Tomino
pravidelný návštevník
Príspevkov: 683
Barbar Onan
|
|
« kedy: 31. Marec , 2008, 10:08:44 » |
|
Chcel by som vas poprosit o radu. Mam kombo v skusobni a stalo sa mi par krat ze po 15 minutach hrania mi na polovicnom kanal volume, polovicnom gain a polovicnom master volume na skreslenom kanali zneje taky ultrazvukovy piskot ako ked niekto fuka do flase. Smaozrjeme potenciometre na gitare stiahnute a aj efekty, cisto fici len kombo. Ked sme sa pozerali odzadu na lampy, zdalo sa mi ze jedna bola orosena jemne. Moze to byt tym ak hej nemalo by to robit stale a nie len ked to vyhulim??? co s tym mam robit pls??? Cisty zvuk hra bezchybne. Dik za pomoc
|
|
|
Zaznamenané
|
!Fast šmiring a undead singing is my life!!!
|
|
|
brdo prvy
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 31. Marec , 2008, 13:38:19 » |
|
A od vtedy sa ti to este stalo. Neviem si vôbec predstavit ten zvuk. Prepac ale muzikanti sa niekedy vyjadruje dost zle. Nepiskalo to nahodov.Ked sa ti to prejavi stiahni najskôr master,ked nepomôze tak volume atd. a daj vediet co to spravilo.OK
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Tomino
pravidelný návštevník
Barbar Onan
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 31. Marec , 2008, 15:58:35 » |
|
Skusal som vsetko, stiahnutie mastra ma rovnaky efekt ako ked stiahnem gain alebo kanal volume.- Vysledok - piskanie sa pomaly stisuje ako tocim potenciometrom, to je jedno ktorym. Aby som to jasnejsie vysvetlil, predstav si ze su vsetky potaky na polke. Nech stiahnem ktory chcem piskanie ustupuje ako tocim tym potakom.
Piskanie- Predstav si ze mas kombo ktore piska vysoky ton. A teraz si predstav ze to kombo mas vo flasi. Tak asi taky to ma zvuk.
V skusobni je dost zima, moze to byt tym???
|
|
« Posledná zmena: 31. Marec , 2008, 16:29:29 od Tomino »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 31. Marec , 2008, 17:31:27 » |
|
a piskanie je iba, ked su potaky v polke? hovoris, ze potaky stahujes a piskanie sa zmensuje. robi to aj vtedy, ked potaky ( master, gain...) pridavas? to ze sa to stisuje pri uberani hlasitosti je jasne, ak sa to stisuje aj pri pridavani, tak je to divne
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Tomino
pravidelný návštevník
Barbar Onan
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 31. Marec , 2008, 19:19:22 » |
|
a piskanie je iba, ked su potaky v polke? hovoris, ze potaky stahujes a piskanie sa zmensuje. robi to aj vtedy, ked potaky ( master, gain...) pridavas? to ze sa to stisuje pri uberani hlasitosti je jasne, ak sa to stisuje aj pri pridavani, tak je to divne Nie ked pridavam piskanie sa zvysuje.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
RobG
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 31. Marec , 2008, 19:24:14 » |
|
Elektónka kaput.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 31. Marec , 2008, 20:19:28 » |
|
hej, skus po elektronkach potukat napr nejakou plasovou palickou, ak sa to ozve v repraku, tak je to nou.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Tomino
pravidelný návštevník
Barbar Onan
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 31. Marec , 2008, 20:34:31 » |
|
ok skusim to, potom lampy treba zmenit vsetky?? ci len tu pokazenu.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 31. Marec , 2008, 20:47:56 » |
|
len tu pokazenu/pokazene
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 31. Marec , 2008, 21:16:23 » |
|
Takze vravite, ze by to mohla byt mikrofonicka lampa? Ale aj zdrava lampa pri tom potukani vyda nejaky zvuk, aj ked radovo tichsi, ci nie? Skratka si myslim, ze treba vediet odhadnut - "Aha, tato lampa pri potukani je moc hlucna, tieto dve su este v norme."
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 31. Marec , 2008, 21:25:48 » |
|
no ono ten rozdiel spoznas hned, ten zvuk je uplne iny. a dobra lampa nema ani pri potukani to prenasat do reproduktora, aspon ja som to nepocul, mozno pri velkych hlasitostiach hej. ale ked je mikrofonicka tak to potukanie je pocut velmi zretelne a az tak cinkavo. a preto Ti moze aj piskat pri vyssich hlasitostiach - sa rozochvieva
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Luk@s
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 31. Marec , 2008, 21:50:32 » |
|
tou zimou to nebude, ved sme hravali aj vo väčšej a všetko bolo v poriadku a teraz už moc zima nieje. Na tom kombe asi nejsu najnovšie lampy, mam taky pocit že maju asi 2 roky už, ale moc sa nehravalo na tom kombe.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
brdo prvy
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 01. Apríl , 2008, 08:04:56 » |
|
Ono to môze byt aj lampou,ktora je dakym parametrom mimo toletancie.Tieto nove marshalle su dost komplikovene a ak je viac veci uhnutych ,tak sa to môze takto prejavit. A v tychto novych marshalloch su tie lampy uz tiez dost pochybnej kvality,ale zase su tie ampy lacne Stara dobra seria 800 No ale nemusi to byt len lampov. Ak mas cely set malych a aj velkych lamp,tak to skus pomenit.Najprv vsetky male vymen za druhe,ale to poradie ako tam boli si zaznac. Ked nepomôze tak skus velke. Ked ti bude robit dalej ,tak daj vediet. A eset jedna vec.Piska ti to aj ked vytiahnes z ampu vstupny kablik ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mr. redwine
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 01. Apríl , 2008, 08:56:29 » |
|
Tomino zastav sa u mna, dam ti dake lampy do preampu na odskusanie. ...inac je to aj pre mna zahada co to kombo stvara.
|
|
|
Zaznamenané
|
„a beer a day keeps the doctor away.“
|
|
|
joe
|
|