mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210
|
|
« Odpoveď #15 kedy: 08. November , 2007, 18:56:41 » |
|
neda sa to zistit podla hustoty a hmotnosti? ked ma mahagon nejaku hustotu, tak si zisti iba objem a vynasob a mas hmotnost ono by to slo aj normalne odvazit, ale to by si musel vsetko z toho odmontovat ale aj ten objem bude dost komplikovany, treba ratat cez integraly EDIT ale teraz som vlastne povedal picovinu. to by si aj tak nezistil ci je to pravy mahagon. jedine zeby mala rovnaky objem aj ina gitara, ktora je isto z mahagonu a potom porovnat ich hmotnosti. respektive vyratat hustotu tej druhej
|
|
« Posledná zmena: 08. November , 2007, 19:00:31 od mario bross »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
musicman
|
|
« Odpoveď #16 kedy: 08. November , 2007, 19:08:55 » |
|
neda sa to zistit podla hustoty a hmotnosti? ked ma mahagon nejaku hustotu, tak si zisti iba objem a vynasob a mas hmotnost ono by to slo aj normalne odvazit, ale to by si musel vsetko z toho odmontovat ale aj ten objem bude dost komplikovany, treba ratat cez integraly EDIT ale teraz som vlastne povedal picovinu. to by si aj tak nezistil ci je to pravy mahagon. jedine zeby mala rovnaky objem aj ina gitara, ktora je isto z mahagonu a potom porovnat ich hmotnosti. respektive vyratat hustotu tej druhej vyvrtaj do nej dierku a piliny posli do aktov x na skumanie.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #17 kedy: 08. November , 2007, 19:18:29 » |
|
alebo vidis... ale naozaj toto je lepsie...niekde zozadu pri tremole. a potom na rozbor
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #18 kedy: 08. November , 2007, 19:20:49 » |
|
..niekde zozadu pri tremole...
na LP ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Pedro
náhodný pocestný
Príspevkov: 116
Metallica
|
|
« Odpoveď #19 kedy: 08. November , 2007, 19:23:37 » |
|
hej si robte srandu, ale ak by to nebol mahagon a ja to zistim tak mozem zalovat epifon za zavadzanie zakaznika nie?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #20 kedy: 08. November , 2007, 19:24:15 » |
|
na LP ?
jaj to som si neuvedomil...tak pod prepinacom
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Pedro
náhodný pocestný
Metallica
|
|
« Odpoveď #21 kedy: 08. November , 2007, 19:37:04 » |
|
jaj to som si neuvedomil...tak pod prepinacom no tam je odskerene kus laku a tak to vyzera ako mahagon take do ruzova je to
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #22 kedy: 08. November , 2007, 19:40:54 » |
|
do ruzova ide jelsa. mahagon by mal ist do skoricovo hneda
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Pedro
náhodný pocestný
Metallica
|
|
« Odpoveď #23 kedy: 08. November , 2007, 19:42:55 » |
|
pockaj skusim to odfotit
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #24 kedy: 08. November , 2007, 19:50:21 » |
|
hej si robte srandu, ale ak by to nebol mahagon a ja to zistim tak mozem zalovat epifon za zavadzanie zakaznika nie?
jake zavadzanie ? epifon jelsu vzdy poctivo uvadzal. ako si to pamatam ja - niekedy okolo roku 1997 som si prvy raz v katalogu vsimol pri Custome, ze ako body sa uvadza mahogany/alder. pri Standardoch sa uvadzalo mahogany back, maple top. dovtedy to inak uvadzali pri vsetkych modeloch. potom som to dlho nesledoval, ale pred par rokmi som si na nete u epifonu vsimol, ze pri Customoch uvadzaju mahogany/alder a pri standardoch uvadzaju mahogany/alder, maple top. potom som to zase chvilu nesledoval a dnes som si u nich na webe vsimol, ze u Customov sa uvadza body mahogany a pri Standardoch sa uvadza mahogany, maple top. cize robia to hocijako, neviem podla coho, ale nedodrzuju vlastne nic, iba tvar tela a rozmiestnenie suciastok.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #25 kedy: 08. November , 2007, 19:53:12 » |
|
mozno, ze mas jelsu iba na vrchu
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
musicman
|
|
« Odpoveď #26 kedy: 08. November , 2007, 20:31:07 » |
|
1mm vrtak nech tam zavrta pod kobylu a uvidi ci je to lepene z viacerych druhov dreva podla farby pilin. potom tu dierku moze zatmelit naspet. zalezi aj kde to drevo rastlo a kolko sa susilo. ale pravy mahagon to asi nebude
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #27 kedy: 08. November , 2007, 20:34:15 » |
|
moze aj pod ten prepinac, ked ho da dole mal by viediet kolko ma vrstiev
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Pedro
náhodný pocestný
Metallica
|
|
« Odpoveď #28 kedy: 08. November , 2007, 20:57:51 » |
|
tu je detail mozno zhodnodte ale ja do gitary vrtat vrtakom nebudem, hlavne ze hra
|
|
|
|
Tom70
|
|
« Odpoveď #29 kedy: 08. November , 2007, 21:40:02 » |
|
jake zavadzanie ? epifon jelsu vzdy poctivo uvadzal. ako si to pamatam ja - niekedy okolo roku 1997 som si prvy raz v katalogu vsimol pri Custome, ze ako body sa uvadza mahogany/alder. pri Standardoch sa uvadzalo mahogany back, maple top. dovtedy to inak uvadzali pri vsetkych modeloch. potom som to dlho nesledoval, ale pred par rokmi som si na nete u epifonu vsimol, ze pri Customoch uvadzaju mahogany/alder a pri standardoch uvadzaju mahogany/alder, maple top. potom som to zase chvilu nesledoval a dnes som si u nich na webe vsimol, ze u Customov sa uvadza body mahogany a pri Standardoch sa uvadza mahogany, maple top. cize robia to hocijako, neviem podla coho, ale nedodrzuju vlastne nic, iba tvar tela a rozmiestnenie suciastok.
Myslim ze to robia tak,, ze pouziju to co je prave k dispozicii. Mal som takuto istu Epi LP Custom z roku 95, sice nie som odbornikk na dreviny ale dal by som krk na to ze ta gitara nebola z mahagonu. To co je na tej fotke sa mi podoba na mahagon ale toto je velmi laicky nazor takze prosim brat s rezervou. BTW. na epiphonoch nie je presne dodrzane rozmiestnenie suciastok. Snimace su rozmiestnene inak nez na gibsone, kobylkovy je dalej od kobylky. Takisto osadenie krku je trochu ine...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|