Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
19. November , 2024, 17:36:35
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: skratky S.D.I., M.O.D, S.O.D., C.O.C, H.N.F., Z.N.C.  (Prečítané 2719 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
lubochlast
pravidelný návštevník
Príspevkov: 286

www.bandzone.cz/oldrockers

« kedy: 18. December , 2007, 08:09:09 »

Dal som dokopy viacej kapiel. Asi by nemalo význam pre každú robiť osobitnú tému. Začnem projektom členov Anthrax Scotyho Iana, Dana Lilkera, Charlyho Benanteho a ich bedňáka Billyho Milána  - S.O.D.  Legendárny album Speak English or die  z roku 1985. Krátky preklad jednej piesne: Zabi sa, zabi sa, prečo sa nezabiješ. Život je len cestovný lístok jedným smerom.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #1 kedy: 18. December , 2007, 11:01:45 »

nevedel som, ze S.O.D. bol projekt Scotta Iana. a vzdy som mal nejak zafixovane, ze S.O.D. = M.O.D. ale to asi je blbost, ze ?

S.D.I. si pamatam, mal som cely album. to sme boli 8smaci, rok 1988. ten album sa zacinal akoze citanymi spravami v nejakej exotickej reci. v jednej chvili tam bolo rozumiet Michail Gorbacov, co sme povazovali za strasne disidenstvo. a potom sa tam spomenulo zretelne v tych spravach, ze "es-di-aj", naco sa jeblo gitarove kratke kilo, zase "es-di-aj" a spustil sa velmi vyzivny rychly thrash metal. ktovie, ako by sa mi to lubilo dnes, od toho 88-89 som to uz nepocul.

pre vysvetlenie, SDI bol koncom 80-tych rokov nejaky americky projekt raketovej obrany, ci co, u nas sa to sklonovalo v pomaly horsom kontexte, jak Adolf Hitler, takze ak sa toto spojenie objavilo u nejakej metalovky a navyse tam bol spomenuty Gorbacov, tak bolo uplne jedno, ze sme absolutne nerozumeli, o com je rec, ale boli sme prinajmensom taky disidenti (13-14 rocny metlacikovia :) ), ako Vaclav Havel  Bavím sa skvele
Zaznamenané
Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« Odpoveď #2 kedy: 18. December , 2007, 11:08:43 »

Tu je niečo o kapele SDI:  http://en.wikipedia.org/wiki/S.D.I._%28band%29 S MÓDou a SÓDou zrejme nemá nič spoločné.

Koho to zaujalo (ako mňa), tu je niečo o Reaganovom systéme SDI: http://en.wikipedia.org/wiki/Strategic_Defense_Initiative

C.O.C, H.N.F., Z.N.C. mi nič nehovoria.
Mimochodom, ak sa v jednej téme má diskutovať o SOD, MOD, SDI a neviem ešte o čom, pričom tie bandy majú toho fakt málo spoločné (okrem SOD a MOD - tiež som si myslel, že to je to isté), hrozí z toho pekný bordílek.
« Posledná zmena: 18. December , 2007, 11:10:54 od Altostratus » Zaznamenané

wanka
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 71

« Odpoveď #3 kedy: 18. December , 2007, 12:22:43 »

...zacinal akoze citanymi spravami v nejakej exotickej reci. v jednej chvili tam bolo rozumiet Michail Gorbacov, co sme povazovali za strasne disidenstvo. a potom sa tam spomenulo zretelne v tych spravach, ze "es-di-aj", naco sa jeblo gitarove kratke kilo, zase "es-di-aj" a spustil sa velmi vyzivny rychly thrash metal. ktovie, ako by sa mi to lubilo dnes, od toho 88-89 som to uz nepocul....tak bolo uplne jedno, ze sme absolutne nerozumeli, o com je rec, ale boli sme prinajmensom taky disidenti (13-14 rocny metlacikovia :) ), ako Vaclav Havel  Bavím sa skvele
A na tom albume bola este jedna, kde bol taky uvodny text zevraj: Hey girl....what do You want?....I wanna fuck Yoooou!!!  Som frajer Krasne casy skolacke...
« Posledná zmena: 18. December , 2007, 12:24:17 od wanka » Zaznamenané
doom
Hosť
« Odpoveď #4 kedy: 18. December , 2007, 13:00:34 »

fantasticke kapely, tiez si spominam na s.d.i , na to ze islo o 3 ligovu kapelu, mala u nas v ceskoslovensku tisicky fanusikov, boli tu aj na turne, ich klip violence zo skejtermi ,to bola sila, s.o.d a m.o.d to je naozaj kultova zalezitost, tich niekolko albumov plus zivak,dvd, krasa, moooossh, sialene gitary, corrosion of conformity je absolutna pecka, ich album deliverence som si vyjebal na plne gule dnes rano o 6 ,ked som sa vracal rannou tmou domov zo sichty,aj ked posledny album uz vazne pripaominal sabbath a to nielen zvukom, tato kapela mi vzdy robila radost,napriklad aj albumom wiseblood, alebo zivakom live volume dvd,  frontam pepper keenan zavital do belfastu spolu s phillom anselmom s kapelou down, total pohoda koncert, stal som si v pohode 2 metre od podia, vedla zurilo headbangpeklo, ja som si po jointe vychutnal klasikov undergroundu pokope, crowbar, c.oc a pantera typci pokope, pivo,spomienky na crowbar v ruzomberku a panteru so sabbathom v prahe,zimomriavky, pekne dievky, dobry has ,no co viac clovek muoze chciet,? fajne tieto skratkove kapely, jooj uz brusim ,je toho tu dost ako pozerame...no link!!! Na zdravie!
Zaznamenané
igork
pravidelný návštevník
Príspevkov: 191

« Odpoveď #5 kedy: 18. December , 2007, 13:47:34 »

Ja som zalozil tiez pred casom temu S.O.D,  M.O.D. a REAL, ale admini ju vymazali.....
Na oficialnej fan stranke sa daju postahovat live nahravky etc... :
http://www.sod-mod.com/
A slovenska odpoved na tieto skvele HC kapely: REAL, ktora pripravuje navrat na scenu aj s novym albumom....
http://wearethereal.com/
Zaznamenané
lubochlast
pravidelný návštevník

« Odpoveď #6 kedy: 18. December , 2007, 15:24:56 »

No S.O.D. a M.O.D. spája frontman Billy Milano.
Z.N.C.  www.znc.cz
H.N.F. http://ipunk.ic.cz/view.php?cisloclanku=2006060001
C.O.C. http://www.coc.com/
Sú to vesmes punk a hardcore bandy. Prečo som tam pichol S.D.I.? Tiež mi ich songy trochu zaváňajú punkom.
Zaznamenané

lubochlast
pravidelný návštevník

« Odpoveď #7 kedy: 19. December , 2007, 09:16:27 »

satan´s defloration incorporated
method of destruction
stormtroopers of death
corrosion of conformity
hrdinové nové fronty
znouzecnost
Zaznamenané

plichto
Hosť
« Odpoveď #8 kedy: 20. December , 2007, 18:31:35 »

ZNOUZE CNOST SOM KEDYSI VIDEL NAZIVO, AJ SOM NIECO POPOCUVAL, CELKOM PRIJEMNA MUZIKA... HLAVNE SA MI PACI TEN SAXOFON CI CO TO POUZIVAJU....    PAMETAM SI AKURAT SKLADBU JAZZABEL
Zaznamenané
Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.099 sekund, 23 otázok.