Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
25. November , 2024, 19:54:18
Strán: 1 [2] 3 4 ... 6 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: TC Electronic G-Major  (Prečítané 20418 krát)
0 užívateľov a 15 Hostí prehliada túto tému.
cembo
pravidelný návštevník
Príspevkov: 550

« Odpoveď #15 kedy: 14. August , 2007, 16:04:31 »

... je tu jedna otazka okolo recenzie na muzikus.cz, kde bol chlapik velmi nespokojny s NoiseGate na G-Major. Mate niekto podobne skusenosti ? ...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #16 kedy: 14. August , 2007, 16:26:17 »

Ten noise gate je prazvlastny. Ma trochu ine parametre, ako "standardne" noise gate. Ma tam klasicky Threshold a potom netradicne Max damping, kde sa nastavuje, o kolko dB sa znizi prechod gatem. A potom je tam parameter, ktory sa sice vola Release, ale pracuje vo zvlastnych hodnotach pocet dB za sekundu. Vyhody tohto riesenia su, ze pokial ide o bezny standardny brum v skusobni, na podiu, v 90% situacii sa to da nastavit velmi slusne a citlivo. Kedze sa nastavuje, o kolko dB sa znizi signal prechodom, v kombinacii sa Releaase sa da nastavit sikovnejsie, ako inde, aby sa signal pri doznievani neusekaval.

Ale ako som spominal, toto plati pre "standardny" brum. Na nestandardne situacie, ako klasicke single nalepene na CRT monitor (domace nahravania), klasicke single + Hi-gain skreslenie + vysoka hlasitost, klasicke single + vysoke skreslenie + vysoka hlasitost + tyrystorove stmievanie svetiel v sale a pod., tak na taketo situcasie je tento NG kratky. Alebo sa to treba s nim iba lepsie naucit :)
Zaznamenané
cembo
pravidelný návštevník
Príspevkov: 550

« Odpoveď #17 kedy: 15. August , 2007, 18:17:30 »

... Decibel za sekundu ? To znie zvlastne. Klasicke Noisegate ma predsa za ulohu prepustat zvuk od urcitej nastavenej hodnoty hlasitosti, ktora pri sume byva nizsia ako pri uhode na strunu. Takze potial to dokazem brat. Toto co opisujes mi skor pripomina limiter ...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #18 kedy: 15. August , 2007, 19:01:32 »

hej - tento NG je zvlastny. Ale ako som spominal - v standardnych situaciach je vynikajuci, v extremnych som sa s nim bud nenaucil robit, alebo skratka nema sancu. Ale zvlastnostou nech je, ze sa tento NG vynikajuco sprava pri osetrovani presluchov pri zivich bicich - konkretne ho nasadzam (spolu s EQ, aj kompresorom) na kopak, aj na rytmicak, ked tocim nejake zive bicie. On cely ten G-Major, vdaka tomu ze ma 2x symetricky in a 2x symetricky out a digital input / output + efekty s veskerymi dostupnymi parametrami, tak je idealny ako studio FX procesor + k mojej zvukovej karte s digital inputom ho mozem pouzivat na dalsie rozsirenie vstupov ako digitalny prevodnik, celkom slusny, co som robil porovnavania.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #19 kedy: 28. November , 2008, 16:50:20 »

G-major je starina, recenzii je na neho habadej, aj v Muzikuse najdes.
Zaznamenané
miso_kolo
inventár podniku
Príspevkov: 3208

on neni koko*t on je retardovany

« Odpoveď #20 kedy: 28. November , 2008, 17:19:08 »

nova system
Zaznamenané

stoka!
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #21 kedy: 28. November , 2008, 17:37:09 »

je to starinka,ale... poradte čo teda? čo tak pozerám po nete neviem si vybrať. chcem ale niečo na úrovni..

k hiwattu ?
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #22 kedy: 28. November , 2008, 17:42:17 »

zo zopar skusenosti ti mozem povedat, ze zrovna whammy na gmajore a obdobnych srandach kvalitou moc neovplyva.. cize, aj keby si takyto FX kupil, verim, ze coskroo by si si kupil orig whammy. Gmajor ma delaya podobne FX na velnmi dobrej urovni.. troska tam zaostava noise gate, ale inak je to vyborna masinka..
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #23 kedy: 28. November , 2008, 17:47:28 »

Bavím sa skvele

takze ano, ci nie ?
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #24 kedy: 28. November , 2008, 17:47:56 »

zo zopar skusenosti ti mozem povedat, ze zrovna whammy na gmajore a obdobnych srandach kvalitou moc neovplyva.. cize, aj keby si takyto FX kupil, verim, ze coskroo by si si kupil orig whammy. Gmajor ma delaya podobne FX na velnmi dobrej urovni.. troska tam zaostava noise gate, ale inak je to vyborna masinka..

whammy mi na G-majore pride uplne v poriadku.
Zaznamenané
miso_kolo
inventár podniku

« Odpoveď #25 kedy: 28. November , 2008, 17:58:00 »

je to skôr orientované na skreslenie, neviem ked sme to skúšali ... veľa peňazí za málo muziky, možno sa mýlim, chcelo by to dobre otestovať doma na mojom aparáte. v obchode je to o ničom...
hlavne mi tam chýba whammy atď...

mas velkmi skresleny pohlad na tento vyrobok, skreslenia su tam hadam az na poslednom mieste....

obsahuje to reverby, delaye a ostatne algorytmi priamo z g-systemu, navyse velmi jednoduche ovladanie, v praktickom baleni, nepotrebujes k tomu tisicky kablov, kontrolerov...

takze by som povedal ze vela muziky za malo penazi
Zaznamenané

stoka!
asdfg
miestny štamgast
Príspevkov: 1693

« Odpoveď #26 kedy: 28. November , 2008, 17:58:28 »

whammy mi na G-majore pride uplne v poriadku.

presne tak, co som ho pouzival na nejake zabavacky, tak sa mi zdal uplne v pohode....    samozrejme, ak je niekto zaryty Whammysta tak ten si kupi original, pre ostatnych co to vyuziju na 15 sekund na koncerte je to maximalne postacujuce
Zaznamenané
Alfonz2
pravidelný návštevník
Príspevkov: 337

...

« Odpoveď #27 kedy: 28. November , 2008, 18:51:29 »

poznáte aj nejaké iné varianty ako g-major teda napr niečo o kusok lacnejšie čo by malo v zaklade skoro tie isté efekty, a hlavne ovladanie cez midi...  Chcem do buducnosti nejakého kolegu k JMP 1 do racku nech to mam všetko pohromade bez krabičiek.   Zdravíčko
Zaznamenané

katocaster, Zdenek Vavruša strat, Dowina DE111 LE --> JTamps 808 screamer, TC Nova repeater, TC Polytune, Cry baby --> Koch Studiotone
GUITAR CABLE SHOOTOUT - http://www.youtube.com/playlist?list=PL241AB3DB5E7B1074
Test tubescreamerov - http://youtu.be/h-ssot8PSRI
miso_kolo
inventár podniku

« Odpoveď #28 kedy: 28. November , 2008, 19:04:11 »

behringer  Bavím sa skvele

neviem co lacnejsie by si este chcel, ten g major zozenies jazdeny po 8-10 tis...
potom uz len nejaky jazdeny rocktron, intellifex alebo nieco podobne
« Posledná zmena: 28. November , 2008, 19:05:37 od miso_kolo » Zaznamenané

stoka!
Alfonz2
pravidelný návštevník
Príspevkov: 337

...

« Odpoveď #29 kedy: 28. November , 2008, 19:13:08 »

nemusí to byť zrovna lacnejšie ale  nejakú variantu nech si urobím  rozhlad...
Zaznamenané

katocaster, Zdenek Vavruša strat, Dowina DE111 LE --> JTamps 808 screamer, TC Nova repeater, TC Polytune, Cry baby --> Koch Studiotone
GUITAR CABLE SHOOTOUT - http://www.youtube.com/playlist?list=PL241AB3DB5E7B1074
Test tubescreamerov - http://youtu.be/h-ssot8PSRI
Strán: 1 [2] 3 4 ... 6 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.104 sekund, 23 otázok.