Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
27. November , 2024, 20:38:22
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 7 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Marian Fero a Test mikrofonov na git. aparat  (Prečítané 18578 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
ydur
Hosť
« Odpoveď #45 kedy: 04. Február , 2008, 14:37:41 »

dobre, ale v rovnej osi to bude vzdy ostry drat bezohladu na reprak. cim dalej od osi ku kraju, tym to bude vacsi huhlak... ten princip zostava pri kazdom repraku.
V sobotu som nahraval : combo s Eminence repro. Mikrofon presne v osi,uplne pri plátne.Hlasitost komba: ticha, izbova.Zvuk nahravky O.K. Predtym som s tym istym mikrofonom nahraval bednu s Vintage 30 a musel som ist sakra od osi.   V principe je to tak,že smerom od osi je zvuk menej a menej ostry.To je znama vec.Ja  len chcem povedat,že rozne repraky nemusia v danych poziciach mikr.zniet rovnako ostro,alebo zah. Že to može byt uplne rozdielne Jeden reprak može zniet v polohe X dobre,druhy reprak v tej istej polohe znie zle.
Zaznamenané
MaTeS
stály hosť
Príspevkov: 1353

digitál je digitál, ten ničím nenahradíš ..

« Odpoveď #46 kedy: 04. Február , 2008, 14:56:55 »

V sobotu som nahraval : combo s Eminence repro. Mikrofon presne v osi,uplne pri plátne.Hlasitost komba: ticha, izbova.Zvuk nahravky O.K. Predtym som s tym istym mikrofonom nahraval bednu s Vintage 30 a musel som ist sakra od osi.   V principe je to tak,že smerom od osi je zvuk menej a menej ostry.To je znama vec.Ja  len chcem povedat,že rozne repraky nemusia v danych poziciach mikr.zniet rovnako ostro,alebo zah. Že to može byt uplne rozdielne Jeden reprak može zniet v polohe X dobre,druhy reprak v tej istej polohe znie zle.
presne tak, zaleži od reproduktoru. V30 ma silnejsie vysky.
tento test mal dokazat  to, ze ako zalezi vysledny zvuk na polohe mikrofonu. ak vies, ze mas repro s viac vyskami, tak mikrofon viac mimo os a naopak. pre basy plati cim blizsie k repro tym viac basov.
Zaznamenané

FALLGRAPP
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #47 kedy: 04. Február , 2008, 15:04:51 »

presne tak, zaleži od reproduktoru. V30 ma silnejsie vysky.
tento test mal dokazat  to, ze ako zalezi vysledny zvuk na polohe mikrofonu. ak vies, ze mas repro s viac vyskami, tak mikrofon viac mimo os a naopak. pre basy plati cim blizsie k repro tym viac basov.

presne tak a este by som spomenul, ze pre kazdy reprak+mikrofon si treba najst "svoju" vyhovujucu polohu
Zaznamenané
ydur
Hosť
« Odpoveď #48 kedy: 04. Február , 2008, 15:08:06 »

pre kazdy reprak+mikrofon si treba najst "svoju" vyhovujucu polohu
K...a,takto som to mal napisat aj ja a nemusel som pisat "litanie". ha ha ha Na zdravie!
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #49 kedy: 04. Február , 2008, 16:02:36 »

presne tak a este by som spomenul, ze pre kazdy reprak+mikrofon si treba najst "svoju" vyhovujucu polohu

vsak nie nadarmo sa hovori, ze hudba je ako sex  Na zdravie!
Zaznamenané
MaTeS
stály hosť

« Odpoveď #50 kedy: 04. Február , 2008, 17:21:58 »

vsak nie nadarmo sa hovori, ze hudba je ako sex  Na zdravie!
ako by pán Lasica povedal:
" vyskúšal som jedno aj druhé ,nedá sa porovnávať "
Zaznamenané

FALLGRAPP
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #51 kedy: 04. Február , 2008, 18:44:26 »

ako by pán Lasica povedal:
" vyskúšal som jedno aj druhé ,nedá sa porovnávať "
to je jasne, ale je zrejme, ze iste podobnosti tam su  Na zdravie!
Zaznamenané
joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #52 kedy: 15. Február , 2008, 19:04:01 »

mne to pripada to iste furt počujem Maja Fera....akoby si menil mikraky a sp.simulator...čo už ine a znie to podobne nik nevie čo je čo lebo PROGI ešte spi.... on ti povie všetko polopate Na zdravie!
Zaznamenané

Majo Fero
inventár podniku

« Odpoveď #53 kedy: 28. Február , 2008, 22:02:40 »

Nechce sa mi zakladat opat dalsia tema, tak to pichnem hoc aj tu.  :)
Tak som dnes vecer opat dostal testovaciu naladu a vrhol som sa na dalsi test: Celestion Vintage30 - made in China vs. England

Tazko obecne povedat, ktory hra v com lepsie/horsie - je to velmi subjektivne. Ale podstatne je, ze to hra uplne inak!
Ukazky davam opat s ruskom tajomna: (zatial nenapisem, ktory je ktory reprak)
http://gitaristi.sk/files/dr.karpathorky/Test%20V30/repro1.mp3
http://gitaristi.sk/files/dr.karpathorky/Test%20V30/repro2.mp3

Otazocky pre vas:  Žmurk
* ktory tipujete na China a ktory na England?
* ktory sa vam osobne viac paci a preco?

Pre kutilov doplnim info o nahravani: na kazdej ukazke su nahrate 3 gitary, v 3 roznych poziciach mikrofonu (chcel som zachytit celu skalu zvuku repraku) a rozhodene v panorame (Left, center, Right)

Na boxoch som si oznacil stredy membran bielou paskou, aby mikrak bol v rovnakej pozicii a este aj vo vzdialenosti od membrany

* Snimka051.jpg (56.91 KB, 800x500 - prehliadnuté 1167 krát.)
« Posledná zmena: 28. Február , 2008, 22:20:50 od dr.karpathorky » Zaznamenané
Alfonz2
pravidelný návštevník
Príspevkov: 337

...

« Odpoveď #54 kedy: 28. Február , 2008, 22:17:55 »

zo začiatku sa mi to zdalo  to isté, no po niekolkych desiatkach vypočutí oboch nahravok som usudil že si radšej typnem.....   ?§!.
tak podla mna je Engalnd ta  druha nahravka...
ta sa mi zdala byť aj krajšia, prvá sa mi zdala mať tyký vácej gulatejší zvuk....
Zaznamenané

katocaster, Zdenek Vavruša strat, Dowina DE111 LE --> JTamps 808 screamer, TC Nova repeater, TC Polytune, Cry baby --> Koch Studiotone
GUITAR CABLE SHOOTOUT - http://www.youtube.com/playlist?list=PL241AB3DB5E7B1074
Test tubescreamerov - http://youtu.be/h-ssot8PSRI
ff
miestny štamgast
Príspevkov: 2387

« Odpoveď #55 kedy: 28. Február , 2008, 22:22:54 »

Hlavne by si mal dať aj toho činana do mesa boxu,potom by to bolo zaujímavejšie porovnanie.
Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku

« Odpoveď #56 kedy: 28. Február , 2008, 22:25:54 »

Hlavne by si mal dať aj toho činana do mesa boxu,potom by to bolo zaujímavejšie porovnanie.

S tym sa mi nechce srat  ha ha ha
Zaznamenané
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #57 kedy: 28. Február , 2008, 22:27:01 »

DR. karpat bude este cely rok 2008 posuvat ten mikrofon po mesa boxe a potom z toho vyda diplomovu pracu a uz nebude Dr Karpat ale
Doc. Dr. Karpat  :)
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
MaTeS
stály hosť

« Odpoveď #58 kedy: 28. Február , 2008, 22:35:57 »

tiez som mu vravel, ale rozdiel na nahravke by asi nebol neako vyrazny.
mne sa pacia obe ukazky. Podla mna sa da vysledny zvuk na obidvoch reproduktoroch korekcne na zosilovaci upravit tak aby zneli podobne teda 1. ako 2. a 2. ako 1.
moja prva reakcia po vypocuti bola, ze to kludne moze byt nahravane na jednom  reproduktore, len s korekcnymi upravami, alebo s rozdielnym zvukovym "modom". jeden znie viac ako UK sound a druhy ako US ..
« Posledná zmena: 28. Február , 2008, 22:37:50 od MaTeS » Zaznamenané

FALLGRAPP
acdc100
pravidelný návštevník
Príspevkov: 246

« Odpoveď #59 kedy: 28. Február , 2008, 22:40:36 »

Jednoznačne sa mi páči viac 1 nahravka a je mi jedno Made in čo je to..nebolia Ťa už kolená od toho kľačania pri tom boxe ??  Na zdravie! ha ha ha ha ha ha
Zaznamenané
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 7 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.061 sekund, 22 otázok.