Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
23. November , 2024, 10:20:46
Strán: 1 ... 5 6 [7] 8 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: MUSICREPORT.SK  (Prečítané 18093 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
kubo63
miestny štamgast
Príspevkov: 2100

West Coast

« Odpoveď #90 kedy: 15. September , 2008, 16:47:55 »

rastis:

Stretol si sa uz aj s tym, ze kapela chcela nahravat vsetko naraz, resp. nebol by to pre teba, ako zvukara problem ?
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #91 kedy: 15. September , 2008, 16:54:52 »

rastis:

Stretol si sa uz aj s tym, ze kapela chcela nahravat vsetko naraz, resp. nebol by to pre teba, ako zvukara problem ?

vsetko naraz vyzaduje
1. adekvatny priestor s riesenou akustikou, velka nahravacka s vymyslenym clenenim.
2. 100 % secvicenu kapelu

teda pokial sa bavime o vysledku, co ma stat zato. jasne - da sa rozlozit par mikrofonov kade tade a tri-styri hrajeme. ale to sa nebavime o nejakych zmysluplnych kvalitach...

osobne som schopny nahrat slusne bicie + basu na supu, ale nerobil som to este...
Zaznamenané
dusky
miestny štamgast
Príspevkov: 2219

« Odpoveď #92 kedy: 15. September , 2008, 16:56:55 »

to nahras vzdy, lebo kvalitnu basu bohate saci dat do pultu a geretov... tak sa nahrava velmi casto. ale hovorim o naozaj kvalitnych nastrojoch
Zaznamenané

kubo63
miestny štamgast
Príspevkov: 2100

West Coast

« Odpoveď #93 kedy: 15. September , 2008, 16:59:39 »

vsetko naraz vyzaduje
1. adekvatny priestor s riesenou akustikou, velka nahravacka s vymyslenym clenenim.

teda pokial sa bavime o vysledku, co ma stat zato. jasne - da sa rozlozit par mikrofonov kade tade a tri-styri hrajeme. ale to sa nebavime o nejakych zmysluplnych kvalitach...

osobne som schopny nahrat slusne bicie + basu na supu, ale nerobil som to este...

Dakujem.  :) Naozaj pekny clanok,  Zdravíčko .
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #94 kedy: 15. September , 2008, 18:05:04 »

vsetko naraz vyzaduje

Myslim, ze pokial chce niekto nahrat co najspinavsi punk, tak staci aj menej. Ja si to viem predstavit a je mi to sympaticke :) Nedavno nieco podobne daval Predator, len s horsim zvukom ako si predstavujem.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #95 kedy: 15. September , 2008, 18:10:09 »

... Nedavno nieco podobne daval Predator, len s horsim zvukom ako si predstavujem.

no vsak to je to - pokial nechces natocit total zvukovu picovinu, tak naozaj nestaci postavit par majkov a ideme. my ked sme tocili u Jombika, tiez sme dali celu rytmiku (basa, buben, gitara) naraz - ale to bubny boli v nahravacke, gitarovy aparat v kupelke a basovy na hajzly... narvat a zapnut to naraz v garazi alebo v jednej nie na to upravenej miestnosti - to bude nepouzitelne podla mna za kazdych okolnosti...
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #96 kedy: 15. September , 2008, 18:22:24 »

Tak ale uznaj, ze to zalezi od poziadaviek na nahravanie. Niekto mozno chce olschool zvuk ako nejaka zabudnuta HC kapela na deme z roku 90 (povedzme Davova Psychoza - Svet zaluje), tak kludne verim, ze tomu sa takto priblizit da Nemyslim, ze dobry zvuk je len nabliskany.
« Posledná zmena: 15. September , 2008, 19:18:40 od Martinlm » Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #97 kedy: 15. September , 2008, 18:34:26 »

nikto nechce napicu zvuk. napicu zvuk je z nudze cnost. takisto ako nahravanie na par majkov cela kapela na jednu supu.
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #98 kedy: 15. September , 2008, 18:42:24 »

Mne sa pacia mnohe nahravky aj s ich na picu zvukom :)
Zaznamenané

spyros
inventár podniku
Príspevkov: 4852

« Odpoveď #99 kedy: 15. September , 2008, 18:46:45 »

Napriklad Striguli na Youtube... ja tomu spevakovi nerozumiem ani slovo  Na zdravie!

Zaznamenané

Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #100 kedy: 15. September , 2008, 18:47:28 »

mylis si subjektivny vkus na isty typ surovych a naturalnych nahravok s realne napicu zvukom. a k teme - nastavat v garazi par majkov nebude surovo-naturalny zvuk (pretoze aj ten sa musi vedet spravit), ale realne napicu zvuk v zmysle ziadne pomery nastrojov, ziadna aspon zakladna frekvencna vyrovnanost.

ovsem ak sa Ti naozaj paci realne napicu zvuk, tak si potom zvlastny uchylak, akych neni vela a netreba ich preferencie ani brat moc vazne  Bavím sa skvele
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #101 kedy: 15. September , 2008, 18:50:59 »

V principe suhlasim, totiz neviem zhodnotit, ci mnohe napicu zvuky rannych albumov dnes svetovych kapiel su nahrane len tak rychlo a lacno a preto je ten zvuk taky, alebo skratka vtedy to inak nevedeli. Asi bude pravda niekde uprostred.
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #102 kedy: 15. September , 2008, 18:53:56 »

Nie, zle som to. Malo to byt, ze bud sa to vtedy inak nedalo, ale skratka to urobili rychlo a lacno a nesrali sa s tym. To su dve moznosti.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #103 kedy: 15. September , 2008, 18:57:26 »

ano - lacno a nesrali sa s tym. ale stale to ma daleko od nahravania nasupu v priestoroch, ktore nie su za tym ucelom upravene
Zaznamenané
udry
Hosť
« Odpoveď #104 kedy: 15. September , 2008, 19:47:12 »

Vela kapiel nahravalo/va  "vsjo spolu". Čo je dobre,to sa necha,nedobré sa nahra znova.Chce to samozrejme vhodnu nahravaciu miestnost.Čo som videl zabery z niektorych zahr. študii,tak to su velke miestnosti,rozdelene "paravanmi" a inak upravene.Dalšia možnost je,ked hrači su v jednej miestnosti /odposluchy/ a aparaty vratane bubenika v druhej. Eddie van Halen kedysi povedal,že vždy nahravaju spolu. Spravia 2-3 verzie a vyberie sa najlepšia. / no v garaži nahravat-neviem neviem  ...... /
Zaznamenané
Strán: 1 ... 5 6 [7] 8 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.075 sekund, 23 otázok.