Tak som konecne dokoncil stavbu pedalboardu, podelim sa o nejake postrehy a napady.
Ako zaklad pedalboardu je pouzity kufrik z Baumaxu, ktory presiel par upravami. Kdezto kufrik sa povodne len odkpala, musel som odstaranit panty na jednej strane a nahradit ich zamkami, aby pedalboard plnil svoj ucel. Nie je to narocne, robota na chvilkocku. Takto mam vrchny dekel odnimatelny, takze parada.
Vnutro kufrika je z vyroby potiahnute asi tak 4mm vystuzenou penou, takze na vrchnom dekli som nic nemenil.
Na pedalboard samotny je pouzita povodne vrchna cast kufrika, pretoze povodny spodok je strasne hlboky a obsulha efektov by bola dost na hovno.
Efekty samotne su ulozene na "zakladnej doske"
, ktora ma 41 × 28 × 3 cm. Je to zostatok z materialu z ktoreho nam robili kuchynsku linku.
Na tejto doske je potiahnuty koberec, ktory je prilepeny obojstrannou lep. paskou. Pouzil som asi az treti druh, hruba cca 2mm. Tie co som skusal prednou stali za prd. Koberec drzi ale pre istotu je este zachyteni tenkymi srobikmi po obvode a v strede.
Doska je ulozen teda v kejsi, ale nie je tam napevno. Teda je aj nie je. Z preglejky potiahnutej makkou penou som spravil tri "zapadky", ktore ked su v kejsi, tak sa pedalboard ani nepohne. Daju sa vybrat a tym padom z kejsu vytiahnut len samotnu dosku pre pripad nejakej zmeny kabelaze alebo podobne...
Efekty su zo spodnej casti potiahnute lep.paskou/suchy zips. Drzia velice dobre, co som sa sam divil ked som skusal odolnost
, a neni problem ani ich vymena. Jednoduche a funkcne.
Spravil som aj panel so vstupom, vystupom a send/return pre efektovu slucku. nevyzera moc dobre (vid foto), funkcny ale je, ale aj tak ho este prerobim, nech je krajsi tochu.
K pedalboardu zatial nie je zdroj, ten sa vyraba, takze napajanie je riesene adaptermi stale. Zdroj mi robi kamarat elektrikar. Mal by byt hotovy do polky aprila, zatial holt musim vydrzat s adaptermi.
Do pedalboardu som nainstaloval vsetky efekty ktore pravidelne pouzivam. Nie je tam instalovany footswitch k Valvekingu, bo nie vzdy berem pedalboard ked je skuska, alebo nejaky jam.
Cena: - kufrik v Baumaxe: 499,-
- srobiky, podlozky, lep.paska, such.zips: 400,-
- kabelaz: 300,-
-cena: 1199,-
Vsetko ostatne co som potreboval som mal zadarmo, dosku, koberec a tak. Takze cena moze byt v zavislosti od toho co mate k dispozicii este nizsia, alebo naopak mierne vyssia. V kazdom pripade horna hranica takehoto pedalboardu by mala byt cca 1500,- SK.
Nemam nafotenu vyrobu, len hotovy pedalboard, ale sak budem prerabat ten panel samicovy, tak nieco pribudne.
Dejvo.