Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
30. November , 2024, 00:41:40
Strán: [1] 2 3 4 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Peavey Valveking Royal 8  (Prečítané 8547 krát)
0 užívateľov a 12 Hostí prehliada túto tému.
Slayer24
pravidelný návštevník
Príspevkov: 355

Fuck art, let's kill!!!

« kedy: 04. Február , 2008, 18:42:04 »

zdravím rozmýšľam nad kúpou tohoto malého lampového kombíčka... vidím v ňom len plusy a preto sa chcem spýtať že či máte s ním aj nejaké zlé skúsenosti prípadne že či by nebolo niečo lepšie (aj výkonnejšie) v cenovej kategórii okolo 7 tisíc... vopred ďakujem ak sa niekto nájde Žmurk
Zaznamenané
MaTeS
stály hosť
Príspevkov: 1353

digitál je digitál, ten ničím nenahradíš ..

« Odpoveď #1 kedy: 04. Február , 2008, 23:17:53 »

zdravím rozmýšľam nad kúpou tohoto malého lampového kombíčka... vidím v ňom len plusy a preto sa chcem spýtať že či máte s ním aj nejaké zlé skúsenosti prípadne že či by nebolo niečo lepšie (aj výkonnejšie) v cenovej kategórii okolo 7 tisíc... vopred ďakujem ak sa niekto nájde Žmurk
kombicko je dost silne!! ale uskriekane. Reproduktor je tam velmi zlý a hlavne 8"  ?§!.
mam ho v predajni a uz dlhsi cas sa chystam pripojit na neho neaky gitarovy 12" reproduktor.
skreslenie je dost kostrbate a urcite nie je silnou stranko, urcite sa na tom podpisuje aj slaby repracik.
ak si ochotný zainvestovat okolo sedmicky tak radsej kup Roland CUBE20X alebo 30X
Zaznamenané

FALLGRAPP
spyros
inventár podniku
Príspevkov: 4852

« Odpoveď #2 kedy: 05. Február , 2008, 00:59:41 »

kombicko je dost silne!! ale uskriekane. Reproduktor je tam velmi zlý a hlavne 8"  ?§!.
mam ho v predajni a uz dlhsi cas sa chystam pripojit na neho neaky gitarovy 12" reproduktor.
skreslenie je dost kostrbate a urcite nie je silnou stranko, urcite sa na tom podpisuje aj slaby repracik.
ak si ochotný zainvestovat okolo sedmicky tak radsej kup Roland CUBE20X alebo 30X

Tak do takych malych rozmerov asi tazko vtesnat 12 palcovy reprak a ani to nebolo ucelom podla mna. Cisty zvuk to ma vzhladom na cenu nadpriemerny, na skreslenie treba dokrmit vhodnou krabickou a potom je to parada. Samotne skreslenie na combe je taky crunchik. Kazdopadne hlucne je to dost. Class A.
Zaznamenané

Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself
misofg
stály hosť
Príspevkov: 931

ABCDEFUCK

« Odpoveď #3 kedy: 05. Február , 2008, 09:40:35 »

Ja som hral a určite by som to nekupil ani za päť litrov. Uškriekane, skreslenie nepoužiteľné. Ale to je len moje subjektívne. Najlepšie ked pôjdeš vyskúšať.  Zdravíčko
Zaznamenané
MaTeS
stály hosť

« Odpoveď #4 kedy: 05. Február , 2008, 09:46:30 »

Tak do takych malych rozmerov asi tazko vtesnat 12 palcovy reprak a ani to nebolo ucelom podla mna. Cisty zvuk to ma vzhladom na cenu nadpriemerny, na skreslenie treba dokrmit vhodnou krabickou a potom je to parada. Samotne skreslenie na combe je taky crunchik. Kazdopadne hlucne je to dost. Class A.

To repro je uplna hrôza!!
skoda ze sa nevyraba hlava Royal.

V tejto cenovej kategórii su o dost lepsie komba co sa tyka cisteho aj skresleneho zvuku.
napr. spominaný roland CUBE, Kustom QUAD dfx65 (to aj skusobnu bez problemu utiahne).

To ze su v tom lampy este z neho nerobí super aparat!!!

Ten "crunchik" by som ja osobne nedokazal tolerovať, dokrmovať som skúšal, ale ... chce to kvalitnejší reproduktor. Všetky benefity lámp dosť kazí (dynamika, attack, farebnosť).
Ďalšia smutná vec je, že kombo nemé výstup na externý repro a samozrejme ani prepínanie impedancie.
A k tomu všetkému ak náhodou odíde poistka, tak ho treba celé rozobrať, pretože nemá schránku poistky umiestnenú na prístupnom mieste.
Korekčné ovládanie obsahuje len "TONE" čo stačí, ale nemusí každému. Celkovo je konštrukčné prevedenie komba vcelku dobré, ale pri bližšom pohlade lacné - kde sa dalo tam sa šetrilo.
V porovnaní s Epiphone ValveBee by asi neobstálo.
Zaznamenané

FALLGRAPP
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #5 kedy: 05. Február , 2008, 09:56:46 »

kup si tranzistorove za tie peniaze ovela lepsie
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
Slayer24
pravidelný návštevník

Fuck art, let's kill!!!

« Odpoveď #6 kedy: 05. Február , 2008, 16:01:00 »

hmmm... no škatuľky by som používal tak či tak lebo málo kombičok má metalové skreslenie, a neviem mne sa ten zvuk taký nezdal aj keď nie som skúsený... a neviem prečo ale proste chcel by som lampové kombíčko... výkon podmienkou nie je... aj tak len na doma... ale chcem pekný zvuk tak neviem... a myslím že lampové by mohli mať lepší zvuk ako tranzistorové... však jedno aj mám... viď podpis...
Zaznamenané
misofg
stály hosť

ABCDEFUCK

« Odpoveď #7 kedy: 05. Február , 2008, 16:09:24 »

hmmm... no škatuľky by som používal tak či tak lebo málo kombičok má metalové skreslenie, a neviem mne sa ten zvuk taký nezdal aj keď nie som skúsený... a neviem prečo ale proste chcel by som lampové kombíčko... výkon podmienkou nie je... aj tak len na doma... ale chcem pekný zvuk tak neviem... a myslím že lampové by mohli mať lepší zvuk ako tranzistorové... však jedno aj mám... viď podpis...

Ked to chceš hlavne na metal tak sa toto hned vyjeb. Za tie prachy si kúp Peavey Bandit a budeš podal mna spokojný. A máš to aj do skúšobne aj na koncerty v budúcnosti. A hlavne to chod vyskúšať. Nespoliehaj sa na prijebane ukážky s netu.
Zaznamenané
Slayer24
pravidelný návštevník

Fuck art, let's kill!!!

« Odpoveď #8 kedy: 05. Február , 2008, 16:17:47 »

no však to peavey som skúšal ale nie s efektom... a neviem nepotrebujem silné kombo... chcem radšej niečo malé, ľahké,prenosné a kvalitné... lebo prenášať to moje 22kg je trochu oštara a čoskoro keď pôjdem na výšku tak radšej niečo malé...
Zaznamenané
misofg
stály hosť

ABCDEFUCK

« Odpoveď #9 kedy: 05. Február , 2008, 16:24:12 »

OK. Tak či tak si myslím že s tým Royalom na metal to moc nevyhráš. Nekúp bandit ale s tej série niečo menšie. Tušim Rage alebo tak nejak. Škoda korún, za to že tam je lampa. Ked to hraje na p*ču može tam biť aj sviečka s auta. ked už lampapč tak nejaký seriozny.
Zaznamenané
MaTeS
stály hosť

« Odpoveď #10 kedy: 05. Február , 2008, 16:28:18 »

Vyskušaj Roland Cube ! ten ma skreslenie aj na metal.. a ak chces lampac, tak ako povedal misofg, tak poriadny...
« Posledná zmena: 05. Február , 2008, 16:29:03 od MaTeS » Zaznamenané

FALLGRAPP
Slayer24
pravidelný návštevník

Fuck art, let's kill!!!

« Odpoveď #11 kedy: 05. Február , 2008, 16:56:53 »

ale tak to nikto nevyrobil slušný malý lampáč?a ja od toho komba nepožadujem žiadne efekty len super clean... na efekty mám škatuľku teda maximálne nejaký drive keby malo tak super ale ináč nepotrebujem... ale neviem mne sa zvuk toho komba páčil.... proste chcem niečo malé s dobrým zvukom... tak keď tak poraďte dačo iné čo ale viete že má cool zvuk Žmurk
Zaznamenané
spyros
inventár podniku
Príspevkov: 4852

« Odpoveď #12 kedy: 05. Február , 2008, 21:26:42 »

ale tak to nikto nevyrobil slušný malý lampáč?a ja od toho komba nepožadujem žiadne efekty len super clean... na efekty mám škatuľku teda maximálne nejaký drive keby malo tak super ale ináč nepotrebujem... ale neviem mne sa zvuk toho komba páčil.... proste chcem niečo malé s dobrým zvukom... tak keď tak poraďte dačo iné čo ale viete že má cool zvuk Žmurk

No je este jedno minilampove Peaveycko, ale tolko prachov za neho nedas. Je to signature Satrianiho a vola sa to Mini Colossal.

Ja som ten Royal8 skusal s MT-2, Vox Bulldogom a JH-1, kedze vlastne skreslenie nic moc. A s krabickou liezol z toho dobry zvuk, lepsi ako z Envoya alebo MG/AVT. Naj sa mi pacil Bulldog na Overdrive kanaliku, JH-1 o chlp horsie, MT-2 sa mi nepacil. Ale samozrejme 100W vyhulenu hlavu to nenahradi, tak ako ziadny efekt.
Zaznamenané

Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself
misofg
stály hosť

ABCDEFUCK

« Odpoveď #13 kedy: 06. Február , 2008, 10:33:28 »

Ked ho tak strasne chceš tak si ho kúp a časom uvidíš. Možno si ho necháš a možno nie. A tuto ho chlapík predáva za päťku.

Peavey ValveKing Royal 8
celolampové git.kombo,nové!Zvukové ukážky na: products/browse.cfm/action/detail/item/116552/ValveKing(R)%20Royal%208.cfm

Cena 5 000 SKK
Telefón 0902719737
Región Košický
Krajina Slovensko

Zaznamenané
MiracleMan
stály hosť
Príspevkov: 1292

« Odpoveď #14 kedy: 06. Február , 2008, 10:42:56 »

a co tak Ibanez ValBee? pocul som ze to hraje jak Mark IV :D
Zaznamenané

Strán: [1] 2 3 4 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.031 sekund, 23 otázok.