Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
27. November , 2024, 06:33:26
Strán: 1 [2] 3 4 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Marshall DSL401,poradte  (Prečítané 9373 krát)
0 užívateľov a 9 Hostí prehliada túto tému.
C3llario.HQ
pravidelný návštevník
Príspevkov: 494

« Odpoveď #15 kedy: 08. Júl , 2008, 08:20:07 »

co blaznis? ha ha ha sak keby to vykrutil cez polku tak ho vystahuju. to ze je to na polovici neznamena ze to je polovicna hlasitost a aj keby dal polovicnu hlasitost tak ho susedia ukrizuju sak to je hluk jak svina. to nehra o moc tichsie jak 60 wattovy marshall.... ale inak ten hatebreed je sleha, moja oblubena tvrda kapela Na zdravie!

sak vým ze to neni polovica halsitosti ale 40W by si "mozno" cez den na byte vykrutil tak aby to už hralo ako ma bez toho aby to zabili  Na zdravie! ja som tiež hraval doma na svojej 50W a točil som to kolkokrát aj na trištvrce ale ja byvam v dome ne v paneláku tak nefim ake to je mat zlých susedov kedže bývam na dedine  Ja som čert..

Ver mi ze ani HC ani metal nepotrebujes mat skreslenia "az az" :) a uvidis ze mozno v buducnosti z toho gainu este viac uberies :). Jasne ze ked si hra gitarista sam, tak sa vytesuje z toho ze ake ma paradne skreslenie, ako to robi dzdzdz, ale pri hrani v kapele je to uplne o niecom inom a ked su gitaristi v kapele dvaja, tak ten gain pojde este viac dole :). Aspon teda taka ja moja skusenost. Ved si vsimni niekde na koncerte, ze metalove kapely (vacsinou prudko amaterske) si tam vytocia gain na desiatku (aby to teda malo spravny "metlacky" zvuk) a potom prd rozumies ze co vlastne hraju, lebo je to bordel jak hovado.

sak preto ked som bol v kapele sám tak to bolo v pohode ale akonahle sme 2 gitary tak to boli same pílky nedalo sa to rozoznat aky to hráš a tak som sa musel pohrat z nastavením a už je to v pohode a s tymi kapelkami na koncerte mas pravdu  Som frajer ale niekedy som si simol ze to nerobia len amaterske ked chodievam ku nám na koncíky do xXx tak halvne black metalové kapeli tam bzučia a prd rozoznaš čo hraju a su to kolkokrat už take lepšie kapelky ako Moros, Marduk.....a ine nefím toaku hudbu zrovna nemusím  Zdravíčko ale možno je to len moja hluchota voči tej hudbe
« Posledná zmena: 08. Júl , 2008, 08:24:47 od C3llario.HQ » Zaznamenané
Tom70
pravidelný návštevník
Príspevkov: 518

« Odpoveď #16 kedy: 08. Júl , 2008, 09:28:03 »

Ten Marshall ma fajn zvuk na tvrdu hudbu, akurat by som na tvojom mieste poprezeral nejake zahranicne fora, nieco sa mi mari, ze sa vela ludi stazovalo ze prve kusy boli dost poruchove. Na tvojom mieste by som dokupil este nejaky overdrive, trebars Boss SD-1, ten mas za par korun, a multak ktory mas by som dal do slucky a pouzil z neho modulacne a dozvukove efekty, ktore su celkom dobre. Takto budes mat seriozny zvuk s pomerne malymi nakladmi.
Zaznamenané
Semish
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 5879

« Odpoveď #17 kedy: 08. Júl , 2008, 09:31:11 »

sak preto ked som bol v kapele sám tak to bolo v pohode ale akonahle sme 2 gitary tak to boli same pílky nedalo sa to rozoznat aky to hráš a tak som sa musel pohrat z nastavením a už je to v pohode a s tymi kapelkami na koncerte mas pravdu  Som frajer ale niekedy som si simol ze to nerobia len amaterske ked chodievam ku nám na koncíky do xXx tak halvne black metalové kapeli tam bzučia a prd rozoznaš čo hraju a su to kolkokrat už take lepšie kapelky ako Moros, Marduk.....a ine nefím toaku hudbu zrovna nemusím  Zdravíčko ale možno je to len moja hluchota voči tej hudbe

Na taketo kapely ja mam taky nazor, ze to je ako ked vysavas, tak to je presne ten zvuk :). Aj blackmetal sa vsak da robit s dobrym zvukom a s dobrymi aranzami(Dimmu borgir a dalsi), ale potom je to pre tych "true blackmetalistov" komercia :).
Zaznamenané
lubochlast
pravidelný návštevník
Príspevkov: 286

www.bandzone.cz/oldrockers

« Odpoveď #18 kedy: 08. Júl , 2008, 20:57:04 »

V inej diskusii na tomto fóre ste spomínali ze EL84 su vhodné na stary sound, max britsky heavy metal a tu písete ze v pohode sa na dsl 401  drtí hardcore.
Zaznamenané

C3llario.HQ
pravidelný návštevník
Príspevkov: 494

« Odpoveď #19 kedy: 08. Júl , 2008, 22:19:49 »

V inej diskusii na tomto fóre ste spomínali ze EL84 su vhodné na stary sound, max britsky heavy metal a tu písete ze v pohode sa na dsl 401  drtí hardcore.

ja hovorím prave o TSL a nie DSL to je skor take jazz rock a TSL skor tvrdšie  Som frajer
Zaznamenané
cubo
inventár podniku
Príspevkov: 4588

« Odpoveď #20 kedy: 09. Júl , 2008, 10:26:02 »

kto chce pocut vyhulene DSLko nech si pusti Gary Moore - Scars. to je zvuk jak hovado a mozem potvrdit ze aj dslko v reale hra presne tak isto... keby mam prachy tak berem ale 50w hlavu... na dsl401 som hral a to mi prislo take ukricane lebo to predsa ma len jeden reprak... na box som 401ku nepocul... ale gainu to ma pozehnane hlavne vdaka funkcii ultra gain... prakticky je to trojkanal... podla mna je dsl seria velmi vydarena... tslko sa mi uz tak nepacilo to bolo take ubzucanejsie... a zevraj sa aj tslka viac kazia neviem co je na tom pravdy... ale dsl su vyborne
Zaznamenané
MaTeS
stály hosť
Príspevkov: 1353

digitál je digitál, ten ničím nenahradíš ..

« Odpoveď #21 kedy: 09. Júl , 2008, 11:05:34 »

kto chce pocut vyhulene DSLko nech si pusti Gary Moore - Scars. to je zvuk jak hovado a mozem potvrdit ze aj dslko v reale hra presne tak isto... keby mam prachy tak berem ale 50w hlavu... na dsl401 som hral a to mi prislo take ukricane lebo to predsa ma len jeden reprak... na box som 401ku nepocul... ale gainu to ma pozehnane hlavne vdaka funkcii ultra gain... prakticky je to trojkanal... podla mna je dsl seria velmi vydarena... tslko sa mi uz tak nepacilo to bolo take ubzucanejsie... a zevraj sa aj tslka viac kazia neviem co je na tom pravdy... ale dsl su vyborne
Gary Moore - presne to je DSL ale pozor - on hra do cisteho kanalu !! ten ma nastaveny ako crounch a gain naplno. Dokrmuje to neakym tubescreamerom. Presne takto hram aj ja na svoju DSL100 je to masaker zvuk.
Som aj porovnaval DSL100 a DSL50 a ta 100vka je o nieco mohutnejsia ma vacsi objem akoby a neskôr ide do kompresie na koncovom stupni, jednoznacne radsej 100vku ako 50tku.. kombo je kdesi inde, to je ako bratranec hlav zo serie DSL.
TSLko som s DSLkom vedla seba neporovnaval, ale pocul som vseobecne pozitivnejsie ohlasy na DSL ako na TSL.
Zaznamenané

FALLGRAPP
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #22 kedy: 12. Júl , 2008, 13:35:32 »

ja hovorím prave o TSL a nie DSL to je skor take jazz rock a TSL skor tvrdšie  Som frajer
Hral som len na TSL, ale nemyslim, ze by to bol tvrdsi zvuk ako DSL. Ono toho gainu tam bolo dost, len sa treba vediet do toho spravne opriet a aj mozno aj kusok nakopnut boostrikom, aby to bol ten spravny metal.

dave1979, nemozes si to niekde vyskusat? Porozmyslaj nad tym Žmurk
Zaznamenané

dave1979
pravidelný návštevník
Príspevkov: 196

« Odpoveď #23 kedy: 12. Júl , 2008, 14:21:29 »

no kúpil som nakoniec Peavey Valveking 112...zatial som natom hral len doma...potichu to hra skoro tak isto ako trandák...akurát sa nato lepsie hrá..je to cistejšie..ale nezda sa mi ze by som si musel nato nejako extra zvykat na lampu  ?§!...uvidíme ked to vytočím viac  Zdravíčko..skreslenia to ma ale dostatok.
« Posledná zmena: 12. Júl , 2008, 14:25:01 od dave1979 » Zaznamenané

Poriadok je pre blbcov, inteligent zvlada chaos :D:D
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #24 kedy: 12. Júl , 2008, 20:01:36 »

(...) ale nezda sa mi ze by som si musel nato nejako extra zvykat na lampu  ?§!. (...)
Kup si nejaku napr. JCM900vku a uvidis Žmurk
Zaznamenané

homar
inventár podniku
Príspevkov: 3635

« Odpoveď #25 kedy: 21. Júl , 2008, 16:48:59 »

Kup si nejaku napr. JCM900vku a uvidis Žmurk
tak hento Peavey sa neda porovnat so ziadnym JCM
Zaznamenané

Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard
Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead
TC-Electronic Nova System
bodom
pravidelný návštevník
Príspevkov: 386

« Odpoveď #26 kedy: 18. September , 2008, 10:48:58 »

Mam možnosť kúpiť tento aparát (dsl401) za 16000... so zvukom som celkom spokojný. Jedinou nevýhodou je menšia hlasitosť. Ale v podstate čo ma zaujímalo keďže nemám predstavu ako sa pohybujú ceny aparátov, že či je cena adekvátna... Zapájam ho do externej bedne 4x12. Pôvodný plán bola kúpa DSL50 len na to sa nenasli financie tak zvažujem tuto možnosť... Zdravíčko
Zaznamenané

Zomrieš na lavičke, k...t
joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #27 kedy: 18. September , 2008, 11:08:26 »

to je dobra cena a dobry aparatik
Zaznamenané

homar
inventár podniku
Príspevkov: 3635

« Odpoveď #28 kedy: 18. September , 2008, 11:31:40 »

Mam možnosť kúpiť tento aparát (dsl401) za 16000... so zvukom som celkom spokojný. Jedinou nevýhodou je menšia hlasitosť. Ale v podstate čo ma zaujímalo keďže nemám predstavu ako sa pohybujú ceny aparátov, že či je cena adekvátna... Zapájam ho do externej bedne 4x12. Pôvodný plán bola kúpa DSL50 len na to sa nenasli financie tak zvažujem tuto možnosť... Zdravíčko
zvukovo dost dopohody amp, mne sa zvukovo velmi paci Na zdravie!
Zaznamenané

Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard
Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead
TC-Electronic Nova System
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #29 kedy: 18. September , 2008, 12:05:46 »

mne tiez, aj cenovo

len co pises, ze malo hlasny, to sa mi nezda
ten na ktorom som odohral par akcii ja hral dost hlasno aj na velkom podiu
Zaznamenané
Strán: 1 [2] 3 4 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.102 sekund, 23 otázok.