bubla15
|
|
« Odpoveď #15 kedy: 12. Február , 2008, 18:29:43 » |
|
king je typ gitaristu ktoremu "nekukam na prsty", mam od neho par veci a zneju ako celok , nie len gitara super. super sice nie je to spravne slovo. skor tak realne , ludsky. mam ho rad, no.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Altostratus
|
|
« Odpoveď #16 kedy: 13. Február , 2008, 12:46:24 » |
|
Som to tu trochu prečistil, skúste sa ukľudniť a nezakydávajte tému o BB Kingovi, keď ho už máte tak radi.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
ydur
Hosť
|
|
« Odpoveď #17 kedy: 13. Február , 2008, 13:12:24 » |
|
Som to tu trochu prečistil, skúste sa ukľudniť a nezakydávajte tému o BB Kingovi, keď ho už máte tak radi. Ved už bolo načase. Od B.B.Kinga mam asi 50 skladieb,pár videokoncertov /staršieho dáta asi z rokov 75-90/ a mne sa jeho hra pači.V mnohych skladbach hra aj dychova sekcia /čo teda ja nemusim/ ale tam mi nevadia. V niektorych skladbach moc na gitaru nehra,par taktov,ale to "stoji za to".Ale človek musi mat na jeho hudbu naladu a pohodu. Ako gitarista "old blues" u mna "1". Čo som mal možnost vidiet zaznam jeho koncertu z nedavneho obdobia-bolo to ine než som očakaval. Ale pan ma už svoje roky /nar.1926/,takže treba to brat tak. B.B.KING
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373
guitarist
|
|
« Odpoveď #18 kedy: 13. Február , 2008, 13:15:27 » |
|
tak chapes je ine ked si BB-ho pocuvnes v nejakom zafajcenom americkom pube ako ked hra mega koncert v strednej EU Jasne, radšej by som si ho pozrel v nejakom príjemnom klubíku bez tej estrádnosti a teatrálnosti. Nemal som z toho potom taký zážitok, škoda. Možno nabudúce. Ale samozrejme hrá pekne, to sa mu nedá uprieť. Nestor bluesu. Ale Hookera mám aj tak radšej..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
cubo
|
|
« Odpoveď #19 kedy: 05. September , 2008, 11:58:38 » |
|
no nedavno som BBmu prisiel znova na chut... je fakt ze to nikto nedokaze tak krasne a lahko frazovat... tak teraz doma cvicim hlavne blues a frazovanie a zda sa mi ze to je prave ta najtazsia vec co sa tyka hry na gitaru... inac odporucam od neho aj album In London, je tam ako obvykle kopa hosti a ma to taky fajny oldschool 70s zvuk kedze
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zvuk
|
|
« Odpoveď #20 kedy: 05. September , 2008, 19:16:09 » |
|
no nedavno som BBmu prisiel znova na chut... je fakt ze to nikto nedokaze tak krasne a lahko frazovat... tak teraz doma cvicim hlavne blues a frazovanie a zda sa mi ze to je prave ta najtazsia vec co sa tyka hry na gitaru... inac odporucam od neho aj album In London, je tam ako obvykle kopa hosti a ma to taky fajny oldschool 70s zvuk kedze Jasne to je velka vec , ked objavis v hudbe frazovanie , uvedomis si ho a sola (nielen bluesove) sa snazis hrat tymto sposobom . Je to jedna z najzasadnejsich veci v muzike , len skoda , ze si to uvedomuje velmi malo muzikantov. . Drzim palce a zelam vela trpezlivosti .
|
|
|
Zaznamenané
|
Tak aj ty, nehodný druh môjho smutného života, podobáš sa verejnosti, ktorej nikdy neslobodno ponúknuť delikátne vône, čo ju poburujú, ale starostlivo vybrané odpadky.
|
|
|
Tomgunny
náhodný pocestný
Príspevkov: 119
|
|
« Odpoveď #21 kedy: 06. September , 2008, 19:35:38 » |
|
B.B King nespravil za celú karieru ani jednu nudnú skladbu... mam jeho diskografiu kompletnú a som z neho už roky hotový...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
cubo
|
|
« Odpoveď #22 kedy: 07. September , 2008, 09:14:56 » |
|
Jasne to je velka vec , ked objavis v hudbe frazovanie , uvedomis si ho a sola (nielen bluesove) sa snazis hrat tymto sposobom . Je to jedna z najzasadnejsich veci v muzike , len skoda , ze si to uvedomuje velmi malo muzikantov. . Drzim palce a zelam vela trpezlivosti . diky za podporu
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
@ntonios
pravidelný návštevník
Príspevkov: 156
Rock & Metal is not just a genre,it's a lifestyle.
|
|
« Odpoveď #23 kedy: 11. September , 2008, 23:51:32 » |
|
pani a damy... B.B. King... uz len ked zacujem to meno chveje sa vsetko okolo... proste chlap to ma v mene... je to king a je to naozajstny pan gitarista... keby niekto nanho povedal krive slovo... je to obycajny looser. Staci sa pozerat minutu na jeho hru a pochopia urcite vsetci :)a okrem toho je zlaty
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
marrtin
|
|
« Odpoveď #24 kedy: 29. Marec , 2009, 18:43:56 » |
|
to mas tak,ako ked hra cigan,nech hra hocico,VZDY tam je jasne pocut cigansky feeling...
to je možné, ale cigánska hudba mi nič nehovorí
|
|
|
Zaznamenané
|
Les Paul + Marshall, čo iné?
|
|
|
Kaco
náhodný pocestný
Príspevkov: 114
|
|
« Odpoveď #25 kedy: 23. Júl , 2009, 02:45:48 » |
|
Spominam si na jednu zaujimavu story (da sa vidiet na dokumente U2 - Rattle and Hum), Bono napisal pesnicku When Love Comes To Town pre B.B.ho a ked sa stretli, aby ju spolu hrali, postavili sa na podium a B.B. zahlasil, ze musia zohnat nejakeho gitaristu, ktory vie hrat akordy, lebo on nevie.
Tiez ma dostal tym, ako sa posledny piatok vo Viedni ospravedlnoval damam za to, ake veci hovoria a ako sa spravaju americky cierny rapperi.
No a B.B.mu predskakovala Susan Tedeschi - strasne jebatelna bloncka s hlasom ako Janis Joplin, gitaristu jej robil Derek Trucks (hrava s Claptonom. teraz som sa docital, ze jej manzel...), fakt ma dostala, odporucam -
Koncert bol skvely, neuveritelne, ze B.B. ma uz 83 rokov. Moja oblubena "Three O'Clock Blues" vysla v roku 1951 a teraz je rok 2009 a on hra stale od kosti a znie a vyborne!
A este Clapton a B.B. - Ridin' with the king je pre mna co do zvuku a masteringu uplne naj album.
|
|
« Posledná zmena: 23. Júl , 2009, 02:59:00 od Kaco »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
brmbolec
|
|
« Odpoveď #26 kedy: 15. Máj , 2015, 07:41:52 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
Malé, ale potešia
|
|
|
cubo
|
|
« Odpoveď #27 kedy: 15. Máj , 2015, 10:40:26 » |
|
skoda ale myslim si ze na druhej strane mal za sebou vybornu karieru, a odisiel dostojne. RIP
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
spyros
|
|
« Odpoveď #28 kedy: 15. Máj , 2015, 10:47:27 » |
|
Pre mna uplna legenda. Ked som sa pred 25 rokmi dozvedel, ze stale zije, tak to bolo pre mna velke prekvapenie. RIP.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|