pista58
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 6966
|
|
« Odpoveď #15 kedy: 22. Apríl , 2008, 21:45:31 » |
|
Hej, skus si kupit notebook bez visty, pchaju to tam akoby to bol bios. Ja som cely rad ked najdem taky co by splnal moje predstavy (v podstate thinkpad s dvi vystupom, lebo na ten analog sa na vacsom monitore neda pozerat). Teraz som si kupil pavilion lebo to by som cakal donekonecna a to co pise obsidian je uplna pravda, chvilu som sa pohral s vistou, nech mam prehlad a sla do..prec. A uplne najviac ma tom celom stve, ze si MS prida ciarku do statistik za predany kus -to je akoby si ten OS "mal". (totizto nielen, ze nemusis mat windows, ty ho ani nemas ani keby si chcel, mas len licenciu)
myslim ze lenovo este nedavno davalo XP, ale mozem sa mylit. mam lenovo/ibm t61 a je na nom xp
|
|
« Posledná zmena: 07. Október , 2008, 07:19:48 od pista58 »
|
Zaznamenané
|
o-yep sro
|
|
|
mcmaros
|
|
« Odpoveď #16 kedy: 22. Apríl , 2008, 21:48:19 » |
|
Hej, skus si kupit notebook bez visty, pchaju to tam akoby to bol bios. Este pred nedavnom som videl u lacnejsich notebookov samy linux.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
zakky
Hosť
|
|
« Odpoveď #17 kedy: 22. Apríl , 2008, 22:22:58 » |
|
msi su bez OS
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
lenivy
pravidelný návštevník
Príspevkov: 516
lenivy cvicit
|
|
« Odpoveď #18 kedy: 22. Apríl , 2008, 22:25:41 » |
|
pista davalo, ale tam mi slo skor o periferie, musel by som k tomu kupovat aj dock. Na tom HP sa mi paci ze ma vsetky tie periferie, ale bolo len s vistou. mcmaros: skor freedos (napr. hp), ale ja sa nebavim o lacnejsich notebookoch (pozri co su thinkpady..), skor o tom ze nemas automaticky na vyber, napr. v dell konfiguratore mas windows hentake, onake (snad 10 verzii, v tom sa nevyznam uz ani ja), ale ze bez OS tam nemas, resp. ked si kupis PC bez OS tak sa automaticky ratas do statistik ako piratsky uzivatel windows... (co mi je sice uplne egal, ale sak dobre) zakky: este existuje aj benq a umax
|
|
|
Zaznamenané
|
Hi Bender! Hi Fender!
|
|
|
dave1979
|
|
« Odpoveď #19 kedy: 22. Apríl , 2008, 23:07:55 » |
|
vista je lepšia akurat tak kvoli interneru....zatial...normalne počas mesiaca používania visty mi nepustilo jediného červa..čo XP mam zasrane behom tyždna..inak napríklad driver k zvukovej m.audio fičí...no v cubase 3 sa to sprava nejak divne..sice som čakal že na viste cubase ani nespustím..čo ma potešilo že to vobec fachá...ale vratil som sa k xp....dokial nebude nejaky poriadny driver.....čo sa týka legálnosti vistu mám legálnu ale bola to chyba ze som sa toho vobec chytal
|
|
|
Zaznamenané
|
Poriadok je pre blbcov, inteligent zvlada chaos :D:D
|
|
|
mcmaros
|
|
« Odpoveď #20 kedy: 23. Apríl , 2008, 11:43:05 » |
|
vista je lepšia akurat tak kvoli interneru....zatial...normalne počas mesiaca používania visty mi nepustilo jediného červa..čo XP mam zasrane behom tyždna..
To je zaujimave, neviem co s tym robis. Pouzivam free antivir AVG, free firewall Kerio, Firefox a nemam problemy. Svoje robi asi aj router.
|
|
« Posledná zmena: 23. Apríl , 2008, 11:45:54 od mcmaros »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
vid
náhodný pocestný
Príspevkov: 141
|
|
« Odpoveď #21 kedy: 23. Apríl , 2008, 12:50:30 » |
|
Inac pekne pozadie to hodi... Asi si take dam aj ja
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zeck
|
|
« Odpoveď #22 kedy: 07. Október , 2008, 00:32:33 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
"We're going to create something that they can't steal because they can't play it." :-) - Thelonious Monk
|
|
|
killya182
|
|
« Odpoveď #23 kedy: 07. Október , 2008, 22:20:52 » |
|
no len ked si "vyberes" OS tak sa mozes rozlucit s Nuendom, Cubase, Wavelab, a s dalsimi softami ale sak si das nejake wine alebo nieco...a na mac os toho fici dost vela, nie? a podla mna existuju tony zdrojakov na nejaky kvalitny soft, staci len hladat... s inymi os som skoncil po tom, ako som odisiel z informatiky, takze konkretne ti neporadim, ale skus schvalne pohladat...mozno presedlas na nejaky mandrake alebo nieco a spoznas, co je to operacny system k tej kontrole -je to len dobre, keby sme neboli hamizni kok*ti a vsetko si kupovali, tak to ani tak vela nestoji, mame, co sme si navarili...bodaj by prisla poriadna kontrola na vsetok soft, ja som za (ale nech ma ten soft normalne ceny) pokym ta kontrola nebude, tak ma ale nedonutia platit im
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
zakky
Hosť
|
|
« Odpoveď #24 kedy: 07. Október , 2008, 22:49:12 » |
|
ale sak si das nejake wine alebo nieco...a na mac os toho fici dost vela, nie? a podla mna existuju tony zdrojakov na nejaky kvalitny soft, staci len hladat... s inymi os som skoncil po tom, ako som odisiel z informatiky, takze konkretne ti neporadim, ale skus schvalne pohladat...mozno presedlas na nejaky mandrake alebo nieco a spoznas, co je to operacny system k tej kontrole -je to len dobre, keby sme neboli hamizni kok*ti a vsetko si kupovali, tak to ani tak vela nestoji, mame, co sme si navarili...bodaj by prisla poriadna kontrola na vsetok soft, ja som za (ale nech ma ten soft normalne ceny) pokym ta kontrola nebude, tak ma ale nedonutia platit im ktory soft ma nenormalne ceny?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2311
|
|
« Odpoveď #25 kedy: 08. Október , 2008, 14:40:24 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
killya182
|
|
« Odpoveď #26 kedy: 09. Október , 2008, 17:08:11 » |
|
ktory soft ma nenormalne ceny?
kazdy, ked si vezmes, ze dnes dokaze urobit nejaky soft kazdy kokotko, co vystuduje informatiku...uz nie sme v casoch, ked boli programatori machri, su to obycajni ludia, tak nechapem, preco su stale tak precenovani
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #27 kedy: 09. Október , 2008, 17:14:02 » |
|
hmm nejde o to ze by boli precenovani.. skor je po nich vacsi dopyt a kedze ich je aj pomerne dost, tak sa snazia ziskavat co najlepsich IT.. nie len niekoho, kto vie robit s kalkulackou.. a kedze je IT dnes v kurze, tak je to pomerne lukrativna zalezitost..
|
|
« Posledná zmena: 09. Október , 2008, 17:14:53 od kaolko »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #28 kedy: 09. Október , 2008, 20:52:26 » |
|
kazdy, ked si vezmes, ze dnes dokaze urobit nejaky soft kazdy kokotko, co vystuduje informatiku...uz nie sme v casoch, ked boli programatori machri, su to obycajni ludia, tak nechapem, preco su stale tak precenovani
tak zase nakodit "hello world" a rozsiahlu aplikaciu so vsetkymi features, prehladnym kodom, dokumentaciou, helpom, ktora robi to co ma a je stabilna, efektivna a vykonna je trosku rozdiel
|
|
« Posledná zmena: 10. Október , 2008, 12:48:19 od styrioci »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
pista58
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 6966
|
|
« Odpoveď #29 kedy: 09. Október , 2008, 20:59:29 » |
|
takto pausalne by som to nebral. jedna vec je armada koderov co vedia nakodovat nejake zadanie a treba ich ako mravcov na mravenciu robotu a druha vec je skupina koderov ktora sa tomu venuje z ineho uhla a prinasa nove trendy - takyto ludia su cenni a ked pride na realizaciu niecoho velkeho, tak treba velku bandu robotnikov co to spravia. a kedze poziadavky rastu, tak musia zamestnavat aj vacsiu armadu...kym to nebude vediet spravit kazde decko, tak budu velke platy.
|
|
« Posledná zmena: 09. Október , 2008, 21:00:14 od pista58 »
|
Zaznamenané
|
o-yep sro
|
|
|
|