Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
29. November , 2024, 09:43:40
Strán: [1] 2 3 ... 6 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Lampove excellent vs. hybrid Vox Ad15vt  (Prečítané 14105 krát)
0 užívateľov a 8 Hostí prehliada túto tému.
Rotanimod
pravidelný návštevník
Príspevkov: 290

on a journey to become a musician...

« kedy: 06. Január , 2008, 20:14:18 »

Caute vsetci, chcel by som sa spytat co sa mi viac hodi na domov pocul som ze excellent robi aj nieco ako 5-10w lampove komba alebo Vox ad 15 vt? Neviem co mam cakat od toho excellenta, ale pocul som ze robi kvalitne veci, dalsi problem je ze este neviem cenu toho excellenta ale vox stoji 6400,-. Zvuk by som chcel na funky, rock ale aj na nejake experimentalne vecicky. Dik za radu :)
Zaznamenané

Tired of lying in the sunshine staying home to watch the rain
And you are young and life is long and there is time to kill today
And then one day you find ten years have got behind you
No one told you when to run, you missed the starting gun.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #1 kedy: 06. Január , 2008, 20:26:04 »

na domace hranie / nahravanie a experimentovanie pouzivam lampovy preamp + SW s vynikajucimi vysledkami (pre mna)

v kapele mam 100W lampovu hlavu + 2x12" box.

tym chcem naznacit moj nazor na 5-10W kombicka.
Zaznamenané
Rotanimod
pravidelný návštevník
Príspevkov: 290

on a journey to become a musician...

« Odpoveď #2 kedy: 06. Január , 2008, 20:39:48 »

Hm tvoj nazor je ok ale tak na to co mas ty v kapele nebudem mat peniaze este milion rokov, a ta druha alternativa kolko stoji taky preamp a nejaky dobry v pomere cena/kvalita? Sw je teda aspon dufam software mas nejaky freeware alebo co?
Zaznamenané

Tired of lying in the sunshine staying home to watch the rain
And you are young and life is long and there is time to kill today
And then one day you find ten years have got behind you
No one told you when to run, you missed the starting gun.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #3 kedy: 06. Január , 2008, 21:12:02 »

dobry lampovy preamp kupis aj za par 1000, napriklad nejaky Golem je vraj slusny - tato recenzia:

http://gitaristi.sk/index.php?option=com_content&task=view&id=88&Itemid=9

v kompe sa daju simulacie boxu riesit aj free, na posledne veci co som doma zbrnkol a nahral som pouzil impulz + free RevolVerb lite - tato tema: http://forum.gitaristi.sk/index.php/topic,64077.0.html

ako nechcem Ta odhovarat od nicoho, ale pre mna by bolo male kombicko na doma zbytocne.

jedine co treba je zvukovka, onboardy a spol su nahovno...
Zaznamenané
palii
miestny štamgast
Príspevkov: 1608

« Odpoveď #4 kedy: 06. Január , 2008, 23:14:22 »

Ja by som chcel tiez na doma nieco male lampove. toho gerhata by som vyskusal. ja sa skor pozeram po malom 15w fendri blues junior. novy je ale moc drahy u nas. tie simulacie a secky vstcka a sofware su dobre podla mna akurat na solovanie. ked chces pekny clean  - pisal si funky a experimenty, tak zabudni na komp a simulacie
Zaznamenané
brko
miestny štamgast
Príspevkov: 1948

« Odpoveď #5 kedy: 06. Január , 2008, 23:22:34 »

a co tak epiphone valve junior
na ceskom bazari ho predava jeden tipek
http://hudebnibazar.cz/index.php?kategorie=0&fulltext=valve+junior&kategorie=0&nabpop=vse&region=&ins=20
Zaznamenané

musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #6 kedy: 06. Január , 2008, 23:23:19 »

ten excelent je uz vyrobeny ? nikto nepisal ze ho ma. predator by uz dal recenziu keby to bolo.
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
vid
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 141

« Odpoveď #7 kedy: 06. Január , 2008, 23:36:22 »

Co mam od prosounda MosFet kombo aj Golema, a ani jedno podla mna velmi nieje na taky styl ako si napisal. Na mna obidva posobia ako skor higain aparaty. Na crunch by som osobne bral Vox. Mozno ma prosound v repertoari aj nieco s crunchovejsim zvukom, ale v tom pripade o tom neviem.

Na tvojom mieste by som kupil Voxa, a neskor k nemu dokupil TubeDriver. Tuto kombinaciu som pocul a znelo to fakt vyborne, na tieto nizke skreslenia.

Akurat neviem ci ti tych 15 wattov ku kapele bude stacit, je to fakt na hrane. Je velky problem dosetrit / pozicat / na splatky AD30?
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #8 kedy: 06. Január , 2008, 23:59:22 »

no ono, ak chces hrat potom aj inde napriklad v skusobni, tak by som volil univerzalnesiu aparaturu. na doma ti naozaj staci len jednoduchy preamp, simulator a mozes hrat do repkrakov od kompu. ale zas to nema taku poetiku, ako kombo alebo aparat. celkom sikovne su od epiphone tie male 5W kombicka. nieco ako dal brko, ale on dal hlavu...robia tusim aj kompletne komba. a to by sa ti aj hodilo na take styly, ake si uviedol. este by sa k tomu dokupil nejaky dokrmovac, alebo aj klasicky efekt ( ked nechces moc vrazat tak nejaky behringer, nejaku napodobenidu DS-1 ) alebo tubedriver, ale ten neviem ake vyvinie skreslenie. Celkovo by bol lepsi efekt, ktory ma uz korekcie z dovodu, ze ten epiphone korekcie nema.
Alebo, ked uz by si uvazavol aj nad hranim v skusobni alebo inde, tak zober nejaky marshall MG30. oni maju celkom pohode zvuk a mas to ovela viacej pouzitelne ako nejake male kombicka. ma to 30W a reve to dost a da sa hrat s tym pohodlne aj pri nizkych hlasitostiach. ma aj nejake zakladne efekty a skreslenie leze z toho celkom slusne :)
« Posledná zmena: 07. Január , 2008, 00:00:19 od mario bross » Zaznamenané

mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #9 kedy: 07. Január , 2008, 00:36:04 »

ten excelent je uz vyrobeny ? nikto nepisal ze ho ma. predator by uz dal recenziu keby to bolo.

a toto je co? http://gitaristi.sk/index.php?option=com_content&task=view&id=88&Itemid=9 alebo si myslel nieco ine? ak hej tak sorry a mazem Zdravíčko
« Posledná zmena: 07. Január , 2008, 00:38:59 od mario bross » Zaznamenané

hangar_18
stály hosť
Príspevkov: 907

« Odpoveď #10 kedy: 07. Január , 2008, 00:44:18 »

on myslel to 10-15W kombo od excellenta Beeee

a trosku si odskocil v tvojom prispevku, chcel to na doma Žmurk
Caute vsetci, chcel by som sa spytat co sa mi viac hodi na domov..

comp neni prave nejrozumnejsi sposob na doma pretoze mozno maju aj ostatny rovnaku skusenost - ho pouziva cela rodina Bleee Nechajte ma vydýchať .. + 1000 dalsich dovodov ak s tym niekto nevie robit alebo zohnat si potrebny soft ho to dost skoro odradi .. a ak vtedy nie tak ho to odradi pri srani sa s nastavenim pouzitelneho zvuku..

aj mne uz zacina chybat kombicko nejake doma, je to romantika v pritmi so salkou caju osvetleny cervenym svetielkom on/off o polnoci + pripadne nejake to buchanie tupym predmetom o radiator z nizsich poschodi ha ha ha
Zaznamenané
vid
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 141

« Odpoveď #11 kedy: 07. Január , 2008, 00:45:51 »

tubedriver sam osebe velmi neskresluje, maximum co to da je taky slabsi crunch - nieco ako stary rocknroll '60s
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #12 kedy: 07. Január , 2008, 00:49:14 »

ach tak :) no, ale ja som neodskocil nevedomky :) ja som pisal, ze keby si to rozmyslel, tak nech si kupi radsej stredny aparat, ktory potom moze vyuzivat, ci uz doma alebo v skusobni napriklad. a za tu cenu ma toho Marshalla si myslim v pohode - neviem nekukal som tie ceny. 15W tranzistorovych je take podla mna o hovne. A ten vox ma v preampe lampu? aj tak tam asi toho vela nespravi :)

tubedriver sam osebe velmi neskresluje, maximum co to da je taky slabsi crunch - nieco ako stary rocknroll '60s

tak potom skor tu DS-1, nie?
« Posledná zmena: 07. Január , 2008, 00:49:44 od mario bross » Zaznamenané

predator
Hosť
« Odpoveď #13 kedy: 07. Január , 2008, 08:32:29 »

Ako človek znalý situácie v sortimente Excellent by som rád podotkol, že uvedený druh výrobku sa plánuje a v dohľadnej dobe bude vyrobený prvý prototyp. Bude sa jednať o malé celolampové kombo so single-ended koncákom, ktoré obsiahne škálu od čistého po higain. Momentálne sa dáva dohromady súčiastková základňa, sú už navrhnuté a objednané špeciálne výstupáky pre single-ended koncáky.
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #14 kedy: 07. Január , 2008, 09:16:32 »

comp neni prave nejrozumnejsi sposob na doma pretoze ... ho pouziva cela rodina
no a?
ak s tym niekto nevie robit
kto chce, tak sa nauci. google a podobne zalezitosti uz vedia celkom ucinne pomoct

a ak vtedy nie tak ho to odradi pri srani sa s nastavenim pouzitelneho zvuku..
to sa natrapi aj s dajakym lacnym multakom alebo kombickom :)

podla mna ta varianta, co spominal rastis, nie je zla a v dnesnej dobe si myslim, ze ovela vyhodnejsia, variabilnejsia ako dake male prditko
Zaznamenané
Strán: [1] 2 3 ... 6 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.079 sekund, 23 otázok.