Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
20. November , 2024, 18:26:17
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Gladiator  (Prečítané 5045 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
Sipko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 582

Matej Šipkovský

« kedy: 21. Marec , 2008, 21:20:18 »

Konecne sa mi dostali do ruk stare nahravky tejto kapely. Povodne hrali thrash/death metal, potom presli na grunge a momentalne cca poslednych 10 rokov hraju taky pop/rock. Po vypocuti albumu Made of Pain (1993) mi padla sanka. Kvalitny metal na urovni! Je pravda, ze sa to cele trochu podoba na staru Sepulturu (dokonca, ich aj v zahranici volali "Sepultura z vychodu"). Docital som sa na nete, ze mali uspechy aj mimo Slovenska - hrali ich na MTV.

Klip z albumu Designation (1992) - Profitable losses:
Klip z albumu Made of Pain (1993) - My World:   ->odporucam

web venovany ich thrashovemu obdobiu: http://www.gladiatorweb.szm.sk

Klip z obdobia ked hrali grunge - Free:

Ich aktualny web: www.gladiator.sk
« Posledná zmena: 21. Marec , 2008, 21:47:57 od Tomi » Zaznamenané

www.facebook.com/BreakItDownOfficial
www.bandzone.cz/breakitdown         
www.youtube.com/user/BreakItDownOfficial
Ibanez SZ320   ->   Mesa Boogie Studio preamp   ->   Mesa Boogie 50/50 poweramp   ->   Marshall 1936
hangar_18
stály hosť
Príspevkov: 907

« Odpoveď #1 kedy: 21. Marec , 2008, 22:12:09 »

odkial to mas? uploadni to niekam prosim ta :)
Zaznamenané
joey
miestny štamgast
Príspevkov: 1808

« Odpoveď #2 kedy: 21. Marec , 2008, 22:26:18 »

stary gladiator skutocne mozem...sice nie az tak stary ako to tu uz bolo prezentovanie ale songy ako "hluchy,nemy,slepy" alebo "raz tam v ulickach" su podla mna dost dobre
Zaznamenané
hangar_18
stály hosť
Príspevkov: 907

« Odpoveď #3 kedy: 21. Marec , 2008, 22:36:38 »

stary gladiator skutocne mozem...sice nie az tak stary ako to tu uz bolo prezentovanie ale songy ako "hluchy,nemy,slepy" alebo "raz tam v ulickach" su podla mna dost dobre
no ano to sa este dalo.. to bol este taky v pohode rock,teraz uz to je samy sladacik
« Posledná zmena: 21. Marec , 2008, 22:36:58 od hangar_18 » Zaznamenané
obsidian.sk
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 108

« Odpoveď #4 kedy: 21. Marec , 2008, 22:45:29 »

Tie videa su kusok ine nez pesnicky o Medulienke :).

Gladiator bol moja srdcovka na strednej (po album Legal Drug z 1997). Potom to uz bolo len rozcarovanie, i ked, nejake dobre skladby sa nasli aj na tych neskorsich albumoch. Celkom pekne ich "formovanie" vystihli Horkyze Slize v dvoch skladbach Beta a Zlty sneh.
Zaznamenané

Ibanez RG321MH-RB
joey
miestny štamgast
Príspevkov: 1808

« Odpoveď #5 kedy: 21. Marec , 2008, 22:56:51 »

no ano to sa este dalo.. to bol este taky v pohode rock,teraz uz to je samy sladacik

no co ti poviem...od metalu cez rock&roll az po "bonbonieru" ...  ha ha ha ha ha ha
Zaznamenané
brmbolec
stály hosť
Príspevkov: 906

« Odpoveď #6 kedy: 21. Marec , 2008, 23:18:30 »

Klip z albumu Made of Pain (1993) - My World:   ->odporucam

2.50, dosť trápne sólo, keď vyťhuje nie je náhodou aj mimo tón? Či to úmyselne?
Inak Peter Varga zvaný Piťuka z NR im vraj robil v nejakej skladbe sólo na album, neviete náhodou niekto v akej? ...prípadne link?
Zaznamenané

Malé, ale potešia :)
Locksmith
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3186

« Odpoveď #7 kedy: 22. Marec , 2008, 11:25:40 »

made of pain je zaujimavy. dam si asi gladiatorsky vikend:). zda sa ze z toho obfobia maju minimalne 3-4 albumy

inak, paci sa mi to viac ako sepultura Na zdravie!
« Posledná zmena: 22. Marec , 2008, 11:27:37 od Locksmith » Zaznamenané
Sipko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 582

Matej Šipkovský

« Odpoveď #8 kedy: 22. Marec , 2008, 17:33:13 »

thrashove maju 3 (vratane dema Predohra smrti- aj ten mam, ale odradil ma velmi zly zvuk), grungove maju asi 2 a potom uz ich je vela...
Zaznamenané

www.facebook.com/BreakItDownOfficial
www.bandzone.cz/breakitdown         
www.youtube.com/user/BreakItDownOfficial
Ibanez SZ320   ->   Mesa Boogie Studio preamp   ->   Mesa Boogie 50/50 poweramp   ->   Marshall 1936
Bonifac
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 80

Bassgitarový mág

« Odpoveď #9 kedy: 23. Marec , 2008, 11:22:01 »

Citácia
mali uspechy aj mimo Slovenska - hrali ich na MTV
Len doplnim ze je to prva slovenska kapela vobec co hrala na MTV  Zdravíčko
Zaznamenané

damned13
pravidelný návštevník
Príspevkov: 609

« Odpoveď #10 kedy: 23. Marec , 2008, 14:15:44 »

Made of Pain sa aj u mňa doma niekde nájde. Dobra vec, škoda toho skoku z thrash na pop.
Ale ako spomínal joey, "raz tam v ulickach". Dobrá vec   Na zdravie!
Zaznamenané
Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #11 kedy: 24. Marec , 2008, 07:31:22 »

skok nebol az taky uplne nepredvidatelny. u mna bodoval najma album Third Eye... to uz bolo povazovane za grunge, mne to pripomina dost soundgarden. dotiahnute po instrumentalnej aj zvukovej stranke, vela dobrych veci, skoda, ze tak transparentne zosrackovateli. horkyze este boli v svojej parodii mierni...
Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
fliper
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 102

« Odpoveď #12 kedy: 09. Apríl , 2008, 20:25:17 »

thrashove maju 3 (vratane dema Predohra smrti- aj ten mam, ale odradil ma velmi zly zvuk), grungove maju asi 2 a potom uz ich je vela...

grunge zacali hrat az na cd LEGAL DRUG podla mna :) ale nechcem ta poucovat co je grunge .... :):)
« Posledná zmena: 09. Apríl , 2008, 20:28:08 od fliper » Zaznamenané

--------------------------------------------------------------
trochu reklamy nezaskodi

www.i-partner.sk
www.myspace.com/4minutestogo
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #13 kedy: 10. Júl , 2011, 17:00:25 »

Musim oprasit tuto temicku a prispiet nazorom na tuto kapelku...

Vcera na istom feste hrali Gladiator, reku ze idem pozriet, ked uz ludia maju nejaky negativny postoj k tejto kapele (aspon z mojich kamosov/kamosiek).

Samozrejme ma zaujimal Livo a jeho gear, ale basak bol rychlejsi (bodaj by nie, ked ma len chladnicku Ampeg a basu). Velky pohodak, debatky na urovni, celkom sranda s nim. :)

Prva vec, co ma na gitaristovi sklamala boli gitary. Ide o kopie Musicmanov JP (nazov na hlave Musicman a este aj podpis Petrucciho - proste jak original). Mam velky respekt, este raz - VELKY RESPEKT voci p. Sivcakovi a jeho praci, ale toto musel byt ozaj nejaky nepodarok, lebo ta gitara nehrala nic. Zavrel som oci a mal som pocit, ze ide o nejaky dost lacny instrument. Od musicmana to ma az velmi daleko, ALE MOZNO to bol ciel, aby to nehralo jak MM JP.
btw, neviem preco si clovek nenecha logo firmy od koho ta gitara je... Mne osobne to dost vadi, pretoze to nie je ono jednoducho. :)

Co sa tyka aparatu, tak dost velka komedia okolo toho celeho... milion kablov, velka dolezitost a pod. Mesa box, mesa koncak, TriAxis, G force a pod. srandy. Ja neviem, co je zle... ale toto hralo tak smiesne, ze AVT seria od Marshallu by hrala rovnako, ak nie podobne. Nespominam si, aby som nejakemu slov. interpretovi pochvalil zvuk z Mesy. Jednoducho cele zle, velmi slaby zvuk za velmi vela penazi. Tuho som rozmyslal, kde je chyba, v com... Lebo hento musi hrat fakt popici uz. Vysiel z toho nejaky "kranč", ktory bol uplne, ale uplne zly.

Co sa tyka kapely ako celku - slabota. Neviem to ani inak opisat... Mal som pocit, ze kapela nezohrata, bubenik sa snazi s basou to cele tahat, ale neda sa... Falosne spevy, gitarove sola, celkovo gitary zle. Slabe.

Za 20 rokov, co ta kapela hra by som cakal daleko iny vysledok.

btw, hral v ten vecer aj Konflikt - Chodelka mal zvuk ako tak, ale Jury mal asi naplno vysky s presence, lebo zvuk jak metalzonka do linky.  Bavím sa skvele Opat "mesasklamanie". Smútim Ale inak popici koncert Konfiktu.  Na zdravie!
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #14 kedy: 10. Júl , 2011, 20:05:11 »

ty si na tej gitare hral ? ci ?
Zaznamenané
Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.104 sekund, 23 otázok.