Tak som sa jedneho dna zobudil a rozhodol som sa ze si spravim gitaru. V zivote som nic podobne nerobil a tak som si musel najskor najt nejake info o tom. Tak som zacal surfovat po nete a pomaly som si zistoval potrebne informacie. Nechcel som to robit z financnej nudze ze nemam nastroj ani koli tomu zeby som sa tym chcel zivit, len dokazat si ze mam ruky rovne a mozno obohatit svoju skromnu zbierku nastrojov :D (v krajnom pripade ze by to aj mozno snad niekedy hralo a ladilo :D
).
Prvou dilemou bolo drevo.
Spomenul som si ze mam este nahodou
v garazi nejaky klat mahagonu :D. Tak sup s nim k stolarovi napilit. Lenze ako tak pilime, zistujeme ze to nebol 100 rocny mahagon ale 100 rocny pareny buk :D:D:D
(mahagon bola totiz doska vedla). Tak mam aj z tej aj z tej. Som sa rozhodol ze prvy "zacvicny" projekt bude z buku, druhy potom naostro z mahagonu, ale to az neskor.
Dlho som rozmyslal ze na aky tvar sa odhodlam myslienkovo som presiel od esgecky cez explorery, vecka, az som sa rozhodol zakotvit pri les paule. Najma preto ze jednu kopiu uz vlastnim. Kedze je buk drevo tazke, tvrde a malo rezonuje (vraj
). Rozhodol som sa ze to vydlabem, a tak som si hned v hlave sformoval nieco s tvarom LP, profilom Tele thinline a prvkami eSGecky. A vznikol nakres:
A tak mi uz neostavalo ni ine ako pustit sa do toho.. problemom bol este krk ale ten mi spravi znamy, ktory sa tomu venuje
samozrejmostou je palisandrovy hmatnik..
Na farbe som sa este nerozhodol ale asi to bude natural, pripadne nejaka transparentna (moridlo
)
Robim na tom uz asi 2 tyzdne a podrobne fotim postup prace ale zavesim ho az po dokonceni
Pridavam aktualne fotografie z dna 2.7.08
Samozrejme tesim sa akejkolvek odozve, radam, vsetkemu.
------------
update 30.12.2008
pridavam aktualne fotky pre zaujimavost po osadeni krku ... som na seba hrdy ze sa mi ho podarilo nasadit uplne rovno
..:D
krk je palisander/ceresna