ak chces poslem ti na neho kontakt.  Na zdravie!
Zaznamenané
Hell´s Angel
nováčik
*

« Odpoveď #2 kedy: 26. September , 2007, 19:58:17 »

no mozes cez ss
Zaznamenané

fender stratocaster
samson wireless stage 55
Korg DTR 2000
home made soldano slo
4x12 cab RANDALL
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #3 kedy: 26. September , 2007, 23:43:13 »

tazko postavena otazka... ...

ked si kupis Floyd Rose Gotoh, tak budes urcite spokojny na vela vela rokov,

ked si osadenie HB SC HB zapojis na standardny fendracky 5way prepinac HB - HB+SC - SC - HB+SC - HB a okrem toho si kazdy z HB zapojis na 3way miniswitch serial/single/paralel, tak ziskas 13 roznych farieb zvuku - docela dost, nie ?

HB SC HB panel kupis barskde, trebars aj rovno u Sivcaka v online shope.

ak mas hotove nalakovane telo a nemas tam dieru na Floyd Rose, tak pravdepodobnost, ze donicis lak po okrajoch diery je dost vysoka. spytaj sa ale nejakych gitararov, co ti na to povedia.
Zaznamenané
Spago
stály hosť
Príspevkov: 783

« Odpoveď #4 kedy: 27. September , 2007, 00:03:24 »

Mohli by ti pomoct aj knihy napr. Guitar Player Repair Guide by Dan Erlewine alebo aj Make Your Own Electric Guitar by Melvyn Hiscock alebo najjednoduchsie to dat niekomu spravit co sa v tom vyzna. Zdravíčko
Zaznamenané
Milos1
stály hosť
Príspevkov: 1250

Wherever you go, there you are!

« Odpoveď #5 kedy: 27. September , 2007, 07:15:10 »

Presne takto isto som daval skladat moj stratocaster Robovi Neuszerovi. Tiez som mal uz hotove nalakovane telo a trebalo uberat z materialu v mieste kobylky, a Robo to spravil na jednotku. No najviac roboty da napasovat krk do tela aby vsade sadol na drevo, ale ked nemas original krk, a ides si ho davat vyrobit, tak by to malo byt jednoduchsie. Ked mas svojho oblubeneho gitarara, s ktorym si spokojny, tak mu to daj spravit vsetko.
Zaznamenané

Gretsch, Gibson, Epiphone, C.F.Martin, Höfner, Boss, TCE, Vox, Fender, Elixir, Dunlop. www.neuszer.sk www.prorock.sk www.on-board.sk
Prasito
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 127

« Odpoveď #6 kedy: 27. September , 2007, 07:37:17 »

Tu dieru na floyd resp. akekolvek drazky, dutiny v tele sa robia klasickou rucnou frezkou tak ze na stopku nastroja si nastrcis lozisko a ides podla sablony prilozenej na vrchu. Sablonu si vyrezes trebars z umakartu.
« Posledná zmena: 27. September , 2007, 07:38:01 od Prasito » Zaznamenané

Podľa všetkých známych fyzikálnych zákonov čmeliak nemôže lietať. Našťastie čmeliakovi fyzika nič nehovorí.
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #7 kedy: 27. September , 2007, 09:14:09 »

to co je na obrazku je to co uz mas?

diery daj vyfrezovat nejakemu stolarovi alebo ak mas po ruke niekoho kto sa zaobera vyrobou gitar tak jemu
pickguard u sivcaka napriklad. www.sollerguitars.com

alebo tak ako vravi milos1 posli to nejakemu gitararovi nech ti spravi "kompletku" a ty si prides uz po hotovu gitarku  Na zdravie!
Zaznamenané
Hell´s Angel
nováčik
*

« Odpoveď #8 kedy: 28. September , 2007, 12:41:33 »

diki za rady, uz som objednal ten pickguard a rozpraval som sa s jednym cloviecikom co to robi v mojom meste.. ten obrazok co tam je je presne to co mamtakze tak diki za rady ak este nieco nebudem vediet tak to tu najdete..

to Milos1: a kolko ta to u neho vyslo ...chcel by som vediet taku orientacnu sumu aby som vedel s akymi financiami mozem ratat tento mesiac??

to Spago: Tie knihy som mal doma...neake gitarky som uz skusal robit ale na naoz kvalitnu gitaru si netrufam...
preto som to chcel riestit sposobom ze si pozhanam rozne veci vyzsej kvality ako snimace hardware atd. za nizsie ceny a potom to dam cele sam dokopy, tak by ma to teoreticky malo vyst lacnejsie ako keby som mal kupit taku istu gitaru u niekoho v celku..moj nazor mozno sa mylimmozno nie

to rastis: neaku schemu na to zapojenie mi nevies poradit?? nenachadza sa niekde na nete Huh! gotoh je dobra znacka to viem ale nieco cenovo trosku lacnejsie Huh!

diki inac :)
Zaznamenané

fender stratocaster
samson wireless stage 55
Korg DTR 2000
home made soldano slo
4x12 cab RANDALL
waldo42
pravidelný návštevník
Príspevkov: 273

« Odpoveď #9 kedy: 28. September , 2007, 12:46:54 »

chcel by som dat dokopy basu,mam krk.myslite ze je jedno ci telo zoberiem z basy alebo gitky?je tam nejaky rozdiel?nechcem to na bezne hranie ale len na nacvik bezprazca,aby malo co drzat snimace
Zaznamenané

mozes si vybrat z dvoch ciest: "sex, drogy a rock ´n roll" alebo "masturbacia, antidepresiva a hip hop"
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #10 kedy: 28. September , 2007, 13:24:31 »

to rastis: neaku schemu na to zapojenie mi nevies poradit?? nenachadza sa niekde na nete Huh! gotoh je dobra znacka to viem ale nieco cenovo trosku lacnejsie Huh!

standardne strat zapojenie na 5way switch najdes tu:

http://www.seymourduncan.com/support/wiring-diagrams/schematics.php?schematic=1h_1s_1h_1v_2t_5w

serial / single/ paralel na HB (+ kopec dalsich HB zapojeni) najdes tu:

http://www.dimarzio.com/media/diagrams/4Conductor.pdf

Dokopy si to uz das.

Lacnejsie FR budu na ostaru, vseobecna skusenost je, ze hovno vydrzia. Gotoh je za rozumne peniaze velky luxus co vydrzi.
Zaznamenané
Milos1
stály hosť
Príspevkov: 1250

Wherever you go, there you are!

« Odpoveď #11 kedy: 28. September , 2007, 16:22:45 »

to Milos1: a kolko ta to u neho vyslo ...chcel by som vediet taku orientacnu sumu aby som vedel s akymi financiami mozem ratat tento mesiac??
Kompletka ma stala asi 4 litre, ale to som mal velmi kamaradsku cenu. A elektriku som si robil sam. Doniesol som uplne vsetky suciastky, od tela ... po uchytky pasov. Najdrahsie bolo napasovanie krku do tela... je to piplacka, to aj trvalo najdlhsie. Aby bol v osi gitary, aby sadli diery a aby bol vsade drevo na drevo. Zase takato gitara ma vyhodu ze tam mas presne to co chces, to je ozajstny custom shop. Ja som si daval skladat fendra stratocastra R57micku s piezokobylkou od fishmanu .. z original dielov, len krk som mal japonsky, ostatne USA.
« Posledná zmena: 28. September , 2007, 16:24:08 od Milos1 » Zaznamenané

Gretsch, Gibson, Epiphone, C.F.Martin, Höfner, Boss, TCE, Vox, Fender, Elixir, Dunlop. www.neuszer.sk www.prorock.sk www.on-board.sk
Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.125 sekund, 23 otázok.