Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
29. November , 2024, 05:33:56
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Dejvov kufrik efektovy  (Prečítané 3545 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
Dejvo
Hosť
« kedy: 21. Marec , 2008, 13:26:40 »

Tak som konecne dokoncil stavbu pedalboardu, podelim sa o nejake postrehy a napady.

Ako zaklad pedalboardu je pouzity kufrik z Baumaxu, ktory presiel par upravami. Kdezto kufrik sa povodne len odkpala, musel som odstaranit panty na jednej strane a nahradit ich zamkami, aby pedalboard plnil svoj ucel. Nie je to narocne, robota na chvilkocku. Takto mam vrchny dekel odnimatelny, takze parada.
  Vnutro kufrika je z vyroby potiahnute asi tak 4mm vystuzenou penou, takze na vrchnom dekli som nic nemenil.

Na pedalboard samotny je pouzita povodne vrchna cast kufrika, pretoze povodny spodok je strasne hlboky a obsulha efektov by bola dost na hovno.

Efekty samotne su ulozene na "zakladnej doske"  Som frajer, ktora ma 41 × 28 × 3 cm. Je to zostatok z materialu z ktoreho nam robili kuchynsku linku.  :) Na tejto doske je potiahnuty koberec, ktory je prilepeny obojstrannou lep. paskou. Pouzil som asi az treti druh, hruba cca 2mm. Tie co som skusal prednou stali za prd. Koberec drzi ale pre istotu je este zachyteni tenkymi srobikmi po obvode a v strede.

Doska je ulozen teda v kejsi, ale nie je tam napevno. Teda je aj nie je. Z preglejky potiahnutej makkou penou som spravil tri "zapadky", ktore ked su v kejsi, tak sa pedalboard ani nepohne. Daju sa vybrat a tym padom z kejsu vytiahnut len samotnu dosku pre pripad nejakej zmeny kabelaze alebo podobne...

Efekty su zo spodnej casti potiahnute lep.paskou/suchy zips. Drzia velice dobre, co som sa sam divil ked som skusal odolnost  ha ha ha, a neni problem ani ich vymena. Jednoduche a funkcne.

Spravil som aj panel so vstupom, vystupom a send/return pre efektovu slucku. nevyzera moc dobre (vid foto), funkcny ale je, ale aj tak ho este prerobim, nech je krajsi tochu.

K pedalboardu zatial nie je zdroj, ten sa vyraba, takze napajanie je riesene adaptermi stale. Zdroj mi robi kamarat elektrikar. Mal by byt hotovy do polky aprila, zatial holt musim vydrzat s adaptermi.

Do pedalboardu som nainstaloval vsetky efekty ktore pravidelne pouzivam. Nie je tam instalovany footswitch k Valvekingu, bo nie vzdy berem pedalboard ked je skuska, alebo nejaky jam.

Cena:
- kufrik v Baumaxe: 499,-
- srobiky, podlozky, lep.paska, such.zips: 400,-
- kabelaz: 300,-

-cena: 1199,-

Vsetko ostatne co som potreboval som mal zadarmo, dosku, koberec a tak. Takze cena moze byt v zavislosti od toho co mate k dispozicii este nizsia, alebo naopak mierne vyssia. V kazdom pripade horna hranica takehoto pedalboardu by mala byt cca 1500,- SK.

Nemam nafotenu vyrobu, len hotovy pedalboard, ale sak budem prerabat ten panel samicovy, tak nieco pribudne.

Dejvo.

* Fotografie-0025.jpg (124.7 KB, 768x1024 - prehliadnuté 867 krát.)

* Fotografie-0039.jpg (154.83 KB, 768x1024 - prehliadnuté 842 krát.)

* Fotografie-0038.jpg (182.26 KB, 768x1024 - prehliadnuté 881 krát.)

* Fotografie-0023a.jpg (140.45 KB, 1024x768 - prehliadnuté 821 krát.)
« Posledná zmena: 21. Marec , 2008, 13:37:05 od Dejvo » Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #1 kedy: 21. Marec , 2008, 13:30:25 »

Vyzerá to fajn, tiež by som to riešil takto, načo kupovať drahý originál pedalboard. Ešte možno tak celý kufor natrieť na čierno.. :)

Škoda, že tá predlžovačka sa nezmestila dnu..
« Posledná zmena: 21. Marec , 2008, 13:34:34 od Pitu » Zaznamenané

Dejvo
Hosť
« Odpoveď #2 kedy: 21. Marec , 2008, 13:42:57 »

Dikes  Na zdravie!

Ta predlzovacka sa dnu zmesti, ale nakoniec som ju tam nedal, lebo som si dal vyrobit zdroj.
Zaznamenané
swordy
miestny štamgast
Príspevkov: 1888

« Odpoveď #3 kedy: 21. Marec , 2008, 14:07:13 »

vyzera to pekne :) akura kablovanie by sa mozno dalo este nejako lepsie poriesit Žmurk
Zaznamenané

Dejvo
Hosť
« Odpoveď #4 kedy: 21. Marec , 2008, 14:32:04 »

vyzera to pekne :) akura kablovanie by sa mozno dalo este nejako lepsie poriesit Žmurk

Prave na to som spravil ten panel so vstupmi, ale este ho trosku esteticky prerobim.
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #5 kedy: 21. Marec , 2008, 14:49:18 »

pekne, a akurat to, co som chcel "vytknut" sa chystas prerobit :)  nerozmyslal si dat do toho radsej penu?
Zaznamenané

Dejvo
Hosť
« Odpoveď #6 kedy: 21. Marec , 2008, 14:54:12 »

pekne, a akurat to, co som chcel "vytknut" sa chystas prerobit :)  nerozmyslal si dat do toho radsej penu?

Na zdravie! hej, sak mam teraz volno, do prace az v utorok, tak sa s tym pohram.

do coho myslis tu penu ?
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #7 kedy: 21. Marec , 2008, 15:02:36 »

myslim do toho pedalboardu a do tej peny by si vyrezal otvory pre tie efekty. myslim taku hrubu izolacnu penu - tusim ciarna alebo siva sa robi.
Zaznamenané

Dejvo
Hosť
« Odpoveď #8 kedy: 21. Marec , 2008, 15:10:10 »

myslim do toho pedalboardu a do tej peny by si vyrezal otvory pre tie efekty. myslim taku hrubu izolacnu penu - tusim ciarna alebo siva sa robi.

Aha, jasne viem co myslis.  Som frajer  Nad tym vobec neuvazujem, nemam na to nejaky dovod.
Zaznamenané
Dejvo
Hosť
« Odpoveď #9 kedy: 22. Marec , 2008, 09:46:16 »

Tak sa podelim este o nejake fotecky.

Pedalboard bol uz otestovany na skuske s kapelou, prezil aj prevoz, vykladanie, nakladanie...nestril som ho, skor naopak. Tak sa tesim  Na zdravie!

* Fotografie-0040.jpg (174.5 KB, 768x1024 - prehliadnuté 759 krát.)

* Fotografie-0046.jpg (206.03 KB, 1024x768 - prehliadnuté 735 krát.)
« Posledná zmena: 22. Marec , 2008, 09:57:19 od Dejvo » Zaznamenané
Dugo
Hosť
« Odpoveď #10 kedy: 22. Marec , 2008, 09:55:40 »

Pekne, pekne to mas...  :)

Otazka ale znie inak: preco si nedosel na koncert...?   Bavím sa skvele
Zaznamenané
Dejvo
Hosť
« Odpoveď #11 kedy: 03. Máj , 2008, 07:58:31 »

Pedalboard je konecne cely hotovi, uz aj zdroj, dakujem tymto Radovi  Na zdravie!.

Konecna finalna verzia.

* Fotografie-0023_1.jpg (169.91 KB, 768x1024 - prehliadnuté 757 krát.)
Zaznamenané
iamomega
nováčik
*
Príspevkov: 61

« Odpoveď #12 kedy: 28. August , 2011, 17:53:01 »

Olla,
sry za ozivovanie stareho threadu, ale chystam sa podujat na nieco podobne. Kupil by som si najradsej Boss BCB60, ktory by mi velkostne idealne vyhovoval, ale cena je vysoka, mozno usetrim nejake to evro. Tiez zvazujem hlinikovy kufrik, potrebujem don napratat ns-2, gerhat screamer pedal a Tech21 Boost D.L.A., pricom ten tech21 bude zapojeny v efektovej slucke hlavy. Nebude teda prepojeny s ostatnymi dvomi krabicami. Problem, ktory potrebujem vyriesit, je napajanie. Totizto hutam, ze by som mal nejaky druh akumulatora priamo v kufriku. Nevyhoda je, ze to bude tazky kufrik, ale vyhody podla mna prevazuju: nebudem zavisly od castokrat zleho a kolisaveho prudu na akciach a vsetkych negativnych vplyvov, ktore maju taketo siete na zvuk. Nebudem mat ani problemy s brumenim adaptera/adapterov a to, ze kufrik bude energeticky sebestacny, mi umozni rychlejsie postavit a zlozit aparat na koncertoch. Ide teraz o to, ako to vyriesit. Elektrika nie je moja silna stranka. Uvazoval som nad malymi olovenymi akumulatormi, ako sa daju kupit, lebo tie sa daju prakticky domrtva nabijat. Tie maju format mozno 10x8x5 cm alebo tak, lenze videl som iba 12 V a potreboval by som k tomu asi specialnu nabijacku. Potom som objavil toto http://www.nakup1.sk/drziak-na-baterie-pre-4-x-d-p-2776.html a pohravam sa s myslienkou spriahnut dva taketo drziaky s velkokapacitnymi dobijatelnymi NiMH monoclankami velkosti D alebo C. To by som ziskal 8x1,2V, cize spolu 9,6 V s kapacitou az 10.000 mAh. Skusal som dobiatelne 9V baterie do efektov, ale to stalo za h.vno. Toto by malo vydrzat pekne dlho a davat stavu v idealnej kvalite. Chcem sa spytat, ci mate nejake rady, skusenosti, postrehy. Nerad by som investoval, aby som zistil, ze existuje lepsie riesenie, alebo ze moj plan cely stoji za dve veci. Ako hovorim, idealny by bol ten BOSS BCB60, aby som v pripade zlyhania akumulatora z akehokolvek dovodu mal k dispo aj kvalitnejsi zdroj, ale to zasa nechem do toho investovat 250 eur. Tie 10.000 mAh D akumulatory su dost drahe... Hm....
« Posledná zmena: 28. August , 2011, 18:13:34 od iamomega » Zaznamenané

LTD M-1000FR w/ 2x EMG 81 -> Korg Pitchblack + Boss NS-2 + Gerhat Screamer -> EVH 5150 III 100 W -> G-LAB Dual Reverb + Tech 21 Boost D.L.A. + BOSS GE-7 modded -> EVH -> Marshall 1960 AV w/ (2x Cn V30 + Emin. Governor + Emin. Swamp Thang)

E m p y r i o n
ff
miestny štamgast
Príspevkov: 2387

« Odpoveď #13 kedy: 28. August , 2011, 18:38:48 »

To ti stačí jednoduchý stabilizovaný zdroj a je pokoj.Hento čo vymýšľaš je síce zaujímavé,ale inak kravina Na zdravie!
Zaznamenané
Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.043 sekund, 23 otázok.