Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
01. December , 2024, 23:34:46
Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 20 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Engl  (Prečítané 53687 krát)
0 užívateľov a 13 Hostí prehliada túto tému.
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #30 kedy: 20. Január , 2009, 21:57:28 »

Prave pozeram na Engl Invader 100. Ma s tym niekto nejake skusenosti?

Hovori sa o tomto aparate, ako aj o ostatnych TOP Engloch, ze maju maximalnu konkretnost aj pri technickych riffovackach.
Farbou sa mi celkom pacia. Nazivo som pocul viacero Englov, dokonca aj RB signature, velmi dobra artikulacia aparatu.  Žmurk

Na zdravie!
Zaznamenané

omen
pravidelný návštevník
Príspevkov: 202

Out of reality

« Odpoveď #31 kedy: 21. Január , 2009, 09:57:06 »

Ja som sice basak ale moj gitarista ma ENGL fireball a na Marshall JCM 2000 ktoru ma druhy gitarista sa nechyta podla mna.. teraz nahravame v studiu mame tam diezla,Peavey 5150, Engl je prinich jak handicapovany dochodca:)
Zaznamenané

predator
Hosť
« Odpoveď #32 kedy: 21. Január , 2009, 10:03:20 »

Je to vecou toho, ako kto natočí zvuk a hlavne ako vie hrať ... keď hraje na Engl naživo trebárs aj Timo Tolkki zo Stratovarius a hraje mu to super, tak to až taký odpad nebude. Ale samozrejme keď to chytí do paprčí dakto, čo to nevie nastaviť, urobí si totálne véčko s vypitvanými stredmi a potom sa diví, že mu to v kapele pri bicích a base nehrá, nie je divu ... Marshall má možno drobnú nevýhodu (pre niekoho výhodu), že tie korekcie sú menej citlivé a nech to človek natočí ako chce, furt to nejak použiteľne hraje, ale plus mínus nejak rovnako. Kdežto u takého Engla je ďaleko väčší rozdiel medzi stiahnutými a pridanými stredmi a keď niekto nezvládne natočenie kvalitného zvuku, je to sakra fest počuť.
« Posledná zmena: 21. Január , 2009, 10:05:36 od Predator » Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #33 kedy: 21. Január , 2009, 10:08:05 »

Prave pozeram na Engl Invader 100. Ma s tym niekto nejake skusenosti?

Hovori sa o tomto aparate, ako aj o ostatnych TOP Engloch, ze maju maximalnu konkretnost aj pri technickych riffovackach.
Farbou sa mi celkom pacia. Nazivo som pocul viacero Englov, dokonca aj RB signature, velmi dobra artikulacia aparatu.  Žmurk

Na zdravie!

inak pocuj ten BULBOV Invader je s EL34kami alebo 6L6? nepamatas? Jemu to hra jak diva svina, paradne cisto a konkretne.
Zaznamenané

RobG
inventár podniku
Príspevkov: 3484

« Odpoveď #34 kedy: 21. Január , 2009, 10:10:04 »

ENGL má tenký zvuk, navyše ten Signature Presence zvuk..o tom som sa minule bavil aj s Ferim griglákom, znie to strašne uvrešťane a nie je to vecou nastavenia. Jediný ENGL ktorý sa celkom dal bol SAVAGE 120, tam som nakrútil celkom peknú farbu a podobne tomu bolo aj na Blackmore Signature, ale ako tu hovorí kolega, pri porovnaní s Marshallom alebo rectifierom, je to strašne tenké. Mal som Powerball, na ktorom hrá Riško z desmodu teraz, tiež sme z toho dolovali zvuk. Mal som aj ten strieborný MIDI preamp engl, ten bol úplne o ničom a to som ho púšťal najskôr do orig. ENGL konca, neskôr do Simull Class od Mesy...ENGL je dobrý na všelijaké tie včelínové riffy ala nemecký speed metal /Gama Ray, Heloween a podobne/, druhý gitarista ale nesmie hrať na MARSHALL. Už by som okrem trička nechcel nič od Engla...ale logo je pekné... Na zdravie!
« Posledná zmena: 21. Január , 2009, 10:11:09 od RobG » Zaznamenané
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #35 kedy: 21. Január , 2009, 10:10:51 »

inak pocuj ten BULBOV Invader je s EL34kami alebo 6L6? nepamatas? Jemu to hra jak diva svina, paradne cisto a konkretne.
Typnem si, ze ma tam 6L6. Hra mu to MASAKRALNE. Sak prave kvoli tomu idem do toho.  Na zdravie!
Zaznamenané

predator
Hosť
« Odpoveď #36 kedy: 21. Január , 2009, 10:14:42 »

ENGL má tenký zvuk, navyše ten Signature Presence zvuk..o tom som sa minule bavil aj s Ferim griglákom, znie to strašne uvrešťane a nie je to vecou nastavenia. Jediný ENGL ktorý sa celkom dal bol SAVAGE 120, tam som nakrútil celkom peknú farbu a podobne tomu bolo aj na Blackmore Signature, ale ako tu hovorí kolega, pri porovnaní s Marshallom alebo rectifierom, je to strašne tenké. Mal som Powerball, na ktorom hrá Riško z desmodu teraz, tiež sme z toho dolovali zvuk. Mal som aj ten strieborný MIDI preamp engl, ten bol úplne o ničom a to som ho púšťal najskôr do orig. ENGL konca, neskôr do Simull Class od Mesy...ENGL je dobrý na všelijaké tie včelínové riffy ala nemecký speed metal /Gama Ray, Heloween a podobne/, druhý gitarista ale nesmie hrať na MARSHALL. Už by som okrem trička nechcel nič od Engla...ale logo je pekné... Na zdravie!
Problém bol asi v tom, že si silou mocou chcel z toho Engla vydolovať zvuk Marshalla ... to asi moc nepôjde, na to tá mašina nie je stavaná. Ale trebárs ten Tolkki má s Fireballom celkom pekný zvuk, a to aj naživo. Len v tom nesmieš hľadať Marshall, nenájdeš ho, je to iná koncepcia, iný zvuk pre inú muziku  Na zdravie!
Zaznamenané
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #37 kedy: 21. Január , 2009, 10:16:50 »

ENGL má tenký zvuk...
To je velmi siroko povedane. Invader je ina kava. Tam je to mohutne az velmi. Zalezi od viacerych faktorov. V tomto smere musim povedat, ze Marshall box je uplna sracka. Nikdy by som nedal Mesa, Engl, Peavey a podobne aparaty do Marshall boxov. Sam mam Marshalla s V30 a viem povedat, ze ten box sa k tomu proste nehodi. Je ukricany, neucesany...
 Na zdravie!
Zaznamenané

Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #38 kedy: 21. Január , 2009, 10:23:05 »

- toto tiez nie je zle.  Zdravíčko
Zaznamenané

predator
Hosť
« Odpoveď #39 kedy: 21. Január , 2009, 10:23:23 »

stym bulbom, asi myslite video z youtubu kde hra toho icarusa, to je fakt dobry zvuk, ale predsa je to len z youtubu.. podla mna je totalne jedno ake v tom ma lampy, bulb je predovsetkym namakany gitarista, to spravi viac ako 6l6 alebo el34 v konci  Cmuk chlapci   inac, taki zvuk gitar maju aj anglicania tesseract ale netusim na com hraju, ale mohol by to byt nejaky engl http://www.myspace.com/tesseract
Však to, keď je dobrý hráč, tak je taká vec ako značka aparátu alebo typ koncových lámp viacmenej okrajová vec.
« Posledná zmena: 21. Január , 2009, 10:23:48 od Predator » Zaznamenané
RobG
inventár podniku

« Odpoveď #40 kedy: 21. Január , 2009, 10:25:06 »

Používal som box ENGL 4X12 XXL osadený Vintage 30 a vôbec som sa nesnažil dostať zvuk Engla. Ja používam sety tých istých značiek, keď hlava ENGL, aj box ENGL..tak je to stavané..Na živo to bolo celkom OK, ale spoznáš to v štúdiu, keď to nahráš. Ešte som zabudol, mal som SAVAGE 60, aj ten hral pekne. Pre ľudí, čo sa k tomu dostanú ako k niečomu novému, je to bomba, keď to máš dlhšie, začína Ti to vadiť. Aj 5150 hrá hutnejšie.  Na zdravie!
Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #41 kedy: 21. Január , 2009, 10:27:14 »

Aj tak je to, ako povedal kedysi Rasťo, všetko v paprčiach  Na zdravie!
Zaznamenané
RobG
inventár podniku

« Odpoveď #42 kedy: 21. Január , 2009, 10:32:05 »

To áno, bez problémov môžem hraž na box Harley Benton za 200 EUR s hocijakým lampovým koncom + krabičkou TS-9..ja ten zvuk dostanem aj z toho. Ale keď sa tu pýtajú chalani na ENGL, píšem vlastné skúesnosti. Spýtaj sa Baláža, prečo dal preč ten preamp ENGL, spýtaj sa FERA prečo sa mu robí husia koža pri Engloch, spýtak sa Duskyho, Joa, Henryho a proste ľudí, čo hrajú..... Na zdravie!..myslíš že to nemajú v paprčiach ?
« Posledná zmena: 21. Január , 2009, 10:33:02 od RobG » Zaznamenané
RobG
inventár podniku

« Odpoveď #43 kedy: 21. Január , 2009, 10:34:02 »

Inak ENGL box sú jedny z najlepších na trhu, super spracovanie, výborná verzia repa V30, vrelo odporúčam ak chce niekto box typu Mesa za menej peňazí.
Zaznamenané
udry
Hosť
« Odpoveď #44 kedy: 21. Január , 2009, 10:44:22 »

To áno, bez problémov môžem hraž na box Harley Benton za 200 EUR s hocijakým lampovým koncom + krabičkou TS-9..ja ten zvuk dostanem aj z toho. Ale keď sa tu pýtajú chalani na ENGL, píšem vlastné skúesnosti. Spýtaj sa Baláža, prečo dal preč ten preamp ENGL, spýtaj sa FERA prečo sa mu robí husia koža pri Engloch, spýtak sa Duskyho, Joa, Henryho a proste ľudí, čo hrajú..... Na zdravie!..myslíš že to nemajú v paprčiach ?
Spytaj sa toho,spytaj sa toho....... Tak sa spytaj Fera prečo dal preč Marshall,Mesa Boogie, Carvin Vai atd. Proste ked sa niečo nepači/chce skusit niečo nove, ešte neznamena,že to hra napiču. Na zdravie! A už prestante s tymi dristami,že ten zvuk dostanete z hocičoho. Je to p*čovina na miliontú.Ked kua ten zvuk dostaneš z hocičoho,tak kua prečo si ho nedostal z toho pojebaneho ENGLA. ˇˇSAk už prestante s tym pojebanym velikašstvom.
Zaznamenané
Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 20 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.099 sekund, 23 otázok.