Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
29. November , 2024, 06:33:16
Strán: 1 ... 4 5 [6] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Lampove excellent vs. hybrid Vox Ad15vt  (Prečítané 14053 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
predator
Hosť
« Odpoveď #75 kedy: 17. Február , 2009, 21:23:05 »

No u veľa ľudí bol problém, že sa naučili nejak šmrdlať na tranzistor, že to znelo obstojne, potom prešli na lampu a ouha ... nebolo to o pár minútach, ale o pár rokoch, kým sa krvopotne zbavili zlozvykov v technike, ktoré si predtým krvopotne osvojili na gramofóne, premietačke, či nejakom totálne blbo hrajúcom kvázikombe  :) také problémy s nedomáčknutými a nečisto zahratými notami, alebo so zlou prácou s tónom, to si človek na nejakom šumítku nevšimne, ale na lampe to človeka priamo fackuje, keď počúva, čo za grc z aparátu lezie. A ak niečo dostaneš do ruky, robíš to od začiatku zle a stane sa z toho časom "automatika", je neporovnateľne ťažšie sa toho zbaviť, ako sa naučiť úplne novú vec.

Isteže, keď dakto vie hrať, zahrá nejak aj na psej búde, ale tu sa bavíme o tom, že človek začína a učí sa. Samozrejme nehovorím tu o tom, že by každý mal začínať na niečom extra luxusnom, ale každopádne by mal začať na celolampe. Keď sa na nej naučí hrať a osvojí si artikuláciu, potom pohrá na kdečom ... ale opačne to nejde, alebo ide, ale len za cenu zbytočnej straty času, učiť sa na istý typ reakcie nástroja a aparátu, a potom sa preučiť všetko odznova.

Ja viem, že sa to dá, a väčšina z nás starších aj tak začínala (vrátane mňa), bola taká doba, poriadnych aparátov nebolo a to čo bolo, si málokto mohol dovoliť, ale bavme sa o efektivite ... snáď každý, kto začínal takto, uzná, že by bol určite v svojom rozvoji ďalej, keby od začiatku začínal na normálnom štandarde, nie na šumítku alebo nejakom vyslovenom provizóriu. Verím, že dnes sa nikto nebude musieť nútiť márniť čas vŕzganím na premietačke.

Tak prečo to už od začiatku nezobrať za správny koniec?
« Posledná zmena: 17. Február , 2009, 21:25:30 od Predator » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #76 kedy: 17. Február , 2009, 21:40:41 »

zase nesuhlasim... ked som prvy raz hral na flaskach, tak som zazil orgazmus, ze ajhla - tak teraz je to konecne ono. ja som bol so svojim zvukom vzdy spokojny, aj tie kazetaky sa mi zdali dobre, vzdy som sa snazil mat dobry zvuk. elektronkovy zosilovac bol pre mna zavrsenim snahy o dobry zvuk a za vsetky kazetaky a gramafony a big muffy a delicia regenty som velmi rad - citim sa o tu skusenost obohatenejsi, ako keby som to obdobie vyvoja preskocil. ked niekto tvrdi, ze na tranzistore mal dobry zvuk a pri lampach zistil, ze ho ma nahovno, tak chcel by som ten zvuk, o ktorom mal pocit ze bol dobry pocut...

vsak pockajte, naserem sa a pozhladavam stare kazety s gramafonovymi nahravkami - bude prca  Ja som čert..
Zaznamenané
Zeck
miestny štamgast
Príspevkov: 1675

« Odpoveď #77 kedy: 17. Február , 2009, 23:23:10 »

zase nesuhlasim... ked som prvy raz hral na flaskach, tak som zazil orgazmus, ze ajhla - tak teraz je to konecne ono. ja som bol so svojim zvukom vzdy spokojny, aj tie kazetaky sa mi zdali dobre, vzdy som sa snazil mat dobry zvuk. elektronkovy zosilovac bol pre mna zavrsenim snahy o dobry zvuk a za vsetky kazetaky a gramafony a big muffy a delicia regenty som velmi rad - citim sa o tu skusenost obohatenejsi, ako keby som to obdobie vyvoja preskocil. ked niekto tvrdi, ze na tranzistore mal dobry zvuk a pri lampach zistil, ze ho ma nahovno, tak chcel by som ten zvuk, o ktorom mal pocit ze bol dobry pocut...

vsak pockajte, naserem sa a pozhladavam stare kazety s gramafonovymi nahravkami - bude prca  Ja som čert..

urcite daj. ak by si zabudol, ja ti to pripomeniem. :)
Zaznamenané

"We're going to create something that they can't steal  because they can't play it." :-)   - Thelonious Monk
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #78 kedy: 18. Február , 2009, 00:45:11 »

urcite daj. ak by si zabudol, ja ti to pripomeniem. :)

co takto prist ku mne, dam Ti kufor kazet (urcite si prides aj na kopec zaujimavej muziky) a povylovujes z roznych zvyskov a koncov A a B stran (to bola doba  ha ha ha ) kadejake taketo solo "nahravky" alebo aj s kapelou ?  :)
Zaznamenané
johnzo
stály hosť
Príspevkov: 1051

A ČO SI TY UROBIL PRE DOBRO SOCIÁLEHO ŠTÁTU?!

« Odpoveď #79 kedy: 18. Február , 2009, 01:29:58 »

môžeš nejaké aj mne hodiť od zajtra som v BA do nedele. budúci víkend ti to môžem doniesť.  Zdravíčko
Zaznamenané

keby som mal hrat na gitare, nemal by som cas tak pekne Vam sem vypisovat  Zdravíčko
gitara bez paky neni ani gitara ale plavacie prkno
[/quot
predator
Hosť
« Odpoveď #80 kedy: 18. Február , 2009, 09:31:18 »

Vec názoru a vkusu. Keď som hral na kadečom od rádia a gramofóny, riešil som furt zvuk. Odkedy hrám na lampy, vôbec neriešim zvuk (lebo neni čo riešiť) a viac riešim, čo hrať. Maximálne mi zvukár na koncerte povie, že nech sa trochu dám tichšie, alebo nech malinko stiahnem výšky. A je hotovo!

Takých zvukov z tranzistora, čo je doma v obývačke dobrý a v kapele nie je počuť, je celá fúra. Niektoré sú fakt pekné, hladké, vyšperkované do detailu ... škoda len, že sú dosť tolerantné k nepresnému hraniu a pri živom hraní v kapele sa strácajú, a aj do nahrávky sa dajú zamiešať ťažšie.

Naposledy som videl jeden taký problém na pódiu s Line6 Spider - zvukár sa dosť natrápil, aby sa to nezlievalo do nekonkrétnej kaše s ostatnými nástrojmi. Chlapík sa snažil a hral dobre, ale zanikal a bolo počuť len to, že čosi hraje. Len sa pridával, uberal, zvukár šteloval korekcie hore dole, chlapík sa nepočul, strácal trpezlivosť, presviedčal zvukára, zvukár zasa jeho .... Keby hral na lampu, tak si ušetrí nervák na zvukovke. Ja som išiel na soundcheck hneď po ňom a zvuk som mal hotový ihneď, za 3 minúty!!! Len som sa stiahol a o chlp ubral výšky, a už to bolo! Počul som sa a zvukár bol tiež spokojný, dokonca aj zatlieskal a povedal, že toto je radosť zvučiť, že keby každý gitarista bol taký bezproblémový.

A že niekto má problém dosiahnuť slušný zvuk na lampu a s tranzistorom mu to ako tak ide, to si mi potvrdil aj ty sám, keď si nedávno nahrával jedno demo, ktoré malo zmeniť rockovú históriu  :)  Na zdravie!

Preto túto debatu uzavrime kompromisom - niekto je rád, že sa prekúsal cez rôzne náhrady ku serióznemu aparátu, niekto zasa ľutuje, že nezačal hneď od začiatku s poriadnym aparátom.
« Posledná zmena: 18. Február , 2009, 09:32:26 od Predator » Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #81 kedy: 18. Február , 2009, 09:37:34 »

a nebol problem pri tom spiderovi skor v tom, ze tam mal gitarista nastavene V-cko na EQ? vykastrovane stredy, basy okolo tristvrtky, vysky okolo polky, aby ich nebolo vela preistotu :) aj to je dost casty problem, preco sa v kapele nepocut a zvukar potom moze carovat kolko chce
Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #82 kedy: 18. Február , 2009, 09:47:28 »

Ani nie, proste točil s tým všelijako, a ten zvuk jednoducho furt nejak divne hučal. Len pridával, uberal, a furt z toho liezla taká divná huhla. Potom som vliezol ku zvukárovi za pult, stlačil low cut a trochu sa to prečistilo. Ale aj tak ten zvuk nemal prieraznosť, znelo to ako taký lepší Zoom 505. Hralo to síce samo o sebe pekne, ale nie na tých správnych pásmach. Navyše sa to začalo aj nejak hltiť, napískavať ... a pritom ten zvuk neznel ako nejaký totálne pregainovaný pílkový, skôr také rockové skreslenie. Aparát síce pekne vyzeral a sám o sebe hral celkom dobre, ale keď som to počul s basou a bicími, povedal som, že toto by som nechcel.
Zaznamenané
Strán: 1 ... 4 5 [6] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.037 sekund, 23 otázok.