Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
01. November , 2024, 10:39:06
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Ked Ibanez RG, tak ktory ?  (Prečítané 6318 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
barso0913
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 72

« kedy: 14. Január , 2008, 12:34:52 »

Uz dlhsiu dobu sa pohravam s myslienkou kupit si gitaru s tremolom, nakolko vsetky moje mali doteraz pevnu kobylu a mozno by som isiel aj do sedmicky (o tom som sa este presne nerozhodol). Nakolko som raz hral na kamaratovej sedmicke, japonska ibaneza (ten model sa uz nevyraba) a neskutocne dobre sa mi na tom nastroji hralo a ergecky celkovo lahodia mojmu oku tak by som prave preto siel do Ibanezu. Avsak nakolko nemam s tremolami velku skusenost chcel by som sa opytat na co si treba davat pozor, ci sa oplati vobec niektory model s terajsej serie RG alebo ist do modelov RG Prestige. Viem ze nahovno tremolo vie byt obrovska "pain in the ass". Poskulujem po RG1820x s piezom, alebo ked sedmicka tak 1527. Vopred diky za nazory.

P.S. Cena by mala byt tak maximalne 35-40 000 (zijeme len raz  Žmurk ) a styl hudby tvrdsi rock az metaaaal

Cheers !
Zaznamenané
C3llario.HQ
pravidelný návštevník
Príspevkov: 494

« Odpoveď #1 kedy: 14. Január , 2008, 12:42:49 »

Ja mám starší model rok 1991 RG550 made in Japan robia sa aj teraz okolo 33000sk slušná gitara som s nou spokojný hlavne sa mi na Ibanezách pačia ich krky  parádne po nom behajú prsty  Cmuk chlapci
« Posledná zmena: 14. Január , 2008, 12:43:12 od C3llario.HQ » Zaznamenané
barso0913
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #2 kedy: 14. Január , 2008, 13:22:31 »

parádne po nom behajú prsty  Cmuk chlapci

...toto je tiez jeden z dovodov preco Ibanez RG. Tato "nova" 550ka je myslim nejaka limitovana editcia, musim pozriet net ci to vobec niekto na SVK ponuka.
Zaznamenané
bigbadbrad
stály hosť
Príspevkov: 866

« Odpoveď #3 kedy: 14. Január , 2008, 15:18:49 »

a co tato? http://forum.gitaristi.sk/index.php/topic,63049.0.html
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #4 kedy: 14. Január , 2008, 16:11:30 »

ta je vraj uz predana
Zaznamenané

barso0913
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #5 kedy: 14. Január , 2008, 16:55:36 »

ked ibanez sedmicka, tak jednozacne 1570 - perfektna gitara, najma na metal, je to lahodka pre tich, co hladaju lipovu sedmicku, akurat snimac je treba vymenit..

No hodil som tu 1570ku do googlu a vyzera to byt na sest strunovku, si si isty ze je to 1570ka a nie 1527 ?
Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #6 kedy: 14. Január , 2008, 17:52:15 »

Mal som RG550 aj RG1527prestige, boli to dobre gitarky. Na tej sedmicke som vymenil sminace za DiMarzia a hralo to super. RG7620 je dobra gitarka, je to sice starsia rada ale tiez v poho. FFamp pouziva RG550 s SeymourDuncan snimacmi a hra mu super. Jimi ma naopak RG1527 s DiMarziami Blaze a znie mu to to tiez fajn. Aj ked obe tieto gitarky zneju uplne inak.  :)
Ak mas cash 35-40litrov, tak chod do tej rady Prestige.
Zaznamenané
barso0913
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #7 kedy: 21. Január , 2008, 14:59:51 »

No tak sa budem este musiet napevno rozhodnut ci sest alebo sedem. Kebyze sa rozhodnem pre sestku tak pojdem asi do toho modelu s piezo snimacom v kobyle, no a ked sedem tak potom rg1527, kazdopadne dik za nazory.
Zaznamenané
sikrit
nováčik
*
Príspevkov: 19

« Odpoveď #8 kedy: 21. Január , 2008, 15:54:15 »

No ak sa mam podelit o skusenost tak vlastnim JEM 555 a na ibanezach som sa zahral nejaky ten cas. Celkovo ma skoro kazdy floyd rose odradil co je zalezitost aj mojej gitary. Ani z daleka to nie je tak spolahlive. Mne osobne sa viac pacil floyd na ESP gitarach kde je plus este neck-thru-body takze gitara ma raz taky sustain. Rychly hmatnik a snimace DiMarzio nie su vsetko.
Zaznamenané
barso0913
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #9 kedy: 22. Január , 2008, 13:38:20 »

Celkovo ma skoro kazdy floyd rose odradil co je zalezitost aj mojej gitary.

Mohol by si trochu popisat o tych problemoch co si mal s floydom? Je mi jasne ze vymienanie strun nie je take jednoduche ako na pevnej kobyle, ale aj na to su nejake techniky. Dik
Zaznamenané
sikrit
nováčik
*
Príspevkov: 19

« Odpoveď #10 kedy: 22. Január , 2008, 16:14:40 »

Rozladovanie je najvacsi problem. Celkovo sa mi pri Ibanez floyd rosoch patent uchytavania strun a ich ladenie sa mi nepaci. Neveril by si kolko trva nastavit dobre floyd uhol a nasledne ladenie oktav.Samozrejme ze su spolahlive kusky a niekto to ma rad. Keby som si znovu kupoval Ibanez tak PGM model.
Zaznamenané
barso0913
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #11 kedy: 23. Január , 2008, 13:21:33 »

Neveril by si kolko trva nastavit dobre floyd uhol a nasledne ladenie oktav.

No a nie je toto vseobecne diagnoza dvojzvratnych tremol ? Alebo maju ini vyrobcovia lepsi patent na to. Este som cital, ze Ibanez vyvinul nejake nove tremolo (dvojzvratne), ktore dokaze drzat ladenie aj po tom co ti prdne struna...ak by mal niekto nejake blizsie info tak sup sem s tym. Dikes
Zaznamenané
Radomír
stály hosť
Príspevkov: 980

« Odpoveď #12 kedy: 23. Január , 2008, 13:47:37 »

Syn má JEM7V WH.Japonec.Stál majland.Ale je velmi spokojný.Výmenu a naladenie strun mu robím já.Treba na to trocha trpezlivosti.Ale ked dávaš stejný typ strun tak je to rychlejšie.Tie pružiny už tak nepracujú.A keď ju naladím tak zatiahnem zámky a ladenie drží.Len sem tam trocha tým doladovacím šrúbikom jemne doladí a to vtedy keď s tou pákou naozaj doslova zápasí hore dole:)))Aj toto dvojzvratné.Ale žiadny system pri týchto kobylkách ti nedoladí gitaru keď ti prdne struna.Automaticky sa ten tah pružin zvýši rodelením na menší počet strun.Pokial môžem poradit kup model prestige a japonskú výrobu.Tie indonezske a ine nestoja za vela.Mal som vedla seba JEM 555 a tu 7VWH.Nebo a dudy.Spracovaním,zvukom atd.
Zaznamenané

Nečum-uč sa,cvič a hraj!Nech si dobrý ako VAI :)
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #13 kedy: 23. Január , 2008, 14:03:08 »

KKS Rado, nechces ma adoptovat?  :D Mam sice 21 rokov, ale to by vobec nevadilo.. ci boha takto si ten mlady nebude nic vazit..resp si zvykne na to ze mu vsetko das.. Ja som na boogienu a svoju prvu gitku setril pekne sam..

jou a aby som nebol OT: mam uz cca 4 roky RG470 Japonca (z druhej ruky) som s nim spokojny, lebo som na nom vymenil uz vsetko co sa dalo, snimace Dimarzio, Tremolo Gotoh, ine prazce, potaky, skoda ze to drevo sa neda zmenit este podla predstav :D
« Posledná zmena: 23. Január , 2008, 14:07:18 od kaolko » Zaznamenané

Radomír
stály hosť
Príspevkov: 980

« Odpoveď #14 kedy: 23. Január , 2008, 14:26:32 »

Karol veru tak ako hovoríš.Ani si to neváží ako by sa patrilo.Ale cvičí a učí sa poctivo.To mi stačí.Aj ja som sa za mlada musel ku všetkému sám prepracovať-dostať.Zarobiť si atd.Zadlžil som sa na hovado.Nie som nejaký prachatý podnikatel.Ale ked mu to nekúpím já už by sa k tomu asi nedostal.A to su veci na celý život keď si na ne bude dávať pozor.Vždy mu hovorím.S gitarou ako s milenkou:))Moja hudobnú karieru bohužial ukončil predčasne úraz ruky.Tak si svoje nesplnené sny chcem vlastne svojím spôsobom splnit v nom.A gitara to je láska na celý život aj keď sa tým treba živit nebude.Vie obohatit a naplnit život.Aspoň ja som to tak pocitoval.
Zaznamenané

Nečum-uč sa,cvič a hraj!Nech si dobrý ako VAI :)
Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.116 sekund, 23 otázok.