Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
01. November , 2024, 16:30:55
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 7 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: najdrahsi squier, alebo najlacnejsi fender?  (Prečítané 19300 krát)
0 užívateľov a 19 Hostí prehliada túto tému.
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11901

« Odpoveď #45 kedy: 03. Február , 2008, 12:01:24 »

snimac je elektromagneticky, tak co snima kov struny alebo mahagonove drevo ? 

co ovplyvnuje viac kmitanie struny? snimac alebo to, v com je kmitajuca struna upevnena? Popiskujem si

priklad: maj mic SM57 odsnimaj nim vyhulene 10W trandakove kombicko s 6.5" repracikom a potom 100W vyhuleny lampac s 4x12" bednou...co bude zniet lepsie?
« Posledná zmena: 03. Február , 2008, 12:04:28 od styrioci » Zaznamenané
homar
inventár podniku
Príspevkov: 3635

« Odpoveď #46 kedy: 03. Február , 2008, 12:03:55 »

snimac je elektromagneticky, tak co snima kov struny alebo mahagonove drevo ? 
keby islo CISTO LEN o snimace, tak by nerobili gitary z dreva, ale z lacneho plastu aby usetrili... z toho vypliva, ze to drevo hra velku rolu...
Zaznamenané

Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard
Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead
TC-Electronic Nova System
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #47 kedy: 03. Február , 2008, 12:04:09 »

co ovplyvnuje viac kmitanie struny? snimac alebo to v com je kmitajuca struna upevnena? Popiskujem si

co sa tyka kmitania struny tak snimac ti to kmitanie struny svojim magneticky polom zastavuje.
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #48 kedy: 03. Február , 2008, 12:08:24 »

co sa tyka kmitania struny tak snimac ti to kmitanie struny svojim magneticky polom zastavuje.

ok..ale ako na ne vplyva okrem toho? kmitajucu strunu brzdi aj odpor vzduchu...ide o to, ze struna je uchytena v "niecom", co nie je idealne pevny material, teda pohlcuje kmitanie strun a to, co struny vykmitaju minus to, co to "nieco" (v nasom pripade gitara) pohlti robi vyslednu farbu a zvuk nastroja.. snimac ma na zvuk gitary podobny vplyv ako odnimanie aparatu roznymi mikrofonmi...
Zaznamenané
palii
miestny štamgast
Príspevkov: 1608

« Odpoveď #49 kedy: 03. Február , 2008, 12:09:26 »

slovanska melodika napriklad
Aha ano. Slovansky duch... tak tam si sa fakt ukazal  ha ha ha pomylil som sa ale inak  498 asi nie je cenovo tak inde ako 490. stacilo by ho vymenit za 490 v tej sg-cke a chcem ta vidiet ako uhadnes co je co...len o to mi ide, rozumies ??
Zaznamenané
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #50 kedy: 03. Február , 2008, 12:13:04 »

ok..ale ako na ne vplyva okrem toho? kmitajucu strunu brzdi aj odpor vzduchu...ide o to, ze struna je uchytena v "niecom", co nie je idealne pevny material, teda pohlcuje kmitanie strun a to, co struny vykmitaju minus to, co to "nieco" (v nasom pripade gitara) pohlti robi vyslednu farbu a zvuk nastroja.. snimac ma na zvuk gitary podobny vplyv ako odnimanie aparatu roznymi mikrofonmi...

tak odpor vzduchu na tlmenie struny je zanedbatelny oproti snimacu. ked si das vysoko snimace tak tym viac ti pole brzdi struny. drevo nepohlcuje kmitanie ale tym ze rezonuje, spolu s rezonanciou struny vytvara farbu tonu gitary a sustain struny.  
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #51 kedy: 03. Február , 2008, 12:18:50 »

drevo nepohlcuje kmitanie ale...

ale pohlcuje (tym, ze kmita - na rozkmitanie dreva predsa tiez treba tomu drevu dodat energiu a tu si predsa berie od kmitajucich strun)  Popiskujem si keby nepohlcovalo, tak by mala gitara nekonecny sustain (ak by sme zanedbali vply odporu vzduchu, mag pola snimacov atd...)
tou druhou castou si v podstate inak povedal to co ja a to, ze gitara ma na samotny zvuk vacsi vplyv ako snimac samotny  Som metlak
« Posledná zmena: 03. Február , 2008, 12:26:28 od styrioci » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2311

« Odpoveď #52 kedy: 03. Február , 2008, 12:23:26 »

takze ked je spickove drevo tak staci aj cinan za $10

v zasade ano - snimac je posledne podstatne na gitare a dobry nastroj znese bez velkej zvukovej ujmy aj cinsky snimac.
Zaznamenané
palii
miestny štamgast

« Odpoveď #53 kedy: 03. Február , 2008, 12:26:48 »

v zasade ano - snimac je posledne podstatne na gitare a dobry nastroj znese bez velkej zvukovej ujmy aj cinsky snimac.
cize keby si nebol spokojny s nejakou gitarou a hrala by pre teba prilis stredovo... tak namiesto toho ze vymenis snimace, by si menil krk za javor, telo za jelsu a tak...? predpokladajme ze nemas obmedzeny rozpocet....
Zaznamenané
homar
inventár podniku
Príspevkov: 3635

« Odpoveď #54 kedy: 03. Február , 2008, 12:27:56 »

cize keby si nebol spokojny s nejakou gitarou a hrala by pre teba prilis stredovo... tak namiesto toho ze vymenis snimace, by si menil krk za javor, telo za jelsu a tak...? predpokladajme ze nemas obmedzeny rozpocet....
ja by som ju predal a kupil inu...
Zaznamenané

Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard
Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead
TC-Electronic Nova System
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #55 kedy: 03. Február , 2008, 12:33:23 »

Aha ano. Slovansky duch... tak tam si sa fakt ukazal  ha ha ha pomylil som sa ale inak  498 asi nie je cenovo tak inde ako 490. stacilo by ho vymenit za 490 v tej sg-cke a chcem ta vidiet ako uhadnes co je co...len o to mi ide, rozumies ??

asi si tu debatu dobre nepamatas. si tam cosi tvrdil, velmi zasadovo, ale nemal si pravdu. po kazdom dalsom prispevkom co som napisal si nakoniec iba opravoval povodne vyhlasenia... cosi ako teraz tu - cize "nie taky snimac, ale hentaky... ... ...", "nie 496 ale 498" ... atd. aj keby tie Gibsony mali 100x rovnaky snimac, tak nehraju rovnako, aj ked sa na hlavu postavis...

ale ono je to vsetku samozrejme uhol pohladu - v zasade aj Gibson a aj Fokus LP budu hrat rovnako - pre posluchaca v nahravke je nepodstatny rozdiel, na com sa to nahravalo a dobremu hracovi zazneje v ruke dobre aj Jolana Diamant. akurat koho by bavilo na tu Jolanu Diamant hrat... nastroj ma cosi vyzarovat aj pre hraca, ma mat v sebe cosi inspirujuce...

otazka je, kto to z toho nastroja dokaze vycitit, v com je inspirujuci a kto len tara o snimacoch vycitane veci z netu ...
Zaznamenané
palii
miestny štamgast

« Odpoveď #56 kedy: 03. Február , 2008, 12:36:00 »

ja by som ju predal a kupil inu...
najlepsie s tymi istymi snimacmi. a buses sa divit co ti tam furt nehra...
nedavno som cital ako robili blind testy na telecastre s rovnakymi snimacmi. mali tri typy dreva - jelsa, topol a jasen. rozlisovacia schopnost dopadla uplne katastrofalne. a na otazku ktora je zvukova najlepsia to inklinovalo jemne k topolu (mexico). takze tak.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #57 kedy: 03. Február , 2008, 12:36:46 »

ja som so vsetkymi gitarami na ktore sa mi dobre hra spokojny. a s tymi co vlastnim som najspokojnejsi. su to najdokonalejsie nastroje ake mozem mat. ak niekedy menim nejake snimace, nehladam v tom vylepsenia nastrojov, ale iba obycajnu zabavku a zbieranie novych skusenosti... cize "ak by pre mna hrala gitara prilis stredovo" ? ... ... neviem, co by som robil... asi by som nasiel v tom zvuku co najrychlejsie nejake potesenie... naco byt v smutku ? vsak stredy su fasa...   Som frajer
Zaznamenané
yngsteen
stály hosť
Príspevkov: 1006

« Odpoveď #58 kedy: 03. Február , 2008, 12:38:08 »

"akurat koho by bavilo na tu Jolanu Diamant hrat... nastroj ma cosi vyzarovat aj pre hraca, ma mat v sebe cosi inspirujuce...

otazka je, kto to z toho nastroja dokaze vycitit, v com je inspirujuci a kto len tara o snimacoch vycitane veci z netu ... "

Som metlak kozmická pravda ...
Zaznamenané
palii
miestny štamgast

« Odpoveď #59 kedy: 03. Február , 2008, 12:40:09 »

asi si tu debatu dobre nepamatas. si tam cosi tvrdil, velmi zasadovo, ale nemal si pravdu. po kazdom dalsom prispevkom co som napisal si nakoniec iba opravoval povodne vyhlasenia... cosi ako teraz tu - cize "nie taky snimac, ale hentaky... ... ...", "nie 496 ale 498" ... atd. aj keby tie Gibsony mali 100x rovnaky snimac, tak nehraju rovnako, aj ked sa na hlavu postavis...

ale ono je to vsetku samozrejme uhol pohladu - v zasade aj Gibson a aj Fokus LP budu hrat rovnako - pre posluchaca v nahravke je nepodstatny rozdiel, na com sa to nahravalo a dobremu hracovi zazneje v ruke dobre aj Jolana Diamant. akurat koho by bavilo na tu Jolanu Diamant hrat... nastroj ma cosi vyzarovat aj pre hraca, ma mat v sebe cosi inspirujuce...

otazka je, kto to z toho nastroja dokaze vycitit, v com je inspirujuci a kto len tara o snimacoch vycitane veci z netu ...

ja som z tej debaty mal uplne iny pocit, zvlastne  :) 
v tom mojom povodnom prispevku boli dve veci - 1 chyba (498 vs. 490) 2 - pointa. ty si si vsimol chybu a usla pointa, asi si taky typ.. to ostatne suhlasim.
Zaznamenané
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 7 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.102 sekund, 23 otázok.