Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
29. November , 2024, 23:51:25
Strán: [1] 2 3 4 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Recenzia - Gibson LP Menace  (Prečítané 7481 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
Dejvo
Hosť
« kedy: 10. Marec , 2008, 21:59:12 »

Jedna sa o gitaru Gibson Les Paul Menace.

Na prvy pohlad zaujme svojim netradicnym vzhladom. Je cela cierna, za zavesom strun su spravene styri ryhy, po boku ma dve drazky. Logo na hlave nie je klasicke gibsonacke, ale nove logo pre tieto modely, moderny napis Gibson s pavucinou. Nema ani tradicne vykladanie hmatnika, ale na piatom prazci je taka zovreta päst.

Gitara je vyrobena z mahagonu z vrchnou javorovou doskou, krk je takisto z mahagonu s ebenovym hmatnikom. Ladiaca mechanika Grover (samozrejme čierna  :) ). Je k nej originálny pevný kufor, brožúrka, certifikát autenticity (dufam, ze som to slovo napisal dobre  ?§!. ), kluc ku krku a navod ako nastavovat krk... Profil krku je tensi, 60. roky.
  Gitara je osadena dvoma snimacmi Smoky Coil, 490R a 498T, ktore maju priesvitny kryt.

Na gitare su struny 0.10-0.46, D´Addario, nic moc, ale su lacne. Zostelovana na nizky dohmat, kvoli pohodlnosti hrania. Osobne by som si po vymene strun za hrubku ake pouzivam (0.10-.052) dal action vyssie, je to lepsie. Gitara je zvucnejsia, ton krajsi a pevnejsi.

Gitaru som testoval hodne na sucho, potom na aparat Carvin Vintage 16 a Marshall JVM + box 1960A.

Hra hlasno. To je uplne prvy poznatok. Je zvucna, aj ked zo zaciatku to tak nebolo. Prehrabnete struny a je pekne pocut odozva. Basy su hodne zvonive, co ma trosku prekvapilo, ale svoje robi aj nizky dohmat. Nic sa tam nezlieva, zvuk nie je vobec plochy, ma prirodzeny objem, hutnost a prieraznost. Ta mierne klesa vo vyssich plohach, zvuk strati aj cast svojho inac velmi dobreho sustainu. Celkovo znie vo vyssich polohach za 12.pražcom plochsie ako by som si zelal. Reaguje na silu a attack hraca, ma pekny ton so svojskou farbou. A dobry sustain.
  Rytmické doprovody, powerchordy, klasické akordy, rozklady, vsetko pekne vyznie. Cisto, s bohytým tónom. Perkusívne vyhrávky, palm-muting na funky a podobne postráda väcsiu ostrost avsak nie je to nic hrozne. Mozem kludne povedat, ze na sucho ma presvedcila, aj ked teraz hra gitara o poznanie lepsie ako predtym, ked som ju skusal prvykrat. Osvedcila sa vymena strun a ine nastavenie nastroja.

Carvin Vintage 16. Jednoducha jednokanalova celolampa s Vintage 30 repro. Korekcie na nule, reverb tiez. Potákmi natocený crunch. Kobylkový snímač, ostrý tón, nie však pílka na uši. Znie tenšie, ale krásne sa prereže von. Bluesove figury tu iu jedna basen a uplne zabudam na to, ze gitarka je viac menej (asi) urcena, ak nie nicim inym tak vzhladom, na podstatne tvrdsie styly. Pri krkovom snimaci sa ton zagulati, ale inak ako trebars na standarde co som mal predtym. Je obaleny, gulaty a plny. Nie je vsak taky tahavy, medovy. Vo vysokych polohach mu mierne dochadza dych. To je fakt. Ale pri inych strunach a vyssom action by sa ten limit posunul. 
Zvukovo mi sedel na miernom crunchi najlepsie kobylovy snimac, ktory ma v sebe kusok agresie, taku neucesanost a zivocisnost. Na druhej strane taky klasicky tlsty ton z krku neliezol.

Masrahll JVM + 1960A. OD2, cerveny kanal. Korekcie na nule. Bez reverbu. Gain vybudeny. Prijemne poznanie, ze pevný tvrdý tón ide za rukou, riffy slapú jedn radost, len ich hrat rad za radom... Gitara má parádny attack, týmto snímacom sedí gain jak rit na serbel. Hutnost spolu s akoby mierne neucesanou farbou tomu dodávajú stavu. Co sa mi páci, ze aj na ozaj velkom skreslení je pekne pocut celé zvukové spektrum co tento Les Paul dá. Vyhrávky sú jasné a ostré, doprovody majú razanciu a tvrdost. Zvuk má gule, je plný.
Prepnutie na krkovy snimac, ton "stlstne" do popredia idu basy, ktoré chvalabohu nie su gumove. Pridal som mierne stredy, a to co som chcel som mal. Tahavy dlhy a objemny ton na vyhravky a sola. Bolo to tam. Uz len delay mi chybal... Gitara hrala aj v najvyssich polohach, more sustainu. Spokojnost.

Co sa tyka nejkych klasickych plus/minus, tak asi takto. Slaby ton ma gitara na fis na tenkej e-strune. Da sa to ale korigovat a upravit...no problema. Spracovanie je kvalitne. Nic podstatne som zatial nevybadal. Co mi vadi je dizajn, ale to je sila zvyku. Realne mi vadi mierny ubytok sustainu a rozozvučania nástroja vo vyšších polohách. Musím ešte skúsiť nahodiť moje struny a nastavit si action, mozno sa to mierne zmeni. Ladenie drzi, intonácia je v poriadku.

Takze na zaver, vyborny Les Paul, vyzorovo netradicny, zvukovo bohaty. Kvalitne spracovana gitara s dobrou cenou.

Gitaru je mozne si vyskusat v predajni Mada Music v BA.

Dejvo.

* LP_1.jpg (22.83 KB, 601x454 - prehliadnuté 460 krát.)

* LP_2.jpg (16.02 KB, 592x451 - prehliadnuté 448 krát.)

* LP_3.jpg (43.78 KB, 607x454 - prehliadnuté 473 krát.)
Zaznamenané
MaTeS
stály hosť
Príspevkov: 1353

digitál je digitál, ten ničím nenahradíš ..

« Odpoveď #1 kedy: 10. Marec , 2008, 23:01:46 »

fajn recenzia.. taka "muzikusovska" :)
chcelo by to mozno lepsie fotky
Ta gitara je tvoja, alebo robis v Made??
Zaznamenané

FALLGRAPP
Mlha
pravidelný návštevník
Príspevkov: 169

« Odpoveď #2 kedy: 10. Marec , 2008, 23:27:58 »

Nové logo?  Bleee  Bleee  Bleee
S pavučinou? To vyzerá ako by to kreslil žiak z osobitnej  ?§!.
Zaznamenané

Rock it!
homar
inventár podniku
Príspevkov: 3635

« Odpoveď #3 kedy: 11. Marec , 2008, 20:30:13 »

ta gitara sa mi paci, ten hmatnik s tou pastou je fakt pekny napad, ale to logo je absolutne grc ?§!., keby tam bol klasicky GIBSON napis tak je to v pohode
« Posledná zmena: 11. Marec , 2008, 20:30:36 od homar » Zaznamenané

Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard
Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead
TC-Electronic Nova System
Dejvo
Hosť
« Odpoveď #4 kedy: 11. Marec , 2008, 20:37:59 »

fajn recenzia.. taka "muzikusovska" :)
chcelo by to mozno lepsie fotky
Ta gitara je tvoja, alebo robis v Made??

Tak fotky su z mobilu...

Gibson nie je moj. Zatial...  Som frajer Ano, robim v Made. Dufam, ze to nie je nejaka nevhodna reklama.
« Posledná zmena: 11. Marec , 2008, 20:39:15 od Dejvo » Zaznamenané
Dejvo
Hosť
« Odpoveď #5 kedy: 11. Marec , 2008, 20:38:35 »

ta gitara sa mi paci, ten hmatnik s tou pastou je fakt pekny napad, ale to logo je absolutne grc ?§!., keby tam bol klasicky GIBSON napis tak je to v pohode

Logo sice nie je nic moc, ale podstatne je ako hra.
Zaznamenané
homar
inventár podniku

« Odpoveď #6 kedy: 11. Marec , 2008, 20:54:19 »

Logo sice nie je nic moc, ale podstatne je ako hra.
to je jasne, ja to berem, ibaze ja som na nej nemal moznost hrat, tak hodnotim aspon jej vzhlad :)
Zaznamenané

Dejvo
Hosť
« Odpoveď #7 kedy: 11. Marec , 2008, 20:56:02 »

to je jasne, ja to berem, ibaze ja som na nej nemal moznost hrat, tak hodnotim aspon jej vzhlad :)

Jasne, chapem.

Vzhlad robi svoje, to nepopieram. Mne sa tiez nelubila, ani teraz by som za vzhlad nedal 10 z desiatich, ale uz som si asi zvykol...
Zaznamenané
homar
inventár podniku

« Odpoveď #8 kedy: 11. Marec , 2008, 21:03:05 »

inak kolko ta gitara stoji?
Zaznamenané

lacrosse
miestny štamgast
Príspevkov: 2743

« Odpoveď #9 kedy: 11. Marec , 2008, 21:03:39 »

ja by som za to nedal ani 10.. Žmurk
Zaznamenané

www.myspace.com/adamnoska

www.mkmb.sk/adamnoska
fender stratocaster,greco les paul standart 77, EVH5150 lll, EVH5150 4x12, ehx small clone, vintage cry baby
homar
inventár podniku

« Odpoveď #10 kedy: 11. Marec , 2008, 21:06:25 »

to ale nieje odpoved na moju otazku...
Zaznamenané

Dejvo
Hosť
« Odpoveď #11 kedy: 11. Marec , 2008, 22:32:43 »

Stoji 49,990 SK
Zaznamenané
Milos1
stály hosť
Príspevkov: 1250

Wherever you go, there you are!

« Odpoveď #12 kedy: 12. Marec , 2008, 00:23:47 »

Na to ze je to sekac, je to pomerne vela, za takyto model, v podstate tipujem ze to vychazda z modelu special, alebo studio, pokial ma klenbu. Tie idu za 25-35, za 50 je uz starsi standard.
« Posledná zmena: 12. Marec , 2008, 08:36:20 od Milos1 » Zaznamenané

Gretsch, Gibson, Epiphone, C.F.Martin, Höfner, Boss, TCE, Vox, Fender, Elixir, Dunlop. www.neuszer.sk www.prorock.sk www.on-board.sk
zakky
Hosť
« Odpoveď #13 kedy: 12. Marec , 2008, 00:28:33 »

najprv by si ich musel mat   Bavím sa skvele
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #14 kedy: 12. Marec , 2008, 00:35:36 »

dopln seriozne fotky a dame to na hlavnu stranku ako normalnu recenziu...
Zaznamenané
Strán: [1] 2 3 4 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.089 sekund, 22 otázok.