Zeck
|
|
« kedy: 20. Marec , 2008, 22:49:06 » |
|
Ma niekto skúsenosti s tymito hlavami. Hlavne Fireball a Powerball. http://www.engl-amps.com/index2.htmlMario, nech sa paci.
|
|
« Posledná zmena: 20. Marec , 2008, 22:50:01 od Zeck »
|
Zaznamenané
|
"We're going to create something that they can't steal because they can't play it." :-) - Thelonious Monk
|
|
|
joe
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 20. Marec , 2008, 22:57:19 » |
|
viem, ze sa to sem nehodi, ale neviem kam to napisat a Engl sa tu uz spominal. mate niekto skusenosti s tymito hlavami? myslim konkretne na Powerball a Fireball jasan mal a vela krat slabunke....to neni pre naozajstnych hračov to vyškrkni pivička su lepšie a mesi myslim smozrejme rectače to prevalcuju...to su take ojeby mysliš že dobre a hovno....ale možno je to pre teba to prave orechove...kamoš predava 5150 II to je dobre ..ked sme cvičili pochopil že s marshallom ho neni počut tak ide..ale inak pekny aparat
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 21. Marec , 2008, 01:03:54 » |
|
Mal som Engl Thunger kombo, dobre, ale... za tych 25 tisic, co stoji... Potom som hral na Mesa Boogie .50 Caliber a bolo to podobne celkom, tenke atd. Dnes by som za tie prachy bral kludne aj JCM900, ale to ma dost iny typ skreslenia, ale asi by mi to sedelo viacej.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 21. Marec , 2008, 01:06:44 » |
|
Ten Tvoj Engl bol slusny aj ked Ti na neho vintagisti frflali na stretku. Caliber je diva svina tlsta, to nepochopim, jak mozes povedat, ze je tenky. To 900su proti tomu tenucke... To co mas momentalne je aj tak ale najlepsie
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 21. Marec , 2008, 01:12:25 » |
|
Caliber pisem, ze bol tenky, lebo som proti nemu postavil moj Valwatt a bolo to 1:2. Ale samozrejme zvuk to bol iny, je to o vkuse.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zeck
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 21. Marec , 2008, 01:14:47 » |
|
Mal som Engl Thunger kombo, dobre, ale... za tych 25 tisic, co stoji... Potom som hral na Mesa Boogie .50 Caliber a bolo to podobne celkom, tenke atd. Dnes by som za tie prachy bral kludne aj JCM900, ale to ma dost iny typ skreslenia, ale asi by mi to sedelo viacej.
Thunder je to najlacnejsie z ponuky Engl... hmmmm
|
|
« Posledná zmena: 21. Marec , 2008, 01:15:24 od Zeck »
|
Zaznamenané
|
"We're going to create something that they can't steal because they can't play it." :-) - Thelonious Monk
|
|
|
Darthez
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 21. Marec , 2008, 01:15:22 » |
|
tak ako pise Matin, bol som vtedy s nim, ked sme skusali oba ampy. mne viac vyhovuje caliber, jemu valwat. jedna vec je ta, ze neviem ci by som na valwate vedel hrat to co potrebujem, druha vec je za to, ze ked mi zahral back in black to som si cvrkol
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 21. Marec , 2008, 11:40:37 » |
|
Zeck, diky za zalozenie temy dobre diky za nazory, mne ide o to, ze si chcem vyskusat postavit preamp z Engl Powerball, ale bude mat aj moznost sa skoro uplne prepnut na Fireball. zatial robim dosku. rozmyslal som nad viacere moznostami aj nad DR, Peavey...inac tu su aj zvukove ukazky Englov: http://rocksolidamps.com/index.php?contain=items&mid=2&ct=151ozaj a martin, ten tvoj ENGL neznel vobec zle
|
|
« Posledná zmena: 21. Marec , 2008, 11:43:13 od mario bross »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 21. Marec , 2008, 15:10:47 » |
|
(...) ozaj a martin, ten tvoj ENGL neznel vobec zle Kde si ho pocul? Predal som ho kamosovi, minule ho mal na koncerte a reku vravim si - volako dobre to hra
|
|
« Posledná zmena: 21. Marec , 2008, 15:11:37 od Martinlm »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
obsidian.sk
náhodný pocestný
Príspevkov: 108
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 21. Marec , 2008, 16:05:51 » |
|
mario bross: Mas nejaku funkcnu schemu Powerballu/Fireballu? Zatial som narazil len na same zmatky.
|
|
|
Zaznamenané
|
Ibanez RG321MH-RB
|
|
|
Zeck
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 21. Marec , 2008, 17:13:23 » |
|
Ta ukazka, co dal Rasto je sucasny amp MartinaLM.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 21. Marec , 2008, 19:54:29 » |
|
Ta ukazka, co dal Rasto je sucasny amp MartinaLM.
ja som myslel, ze to je nahravka ENGLu, ked sa o tom rasto v prispevku zmenoval, tak to co potom bolo? mario bross: Mas nejaku funkcnu schemu Powerballu/Fireballu? Zatial som narazil len na same zmatky.
no ja to robim podla Powerball a porovnavam to s fireballom. na Fireballe som nasiel tiez chyby ale tak intuitivne som ich opravil. ten Powerball sa mi zdal celkom dobre rieseny, len som vynechal tu cast, kde su tie operaky a FET tranzistorom to dava signal na zem. tomu so nepochopil, na co to je ten obvod? nejaky limiter? tusim to ma aj suvis s prepinanim, ale na to som sa vyjebal. prepinanie si spravim sam cez procak. cize na panel aj footswitch pribudnu normalne elegantne tlacidla a nie prepinace a FS sa bude ovladat cez 3 vodice (alebo dva ), ale bude mat 4 funkcie.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
ff
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 21. Marec , 2008, 20:04:19 » |
|
To bude noise gate.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 21. Marec , 2008, 20:08:46 » |
|
ach tak, tak potom jebem na to diky
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
obsidian.sk
náhodný pocestný
Príspevkov: 108
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 21. Marec , 2008, 20:32:32 » |
|
Na Powerballe to bude asi noise gate, ako hovori ffamp (usmernovac, komparator, nastavenie prahu...). Na prepinanie by nestacilo nieco na sposob dekodera BCD na kod 1 z 10? Aspon ja som ho tak robil s CMOS4028 (tiez som mal tlacidlovu uchylku ). Problemom pri tych schemach nie su len chyby, ktore vies s urcitymi znalostami elektroniky najst, ale aj to, ze tam chybaju niektore suciastky, hodnoty existujucich su ine nez v skutocnosti, atd.. Nejaki manici z harmony-central alebo music-electronics-forum.com stavali Fireball a trapili sa s tym dost. Najlepsie by bolo zohnat schemy odkreslene z plosakov. Inak, aj mcmaros z fora stavia jeden preamp Engl...
|
|
|
Zaznamenané
|
Ibanez RG321MH-RB
|
|
|
|