Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
30. November , 2024, 21:56:26
Strán: [1] 2 3 ... 5 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Home made wah pedal  (Prečítané 13750 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
thedoctor
nováčik
*
Príspevkov: 16

« kedy: 12. Október , 2007, 12:57:02 »

nevie mi niekto poradiť nakoľko som bol v predajni si kúpiť súčiastky na tento pedál a všetko mali až na tú cievku  T 1 ani predavač sám podľa katalógu nevedel nájsť akú mi má predať . Teda konkrétne potrebujem zistiť čo mám zháňať . dik Pomoooc!

* crybaby.pdf (9.7 KB - stiahnuté 191 krát.)
« Posledná zmena: 12. Október , 2007, 12:59:14 od Altostratus » Zaznamenané
MaTeS
stály hosť
Príspevkov: 1353

digitál je digitál, ten ničím nenahradíš ..

« Odpoveď #1 kedy: 12. Október , 2007, 13:00:46 »

cievka je v tom pedáli asi najdvoležitejšia, klasika ktorá sa do cry baby osádza je od firmy FASEL, ďalej budeš mať asi problém s potenciometrom..
Zaznamenané

FALLGRAPP
ff
miestny štamgast
Príspevkov: 2387

« Odpoveď #2 kedy: 12. Október , 2007, 13:04:39 »

Tú "cievku" si nechaj objednať v obchode s hudobným vercajchom,a potrebuješ zrejme toto http://www.jimdunlop.com/index.php?page=support/repairshttp://Podľa typu si nájdi označenie .
Zaznamenané
thedoctor
nováčik
*

« Odpoveď #3 kedy: 12. Október , 2007, 19:59:14 »

cievka je v tom pedáli asi najdvoležitejšia, klasika ktorá sa do cry baby osádza je od firmy FASEL, ďalej budeš mať asi problém s potenciometrom..

dik ale ja som myslel či náhodou neviete konkrétny názov tej civeky ťažko sa niečo hľadá a zháňa keď neviem ako sa to volá predavačovi som ukázal tú schému podľa tej hodnoty hľadal v troch katalógoch a nič neašiel  bol ochotný až som sa divil že má somnou toľko trpezlivosti
Zaznamenané
ff
miestny štamgast

« Odpoveď #4 kedy: 12. Október , 2007, 21:05:59 »

Aby si chápal,tú cievku si necháva robiť Dunlop len pre seba,to sa v elektrosúčiastkach nepredáva.Možno len niečo podobné,ale to nebude ono.To si musíš objednať od Dunlopa ako náhradný diel,keď chceš aby to tak kvákalo.
Zaznamenané
pole
pravidelný návštevník
Príspevkov: 190

« Odpoveď #5 kedy: 14. Október , 2007, 03:07:18 »

Klasika je klasika (ale drahsia a tazsie sa zhana)
No da sa navinut aj cievka do Hrncekoveho jadierka s tou potrebnou indukcnostou tusim 550mH.... Tiez to s tym pojde. Zaujimave by bolo porovnat origo a domorobo cievku
Zaznamenané

thedoctor
nováčik
*

« Odpoveď #6 kedy: 14. Október , 2007, 17:05:47 »

Klasika je klasika (ale drahsia a tazsie sa zhana)
No da sa navinut aj cievka do Hrncekoveho jadierka s tou potrebnou indukcnostou tusim 550mH.... Tiez to s tym pojde. Zaujimave by bolo porovnat origo a domorobo cievku

tvoj príspevok ma utvrdil v mojej myšlienke že ju skusím s kamošom navinúť lebo celý víkend som nad tým rozmýšla a došiel som k záveru že tá cievka sa dá určite vyrobiť len som si nebol istý s tým jadierkom resp. kostričkou ešte musím zistiť aký priemer drátu treba a koľko závitov keby niekto vedel jak na to rád si nechám poradiť dik
Zaznamenané
ff
miestny štamgast

« Odpoveď #7 kedy: 16. Október , 2007, 20:16:14 »

Možno by som Ti vedel zohnať origoš,ale cena by bola asi cca 16 euro.Ale daj rýchlo vedieť.
Zaznamenané
brdo prvy
miestny štamgast
Príspevkov: 2914

« Odpoveď #8 kedy: 17. Október , 2007, 12:08:50 »

No.Ked som robyl Temovi kvakadlo tak sa mi az na druhy krat podarilo namotkat cievku ktora sa chova tak jak ma.Treba mat aspon podobne hrncekove jadieko ako je origos,drôtik, včelý vosk a RLC mostik.Ak toto vsetko nemas tak si to radsej kup ako ti poradil FFAMP.A este jedna vec.Kvakadlo musi mat specialny potak aby ten priebeh bol taky ako ma byt!
Zaznamenané
brdo prvy
miestny štamgast
Príspevkov: 2914

« Odpoveď #9 kedy: 17. Október , 2007, 12:13:58 »

Aha.Drôtik ma asi 0.18mm priemer ale uz si to dobre nepamätam.Pocet zavitov je tazko povedat lebo to zavisi od toho jadierka.na jadierku je väcinou napisana honota Al.....A od toho vsetko zavisi.
Zaznamenané
thedoctor
nováčik
*

« Odpoveď #10 kedy: 17. Október , 2007, 19:34:06 »

zohnal som cievku zo starého Tesláckého kvákadla najprv to skusím s praviť s ním a potom uvídím čo ďalej, neviem ako hralo keď bolo funkčné a ešte niečo od chlapíka čo som to zohnal mi povedal, že v tom teslackom kvákadle bol norálný potenciometer a že to kvákalo  ako ? toť otázka ?
Zaznamenané
joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #11 kedy: 19. Október , 2007, 08:49:48 »

kup  si normalne kvakadlo a budeš mat pokoj.čas su prachy a ked to vyrobiš bud to zahodiš,daruješ,alebo predaš za desatinovu cenu a potom si kupiš normalne...Maš šancu sa tomu vyhnut Zdravíčko
Zaznamenané

ff
miestny štamgast

« Odpoveď #12 kedy: 19. Október , 2007, 09:01:01 »

Ale zas keď ho baví elektrotechnika a má to hobby,tak sa kopec vecí naučí a potom môže robiť servis atď.Raz z neho môže byť nový Dunlop,človek nikdy nevie...
Zaznamenané
joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #13 kedy: 19. Október , 2007, 10:17:54 »

nooo tak ty proti kamošovi????ved maš pravdu ...a ja tež Na zdravie! Na zdravie! Na zdravie! Na zdravie! Na zdravie! Na zdravie! Na zdravie! Na zdravie! Na zdravie!
Zaznamenané

ff
miestny štamgast

« Odpoveď #14 kedy: 19. Október , 2007, 10:20:21 »

To nie je proti,to je naproti.A pripomenul si mi s tými smajlami že by som miesto sedenia pri PC mal urobiť niečo pre svoje zdravie,tak idem na pivo. Na zdravie!
Zaznamenané
Strán: [1] 2 3 ... 5 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.073 sekund, 22 otázok.