Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
24. November , 2024, 08:03:35
Strán: 1 [2] 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: matkosafko - porovnanie vysielacky T-Bone a kablu  (Prečítané 8246 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
predator
Hosť
« Odpoveď #15 kedy: 14. August , 2008, 17:23:45 »

To je podľa mňa tým ... ono tú latenciu robí rýchlosť zvuku, pri 10m od bedne to cítiš aj s káblom. Je to pár ms, ale gitarista to zaregistruje, že má zvuk trošku pozadu. Poslucháč samozrejme nie.
Zaznamenané
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #16 kedy: 14. August , 2008, 17:30:15 »

To je podľa mňa tým ... ono tú latenciu robí rýchlosť zvuku, pri 10m od bedne to cítiš aj s káblom. Je to pár ms, ale gitarista to zaregistruje, že má zvuk trošku pozadu. Poslucháč samozrejme nie.

srandujes inzenyre ?  latencia s kablom ?  to je tym  ze si daleko od bedne, signal po kabli ide prdsa rychlostou svetla  ha ha ha
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
predator
Hosť
« Odpoveď #17 kedy: 14. August , 2008, 17:46:26 »

srandujes inzenyre ?  latencia s kablom ?  to je tym  ze si daleko od bedne, signal po kabli ide prdsa rychlostou svetla  ha ha ha

Si poriadne prečítaj ... veď toto isté píšem aj ja, že to oneskorenie robí rýchlosť zvuku. Volá sa to skupinové oneskorenie (group delay) prostredia. A podľa mňa aj v tej vzdialenosti je príčina, prečo sa zdá, že má gitara inú dynamiku. Zvuk bedne totiž nepôsobí na gitaru tak, ako keď je hráč blízko bedne, lebo jeho intenzita je pri väčšej vzdialenosti menšia, a tak je interakcia medzi reprákmi a nástrojom menšia.
« Posledná zmena: 14. August , 2008, 17:47:59 od Predator » Zaznamenané
MMM
Hosť
« Odpoveď #18 kedy: 14. August , 2008, 17:54:31 »

nebude ta zvysena latencia sposobena tym, ze si bol daleko od bedne? teda ze dlhsie trva kym sa k tebe dostane zvuk

Tak to asi nie..
Zaznamenané
musicman
inventár podniku

« Odpoveď #19 kedy: 14. August , 2008, 17:55:12 »

Tak to asi nie..

Tak to asi ano..
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
MMM
Hosť
« Odpoveď #20 kedy: 14. August , 2008, 17:56:35 »

Tak to asi ano..

Na 10m od boxu? Nemyslim, ze je to take strasne.
Zaznamenané
asdfg
miestny štamgast
Príspevkov: 1693

« Odpoveď #21 kedy: 14. August , 2008, 18:34:22 »

Na 10m od boxu? Nemyslim, ze je to take strasne.

ak som to spravne vypocital, tak je to takmer 29 milisekund, co je uz sakra citit
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #22 kedy: 14. August , 2008, 18:50:26 »

Kazdych 340m od bedne je 1 sekunda oneskorenia a to je uz sakra vela :) Cize ak si od bedne tych 10m a mas oneskorenie okolo 29ms, je to skutocne tak, ale kedze ten zvuk sa odvsadial odraza, tak sa to az tak moc kriticky, ako ked mas oneskorenie 29ms na zvukovej karte, nevnima.
Zaznamenané

matkosafko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 517

« Odpoveď #23 kedy: 14. August , 2008, 20:37:26 »

chlopi, dnes som sice nieco nahral ale len na kabli, bolo to trosku vykurene a zacala suseda trieskat tak som musel prestat. nastavenie nechavam take iste, v sobotu len zapnemm a donahravam . mrzi ma to, ale treba nechat starsiu paniu po nocnej si pospat :)

btw. tu latenciu som si vsimol tiez ale je to naozaj len oneskorenim zvuku. s prenosom signalu to naozaj nic nema
Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #24 kedy: 14. August , 2008, 22:17:47 »

nebude ta zvysena latencia sposobena tym, ze si bol daleko od bedne? teda ze dlhsie trva kym sa k tebe dostane zvuk
Si poriadne prečítaj ... veď toto isté píšem aj ja, že to oneskorenie robí rýchlosť zvuku. Volá sa to skupinové oneskorenie (group delay) prostredia. A podľa mňa aj v tej vzdialenosti je príčina, prečo sa zdá, že má gitara inú dynamiku. Zvuk bedne totiž nepôsobí na gitaru tak, ako keď je hráč blízko bedne, lebo jeho intenzita je pri väčšej vzdialenosti menšia, a tak je interakcia medzi reprákmi a nástrojom menšia.
bezne hravam na vacsiu vzdialenost od bedne od 6 do 12m (take dlhe kable pouzivam), ale latenciu som este po kabli nezaznamenal. Toto bola latencia vacsia ako kablom, tak jediny mozny clen to mohol zposobit a to vysielacka.
Zaznamenané
musicman
inventár podniku

« Odpoveď #25 kedy: 14. August , 2008, 22:37:04 »

latencia vznika aj na koncertoch typu juesej for afrika ked sa to prenasa cez satelit.
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #26 kedy: 15. August , 2008, 06:35:12 »

latencia vznika aj na koncertoch typu juesej for afrika ked sa to prenasa cez satelit.
nemiesas teraz jablka s hruskami, malinami a broskynami? uz z toho bude pomaly letny ovocny salat :)
Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #27 kedy: 15. August , 2008, 07:00:02 »

bezne hravam na vacsiu vzdialenost od bedne od 6 do 12m (take dlhe kable pouzivam), ale latenciu som este po kabli nezaznamenal. Toto bola latencia vacsia ako kablom, tak jediny mozny clen to mohol zposobit a to vysielacka.

1. To, že si to nezaznamenal, neznamená, že to neexistuje ... u klasickej vysielačky ako u analógového prístroja nemá z princípu ako tá latencia vzniknúť (max. fázový posun v obvodoch, ale určite nie počuteľné oneskorenie), toto nie je digitál a sériový prenos dát, kde do hry vstupuje buffer, priepustnosť zbernice a optimalizácia algoritmu spracovania signálu.

2. Latencia káblom je v podstate zanedbateľná, drátom sa, ako už bolo povedané, šíri signál rýchlosťou svetla ...

3. Tento jav oneskorenia je daný rýchlosťou šírenia zvuku v prostredí, ktorá je podstatne (až o mnoho rádov) menšia ako rýchlosť šírenia sa emg vĺn alebo rýchlosť signálu v koaxiálnom vedení. Keď zvuk urobí 340m/s, tak 34 m je za 100ms a 10 m za niečo okolo 29 ms ... čo je dosť. Od 20 ms počuteľne vnímaš oneskorenie signálu, takže tu bude zakopaný pes ... Vysielačka je v tom nevinne.

4. Že si si to všimol u vysielačky, bolo iba preto, že si na to dával špeciálne pozor ... chcel si za každú cenu nájsť odlišnosť oproti káblu, tak si si všímal každý detail. A keď sa na niečo sústredíš, určite si to všimneš skôr, ako keď si danú vec nevšímaš. Ako sa hrá s káblom viac ako 10m od bedne, to si nikdy takto detailne nesledoval, a tak tento detail mohol uniknúť tvojej pozornosti.

5. Práve na tejto veci sa ukazuje dôležitý fakt - fyziku neprečúraš, má prsty vo všetkom, čo sa deje okolo nás, ale dojmy a podvedomie robia hodne. Keď niečo skúšam a mám k tomu postoj typu "neviem, je to nic moc, asi to nebude hrať dobre", tak hľadám chyby a nedokonalosti. Keďže svet okolo má svoje limitácie a nie je dokonalý, tie muchy sa furt nájdu. Funguje to aj naopak, keď skúšam niečo a mám o tom referencie "toto hrá popiči dobre", tak si všímam iba pozitívne veci a negatíva unikajú mojej pozornosti. Subjektívne dojmy a emócie nás môžu klamať a zavádzať na nesprávny úsudok, a tak sa dá spoliehať len na staré pravidlo technikov - Kto meria a počíta, ten vidí a vie.
Zaznamenané
musicman
inventár podniku

« Odpoveď #28 kedy: 15. August , 2008, 08:00:50 »

to bolo skor tym ze aj ked ma 12m kabel tak sa od bedne nedostane na 10m lebo kabel je kabel a pokruteny, prepleteny a neda sa s nim behat v 12m polomere iba teoreticky. a vysielacka dava kriiidla.
Zaznamenané

predator
Hosť
« Odpoveď #29 kedy: 15. August , 2008, 08:06:54 »

Vidíš, toto ma nenapadlo, to je možný ďalší aspekt celej tej veci ...  Na zdravie!
Zaznamenané
Strán: 1 [2] 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.061 sekund, 23 otázok.