Asgard
okukávač
Príspevkov: 3
|
|
« Odpoveď #210 kedy: 13. Máj , 2009, 10:44:02 » |
|
Este otazocka.. Pocul som nejake pozitivne ohlasy na hlavu ASHTON kt. som pocul aj nazivo na koncerte kde boli 2 gitaristi..znela husto tlacila..ale bola trochu prebasovana.. a Golem co je to zac? Diq. ImI
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #211 kedy: 13. Máj , 2009, 10:46:26 » |
|
Nazdar, chcel by som sa poradit so skusenymi hracmi kt. vyskusali uz rozne typy ampov.. Mam vo vyhlade 2 kusky> Bud ENGL SAVAGE 60/120 alebo MESA BOOGIE TRIAXIS V2.0 Hravam s 2 kapelami od hard rocku s prvkami jazzu, po gothic, industrial az metal. Chcem co najviac hutnejsi zvuk, pretoze som sam gitarista. Mam marshal 1960 JCM bednu 4*12 s Vintage 30 repro. skosenu v polovici, momentalne vlastnim suprovy koncak TESLA 100W , typ je urobeny specialne na gitarovy krasny lienarny zvuk, podla schemy MESA koncaku + lampovy preamp Digitech GSP 2101 + midi footsw. Gitary + K7 s EMG snimacmi + boost a Ibanez RG 350Ex s di Marzio evolution. A neviem teraz ci mam zrusit koncak a preamp, alebo kupit len triaxis ako preamp a digitech pouzit na efekty ako T.C. G-major.. Ale zas mat 2 midi footswitche je dost obtiazne..teda ak sa to neda nejak prepojit cez fx loop s preampom. Poradte kt. mi viac bodne do hudby a k aparatu. Tlacia oba, len akurat co som tu cital ze Engl je najhustejsi v podladenych frekv. Thanx. Na oba spominane masiny som hral, Triaxis som vlastnil. Oba maju svoje caro, ale siel by som do Triaxu - podla mna viac pouzitelny a vsestrannejsi. Z Engla dostanes VELMI sklovity clean, co neviem, ci by bolo vhodne pre pouzitie do stylov, ake uvadzas. Cize skus ten TriAxis.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #212 kedy: 13. Máj , 2009, 10:47:21 » |
|
Ale zas mat 2 midi footswitche je dost obtiazne..teda ak sa to neda nejak prepojit cez fx loop s preampom. jednym midi foot controllerom vies ovladat viac zariadeni ovladatelnych cez midi
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Majo Fero
|
|
« Odpoveď #213 kedy: 13. Máj , 2009, 11:06:49 » |
|
Nazdar, chcel by som sa poradit so skusenymi hracmi kt. vyskusali uz rozne typy ampov.. Mam vo vyhlade 2 kusky> Bud ENGL SAVAGE 60/120 alebo MESA BOOGIE TRIAXIS V2.0 Hravam s 2 kapelami od hard rocku s prvkami jazzu, po gothic, industrial az metal. Chcem co najviac hutnejsi zvuk, pretoze som sam gitarista. Mam marshal 1960 JCM bednu 4*12 s Vintage 30 repro. skosenu v polovici, momentalne vlastnim suprovy koncak TESLA 100W , typ je urobeny specialne na gitarovy krasny lienarny zvuk, podla schemy MESA koncaku + lampovy preamp Digitech GSP 2101 + midi footsw. Gitary + K7 s EMG snimacmi + boost a Ibanez RG 350Ex s di Marzio evolution. A neviem teraz ci mam zrusit koncak a preamp, alebo kupit len triaxis ako preamp a digitech pouzit na efekty ako T.C. G-major.. Ale zas mat 2 midi footswitche je dost obtiazne..teda ak sa to neda nejak prepojit cez fx loop s preampom. Poradte kt. mi viac bodne do hudby a k aparatu. Tlacia oba, len akurat co som tu cital ze Engl je najhustejsi v podladenych frekv. Thanx. Ak hladas co najviac hutnejsi zvuk, tak Triaxis ti nepomoze vobec, je to taky pekny, hladky, spevavy zvuk. Skor sa poobzeraj po Recto preampe (ak to musi byt preamp), alebo najlepsie po nejakej Rectifier hlave, nech je to v kope aj so zosikom. V koncaku preferuj 6L6 pred EL34, tie zneju hutnejsie. Aky mas rozpocet? Co sa tyka pouzivania dvoch Midi controlerov, preco dva? Ved Triaxis aj Digitech maju Midi, nie? Prepojis to kablom a pouzivas jeden Midi Controler pre viac zariadeni. Bezna vec. K Englu ja mam trosku averziu, osobne by som sial radsej do niecoho ineho. Hral som na jednej super hlave Engl, ale to bola cenova kat. viacmenej TOP. Bola to Engl Special Edition hlava aj s boxom. Neviem ako sa chovaju hlavy Engl na Marshall 1960AV boxoch.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #214 kedy: 13. Máj , 2009, 11:46:33 » |
|
hmmm ten engl to je hlava nie? ta 60/120... a triaxis je len preamp.. cize ak ches triaxis, bol by k tomu treba aj poriadny koncak od mesa najlepsie asi 2:90.. ja verim, ze ta tesla moze byt fajn, ale nemusi to hrat tak ako ma v tej celej kombinacii..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Drvic
|
|
« Odpoveď #215 kedy: 13. Máj , 2009, 11:54:13 » |
|
Na oba spominane masiny som hral, Triaxis som vlastnil. Oba maju svoje caro, ale siel by som do Triaxu - podla mna viac pouzitelny a vsestrannejsi. Z Engla dostanes VELMI sklovity clean, co neviem, ci by bolo vhodne pre pouzitie do stylov, ake uvadzas. Cize skus ten TriAxis. Co myslis pod pojmom velmi sklovity clean?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #216 kedy: 13. Máj , 2009, 11:58:03 » |
|
Co myslis pod pojmom velmi sklovity clean?
Bez stipky skreslenia. Velmi tvrdy clean, tazko nakopavatelny, spracovatelny. Niekomu to samozrejme vyhovuje. Mne osobne velmi nie.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
musicman
|
|
« Odpoveď #217 kedy: 13. Máj , 2009, 12:00:04 » |
|
na jazz a metal je najlepsie VHT
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
spyros
|
|
« Odpoveď #219 kedy: 13. Máj , 2009, 12:18:14 » |
|
Mam vo vyhlade 2 kusky> Bud ENGL SAVAGE 60/120 alebo MESA BOOGIE TRIAXIS V2.0 Ten Savage 60 sa uz dlhsie nevyraba, ma to napadlo, lebo som ho nedavno videl na ebazari.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Asgard
okukávač
Príspevkov: 3
|
|
« Odpoveď #220 kedy: 13. Máj , 2009, 20:51:24 » |
|
Na oba spominane masiny som hral, Triaxis som vlastnil. Oba maju svoje caro, ale siel by som do Triaxu - podla mna viac pouzitelny a vsestrannejsi. Z Engla dostanes VELMI sklovity clean, co neviem, ci by bolo vhodne pre pouzitie do stylov, ake uvadzas. Cize skus ten TriAxis. styrioci> Ok viac pouzitelny berem, ale tym padom hustejsi je engl. Clean si mozem vzdy tahat z toho digitechu..pokial ho nepredam a nekupim ine.. Ok jeden footswitch ovlada vsetko , supa. Majo Fero> Mnoo skusal som hrat na Engl powerballe a takisto aj na Triaxise..hralo to vyborne obe..ale kedze som to neskusal v kapele nemozem doteraz zistit kt. mi tam bude lepsie sediet a pasovat..a neviem sa rozhodnut preto lebo Triaxis mi da viac kanalov a ako si povedal krasny uhladeny zvuk a engl mi da surove dž dž kt. tam chcem mat tiez a jednoducho sa mi paci ta farba zvuku. No rozpocet je taky aky je..cize nove to nemam sancu kupit..cize urcite pouzivane, bazar, ebay..atd cize..cakat a stepovat kym sa nieco nenajde. kaolko> Ten koncak TESLA sme skusali porovnat s marshallom JCM900 stereo -zlaty s Livom (gladiator)..na bednu Messa boogie..a poviem ti, ze zvuk Tesly bol mnohonasobne lepsi hutnejsi cistejsi.. co hned nato livo predaval Marshalla..ale kedze si kupil Mesa koncak tak uz sme potom neriesili rozdiely . VHT nebudem riesit asi..neznama pre mna..ako aj ten Ashton..co moze byt kopia Ashdown.. Samozrejme mozno aj podla ceny to nakoniec zoberem..pretoze oba su vyborne aparaty..a myslim, ze to co chcem mi bud z jednej casti poskytne ci uz jeden alebo druhy. A bude len zalezat, ze za kolko..Cenovo priblizne porovnatelne ceny..takze uvidime..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #221 kedy: 13. Máj , 2009, 20:55:42 » |
|
... VHT nebudem riesit asi..neznama pre mna..ako aj ten Ashton..co moze byt kopia Ashdown.. ...
Mal by si si pozriet to VHT, resp. po novom uz Fryette. Momentalne velmi slintam po ich koncaku.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Semish
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 5879
|
|
« Odpoveď #222 kedy: 13. Máj , 2009, 21:33:25 » |
|
Mal by si si pozriet to VHT, resp. po novom uz Fryette. Momentalne velmi slintam po ich koncaku.
Akurat dnes som si ten koncak trosku nastudoval a popocuval ukazky , slintame uz dvaja .
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #223 kedy: 13. Máj , 2009, 21:34:58 » |
|
Akurat dnes som si ten koncak trosku nastudoval a popocuval ukazky , slintame uz dvaja . Myslis 2/90 ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Semish
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 5879