Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
01. November , 2024, 00:51:48
Strán: 1 ... 4 5 [6] 7 8 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Microsoft bude kontrolovať nelegálnu Vistu  (Prečítané 22823 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Semish
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 5879

« Odpoveď #75 kedy: 29. December , 2009, 10:41:27 »

zaujimala by ma jedna vec. ked kupujem notebook uz s nainstalovanymi Wins, kupujem ho drahsie, ako ked je uplne bez OS. cize za tie Wins zaplatim a mam ich legalne. instalacne CD ale nedostanem. ked po nejakom case usudim, ze Wins treba preinstalovat, tak ako postupovat ? tie Wins, co som tam al sa daju povazovat akoze za jednorazove ? a mam si kupit dalsie Wins a tie uz budem vlastnit navzdy ? alebo ?

dik :)

Ako to ze nedostanes instalacne cd? Potom ta niekto oj.bal.
VZDY musis dostat aj instalacne CD, aj ked ide o OEM verziu (predinstalovany OS ktoreho licencia je viazana na dany hardware).
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2311

« Odpoveď #76 kedy: 29. December , 2009, 10:46:48 »

frajerka mala stary NB s XP a tvrdi, ze jedine CD co dostali bolo to s drivermi. ja som jej teraz kupoval novy NB s Win7 a zase tam ziadne install CD nebolo.
Zaznamenané
Semish
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #77 kedy: 29. December , 2009, 10:52:11 »

frajerka mala stary NB s XP a tvrdi, ze jedine CD co dostali bolo to s drivermi. ja som jej teraz kupoval novy NB s Win7 a zase tam ziadne install CD nebolo.

Musi  byt, je to povinnost predajcu. Mas tam aspon nalepku s produktovym klucom? Mas tu licenciu za Win7 uvedenu aj na fakture?

Este k tym verziam: OEM (cize predinstalovana verzia) licencia je viazana na dany HW, ak sa rozhodnes ten notebook vyhodit, nepouzivat, pokazi sa ... , tak licencia zanika, neda sa presunut na iny pocitac.
Retail, cize krabicova (a podstatne drahsia) verzia sa takto presuvat z pocitaca na pocitac da.
« Posledná zmena: 29. December , 2009, 10:53:21 od Semish » Zaznamenané
yeah
Hosť
« Odpoveď #78 kedy: 29. December , 2009, 10:53:43 »

Ja som kupil pred rokom NB, bola tam Vista, nedostal som cd instalacne a drivery mi odporucili stiahnut zo stranky HP. Po roku som isiel urobit recovery, ale zrejme som to na zaciatku pojebal a samozrejme neslo s tym uz nic robit, tak som to tam zobral, najprv mi ujo technik povedal, ze mam nainstalovat pirata od kamosa a potom zavolat do windowsu ak mi to vyhodi hlasenie a nadiktovat kod mojho oficialneho OS. Nakoniec to robil nechtiac sam a zadarmo, ale to uz je iny pribeh.
Zaznamenané
Semish
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #79 kedy: 29. December , 2009, 10:56:58 »

Ja som kupil pred rokom NB, bola tam Vista, nedostal som cd instalacne a drivery mi odporucili stiahnut zo stranky HP. Po roku som isiel urobit recovery, ale zrejme som to na zaciatku pojebal a samozrejme neslo s tym uz nic robit, tak som to tam zobral, najprv mi ujo technik povedal, ze mam nainstalovat pirata od kamosa a potom zavolat do windowsu ak mi to vyhodi hlasenie a nadiktovat kod mojho oficialneho OS. Nakoniec to robil nechtiac sam a zadarmo, ale to uz je iny pribeh.

Super, cize ojebali aj teba aj tu firmu ktoru nazyvas "Windows" :) (mam zavolat do windowsu... ).
Zaplatil si za tu udajnu licenciu Visty? Ak ano, tak si zaplatil za piratsku verziu.
Zaznamenané
yeah
Hosť
« Odpoveď #80 kedy: 29. December , 2009, 11:11:33 »

Super, cize ojebali aj teba aj tu firmu ktoru nazyvas "Windows" :) (mam zavolat do windowsu... ).
Zaplatil si za tu udajnu licenciu Visty? Ak ano, tak si zaplatil za piratsku verziu.
To mi bolo popravde na polovicu jasne  Bavím sa skvele Dik za odpoved  Žmurk
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #81 kedy: 29. December , 2009, 11:24:22 »

OK v tomto som trocha lame, davam dokopy novy PC a rad by som si kupil original instalacku Win.. kedze som doteraz fical na XP SP2, rozmyslam ze kupim OEMko taktiez sa ale pohravams myslienkou ci radsej nekupit za trochu viac novy WIN 7 pripadne Vistu.. brat ma vistu na HPcku a vobec sa mi to nepaci, je to take nejake moc prestylovane.. a novy WIN7 som zatial este nemal moznost vidiet, no znamy ho vcera nahodil a dost nadaval (niektore SW mu tam vobec nejdu napr poondeny Nero) ak ostanem pri SP2 odrbem sa moc? :D
Zaznamenané

Semish
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #82 kedy: 29. December , 2009, 11:29:50 »

OK v tomto som trocha lame, davam dokopy novy PC a rad by som si kupil original instalacku Win.. kedze som doteraz fical na XP SP2, rozmyslam ze kupim OEMko taktiez sa ale pohravams myslienkou ci radsej nekupit za trochu viac novy WIN 7 pripadne Vistu.. brat ma vistu na HPcku a vobec sa mi to nepaci, je to take nejake moc prestylovane.. a novy WIN7 som zatial este nemal moznost vidiet, no znamy ho vcera nahodil a dost nadaval (niektore SW mu tam vobec nejdu napr poondeny Nero) ak ostanem pri SP2 odrbem sa moc? :D

Vsetky tie graficke vychytavky si mozes vypnut a bude to vyzerat ako Win XP. Urcite chod do Win7, to "poondene" Nero mi tam chodi uplne bez problemov (mam aktualnu a legalnu verziu), aj vsetky ostatne softy chodia uplne bez problemov. Ak ostanes pri Win XP sp2 odrbes sa dost :).
Zaznamenané
cubo
inventár podniku
Príspevkov: 4588

« Odpoveď #83 kedy: 29. December , 2009, 11:41:30 »

Vsetky tie graficke vychytavky si mozes vypnut a bude to vyzerat ako Win XP. Urcite chod do Win7, to "poondene" Nero mi tam chodi uplne bez problemov (mam aktualnu a legalnu verziu), aj vsetky ostatne softy chodia uplne bez problemov. Ak ostanes pri Win XP sp2 odrbes sa dost :).

nemoze to ze mu nejde nero byt aj tym ze ma Home Premium a nie Ultimate? som dade pocul ze pod home premium nechodia xpckovske programy ci co... je to pravda?
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #84 kedy: 29. December , 2009, 12:00:13 »

nemoze to ze mu nejde nero byt aj tym ze ma Home Premium a nie Ultimate? som dade pocul ze pod home premium nechodia xpckovske programy ci co... je to pravda?

starucke legalne Nero 5 neco pod nejakym Home Win7 ide seriozne.
Zaznamenané
reeller_sk
stály hosť
Príspevkov: 1432

My best friends are Jim, Jack and Johny

« Odpoveď #85 kedy: 29. December , 2009, 12:02:56 »

Jednoznačne ber sedmičku, kupovať xpteraz je ako keby si gibsona kúpil.  Bavím sa skvele
PS:akurát som prečítal celú tému :Ako su Gibsony nemoderne a uz len imidzove
« Posledná zmena: 29. December , 2009, 12:03:45 od reeller_sk » Zaznamenané

I love my VHT!
"proste, vzdy ked si ten final pustim, tak si spomeniem na ten regresivny bordel (kazdy hral iny rytmus, ale nie ako dream, ale ako metallica)"
:D:D...
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #86 kedy: 29. December , 2009, 12:08:08 »

Musi  byt, je to povinnost predajcu. Mas tam aspon nalepku s produktovym klucom? Mas tu licenciu za Win7 uvedenu aj na fakture?

Este k tym verziam: OEM (cize predinstalovana verzia) licencia je viazana na dany HW, ak sa rozhodnes ten notebook vyhodit, nepouzivat, pokazi sa ... , tak licencia zanika, neda sa presunut na iny pocitac.
Retail, cize krabicova (a podstatne drahsia) verzia sa takto presuvat z pocitaca na pocitac da.

na NB nejaka nalepka s logom MS je, ale ci tam je produktovy kluc kdesi si nepamatam. mrknem. na bloku nebolo samozrejme nic a na dodacom liste co prave pozeram tiez neni nic, akurat kod vyrobku, na konci ktoreho je W7HP64 co by mohlo znacit ze Win7 ( ? )
Zaznamenané
Semish
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #87 kedy: 29. December , 2009, 12:12:09 »

Hovadina, jednotlive edicie Win7 sa lisia len v niektorych komponentoch, ale ide v podstate o ten isty OS.

na NB nejaka nalepka s logom MS je, ale ci tam je produktovy kluc kdesi si nepamatam. mrknem. na bloku nebolo samozrejme nic a na dodacom liste co prave pozeram tiez neni nic, akurat kod vyrobku, na konci ktoreho je W7HP64 co by mohlo znacit ze Win7 ( ? )

Pozri a daj vediet.
Kludne mi poslite aj nazvy tych firiem odkial ste to brali. Dik. (potom uz toho asi vela nepredaju)
Zaznamenané
reeller_sk
stály hosť
Príspevkov: 1432

My best friends are Jim, Jack and Johny

« Odpoveď #88 kedy: 29. December , 2009, 12:15:38 »

Hovadina, jednotlive edicie Win7 sa lisia len v niektorych komponentoch, ale ide v podstate o ten isty OS.

Nemyslel náhodou to, že ultimate má podporu simulácie Xp?
Zaznamenané

I love my VHT!
"proste, vzdy ked si ten final pustim, tak si spomeniem na ten regresivny bordel (kazdy hral iny rytmus, ale nie ako dream, ale ako metallica)"
:D:D...
Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« Odpoveď #89 kedy: 29. December , 2009, 12:17:04 »

Sám som si v USA kúpil notebook s predinštalovaným XP a bez záchranného CD. Na HDD bol vytvorený 20GB záchranný partition s XP a všetkým tým predinštalovaným bordelom (trialy antivírákov a spol). Pri bootovaní sa tam dá dostať stlačením nejakého F, neviem ktorého teraz. Potom mi ponúkne obnovu OS, alebo preformátovanie celého HDD a inštaláciu OS na čisto. Povinne však znova nainštaluje aj ten bordel. Doteraz som preinštalovával OS iba raz a pri tom režime so zachovaním dát si PC nenašiel vlastný OS ani na niekoľko pokusov. Musel som sformátovať HDD.
Zaznamenané

Strán: 1 ... 4 5 [6] 7 8 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.091 sekund, 22 otázok.