Fildo
nováčik
Príspevkov: 54
|
|
« kedy: 01. Marec , 2008, 12:21:36 » |
|
Ma dakto skusenosti s tymito aparatmi?? Viem o nich akurat to,ze je to produkt s ciech.Mna by zaujimala hlavne skusenost s ich zvukom a tiez dostupnost a z hruba cena...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 02. Marec , 2008, 11:12:49 » |
|
Robi to chlapik v Prahe, Petr Faireisel. na stranke ma dlhe roky hovno, asi sa mu ponuknem http://www.eshamp.com/vyzera byt celkom podkuty vedomostami, kedysi v Muzikuse aj publikoval nejake clanky. raz som s nim kecal a posobil celkom sympaticky. na aparat som nehral ziadny, ale videl som ich par u neho v dielni a vyzerali velmi seriozne, precizne poupratovane a tak, ziadny houm mejd od pohladu. no a viac informacii na instrumento.cz - tam urcite o jeho ampoch kecali milionkrat.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
RobG
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 02. Marec , 2008, 11:23:09 » |
|
Hral som an tom na jednom feste v ČR asi pred 2 rokmi. Mňa to nepresvedčilo..volám to ani ryba ani rak..ani Marshall, ani Mesa.Keď som pridal výšky, strašne to pišťalo, keď som pridal gain bolo to ako DS-1..model si nepamätám. Ja by som to nechcel ani zadarmo, ale myslím, že niekomu sa to môže páčiť. To si ale kľudne môžeš kúpiť Prosound, aspoň máš bližšie servis.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
predator
Hosť
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 02. Marec , 2008, 12:15:18 » |
|
No každý máme iný vkus, ale keď táto firma presvedčila Petra Roškaňuka (Žlutý Pes a iné projekty ...) tak to asi tak zlé nebude. Možno si práve vtedy chytil špatný kus, alebo nevyhovujúci model, možno sa zosík len nepohodol s použitou gitarou. Nehral som však na tom, tak ťažko súdiť.
Ono keď to zoberieš, tak ani Marshall neni furt výhra .... Andrej Šeban hovoril v jednom rozhovore, že si kúpil osemstovku a ona hrala nejak divne, ako keby sa jej nechcelo, neochotne. A potom si zahral na osemstovku Henryho Tótha, a hralo to podľa jeho vlastných slov "ako divý zver".
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
homar
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 02. Marec , 2008, 12:54:26 » |
|
Ono keď to zoberieš, tak ani Marshall neni furt výhra .... Andrej Šeban hovoril v jednom rozhovore, že si kúpil osemstovku a ona hrala nejak divne, ako keby sa jej nechcelo, neochotne. A potom si zahral na osemstovku Henryho Tótha, a hralo to podľa jeho vlastných slov "ako divý zver".
bud ten Sebanov kus bol nepodareny, alebo tam mal blbe lampy alebo nieco..
|
|
|
Zaznamenané
|
Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead TC-Electronic Nova System
|
|
|
RobG
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 02. Marec , 2008, 13:08:09 » |
|
Hral som na Gibson LP a USA Telecaster...bol to model HG 2000 bol poskytnuty z predajne novy, v ramci reklamy. Roškyho poznám, hrá aj s Alešom Brichtom. jemu to robil ESN na zakázku, myslím že má tam aj svoj Signature model a dosť dlho to dolaďovali na jeho požiadavky. Minule sme spolu hovorili. Vždy samozrejme záleží od vkusu a kusu, ale môžem sa Ťa spýtať prečo to tak obhajuješ, keď si na tom nehral ?
Mal som asi 30 Marshallov a vždy hrá každý trochu inak, ked sú odpálené lampy alebo je vyhrkaný, alebo ho vylepšovali miestni elektrotechnici - nemusí hrať ako má, to je pravda. Keď sú lampy v poriadku, je zoštelovaný a máš raád ten zvuk no a samozrejme vieš na tom zvuku aj hrať, nie je o čom.
|
|
« Posledná zmena: 02. Marec , 2008, 13:09:28 od RobG »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
predator
Hosť
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 02. Marec , 2008, 19:57:02 » |
|
Však ja to neobhajujem, len som to apriori nezatracoval. Trebárs mne nesedí plexi (skúšal som ju) a netvrdím, že by som to nechcel ani zadarmo. Proste mi zvuk nesadol. Zato Silver Jubilee, to bola iná káva
|
|
« Posledná zmena: 02. Marec , 2008, 20:04:53 od Predator »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
musicman
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 02. Marec , 2008, 20:10:16 » |
|
že si kúpil osemstovku a ona hrala nejak divne, ako keby sa jej nechcelo, neochotne. A potom si zahral na osemstovku Henryho Tótha, a hralo to podľa jeho vlastných slov "ako divý zver".
to bude tym ze Henry ho rozohral. tak ako pitu tie gitary
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
predator
Hosť
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 02. Marec , 2008, 20:33:25 » |
|
Neviem ... ono veľa ľudí si dávalo tie osemstovky rôzne upravovať (viac alebo menej skreslenia, iné korekcie), niekedy tá úprava pomohla zvuk vytiahnuť ešte viac hore, niekedy zvuku skôr uškodila.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Fildo
nováčik
Príspevkov: 54
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 02. Marec , 2008, 23:30:43 » |
|
mna zaujima ESH a nie osemstovky...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kos99
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 10. Apríl , 2009, 08:53:11 » |
|
ČUS CHLAPY ESH JE V CZ UŽ CELKEM ZAVEDENÁ ZNAČKA A HLAVNĚ VĚDOMOSTI P.FAIRAIZLA KDO NA TO MÁ JAK ČAS TAK I PENÍZE A NĚJAKÝ TEN ZESÍK VYŠŠÍ CENOVÉ KATEGORIE VĚTŠINOU SE S P.F. DOMLUVÍ A RÁD TED K JEHO APARÁTŮM CO JÁ VÍM DĚLÁ SVÉ APARÁTY VE TŘECH PROVEDENÍCH ŘADA 2000 DVOUKANÁLOVÁ V 50 A 100W (CCA32TIS KČ) POTOM DĚLÁ TŘÍKANAL ALE TO JE TROCHU JINÁ KATEGORIE NAVÍC JE TO VYBAVENO V ŠIM MOŽNÝM VČETNĚ NĚKOLIKA EFEKTOVÝCH CEST MIDI ATD. TA JIŽ PŘIJDE KOLEM 55TIS PAK VÍM ŽE NA ZAKÁZKU DĚLÁ 30W HLAVY A TŘÍDĚ VZHLEDOVĚ PODOBNÉ JAKO RADA 2000 ALE DLE JEHO SLOV JE I 100W ZESILOVAČ VEDLE TÝHLE TŘICETIVATOVÝ VERZE PĚKNEJ TICHÁČEK CO VZUKU SE TÝKÁ TED BUDU MLUVIT O ŘADĚ 2000..... VÍM ŽE KONEC JE JAKÁ SI KOPIE MESY ALE DOSTI UPRAVENÁ A PŘISPŮSOBENÁ P.F. A MYSLÍM ŽE PRÁVĚ VLASTNÍMI ZKUŠENOSTMI SE TYTO KONCE VŽDY NĚKAM MALINKO POSUNOU A TAKY VĚTŠINOU K LEPŠÍMU CO PŘEDZESILOVAČE SE TÝKÁ MŮŽE SI ČLOVĚK NECHAT NAPODOBIT COKOLIV OD FENDRA PO MESU A NA TOM TAKY POTOM ZÁLEŽÍ SOUD ZESILOVAČE SAMÉHO OSOBNĚ HRAJI NA ŘADU 2000 KTERÁ JE CCA 8-10 LET STARÁ ČISTEJ ZVUK BYCH ŘEKL ŽE JE HODNĚ TVRDEJ A KDYŽ SE VYTAVÍ ZAČÍNÁ MALINKO KRESLIT ALE JE TO DOCELA ECHT PRIPODOBNIL BYCH TO ČISTÝM KANÁLUM ZE SOLDÁNŮ DRIVE KANÁL SÁM O SOBĚ BUDE ASI NEJAKÁ MESA (APARÁT NEBYL STAVENÝ PRO MĚ PROTO PŘESNE NEVIM ) ALE NAJDETE VE ZKRESLENÍ VŠE OD PŘEBUZENÉ 800MISTOVKY PO VYTAVENOU MESU NAVÍC TAKY HONĚ ZÁLEŽÍ ZDA HRAJETE PODLADĚNOU KYTARU ČI NORMÁLNÍ LAZENÍ NEB KDYŽ HRAJI PODLADĚN DO D DRIVE MI STAČÍ JEN TAK NA DVOJKU A UŽ JE TO SKÁLA A STENA ZVUKU OHROMNÁ KDEŽTO KDYŽ POUŽIJU NORMÁLNÍ LAZENÍ TŘEBAS NA HARDROCK MUSÍM DRIVE PŘIDAT TEMĚŘ K PULCE PRO MĚ TROCHU NELOGICKÝ KROK KDYŽ PODLADĚN HRAJI TVRDŠÍ MUZIKU NO OSTATNĚ POSLECHNĚ TE SI SAMI APARÁT U KAPELY THE NEW MORNING OD JEJÍHOŽ KYTARISTY APARÁT MÁM http://www.mkmb.cz/thenewmorning/play/8827/ A PAK SI POSLECHNĚ TE TŘEBAS NOVOU RŮŽI JAK TO HRAJE PETROVI ROŽKAŃUKOVI MYSLÍM ŽE DALŠÍ KOMENTY NENÍ TŘEBA DODÁVAT DALŠÍ KDO POUŽÍVÁ ESH JE TŘEBA GAYA MESIYAH A DALŠÍ A DALŠÍ ZATÍM CUS KOLEGÁČCI
|
|
|
Zaznamenané
|
EHS MKII+412ESH TV , AL STEVENS SUPERSTRAT,CORT M200 +SKY PICKUPS,Fendr - strat - Vavruša, DIGITECH RP7
|
|
|
zakky
Hosť
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 10. Apríl , 2009, 09:00:17 » |
|
vsetko o jcm800 po mesu kul, zlate ceske rucicky
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 10. Apríl , 2009, 09:22:01 » |
|
zakky: tak zase az taky zvast to nemusi byt. DR od Mesy je schematicky skoro to iste ako Soldano a Soldano ako vsetci vieme je upravena 800-vka. urcite to nebude 100% identicke, ale v mnohych pohladoch podobne zrejme ano.. pozri si hlavy.instrumento.cz su tam aj hlavy schematicky podobne (recto, peavey 5150), aj odlisne, aj ked nie az tak velmi, engl a zvuky dost podobne.
inac na 2000-radu hra(l) gitarista zo schyzofemu, 80-s hardrock. pouziva iba skresleny kanal, ktory "cisti" pomocou volume na gitare. hra mu to celkom fajn..
|
|
« Posledná zmena: 10. Apríl , 2009, 09:22:18 od styrioci »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 10. Apríl , 2009, 09:37:09 » |
|
zakky: tak zase az taky zvast to nemusi byt. DR od Mesy je schematicky skoro to iste ako Soldano a Soldano ako vsetci vieme je upravena 800-vka....
To, ze je to schematicky rovnake a este neviem ake ABSOLUTNE nezarucuje, ze to musi hrat jak origo. Pozri si priklad Maja Fera a jeho robenym Rectom, kde pouzil snad najkvalitnejsie suciastky + Mesa lampy, atd...atd.. a originalom Roadster. Nieco uplne ine. Nie je vsetko o schemach. Prax je dolezitejsia nez teoria.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kos99
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 10. Apríl , 2009, 09:37:39 » |
|
vsetko o jcm800 po mesu kul, zlate ceske rucicky KOLEGO NEJDŘÍV ZKOUŠEJ A PAK SUD HRAJU TŘICET LET VÍM JAK TO MÁ ZNÍT A VÍM KDY TO NEZNÍ
|
|
« Posledná zmena: 10. Apríl , 2009, 09:43:53 od kos99 »
|
Zaznamenané
|
EHS MKII+412ESH TV , AL STEVENS SUPERSTRAT,CORT M200 +SKY PICKUPS,Fendr - strat - Vavruša, DIGITECH RP7
|
|
|
|