Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
01. November , 2024, 14:42:58
Strán: [1] 2 3 ... 7 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: najdrahsi squier, alebo najlacnejsi fender?  (Prečítané 19265 krát)
0 užívateľov a 11 Hostí prehliada túto tému.
IRS
okukávač

Príspevkov: 1

« kedy: 25. December , 2007, 22:11:54 »

nazdar:)dufam ze tuto temu nezmazu ako moju poslednu:D..ale zaujimalo by ma co by ste brali skor ci najlacnejsiu fenderu, alebo najdrahsieho squiera ... dufam ez s tym nikoho nenahnevam, mna to len zaujima a nechcem urazat :D dik za odpovede :)
Zaznamenané
Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« Odpoveď #1 kedy: 25. December , 2007, 22:22:10 »

Hm...téma Fender vs. Squier tu už bola, ale nepodarilo sa mi ju nájsť. Tak pred tým, ako sa tu pustíte do diskusue, si kuknite aspoň toto: http://forum.gitaristi.sk/index.php/topic,40266.0.html

Inak ja som nevyskúšal nejaké extrémne kvantá gitár, ale myslím si, že ktorýkoľvek Fender je lepší ako ktorýkoľvek Squier. Squier totiž nieje Yamaha, alebo iná ázijská značka, ktorá popri low-endoch vyrába aj nástroje aspoň strednej triedy. Pokiaľ viem, Squier sú len low-endy. Ak sa gitara volá Fender, tak to bude prinajmenšom Mexiko. Tie síce v porovnaní s Američanmi, alebo Japoncami nemajú bohvieakú povesť, ale ešte stále je to vyššia liga ako kórejské, alebo čínske Squiery.
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #2 kedy: 25. December , 2007, 22:22:27 »

Aky model? V akej cenovej relacii?

Sa pytas asi ako ci je lepsia nahnita ceresna alebo cerviva visna...
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #3 kedy: 25. December , 2007, 22:23:33 »

Prepac, ale anketa je nezmysel. Najdrahsi Squier sa s Fendrom hoci i najlacnejsim modelom neda porovnavat. Preto je odjakziva squier lacnejsia dcerska firma fendra.
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
Darthez
miestny štamgast
Príspevkov: 2196

« Odpoveď #4 kedy: 26. December , 2007, 12:28:40 »

Brano:to je jedno, hlavne nech je vydestilovana  Na zdravie!
Zaznamenané

BOOGIESOUND

za rock  Bacha na vec kamo! a za gemer  Na zdravie!
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2311

« Odpoveď #5 kedy: 26. December , 2007, 14:14:01 »

:)

ale zase pozor. ja som kedysi robil v obchode, co Fender hojne predaval, takze sa mi podarilo mat v rukach fakt tony Sqierov aj Fendrov. a boli vysoke korejske modely Squierov, ktore boli naozaj lepsie gitary, ako najnizsie mexicke modely Fendrov, dokonca medzi nimi nebol takmer cenovy rozdiel.

ale to je 10 rokov dozadu a dnes je to zase vsetko inac.

hlavne jak bola Squier pred 25 rokmi solidna rovnocenna znacka Fendru pre japonske gitary urcene na europsky trh, tak cim dalej, tym viac Fender tlaci znacku Squier do low endu a dnes sa naozaj da povedat, ze Squier je obycajne smetie.

takze ak je otazka, co kupit ako nove v obchode, tak urcite radsej Fender, bez akejkolvek debaty...
Zaznamenané
lacrosse
miestny štamgast
Príspevkov: 2743

« Odpoveď #6 kedy: 26. December , 2007, 14:41:46 »

ja by som bral fender uz len pre napis a myslim ze vo vyrobni davaju vacsi bacha na mexicanov ako na skvajerov
« Posledná zmena: 26. December , 2007, 14:58:46 od lacrosse » Zaznamenané

www.myspace.com/adamnoska

www.mkmb.sk/adamnoska
fender stratocaster,greco les paul standart 77, EVH5150 lll, EVH5150 4x12, ehx small clone, vintage cry baby
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #7 kedy: 26. December , 2007, 14:47:18 »

no co som drzal v ruke mexica z poslednej doby (bezne modely, nie vselijake tie rocnikove napodobeniny za 25-30 litrov), tak by som povedal, ze vo vyrobňy (s tvrdym y po makkceni) nepozeraju vobec na nic, ale to logo Fender tam fakt je...
Zaznamenané
lacrosse
miestny štamgast
Príspevkov: 2743

« Odpoveď #8 kedy: 26. December , 2007, 14:59:37 »

no co som drzal v ruke mexica z poslednej doby (bezne modely, nie vselijake tie rocnikove napodobeniny za 25-30 litrov), tak by som povedal, ze vo vyrobňy (s tvrdym y po makkceni) nepozeraju vobec na nic, ale to logo Fender tam fakt je...
to je vec nazoru..a hlavne kusu...ja mam mexicki  fender uz 2 a obidva su velmi velmi fajn...za 20...mozes nekedy skusit...dnes som ho porovnaval s americanom..je to sakra rozdiel..american sa uplne inak drzi a ma ovela gulatejsi ton...ale ja som za fender...
« Posledná zmena: 26. December , 2007, 17:19:34 od lacrosse » Zaznamenané

www.myspace.com/adamnoska

www.mkmb.sk/adamnoska
fender stratocaster,greco les paul standart 77, EVH5150 lll, EVH5150 4x12, ehx small clone, vintage cry baby
Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #9 kedy: 26. December , 2007, 18:07:02 »

keby sme robili porovnanie dnesnej serie fender standard a squier JV, tak by to bolo velmi zaujimave. Ale ked porovnavame beznu produkciu tak je to o niecom inom, hoci som mal v rukach squier standard z jelse (asi 2 roky stara produkcia so sirokym pismom a la 70 roky) a bol skvely.
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #10 kedy: 26. December , 2007, 18:40:56 »

keby sme robili porovnanie dnesnej serie fender standard a squier JV, tak by to bolo velmi zaujimave.

rozhodne :) drzal som raz v ruke Squier JV a bolo to veeelmi slusne.
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #11 kedy: 26. December , 2007, 19:07:27 »

Ja sa uz v tych banjocastroch vobec nevyznam, u nich sa totiz neda spolahnut vobec na nic. Fakt len hodnotit kus od kusu. Teraz mam na mysli americke kusy, stare kusy a lawsuit Japoncov. Mal som ich v paprciach desiatky a fakt neviem, ktory bol najlepsi.
« Posledná zmena: 26. December , 2007, 19:13:02 od Progrocker » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #12 kedy: 26. December , 2007, 19:07:36 »

to by bola kravina, nie? kazdy fajnsmeker vie, ze vo visniach sa cerviky nenachadzaju Je to frajer
Zaznamenané

barso0913
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 72

« Odpoveď #13 kedy: 27. December , 2007, 21:14:21 »

Ja by som tiez asi isiel do toho mexickeho Fendra, iked pokial sa nemylim v dnesnej dobe sa uz vyrabaju len mexicke. Lenze clovek ked ma stastie tak moze nadabit aj na fakt slusny Squier. Niekde medzi tieto dve znacky by som strcil Vintage.

Troska offtopic: Altik ty si trnavsky stratus ci vajnoracky? cisla 0913 by ti mohli nieco hovorit
Zaznamenané
homar
inventár podniku
Príspevkov: 3635

« Odpoveď #14 kedy: 28. December , 2007, 16:33:02 »

urcite najlacnejsieho FENDERA.....sak mneho ludi ani nevie ze squier je odroda FENDERA  Bavím sa skvele
tak toto je zas tak trosku k veci, mnoho ludi = ti, co nemaju o gitarach ani sajn, a to nikoho nezaujima, ale tak radsej by som bral toho mexicana, ale vyberal by som si dlhsie, nech najdem co najlepsi kus
Zaznamenané

Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard
Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead
TC-Electronic Nova System
Strán: [1] 2 3 ... 7 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.116 sekund, 23 otázok.