predator
Hosť
|
|
« Odpoveď #15 kedy: 22. December , 2007, 17:02:04 » |
|
Predátor a nebude to mať potom taký kvazi speaker simulátorový zvuk?
Závisí od reprákov a od nastavenia frekvencie - keď sa to dobre naladí a nepreženie sa to moc s tým orezaním zhora (treba pre odstránenie "speakersim" charakteru použiť nižšiu strmosť, dobré je použiť trebárs 6 dB/okt), tak to bude hrať relatívne dobre aj na tak šitných reprákoch ako napr. tie "akože Celestiony" v MG sérii, ktoré normálne bzučia aj s naozajstným lampáčom ....
|
|
« Posledná zmena: 22. December , 2007, 17:03:37 od Predator »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210
|
|
« Odpoveď #16 kedy: 22. December , 2007, 22:06:07 » |
|
chlapi a vy co riesite? sak ked si kupi k tomu zosiku gitarovy reprak, tak ten mu to sam oreze. naco sa trtkat s priepustami?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
ff
|
|
« Odpoveď #17 kedy: 23. December , 2007, 13:11:37 » |
|
chlapi a vy co riesite? sak ked si kupi k tomu zosiku gitarovy reprak, tak ten mu to sam oreze. naco sa trtkat s priepustami?
Ale fakt?Na to si prišiel sám?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #18 kedy: 23. December , 2007, 13:42:07 » |
|
hej, po tom ako som nechapal vyznam vasich pasmovych priepusti
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
ff
|
|
« Odpoveď #19 kedy: 23. December , 2007, 13:48:07 » |
|
Tak to by si mal vedieť že gitarové ampy majú frekvenčnú charakteristikú inú ako hifi.Hlavne vyššie kmitočty sú urezané.A to sa týka aj lampáčov.Ale robí sa to koncovým stupňom.V tranzistorovom väčšinou spätnou väzbou,v lampovom výstupním trafom...A tak.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #20 kedy: 23. December , 2007, 13:55:08 » |
|
Tak to by si mal vedieť že gitarové ampy majú frekvenčnú charakteristikú inú ako hifi.Hlavne vyššie kmitočty sú urezané.A to sa týka aj lampáčov.Ale robí sa to koncovým stupňom.V tranzistorovom väčšinou spätnou väzbou,v lampovom výstupním trafom...A tak. no, ale toto spravi aj reproduktor alebo nie? je jasne, ze sa to lisi gitarovy a hifi, ale je to podla mna zanedbatelne, v trandakoch, ci hifi alebo gitarovych spatna vazba je tak, ci tak( samozrejme zavisi na velkosti - ale je). tak mi to prislo zbytocne urezavat 12kHz, ked to gitarovy reprak neprenesie
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
musicman
|
|
« Odpoveď #21 kedy: 23. December , 2007, 13:59:23 » |
|
no, ale toto spravi aj reproduktor alebo nie? je jasne, ze sa to lisi gitarovy a hifi, ale je to podla mna zanedbatelne, v trandakoch, ci hifi alebo gitarovych spatna vazba je tak, ci tak( samozrejme zavisi na velkosti - ale je). tak mi to prislo zbytocne urezavat 12kHz, ked to gitarovy reprak neprenesie
zbytocne sa vykonovo zatazuje a skresluje v postrannych pasmach
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #22 kedy: 23. December , 2007, 14:00:58 » |
|
zbytocne sa vykonovo zatazuje a skresluje v postrannych pasmach
jako sa moze zatazovat, ked reprak tam ma utlm? vtedy sa tam, vytvori vacsia impedancia a praveze sa zosik nezatazuje. ale mozno sa mylim
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
musicman
|
|
« Odpoveď #23 kedy: 23. December , 2007, 14:12:38 » |
|
jako sa moze zatazovat, ked reprak tam ma utlm? vtedy sa tam, vytvori vacsia impedancia a praveze sa zosik nezatazuje. ale mozno sa mylim
keby to bolo tak, potom by sa vyhybky nepouzivali, kazdy reprak by si cucol svoje a bolo by vystarane
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #24 kedy: 23. December , 2007, 14:16:19 » |
|
no vyhybky sa podla mna pouzivaju preto, aby sa zdloraznilo to ich pasmo. ked zapojis basovy reprak na zosik priamo, tak nebude hrat vyskovo, ale tak zvlastno basovo a zas na vyskovy sa nemoze dat plny vykon. ale ma aj urcitu logiku, co ty vravis. ale podla mna- ked ma reprak utlm v nejako pasme, tak "nemoze" zatazovat koncovy zosilovac v takej miere, ako v pasmach, kde ma zdvih. ale mozno sa mylim, ak hej tak sorry
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
METALHAMMER
|
|
« Odpoveď #25 kedy: 23. December , 2007, 14:20:44 » |
|
mario na koncak to nema vplyv....ale ved pochop ze co sa neprenesie sa nemoze len tak stratit .....hadaj co..... premiena sa to na teplo...ako pise musicman....preto sa pouzivaju vyhybky a rozne 80 Hz priepustne filtre.....bo napriklad ked budes do gitaroveho repraka vkuse pustat vysoke vykony 40 Hz tak si priloz na neho ruku a zbadas...a samozrejme to znizuje zivotnost toho repraku atd...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #26 kedy: 23. December , 2007, 14:31:44 » |
|
ved ja som sa aj bavil o koncaku ale hej, jasne, energia sa nikde nestraca, ale ja ratam s tym, ze reprak by mal byt dimenzovany na to, aby to zniesol. ja nijako nehovorim o vyhybkach, tie svoj vyznam maju. ja som skor reagoval na to, ze keby sa zacal hrat so spatnou vazbou v zosiku a vseliakymi filtrami, moze to rozladit a zosilovac bude nestabilny.
|
|
« Posledná zmena: 23. December , 2007, 14:32:34 od mario bross »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
METALHAMMER
|
|
« Odpoveď #27 kedy: 24. December , 2007, 09:23:05 » |
|
ano urcite to spetnou vazbou mozes riadne pohnojit (aj zlepsit)....ale podla mna ma progrocker pravdu a tym filtrom nemozes nic pokazit..... proste si sa pytal ze co s hifi koncakom ..ako ho upravit... a mne sa ta priepust zda ako dobry sposob.....to vyzera..ze si sa spytal ..ale nic s tym nechces robit..a chcel si iba pocut ze to bude ok........a ci je ten reprak na to dimeznovany...mno neviem....bo raz ked je to gitarovy reprak...tak to asik neplanovali ku HIFI zosikom.....
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #28 kedy: 24. December , 2007, 12:40:49 » |
|
ano urcite to spetnou vazbou mozes riadne pohnojit (aj zlepsit)....ale podla mna ma progrocker pravdu a tym filtrom nemozes nic pokazit..... proste si sa pytal ze co s hifi koncakom ..ako ho upravit... a mne sa ta priepust zda ako dobry sposob.....to vyzera..ze si sa spytal ..ale nic s tym nechces robit..a chcel si iba pocut ze to bude ok........a ci je ten reprak na to dimeznovany...mno neviem....bo raz ked je to gitarovy reprak...tak to asik neplanovali ku HIFI zosikom.....
1. progrocker sem ani neprispel 2. ja som sa nepytal ako upravit koncak 3. no, ale kazdy reprak ma nejaku rezervu, tak by to mal zniest toto v pripade, ak to bolo mierene na mna, lebo je to akesi zmotane
|
|
« Posledná zmena: 24. December , 2007, 12:41:54 od mario bross »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
METALHAMMER
|
|
« Odpoveď #29 kedy: 24. December , 2007, 14:53:26 » |
|
sorry mal to byt predator
jo je to trosku zmotane viezm ze si sa nepytal ty...
mno..ja som len reagoval na to co si pisal mario ze sa nema srat s priepustou ze to reprak sam oreze.....mno ja len to vravim..ze to co oreze sa premeni na teplo a to neni dobre a radsej nech sa tie zbytocne frekvencie uzemnia uz v koncaku (to robi aj gitarovy koncak ale inak ako priepustami)...tym padom to nebude zatazovat ten reprak (i ked suhlasim ze daco znesie)....a ak tam bude daky semitny reprak tak to moze zvuku iba pomoct a teoreticky to aj znizi neaky sum na vyssich frekvenciach.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|