Juraj_T
|
|
« kedy: 19. Apríl , 2008, 12:41:37 » |
|
Ahoj, kupil so z eBay gibson explorer pro. Este ho nemam doma a rad by som sa poinformoval, ako je to so snimacmi, ktore su na nom hodene - keramicke 496R a 500T. Vsade na nete o nich pisu ako o metalovych snimacoch s velkym vystupom, ale na druhej strane ich montuju aj do Les paul classic a boli aj na nejakom prvom Jimmy Page signature les paule. Takze su to ozaj snimace iba na metal, alebo sa na to da hrat aj nejaky normalny hard rock ? Vo vsetkych ukazkach na gibson.com aj hore dole po nete co som zbezne nasiel je natoceny nejaky super metalovy zvuk.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mr. redwine
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 19. Apríl , 2008, 12:51:59 » |
|
...su to vyborne snimace na rock, nie len na metal ...mal som ich na LP aj na SG ...pre niekoho mozno maju az moc silny vystup, ale na explorera su podla mna idealne
|
|
|
Zaznamenané
|
„a beer a day keeps the doctor away.“
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 19. Apríl , 2008, 12:53:22 » |
|
500T som par razy skusal v LP, a dokonca aj v nejakom superstrate. su to trochu silnejsie snimace, trochu ostrejsie. mne sa pacili - moderne znejuce snimace. mne sa vlastne doteraz pacili vsetky Gibson snimace co som pocul. neni dovod, aby sa s nimi nedala hrat aj normalna muzika.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
RobG
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 19. Apríl , 2008, 12:56:10 » |
|
Mal som ich na LP CLASIC aj na EXPLORERI, musíš si nastaviť ich výšku, no sú silnejšie a cítiť to, mne viac na Gibsone vyhovuje tá "slabšia"kombinácia: 490/498, ale toto nie sú zlé snímače, sú fajn. Majú také silnejkšie výšky a celkovo cítiš, že na tom istom nastavení sa Ti akoby ľahšie hrá, niekedy ale na úkor dynamiky a "dreva". Snímače už dávno beriem do kategórie struny, keď chceš dáš si tam iné, pokiaľ Ti bude gitara inak vyhovovať.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Juraj_T
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 19. Apríl , 2008, 12:59:41 » |
|
No ved ja som tu gitaru kupil lebo sa mi paci tvar a tato nova seria ma kusok mensie telo a lemovanie na tele a krku, co sa mi zapacilo na prvy pohlad. Snimace sa daju vymenit. Ale ako citam, tak asi nebude treba Dik pekne za odpovede
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 20. Apríl , 2008, 12:01:03 » |
|
Snímače už dávno beriem do kategórie struny, keď chceš dáš si tam iné, pokiaľ Ti bude gitara inak vyhovovať.
Veru tak.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
Osiris666
pravidelný návštevník
Príspevkov: 260
If you try to fuck with me, I shall fuck you too..
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 25. Apríl , 2008, 15:05:57 » |
|
496R http://www.zzounds.com/item--GIBIM96R500T http://www.zzounds.com/item--GIBIM00Ttiez som nad nimi rozmyslal, ale su priliz drahe, na druhej strane tuna to vychadza spon o polovicu lacnejsie nez u nas...
|
|
« Posledná zmena: 25. Apríl , 2008, 15:08:15 od Osiris666 »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 25. Apríl , 2008, 15:25:14 » |
|
na USA ebay stoja smiesne peniaze. 2 lacnejsie, ako jeden novy v EU.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
dusky
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 25. Apríl , 2008, 15:43:23 » |
|
Ja som zastanca slabsich snimacov, ale na tomto modeli by som nemenil nic! Moj nazor.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Osiris666
pravidelný návštevník
Príspevkov: 260
If you try to fuck with me, I shall fuck you too..
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 28. Apríl , 2008, 08:46:14 » |
|
myslite ze by boli do SG fajn? myslim ze tieto by boli lepsie nez tie slabsie na taky rock/metal, ale zaroven by som si chcel zachovat typicky zvuk SGcka..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 28. Apríl , 2008, 11:39:52 » |
|
moj nazor je, ze pri vhodnom aparate sa da metal hrat aj na Burstbuckeroch...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
RobG
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 28. Apríl , 2008, 11:41:17 » |
|
Úplný súhlas. Inak Gibson vie, prečo dáva tú 500vku tam, kam ju dáva.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
dusky
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 28. Apríl , 2008, 11:57:53 » |
|
Nebudme mudrejsi ako fabrika...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Juraj_T
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 28. Apríl , 2008, 14:05:08 » |
|
No gitaru uz mam, zatial iba na nu pozeram v praci, ked ju niekam zapnem tak dam vediet, ale vyzera tak super, ze by mi ju bolo asi ozaj luto srubovat.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
peterst
pravidelný návštevník
Príspevkov: 439
Znalci vědí, co je svědí!