Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
23. November , 2024, 20:41:05
Strán: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 31 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Typ brnkátka  (Prečítané 113290 krát)
0 užívateľov a 21 Hostí prehliada túto tému.
asdfg
miestny štamgast
Príspevkov: 1693

« Odpoveď #135 kedy: 03. Apríl , 2007, 11:12:43 »

len nevidim k tomu dovod, kedze brnkatko zvuk, ani techniku nerobia

Rozlicne brnkatka maju rozlicny zvuk - pocut to aj ked hras na gitare nasucho...
aj ked je pravda, ze vplyv na vysledny zvuk to ma v podstate zanedbatelny

BTW klasicke brnkatka sa mi zdaju az zbytocne velke - ja pouzivam Dunlop Stubby 3mm, ktore je skoro o polovicu mensie ako klasicke a ovela lepsie sedi v ruke
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #136 kedy: 03. Apríl , 2007, 12:46:45 »

Rozlicne brnkatka maju rozlicny zvuk - pocut to aj ked hras na gitare nasucho...
aj ked je pravda, ze vplyv na vysledny zvuk to ma v podstate zanedbatelny

Teraz neviem - pocut to teda alebo nie ?  :) Ja to mam tak, ze brnkatku treba vzdy prisposobit uhoz, aby sa dobre hralo a malo to taky zvuk, ako je clovek od svojho uhozu zvyknuty. Ak to malo s inym brnkatkom horsi zvuk, na vine bol nespravny uhoz, pretoze ten je klucovy pri zvuku... Podla mna - niekto iny sa moze na to pozerat inac...
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #137 kedy: 03. Apríl , 2007, 13:43:36 »

ja mam taku skusenost, ze nasucho znie tenke brnkatko tensie, cinkavejsie a hrube brnkatko znie plnsie, gulatejsie...pocut to pri akustike napr. pri elektrickej gitare je ten rozdiel takmer nepocutelny
Zaznamenané
asdfg
miestny štamgast
Príspevkov: 1693

« Odpoveď #138 kedy: 03. Apríl , 2007, 20:27:57 »

Teraz neviem - pocut to teda alebo nie ?  :) Ja to mam tak, ze brnkatku treba vzdy prisposobit uhoz, aby sa dobre hralo a malo to taky zvuk, ako je clovek od svojho uhozu zvyknuty. Ak to malo s inym brnkatkom horsi zvuk, na vine bol nespravny uhoz, pretoze ten je klucovy pri zvuku... Podla mna - niekto iny sa moze na to pozerat inac...

vsimol som si, ze rozny material a hrubka brnkatka sa spravaju inac... a kazde brnkatko sa neda "prinutit" aby hralo rovnako...
...ale toto je uz debata odohravajuca sa v netopierich sferach...  Bavím sa skvele
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #139 kedy: 04. Apríl , 2007, 00:13:07 »

Hrubé trsátka hrajú mäkšie, guľatšie, tenké ostrejšie, výškovejšie a viac plieskajú o struny.
Trsátka so zaobleným hrotom hrajú mäkšie, guľatšie, ostré zas ostro.
Keď sa trsátko viac natočí proti strune, je zvuk guľatší (pri ostrých to nie je až také výrazné), takisto keď sa hrá bližšie ku krku.

Treba to skúšať a počúvať. Žmurk
Zaznamenané

kuker
stály hosť
Príspevkov: 885

« Odpoveď #140 kedy: 04. Apríl , 2007, 07:11:47 »

skor je dolezite aby sa snim dobre hralo(aby sadlo do ruky, nevypadavalo.....)
Zaznamenané
iMbUS
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3277

« Odpoveď #141 kedy: 04. Apríl , 2007, 11:37:24 »

pozor, pitu je taka hracicka (paci sa mi to slovo rasto :) ) s brnkatkami...raz na dochodku napise knihu "ako som cely zivot vyvijal svoje brnkatko" :)))
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
jazz
nováčik
*
Príspevkov: 58

« Odpoveď #142 kedy: 04. Apríl , 2007, 17:36:40 »

Vysledny ton ovplyvnuje kazdy detail, material a hrubka brnkatka je len jeden z faktorov.
Sklon brnkatka voci strune je tiez dolezity, dalej kontaktna plocha brnkatka a struny (su gitaristi ktori hraju ovalnejsiou stranou brnkatka), kontaktna plocha brnkatka a prstov - cim vacsiu plochu na brnkatku zaberaju prsty, tym je pociatocny attack perkusivnejsi (teda aspon pri 14-kach strunach to tak je). Celkom podrobny rozbor a rozne moznosti su na stranke Tucka Andressa http://www.tuckandpatti.com/picking_questions.html
Zaznamenané
Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #143 kedy: 14. Apríl , 2007, 03:42:59 »

implementacia poznatkov z posilky v gitarovej praxi: proti smyklavemu brnkatku funguje spolahlivo skolska krieda  Bavím sa skvele
Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #144 kedy: 14. Apríl , 2007, 08:27:54 »

implementacia poznatkov z posilky v gitarovej praxi: proti smyklavemu brnkatku funguje spolahlivo skolska krieda  Bavím sa skvele

ty si už úplne zblbnutý tou posilkou...  :)
Zaznamenané

wanka
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 71

« Odpoveď #145 kedy: 15. Apríl , 2007, 08:21:28 »

proti smyklavemu brnkatku funguje spolahlivo skolska krieda  Bavím sa skvele

Alebo sekundove lepidlo a piesok.  Bavím sa skvele
Zaznamenané
Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #146 kedy: 15. Apríl , 2007, 15:51:23 »

od niekoho kto si kazdy rok vymysli ine brnkatko a potom travi zivot tym, ze sa s nim uci hrat, to vyznelo fakt pomerne groteskne  Beeee
Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #147 kedy: 15. Apríl , 2007, 20:13:14 »

od niekoho kto si kazdy rok vymysli ine brnkatko a potom travi zivot tym, ze sa s nim uci hrat, to vyznelo fakt pomerne groteskne  Beeee

Vymyslel som si jeden typ trsátka a snažil sa ho za posledné 2 roky vyvinúť tak, aby fungovalo čo najlepšie. A to sa mi podarilo. Môžeme vyskúšať, čo si schopný zahrať ty s normálnym a čo ja s mojim a uvidíme, čo vyznie groteskne.  Beeee
Zaznamenané

BrokenWings
miestny štamgast
Príspevkov: 1539

« Odpoveď #148 kedy: 15. Apríl , 2007, 21:55:04 »

Vymyslel som si jeden typ trsátka a snažil sa ho za posledné 2 roky vyvinúť tak, aby fungovalo čo najlepšie. A to sa mi podarilo. Môžeme vyskúšať, čo si schopný zahrať ty s normálnym a čo ja s mojim a uvidíme, čo vyznie groteskne.  Beeee

ahoj pitu.nato tvoje brnkatko som celkom zvedavy.nepostnes fotku,pripadne link?v com je specialne?
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #149 kedy: 15. Apríl , 2007, 22:15:57 »

ahoj pitu.nato tvoje brnkatko som celkom zvedavy.nepostnes fotku,pripadne link?v com je specialne?
Niekedy nafotím všetky fázy vývoja, ktoré mi ostali. Žmurk
Zaznamenané

Strán: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 31 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.044 sekund, 23 otázok.