Roberto
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 3467
|
|
« kedy: 07. December , 2007, 21:47:55 » |
|
Chcem spravit preview gitary ktora mi dnes prisla, nez bude na nu spachana recenzia aj s ukazkami. Kto ma pozna aspon trosku, tak vie ze vacsina japoncov na fore presla mne cez pazur. Je to zopar fernandesov, vintage yamahy a teraz druhe greco. Kazda jedna gitara z japonskej produkcie mala vlastny charakter a prednosti, len si treba vybrat ten spravny kus. Ja vlastnim 1976 Fernandes Burny Custom - je vlastne uplne prvym kusom, ktory toto cele zacal. Predposledny kus, tiez greco skoncil u progrockera - ktory zatial predaj nechysta (ktovie ako dlho). Za ten rocik pozorovania musim priznat, ze si ma japonske nastroje uplne ziskali a tak isto narastli na cene v priemere o 100-150$ na kuse. Takze kupujte kupujte, nez sa to nevysplha ako tokai nad 1000$. A teraz uz slubena preview: Jedna sa o Greco SE 700 - super sounds z 1977, pricom stratocastrov znaly ihned uvidi, ze sa jedna o beznu koncepciu jasenoveho tela a javoroveho krku (s lepenym javorovym hmatnikom, presne ake preferoval Jimi Hendrix). Je to kopia stratocastera z obdobia CBS 1965 - 1971, nez presli na 3 srobove uchytenia krku a vystup tiahla na krku. (fotka 5.) Krk je klasicky s prijemnym profilom, typickym pre pre originaly, reissue a zrejme aj kopie tejto ery. Telo natural z 3 kusov. Co ma neuveritelne potesilo je ashtray na kobylku, ktory je vpodstate jedinym exemplarom ktory mi bol dodany. Na Fernandesa nesedi, zistil som ze kamene kobylky maju iny rozmer. Snimace, potaky a ostatok hardwaru je povodny, nic nemenene. Mechaniky funguju precizne, pri pakovani drzia ladienie, prepinac je klasika 3 polohovy. Je osadeny 3x singlom Excel, co bol aj dovod preco som zohnal prave tento kus. Od roku 1980 sa davali ine snimace a uz nehrali tak dobre ako tieto. Zvuk zatial nemozem objektivne posudit, pretoze sa mi potvrdilo ze skusat fendrovite gitary nasucho je nezmysel. Treba aparat a vypocujem vysledok, zajtra moja plexina nebude zhovievava Akurat ako kazda jasenova gitara, ma vyborny sustain. A teraz fotky, nech je na co pozerat.
|
|
|
Zaznamenané
|
“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel
"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
|
|
|
Roberto
VIP
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 07. December , 2007, 21:52:00 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel
"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 08. December , 2007, 11:21:55 » |
|
Krasa. Len dufam, ze nebude hrat lepsie ako to moje Greco, lebo budem lutovat. Ale treba Ti uz nejaky Les Pool, nielen Banjocastre stale.
|
|
« Posledná zmena: 08. December , 2007, 11:32:14 od Progrocker »
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 08. December , 2007, 11:27:01 » |
|
krasna
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 08. December , 2007, 14:53:16 » |
|
pripajam sa ku gratulantom a tesim sa na rastisovu recenziu
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
cort
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 08. December , 2007, 16:03:08 » |
|
veru pravda je treba len závidieť takýto prírastok do rodiny
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Roberto
VIP
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 08. December , 2007, 19:17:44 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Altostratus
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 08. December , 2007, 19:38:04 » |
|
kokos..altostratus vizera strasne haluzne WTF?? No..moje dojmy sú asi také, že Plexina príliš nieje moja krvná skupina. Ako spomenul Roberto, s mojou RGčkou sa mi na ňu hralo v pohode a zvuk sa začal blížiť tomu, čo mám rád. Priznávam sa, že s korekciami sa nehýbalo prakticky vôbec, asi preto mi v tom zvuku neustále chýbali nejaké neuchopiteľné gule. Z Robertovych strakáčov (Fernandez a Greco) sa mi asik viac páčilo Greco. Zhodli sme sa, že je univerzálnejšie. Fernandez znel stredovo, zamatovejšie a menej agresívne. Greco je rockovejšie, ale ako som už spomínal, serióznejšie skreslenie z Plexiny vydolovali až humbuckre mojej Ibanezy. Teším sa na serióznejšie poskúšanie...:-)
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Roberto
VIP
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 17. December , 2007, 12:28:12 » |
|
Gratulujem, gitara ma noveho majitela - peterst. Nech ti hra a podel sa s nami o nove zazitky, fotky a pripadne zvukovy zaznam (aparat na to doma mas)
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
peterst
pravidelný návštevník
Príspevkov: 439
Znalci vědí, co je svědí!
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 17. December , 2007, 13:04:54 » |
|
ked uz som bol takto priamo vyzvany, nezdrzim sa kratkej recenzie: no nebola to laska na prvy pohlad. tento strat ma presne tie ficury, ktore na stratoch nemam rad - siroka hlava, velmi tenke a nizke prazce, tazko (ne-)pristupne tiahlo krku, iba tri polohy prepinaca snimacov, trciace srobiky z kamenov kobylky a podla mna nelogicke ovladanie tonovej clony (dobre, dobre, toto sa da lahko napravit:-) no od okamihu, ako som ho zobral do ruk a poriadne si na nom zahral, zacali prevladat same "pozitiva a socialni jistoty" doma na malickom 6W Fender Champ ma az tak nepresvedcil, az v skusobni, ked som ho strcil do JCM 900 a nakopol SD1tkou som zistil, ze presne na tento zvuk bol ten aparat robeny. vyborne sa presadi v kapele bez toho, aby pilil usi a ma skutocne gule...proste nebolo o com, uz som ho Roberrtovi nemohol vratit:-) nie je to typicky zvonivo cinkavy strat, aj ked cisto opticky dojem z neho je, ze by z toho mal ten Hendrix liezt tak, ze by som ho nestacil zastrkavat spat prekvapujuco dobre sa hodi na palm mutingy (a to aj krkovy snimac), ochotne napiskava flazolety, a pritom nehra okruhlo ako hambace, ale je pekne spinavo-cvachtavo-chlpato-drsny no a o dreve sa nemusim rozpisovat-staci sa pozriet na fotky, snad len tolko, ze je prijemne lahke a velmi prijemne na dotyk tak to by bolo asi vsetko, com mozem za cas nasej kratkej znamosti napisat:-) zelajte nam stastie a nech nam to do rozvodu trva co najdlhsie
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
peterst
pravidelný návštevník
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 02. Jún , 2008, 12:31:47 » |
|
aha, hola blondina:
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 02. Jún , 2008, 12:39:41 » |
|
aha - uz si spominam... tuto som neskusal, ale pekna je, to sa musi nechat
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
yngsteen
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 02. Jún , 2008, 17:02:41 » |
|
Ja som ju skúšal, hralo to najsamfasa keby uz nebola zadana tak by som ju vtedy zobral ,
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
peterst
pravidelný návštevník
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 03. Jún , 2008, 08:33:42 » |
|
veru, skvela gitarka to je, az sa hanbim priznat, ake barbarstvo som jej urobil vykuchal som jej pre mna nepotrebne potaky (tonove clony) a nechal som iba volume, ktory som presunul na 2. poziciu, aha:
|
|
|
|
joe
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 03. Jún , 2008, 08:35:44 » |
|
veru, skvela gitarka to je, az sa hanbim priznat, ake barbarstvo som jej urobil vykuchal som jej pre mna nepotrebne potaky (tonove clony) a nechal som iba volume, ktory som presunul na 2. poziciu, aha: dobre si spravil, urobim to iste lebo henten chuj potacky len zavadza a tonova clona je nezmysel
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|