Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
22. November , 2024, 22:25:44
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Nahravanie bubnov  (Prečítané 20266 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #45 kedy: 31. Júl , 2008, 07:39:10 »

Vsetko ostatne je 100%.
ostalo vobec nieco?  ha ha ha

ked tak citam kolko je problemov ohladom dobreho nahratia bicich, plus ked si vezmeme v uvahu nie idealne bicie, miestnost atd...nie je potom jednoduchsie posadit bubenika za pc, ze NA, naklikaj bubony jak by si to zahral? babracky mozno narovnako, ale vysledok mozno istejsi a lepsi (v takychto amaterskych podmienkach). ci ani velmi nie? (mam milnu predstavu?)
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #46 kedy: 31. Júl , 2008, 08:47:30 »

Bicie, ich ladenie a bubenik su >100%.

Vsak ale ide o to, aby to dychalo kusok, nesmie to byt uplne stroj, aj ked casto nikto na nic ani nepride, ze toto su programovane bicie a toto nie. A co si myslis, ze naprogramovat dobre na nerozoznanie znejuce bicie je jednoduchsie? Mozno som hluchy, paci sa mi zvuk krabic a zasluzim si vecne zatratenie, ale ja proti tomu mojmu zvuku, co som nahral, nic nemam. Jasne, ze to nie je svetova uroven, ale uplne mi to postacuje. Urcite sa posunut vpred dobrym mixom.
Zaznamenané

udry
Hosť
« Odpoveď #47 kedy: 31. Júl , 2008, 08:55:04 »

Ak sa ti nieco nepaci, tak to bude tymto (usporiadane od najvaznejsieho dovodu po najmenej vazny Bavím sa skvele): osadene vyrobne blany/zly nahravac/zla a mala miestnost/zly mix/zle efekty/zle mikrofony. Vsetko ostatne je 100%.
Martin:Nahravanie bicich a hlavne mixaž je ovela väčšia veda ako sa možno zda. To nie je len nazvučim,gejtnem,naefektujem. Napr. k odstraneniu presluchov sa využiva u gejtu možnost použit SIDE CHAIN INPUT- vstup do riadiaceho obvodu, dalej režim DUCKING a pod./ možno to využivaš,možno nie,neviem/Dalej treba vediet pracovat s frekvenciami,čo pridavanie alebo uberanie frekvencii robi so zvukom jednotlivych bubnov a činiel. Atd,atd. Kto sa chce tomu seriozne venovat,tak treba  niečo"poštudovat" a ziskat aj prakticke vedomosti a rady od skusenych profi zvukarov . / system hokus-pokus, kamoš to robi tak,možne opakovanie tych istych chyb - tadial cesta ku kvalite nevedie.
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #48 kedy: 31. Júl , 2008, 09:01:44 »

Vsak ale ide o to, aby to dychalo kusok, nesmie to byt uplne stroj, aj ked casto nikto na nic ani nepride, ze toto su programovane bicie a toto nie. A co si myslis, ze naprogramovat dobre na nerozoznanie znejuce bicie je jednoduchsie? Mozno som hluchy, paci sa mi zvuk krabic a zasluzim si vecne zatratenie, ale ja proti tomu mojmu zvuku, co som nahral, nic nemam. Jasne, ze to nie je svetova uroven, ale uplne mi to postacuje. Urcite sa posunut vpred dobrym mixom.

nemyslel som to konkretne narazku na teba, skor tak vseobecne. ci sa babrat s bohviakymi bicimi, v nedobre odhlucnenej skusobni so zopar majkami (ktovie akymi), pozapajat to vselijako a dufat, ze to bude dobre, alebo ci potom nie je lepsie (myslim celkovy vysledok) naklikat nejake bicie v softe na tom urcenom? bicie som nenahraval, ani som neklikal (okrem par marnych pokusov), tak preto sa pytam, ze co je lepsie.
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #49 kedy: 31. Júl , 2008, 09:13:53 »

Martin:Nahravanie bicich a hlavne mixaž je ovela väčšia veda ako sa možno zda. To nie je len nazvučim,gejtnem,naefektujem. Napr. k odstraneniu presluchov sa využiva u gejtu možnost použit SIDE CHAIN INPUT- vstup do riadiaceho obvodu, dalej režim DUCKING a pod./ možno to využivaš,možno nie,neviem/Dalej treba vediet pracovat s frekvenciami,čo pridavanie alebo uberanie frekvencii robi so zvukom jednotlivych bubnov a činiel. Atd,atd. Kto sa chce tomu seriozne venovat,tak treba  niečo"poštudovat" a ziskat aj prakticke vedomosti a rady od skusenych profi zvukarov . / system hokus-pokus, kamoš to robi tak,možne opakovanie tych istych chyb - tadial cesta ku kvalite nevedie.
Samozrejme. Vsetko toto som v mojom prispevku zohladnil, nemyslis? Žmurk Cielom nie je ciel, ale cesta k nemu. Ja to robim, lebo ma to bavi.
Zaznamenané

udry
Hosť
« Odpoveď #50 kedy: 31. Júl , 2008, 09:21:48 »

Bicie, ich ladenie a bubenik su >100%.

Vsak ale ide o to, aby to dychalo kusok, nesmie to byt uplne stroj, aj ked casto nikto na nic ani nepride, ze toto su programovane bicie a toto nie. A co si myslis, ze naprogramovat dobre na nerozoznanie znejuce bicie je jednoduchsie?
Nemusiš programovat. Môžeš použit triggery na spuštanie samplov. Kvalita samplov je už dnes na vysokej urovni. A ušetri to čas a starosti s nazvučenim bicich- ladenie,blany,rozmiestnenie mikrof.,atd. A nehovoriac o možnosti velkeho vyberu bicich sád. Tento system sa hodne použiva aj na koncertoch.
Zaznamenané
udry
Hosť
« Odpoveď #51 kedy: 31. Júl , 2008, 09:23:50 »

Samozrejme. Vsetko toto som v mojom prispevku zohladnil, nemyslis? Žmurk Cielom nie je ciel, ale cesta k nemu. Ja to robim, lebo ma to bavi.
Tak sorry,že som reagoval. Žmurk
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #52 kedy: 31. Júl , 2008, 09:25:31 »

Nieee len nechcem, aby tie moje pokusy nejako divne nevyzneli. Robim to, lebo ma to bavi, rovnako ako niekto dri dobrovolne na zahradke, pritom profi zahradnik by mu tie kvetinky vypestoval lepsie :)
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #53 kedy: 31. Júl , 2008, 15:10:20 »

to si krasne napisal Matko. ked nezabudnem, tak si tie Tvoje bubne vypocujem a urcite Ti ich pochvalim :)

inak hole bicie sa tazko nejak ohodnotia, to treba prezentovat v ostatnom kravali. mne sa moje bicie (ako mnou nahrate) nasucho zdaju vzdy mimoriadne sexi a potom v celku chytam paniku, ze co si s tym preboha pocat  Bavím sa skvele
Zaznamenané
killya182
pravidelný návštevník
Príspevkov: 483

« Odpoveď #54 kedy: 31. Júl , 2008, 17:10:53 »

jo, diky za rady pani Na zdravie!
zacnem si pomaly kupovat vecicky...teda asi az po lete, ked budu prachy...len dufam, ze sa bude vobec dat nieco nahravat v tej nasej malej garazke Beeee
Zaznamenané

Kto do teba kamenom, ty donho rockom.
http://www.mkmb.sk/thebagofbones/
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #55 kedy: 31. Júl , 2008, 23:41:22 »

Ja tie overheady riesim tak intuitivne. Ale plati zasada 3:1, ak chces nieco nahrat do sterea. Cize mas zdroj zvuku a mikrofony musia byt 3 krat tak daleko od seba, ako su daleko od zdroja zvuku. Vsak ste boli nahravat, tak si videl. Videl si aj ako boli zvucene prechody, zvucia sa od prednej blany. Ja som ich dal tak medzi, kedze slo o kompromis. Mal by som fotky, ale nemozem sem dat Bavím sa skvele Tazko to riesit polohu mikrofonov pri mojej urovni nahravania, aj ked ja som spokojny a verim, ze to bude stat za to. Len si nemyslim, ze zmena polohy overheadov by mi dala lepsi vysledok. Ani mikrofonov na prechodoch, len keby ich bolo viacej . Dole je ukazka bez efektov a s.

nuz... potencial tam je :) mas to strasne tenucke, ten kopak este ani tak nevadi, ten sa da "ako tak nahonit" ekvalizermi alebo niecim, ale rytmicak moc nie a prechody tiez nie. ale sam viem a sam vies, ze to neojebes nicim inym, len ze to budes pravidelne skusat dalej :)

co to mas za kartu ? je rozsiritelna ?
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #56 kedy: 01. August , 2008, 09:15:00 »

To musi byt take tenke, nech je miesto pre tucne gitary ;P Overheady Soundking.

Karta ma eset 8 kanalovy ADAT a 2 kanalovy SPDIF.
Zaznamenané

killya182
pravidelný návštevník
Príspevkov: 483

« Odpoveď #57 kedy: 01. August , 2008, 23:26:46 »

inac tie predzosiky na mikraky, to je ake velke? a ako sa to vlastne povie po anglicky?
som z toho jelen Bavím sa skvele
Zaznamenané

Kto do teba kamenom, ty donho rockom.
http://www.mkmb.sk/thebagofbones/

« Odpoveď #58 kedy: 02. August , 2008, 07:58:02 »

inac tie predzosiky na mikraky, to je ake velke? a ako sa to vlastne povie po anglicky?
som z toho jelen Bavím sa skvele
mic preamp
Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #59 kedy: 03. August , 2008, 12:11:32 »

to si krasne napisal Matko. ked nezabudnem, tak si tie Tvoje bubne vypocujem a urcite Ti ich pochvalim :)

inak hole bicie sa tazko nejak ohodnotia, to treba prezentovat v ostatnom kravali. mne sa moje bicie (ako mnou nahrate) nasucho zdaju vzdy mimoriadne sexi a potom v celku chytam paniku, ze co si s tym preboha pocat  Bavím sa skvele

Toto je veľká pravda ... človek naberie bicie, zdá sa mu, že znejú vyvážene a sýto, a keď do toho príde skreslená gitara a basa, tak sa kopák s rytmičákom niekde stratia. Zasa ak znie kopák sám o sebe až neprirodzene ostro a zamieša sa do ostatných základov, zrazu vylezie von a znie pekne čitateľne. Toto isté aj rytmičák, ostrý plechovejšie znejúci virbel nie je síce sám o sebe taká paráda ako fajný mäsitý tučne znejúci rytmičák, v ktorom cítiť drevo, ale v nahrávke má ostrý virbel navrch.
« Posledná zmena: 03. August , 2008, 12:13:38 od Predator » Zaznamenané
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.083 sekund, 23 otázok.