Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
01. November , 2024, 14:32:03
Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 7 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: najdrahsi squier, alebo najlacnejsi fender?  (Prečítané 19236 krát)
0 užívateľov a 12 Hostí prehliada túto tému.
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11901

« Odpoveď #60 kedy: 03. Február , 2008, 12:40:56 »

najlepsie s tymi istymi snimacmi. a buses sa divit co ti tam furt nehra...
nedavno som cital ako robili blind testy na telecastre s rovnakymi snimacmi. mali tri typy dreva - jelsa, topol a jasen. rozlisovacia schopnost dopadla uplne katastrofalne. a na otazku ktora je zvukova najlepsia to inklinovalo jemne k topolu (mexico). takze tak.
spytaj sa kamila grebena, ako zrobil cca 5 rovnakych gitar z roznych ordod mahagonu - ani jedna nehrala rovnako  Žmurk
« Posledná zmena: 03. Február , 2008, 12:41:42 od styrioci » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2311

« Odpoveď #61 kedy: 03. Február , 2008, 12:43:52 »

ja som z tej debaty mal uplne iny pocit, zvlastne  :) 
v tom mojom povodnom prispevku boli dve veci - 1 chyba (498 vs. 490) 2 - pointa. ty si si vsimol chybu a usla pointa, asi si taky typ.. to ostatne suhlasim.

mne ta Tvoja pointa nedava zmysel a ani nekoresponduje s tym, ako to poznam ja. v mojej reakcii som to naznacil dost + upozornil som zaroven aj na chybu - ked o niecom argumentujem, tak vecne a nech mi sedia fakty...

debatu o "slovanskom duchu" si precitaj este raz, vysledok bol nakoniec o tom, ze TY ho akosi nevies rozoznat, kdezto viacej ludi sa tam zhodlo, ze "slovansky duch" je normalna cititelna a pocutelna vec.
Zaznamenané
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #62 kedy: 03. Február , 2008, 12:50:45 »

spytaj sa kamila grebena, ako zrobil cca 5 rovnakych gitar z roznych ordod mahagonu - ani jedna nehrala rovnako  Žmurk

to rozozna len hrac, na nahravke to nerozozna nikto.
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #63 kedy: 03. Február , 2008, 12:53:32 »

a kto sa bavil o to, ze ci to niekto rozozna na nahravke? bavili sme sa o tom, co vplyva na zvuk nastroja viac. ci snimac alebo drevo
Zaznamenané
palii
miestny štamgast
Príspevkov: 1608

« Odpoveď #64 kedy: 03. Február , 2008, 13:00:27 »

mne ta Tvoja pointa nedava zmysel a ani nekoresponduje s tym, ako to poznam ja. v mojej reakcii som to naznacil dost + upozornil som zaroven aj na chybu - ked o niecom argumentujem, tak vecne a nech mi sedia fakty...

debatu o "slovanskom duchu" si precitaj este raz, vysledok bol nakoniec o tom, ze TY ho akosi nevies rozoznat, kdezto viacej ludi sa tam zhodlo, ze "slovansky duch" je normalna cititelna a pocutelna vec.
prestan uz, sak to bolo hrozne.. ty si tam potom zacal sermovat s hammerom a podobne  To co bolo? červená-von, nechajme to radsej...

to ze mi vadi ze gibsony maju malu variaciu vo zvuku vzhladom na cenu/modely a predava ich hlavne vizaz je stale moja pointa... aj OT

styrioci: a to robili normalny test tych piatich grebenov? jasne ze sa mozu celkom vyrazne lisit dva odlisne dizajny s tymi istymi snimacmi. ale ide o ten isty dizajn s vymenenym drevom. jedine tam mozes vystopovat VPLYV na zvuk, a nie neurcity SUVIS so zvukom...
Zaznamenané
floydak
pravidelný návštevník
Príspevkov: 450

« Odpoveď #65 kedy: 03. Február , 2008, 13:05:15 »

paneboze my nemozme zato ze ty si hluchy  ?§!.
a strasne zavaaadzas furt a odvadzas pozornost  Popiskujem si
Zaznamenané

jednoducho som ignoroval axiomu
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #66 kedy: 03. Február , 2008, 13:08:56 »

styrioci: a to robili normalny test tych piatich grebenov? jasne ze sa mozu celkom vyrazne lisit dva odlisne dizajny s tymi istymi snimacmi. ale ide o ten isty dizajn s vymenenym drevom. jedine tam mozes vystopovat VPLYV na zvuk, a nie neurcity SUVIS so zvukom...

islo o tvarovo rovnake gitary, rovnaky HW, snimace, struny...jediny rozdiel bol v druhu pouziteho mahagonu.. uz len rozne odrody toho isteho dreva sposobili to, ze gitary hrali inac..ani dve gitary z toho isteho dreva nehraju identicky..

a to nie su ziadne dohady. to su FAKTY a mnohorocna PRAX gitararov, gitaristov.. uz to pochop, ze z lacnej nehrajucej gitary, vymenou snimaca za drahy znackovy, delo gitaru nespravis  ha ha ha
« Posledná zmena: 03. Február , 2008, 13:16:46 od styrioci » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #67 kedy: 03. Február , 2008, 13:12:54 »

... ty si tam potom zacal sermovat s hammerom a podobne  ...

ano - dal som ho tam do debaty ako priklad mojich tvrdeni. ty si tam povykladal nejake reci z reklamy na TV Nova, tak som mu rovno zalozil temu, kde som sa snazil ukazat, ze to, co si opakoval po TV Nova je len nepatrna cast toho, aky je naozaj.

k slovanskej melodike... su 2 moznost - ty co ju pocuju a citia maju halucinacie alebo ty co ju nepocuju a necitia su hluchi...

Zaznamenané
palii
miestny štamgast

« Odpoveď #68 kedy: 03. Február , 2008, 13:19:08 »

islo o tvarovo rovnake gitary, rovnaky HW, snimace, struny...jediny rozdiel bol v druhu pouziteho mahagonu.. uz len rozne odrody toho isteho dreva sposobili to, ze gitary hrali inac..ani dve gitary z toho isteho dreva nehraju identicky..

a to nie su ziadne dohady. to su FAKTY a mnohorocna PRAX gitararov, gitaristov.. uz to pochop, ze z lacnej nehrajucej gitary, vymenou snimaca za drahy znackovy, delo gitaru nespravis  ha ha ha
jake fakty? za fakt berem vysledok toho spominaneho testu s telecastermi.
zase ten isty link - toto je pre mna delo :)

floydak:koho zavadzam? ako?

« Posledná zmena: 03. Február , 2008, 13:31:05 od palii » Zaznamenané
palii
miestny štamgast

« Odpoveď #69 kedy: 03. Február , 2008, 13:22:34 »

rastis: to nebolo o melodike ale o slovanskom duchu (kt. je podla Doriana nasa deviza a mame sancu sa nim presadit), ktoreho je citit v lydickej stupnici, ktoru pouzil hammer a dobil tak ameriku (vsetci z neho srali kocky lebo to pouzil)... to je tvoja linia argumentov.
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #70 kedy: 03. Február , 2008, 13:32:54 »

jake fakty? za fakt berem vysledok toho spominaneho testu s telecastermi.
a co take jednoznacne ten test dokazal?

ja za fakty povazujem to, ze kazdy druh dreva ma svoje fyzikalne vlastnosti (dokonca aj jednotlive fosne rovnakeho druhu sa od seba odlisuju) - cize hmotnost, porovitost, hustotu vlakien, vlhkost atd.. a to vplyva na kmitanie strun (teda to co snimac odsnima) daleko viac ako snimac, ktory to kmitanie len odsnima a trochu zbrzdi v plyvom magnetickeho pola...

ano, snimac ma tiez nejake svoje vlastnosti ALE..daleko vacsie rozdiely spravi to, ked jeden a ten isty snimac vyskusam v roznych gitarach ako to, ze v jednej gitare vyskusam viacero roznych snimacov  Zdravíčko
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #71 kedy: 03. Február , 2008, 13:37:51 »

rastis: to nebolo o melodike ale o slovanskom duchu (kt. je podla Doriana nasa deviza a mame sancu sa nim presadit)...

slovanska melodika ? slovansky duch ? to su akoze uplne ine veci, ktore nemaju miesto v jednej debate ? ci ako ?

... ktoreho je citit v lydickej stupnici, ktoru pouzil hammer a dobil tak ameriku (vsetci z neho srali kocky lebo to pouzil)... to je tvoja linia argumentov.

ano - slovansky duch alebo slovanska melodika sa da krasne vyjadrit prave v lydickej stupnici. Tebe to nic nehovori, sam si priznal, ze o lydickej stupnici nemas moc sajn... spolupracu s gitarovymi hviezdami + muzika do slavneho serialu a to vsetko cesky emigrant, tak to ja kludne dobytie ameriky nazvem.

ano - to je moja linia arguemntov. Tvoja linia argumentov spociva v com ? ze o niecom nemas sajn, ale ides mat okolo toho zasadne vyhlasenia - Hammera nepoznas, ale s barlickami pocutymi v TV Nova ides robit usudky. ze sa Ti nakoniec nepaci, ked si si nieco od neho vypocul, je ina vec, ktoru samozrejme nijak nenapadam...

to iste v tejto debate - prasknes sem 2 fotky roznych Gibsonov, nespravne uvedies, ze maju rovnake sniamce a presviedcas nas, ze hraju rovnako. ked Ta clovek opravi, ze nemaju rovnake snimace, tak mavnes rukou, ze dobre, ale pointa je inde. kde inde ? ty si obe tie gitary skusal a porovnaval, a preto vies, ze hraju rovnako ? alebo si ich neskusal, len si na zaklade niecoho nieco myslis ? to je Tvoja linia argumentov ?
Zaznamenané
palii
miestny štamgast

« Odpoveď #72 kedy: 03. Február , 2008, 13:40:13 »

sme presne na opacnej strane dvoch nazorov. ked som zistil ako strasne vedia ine snimace menit zvuk gitary, tak nemam dovod zaoberat sa inymi zmenami. proste je to pre mna nelogicke a strata casu. ale v jednom mas pravdu. typ dreva OVPLYVNUJE zvuk elektrickej gitary. ale ked na nu hras akusticky, bez komba. so zapnutym kombom to drevo nejako zahadne SUVISI, ale je jedno nad tym uvazovat, ked mozes zvuk menit uplne radikalne zmenou snimacov...
Zaznamenané
palii
miestny štamgast

« Odpoveď #73 kedy: 03. Február , 2008, 13:46:23 »

slovanska melodika ? slovansky duch ? to su akoze uplne ine veci, ktore nemaju miesto v jednej debate ? ci ako ?

ano - slovansky duch alebo slovanska melodika sa da krasne vyjadrit prave v lydickej stupnici. Tebe to nic nehovori, sam si priznal, ze o lydickej stupnici nemas moc sajn... spolupracu s gitarovymi hviezdami + muzika do slavneho serialu a to vsetko cesky emigrant, tak to ja kludne dobytie ameriky nazvem.

ano - to je moja linia arguemntov. Tvoja linia argumentov spociva v com ? ze o niecom nemas sajn, ale ides mat okolo toho zasadne vyhlasenia - Hammera nepoznas, ale s barlickami pocutymi v TV Nova ides robit usudky. ze sa Ti nakoniec nepaci, ked si si nieco od neho vypocul, je ina vec, ktoru samozrejme nijak nenapadam...

to iste v tejto debate - prasknes sem 2 fotky roznych Gibsonov, nespravne uvedies, ze maju rovnake sniamce a presviedcas nas, ze hraju rovnako. ked Ta clovek opravi, ze nemaju rovnake snimace, tak mavnes rukou, ze dobre, ale pointa je inde. kde inde ? ty si obe tie gitary skusal a porovnaval, a preto vies, ze hraju rovnako ? alebo si ich neskusal, len si na zaklade niecoho nieco myslis ? to je Tvoja linia argumentov ?

ufff.. ano slovansky duch a slovanska melodika je nieco co k sebe nepatri.

hammer: s tou Novou to mas nejako pomylene, neviem na co sa snazis poukazat. okrem toho som mal jeden cas pocit ze z to malo co som pocuval od hammera je predsa len viac ako to co si pocul ty (to ti ale asi len krivdim)

snimace: sak uz som si nasypal popol na hlavu(490 nie je 498, odpus boze). aj som ta upozornil na pointu, tak si to znova precitaj. je to celkom jednoduche...
Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #74 kedy: 03. Február , 2008, 13:51:18 »

palii, inak sa ta este opytam, aby si to nebral ako urazanie  Zdravíčko

mas svoje tvrdenia podlozene vlastnou praxou alebo vychadzas prevazne z jutjub videa kde niekto za bohvie akych podmienok nieco nahra a niekto to za bohvieakych podmienok hodnoti?
Zaznamenané

o-yep sro
Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 7 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.105 sekund, 23 otázok.