Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
17. November , 2024, 05:48:41
Strán: 1 2 [3] 4 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Efekty pre zacinajuceho gitaristu  (Prečítané 7793 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
yngsteen
stály hosť
Príspevkov: 1006

« Odpoveď #30 kedy: 27. Jún , 2008, 20:43:23 »

Ja som nemyslel nejak sceliť tony či čo to... Mám trandakovú hlavu a tá to tak nejak osekáva, krátky dozvuk... Preto tie sola znejú, biedne...  Popiskujem si

To je paprčami  najskôr .... trénuj pomalé veci, vibrato atď ... ak si však toho nazoru že je to hlavou a tvoja gitara(a struny) + tvoje ruky su v pohode tak skús niekde u kamoša zasolovať na lampovej hlave ideálne tak JCM 900  .... potom si vypočuj ako mastí JCM 900 Joe ... a následne sa vráť k začiatku tejto vety a začni trénovať pomalé veci, vibráto a celkovo prácu s tónom.  Na zdravie! (mam v sebe pár pív ... deti a ožralý neklamú nie ?  ...  Ja som čert..)
Zaznamenané
lacrosse
miestny štamgast
Príspevkov: 2743

« Odpoveď #31 kedy: 27. Jún , 2008, 20:46:35 »

To je paprčami  najskôr .... trénuj pomalé veci, vibrato atď ... ak si však toho nazoru že je to hlavou a tvoja gitara(a struny) + tvoje ruky su v pohode tak skús niekde u kamoša zasolovať na lampovej hlave ideálne tak JCM 900  .... potom si vypočuj ako mastí JCM 900 Joe ... a následne sa vráť k začiatku tejto vety a začni trénovať pomalé veci, vibráto a celkovo prácu s tónom.  Na zdravie! (mam v sebe pár pív ... deti a ožralý neklamú nie ?  ...  Ja som čert..)
mas pravdu...len som mu to chcel jemne a taktne naznacit..len co uz so mnou ked mam hore nos Žmurk
Zaznamenané

www.myspace.com/adamnoska

www.mkmb.sk/adamnoska
fender stratocaster,greco les paul standart 77, EVH5150 lll, EVH5150 4x12, ehx small clone, vintage cry baby
pelko
miestny štamgast
Príspevkov: 2146

« Odpoveď #32 kedy: 27. Jún , 2008, 20:54:33 »

Hádam ešte dokážem rozoznať že mi tón nejak veľmi rýchlo zanikne... a gitarou to nieje, tá ma dlhý sustain  Žmurk
Zaznamenané
lacrosse
miestny štamgast

« Odpoveď #33 kedy: 27. Jún , 2008, 20:59:29 »

Hádam ešte dokážem rozoznať že mi tón nejak veľmi rýchlo zanikne... a gitarou to nieje, tá ma dlhý sustain  Žmurk
ked zahras tak ti stichne?...mozno mas noise gate velky...jaku mas gitaru?
Zaznamenané

www.mkmb.sk/adamnoska
fender stratocaster,greco les paul standart 77, EVH5150 lll, EVH5150 4x12, ehx small clone, vintage cry baby
pelko
miestny štamgast
Príspevkov: 2146

« Odpoveď #34 kedy: 27. Jún , 2008, 22:10:28 »

Presne tak. Dám na jednu strunu, a stíchne to skôr než by malo... Keď na hlave do overdrivu pridám aj nejaký digitál chorus tak to je lepšie...
Gitara vintage LP... Je to jednoznačne tou hlavou, resp. jej skreslovacím kanálom... Preto by som tam chcel hodiť dačo čo by ten sustain podporilo  Popiskujem si
Zaznamenané
lacrosse
miestny štamgast

« Odpoveď #35 kedy: 27. Jún , 2008, 22:37:17 »

Presne tak. Dám na jednu strunu, a stíchne to skôr než by malo... Keď na hlave do overdrivu pridám aj nejaký digitál chorus tak to je lepšie...
Gitara vintage LP... Je to jednoznačne tou hlavou, resp. jej skreslovacím kanálom... Preto by som tam chcel hodiť dačo čo by ten sustain podporilo  Popiskujem si
nemas tam noise gate neikde?..taketo robi noise gate
Zaznamenané

www.mkmb.sk/adamnoska
zakky
Hosť
« Odpoveď #36 kedy: 28. Jún , 2008, 09:27:04 »

pelko skus to nahrat, ale na 99% je to v tebe ......tiez som mal kamosa co mal stym problem a furt mi hovoril ze ty mas lepsiu gitaru efekt a podobne potom sme si to naschval vymenili jemu to hralo rovnako a mne tiez tak ako predtym

ak by som ti mal ja poradit, ako hovorili chalani cvic cibrato hraj sa s tonom, nauc sa ze ked hras napriklad dva tony za sebou aby bol ten prechod ako keby plynuli aby medzi nimi nebolo hluche miesto, to ti to solo zjednoti. cvic vibrato bendy legato a vsetky tie prkotiny co to solo zjednocuju.

dolezite je tiez hrat uvolnene a nie aby so bol v nejakom napati alebo krci

pusti si nejake pomale solo od garyho moora a pocuvaj ako to robi on :)
« Posledná zmena: 28. Jún , 2008, 09:28:33 od Zakky » Zaznamenané
samqo
pravidelný návštevník
Príspevkov: 180

« Odpoveď #37 kedy: 28. Jún , 2008, 10:13:25 »

radim ti mat dobry kabel a nadupane ruky. nanajvys tak wah pedal.

No tak v tom mas uplnu pravdu.Ruky nemam nejako moc nadupane ale tak podstivo cvicim a snazm sa ich nadupavat  :)

A co teda znamena dobry kabel?
Zaznamenané

S.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #38 kedy: 28. Jún , 2008, 10:37:49 »

"dobry kabel" je myslene viacmenej ako metafora. Vadim chcel naznacit, ako uz aj ostatni potvrdili, ze ziadne efekty a blbosti - musi to liezt z cloveka bezohladu na to, co pouziva. a potom sa da budovat na nejakych dalsich efektoch. chcipa niekomu pod rukou nejaky trandakovy apmp ? tak bud je ten amp pokazeny alebo je chyba v tej ruke...
Zaznamenané
samqo
pravidelný návštevník

« Odpoveď #39 kedy: 28. Jún , 2008, 10:44:06 »

Uznavam.Tak,tak...   :)
Zaznamenané

S.
tipek
miestny štamgast
Príspevkov: 2847

tovarne na kolena home made is the king

« Odpoveď #40 kedy: 29. Jún , 2008, 21:58:06 »

vyskušaj vymenit kabel mne jeden kabel robil taku zradu ,že sustejn zanikal pri solovani  a + aj skreslenie bolo take nedorobene ....  som mal niekde odpor alebos tudeny spoj na JACKOCH preletovall som to a kabel frči dalej

a možno sa mylim no...
Zaznamenané

samqo
pravidelný návštevník

« Odpoveď #41 kedy: 02. September , 2008, 22:09:56 »

Caves! Co poviete na tento Wah : http://www.muziker.sk/Default.aspx?Dunlop-GCB-95&nid=20016&nparams=kod_id;1169
Ma niekto skusenosti a mohol by sa podelit?
« Posledná zmena: 02. September , 2008, 22:12:30 od samqo » Zaznamenané

S.
udry
Hosť
« Odpoveď #42 kedy: 02. September , 2008, 22:20:03 »

Caves! Co poviete na tento Wah : http://www.muziker.sk/Default.aspx?Dunlop-GCB-95&nid=20016&nparams=kod_id;1169
Je tam 47 prispevkov k tomu pedalu. Si prečitaj. Na zdravie!
Zaznamenané
samqo
pravidelný návštevník

« Odpoveď #43 kedy: 03. September , 2008, 07:43:43 »

Je tam 47 prispevkov k tomu pedalu. Si prečitaj. Na zdravie!

Uz som ich cital,len som sa chcel opytat tu,ze to mam overene,ze si nikto nevymysla a ze je to pravda ....  Žmurk
« Posledná zmena: 03. September , 2008, 07:48:07 od samqo » Zaznamenané

S.
homar
inventár podniku
Príspevkov: 3635

« Odpoveď #44 kedy: 03. September , 2008, 07:51:02 »

ja ho mam, jednoduchy, bez nastaveni, ale svoju pracu vykonava tak ako ma, ja ho z ruky nedam Zdravíčko
Zaznamenané

Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard
Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead
TC-Electronic Nova System
Strán: 1 2 [3] 4 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.103 sekund, 23 otázok.