Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
24. November , 2024, 05:27:27
Strán: 1 ... 5 6 [7] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Amplitube METAL  (Prečítané 22743 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Arkonian
pravidelný návštevník
Príspevkov: 190

« Odpoveď #90 kedy: 27. Január , 2009, 23:21:59 »

Toto som nahral ako prve cez amplitube metal. Ak predto hodis nejaky distortion efekt tak to v celku omasti ten zvuk-> tak som to urobil v nahravke peklo2

* mixdavn.mp3 (1279.72 KB - stiahnuté 165 krát.)
* peklo2.mp3 (1616.48 KB - stiahnuté 161 krát.)
« Posledná zmena: 27. Január , 2009, 23:31:41 od Arkonian » Zaznamenané

Jen tak zlehka pim pam
m0noLiTh
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 147

cover gitarista s záujmom pracovať na sebe ďalej

« Odpoveď #91 kedy: 28. Január , 2009, 00:17:51 »

vobec nerozumiem tvojej otazke, na akom efekte cisty zvuk? na tom zoome cez ktory ides do zvukovky? ked hras cez simulaciu tak ti do zvukovky ide cisty zvuk a v amplitube si nastavis vsetko - to chces dosiahnut, treba sa stym vela hrat, si si myslel ze po prvom dni uz budes vsetko ovladat a pojde z toho super zvuk?  a cez ake repraky ti  to ide, co su zac tie 5,1 to je domace kino ci co? ja mam ku kompu napojenu vezu s hifi reprakmi a cez to mi zneju simulacie dobre.. narychlo som ti urobil jednu ukazku

jasne že po prvom dni nečakám zázraky...a ja som to hral do sluchatiek..inak 5.1 mám tiež, sú to také priemerné repraky ku pc.. stali ma okolo 4.000 pred asi 3-4 rokmi...na hudbu z kompu hrajú v pohode, nedrnčia ani na vyššom volume....neviem už aký majú výkon..
počas dňa som si skúsil zahrať aj tak, že som do zoomu pripojil kombo a zvuk toho komba sa mi páčil viac až na taký detail, že troška to pískalo..ale to sa pri vyššom volume stratilo..
a troška mi pískali počas hry s amplitube aj sluchátka, ale vyriešil som to tak, že som ubral volume na ovládači sluchatiek, a pridal volume na zoome a vo windowse a už sa to potom dalo zniesť...

ale vždy keď som začal upravovať nastavenia amplitube - kde je ten imput, output, asio driver, direct x a tak...vždy keď som mal toto okienko otvorné pískanie v sluchatkach úplne prestalo...po skončení úprav a zatvorení hned zas začalo...neviem prečo to píska...

sorry ta otazka bola zle položená..a už sa to nedalo opraviť po odoslaní..správne mala byť, že
či amplitube je ku pritvrdeniu čistého zvuku, ktorý zahrám so zoom, alebo či sa to používa skôr na dotvrdenie už tvrdého zvuku aj bez toho abych amplitube metal zapajal...
tak snaĎ je už teraz jasné o čom som hovoril  Na zdravie!
Zaznamenané

SCHECTER HELLRASIER C-1 FR, Ibanez GRG 170dx, zoom G2.1u, Damage control - SOLID METAL Dual vacum tube Distortion, black heart little giant. kustom arrow 16w - proste také študentske hračky na papučový metal :)
m0noLiTh
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 147

cover gitarista s záujmom pracovať na sebe ďalej

« Odpoveď #92 kedy: 28. Január , 2009, 00:22:12 »

a inak ten zoom je vlastne externá zvukovka aj okrem toho že to je efekt..a do neho si zapajam potom všetky repraky, či už kombo, či priestorak - cez redukcie...či sluchatka...
Zaznamenané

SCHECTER HELLRASIER C-1 FR, Ibanez GRG 170dx, zoom G2.1u, Damage control - SOLID METAL Dual vacum tube Distortion, black heart little giant. kustom arrow 16w - proste také študentske hračky na papučový metal :)
lenivy
pravidelný návštevník
Príspevkov: 516

lenivy cvicit

« Odpoveď #93 kedy: 28. Január , 2009, 00:49:39 »

Amplitube su simulacie roznych elektronkovych (ludovo lampovych) hlav (metal - teda najma metalovych). Strucne info - lampy vytvaraju taky ten pekny tvrdy zvuk, tranzistory vytvaraju take nepekne zzz (no da sa polemizovat, ale to vynechajme). Ide o fyzikalne vlastnosti lamp, preto sa pouzivaju. Teraz mas krabicky - skreslenia - tieto bud nakopavaju lampy, alebo vytvaraju nejaky iny charakter skreslenia. Odporucam ti ist cisty zvuk z gitary do PC cez ten zoom, nejaku hlavu (napr. 6505 metal lead v  ha ha ha) a simulaciu boxu a von cez tie 5.1 repraky. Ziadne ine efekty ani predtym, ani za tym. Toto by si mal odladit ako prve, aby ti to behalo na 100%.
Na hlave mas gain - to je zisk predzosilovaca - potoc a bude ti jasne co to robi. Potom je tam master (al nieco podobne) - to su vykonove lampy (celkova hlasitost, tiez kreslia). A k tvojej otazke ako sa to pouziva - tak ako to pouzijes, nikto ta nevytresce, bud to bude zniet dobre, alebo nie.
Preco ti to piska neviem, napada ma ze mozno mas privela gainu, alebo zle zvoleny vstup, piskanie je priznakom spatnej vazby.
« Posledná zmena: 28. Január , 2009, 00:59:16 od lenivy » Zaznamenané

Hi Bender! Hi Fender!
Strán: 1 ... 5 6 [7] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.092 sekund, 23 otázok.