Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
27. November , 2024, 04:44:27
Strán: 1 2 3 [4] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Marshall DSL401,poradte  (Prečítané 9355 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
machura
nováčik
*
Príspevkov: 66

« Odpoveď #45 kedy: 02. December , 2008, 23:37:53 »

Nemusi to byt rack, ale musi to byt efekt, ktery umi vracet na vystup pouze zefektovany signal bez puvodniho ( a to vetsinou splnuji jen rackove efekty).
Jakmile se tam totiz vraci puvodni signal, staci, aby byl fazove posunuty ( coz vetsinou je) a odecte se s tim, co je v kombu (a vetsinou se to tak stane).
navic, RACK umi regulovat i uroven signalu, coz je potreba, protoze se pouzitim FX zesili lehce signal.

Zkousel jsem Marshall RG-1 chorus, ktery ma vynikajici zvuk, ve smycce to byl slaby odvar. To same Marshall EH1 - temer nefunkcni. Proto jsem si sehnal chorus Marshall Supervibe SV-1, ktery se uz neprodava, ale je analogovy a tudiz se da pouzit pred aparatem i na prebuzeni. Digitalni chorus pred aparatem udela ze zkresleni chemii. Jinak Chorusy SV-1 maji problemy s napajenim z napajece. Chce to ale original Marshall napajec ( da se koupit u nas za 300Kc (s pridanym nastavcem pro 4 efekty v cene), v chorusu jsem posunul virtualni nulu a je vse OK.

« Posledná zmena: 02. December , 2008, 23:39:52 od machura » Zaznamenané

Marshall TSL601, MC212 s 2x Vintage 30/60W-8Ohm => 16Ohm, Fender Stratocaster HSS MIM.
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #46 kedy: 02. December , 2008, 23:42:05 »

myslim, ze na vacsine modulacnych a dozvukovych efektov (aj krabickovyh) ide nastavit pomer wet/dry. ak sa nastavi na 100% zefektovaneho signalu, tak by nemal byt problem, ci nie?
Zaznamenané
Tom70
pravidelný návštevník
Príspevkov: 518

« Odpoveď #47 kedy: 03. December , 2008, 02:24:14 »

myslim, ze na vacsine modulacnych a dozvukovych efektov (aj krabickovyh) ide nastavit pomer wet/dry. ak sa nastavi na 100% zefektovaneho signalu, tak by nemal byt problem, ci nie?

Myslim ze nie. Totiz, ak by si potom takuto krabicku zapojil pred aparat a nastavil wet\dry na 100%, tak by do aparatu isli iba opakovania (z delayu), resp. bordel z modulacnych efektov, bez povodneho signalu. Stretol som sa akurat s tym ze sa da vystupny signal rozdelit na direct a effect, ktore pojdu do roznych vystupov. Mal som pozicany aj nejaky delay na ktorom sa "direct" dal uplne vypnut ale uz si nespominam co to bolo za krabicku. Alebo hovoris o niecom inom?
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #48 kedy: 03. December , 2008, 08:56:00 »

Myslim ze nie. Totiz, ak by si potom takuto krabicku zapojil pred aparat a nastavil wet\dry na 100%, tak by do aparatu isli iba opakovania (z delayu), resp. bordel z modulacnych efektov, bez povodneho signalu. Stretol som sa akurat s tym ze sa da vystupny signal rozdelit na direct a effect, ktore pojdu do roznych vystupov. Mal som pozicany aj nejaky delay na ktorom sa "direct" dal uplne vypnut ale uz si nespominam co to bolo za krabicku. Alebo hovoris o niecom inom?
nie, hovorim o nastavovani wet/dry na krabickovom efekte. mozno sa mylim v tom, ze sa to da na vacsine.
Zaznamenané
Tom70
pravidelný návštevník
Príspevkov: 518

« Odpoveď #49 kedy: 03. December , 2008, 09:21:35 »

nie, hovorim o nastavovani wet/dry na krabickovom efekte. mozno sa mylim v tom, ze sa to da na vacsine.

Ja som to este na ziadnej krabicke nevidel a ani nepovazujem za logicke aby to tam bolo, z dovodu ktory som uz spominal.
"ak by si potom takuto krabicku zapojil pred aparat ... tak by do aparatu isli iba opakovania ..."
Zaznamenané
machura
nováčik
*

« Odpoveď #50 kedy: 03. December , 2008, 09:42:06 »

Presne tak. Krabicky toto nemaji, protoze u nich se predpoklada, ze se zapojuji mezi kytaru a zesilovac, tzn, ze dal ma pokracovat kompletni zvuk.
Zaznamenané

Marshall TSL601, MC212 s 2x Vintage 30/60W-8Ohm => 16Ohm, Fender Stratocaster HSS MIM.
ff
miestny štamgast
Príspevkov: 2387

« Odpoveď #51 kedy: 03. December , 2008, 09:45:45 »

Presne tak. Krabicky toto nemaji, protoze u nich se predpoklada, ze se zapojuji mezi kytaru a zesilovac, tzn, ze dal ma pokracovat kompletni zvuk.
Ale majú-hlavne delaye.Akurát na niektorých je funkcia wet-dry,alebo mix,nazvaná inak,napr.volume,level...
« Posledná zmena: 03. December , 2008, 09:49:55 od ff » Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #52 kedy: 03. December , 2008, 10:21:32 »

Ja som to este na ziadnej krabicke nevidel a ani nepovazujem za logicke aby to tam bolo, z dovodu ktory som uz spominal.
"ak by si potom takuto krabicku zapojil pred aparat ... tak by do aparatu isli iba opakovania ..."
nevidim dovod aby to tak bolo, ked je na krabicke mozne nastavit pomer zefektovaneho a povodneho signalu  Žmurk zrejme sa nechapeme
Zaznamenané
machura
nováčik
*

« Odpoveď #53 kedy: 03. December , 2008, 13:55:30 »

kdyz to ta krabicka bude umet, tak prosim. V pripade, ze to ale neumi, musi jit pred zesilovac.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #54 kedy: 03. December , 2008, 14:47:35 »

kdyz to ta krabicka bude umet, tak prosim. V pripade, ze to ale neumi, musi jit pred zesilovac.

aj v pripade seriovej slucky ?
Zaznamenané
machura
nováčik
*

« Odpoveď #55 kedy: 03. December , 2008, 17:46:36 »

celou dobu se bavime o paralelni FX na TSL modelu.

Jestlize jwe smycka seriova, pak samozrejme vse funguje ok. Akorat to je pak takovy maly hybrid, protoze lampovy zvuk se prozene komplet cely tranzistorovym efektem a pak to leze zpet do lampoveho konce.
Zaznamenané

frakos
stály hosť
Príspevkov: 1380

« Odpoveď #56 kedy: 11. Jún , 2009, 19:50:09 »

Je normalne, ze sa toto kombo dost hreje? No dost, proste predny panel s potakmi a aj zadny su vyslovene horuce, uz pri obyvackovej hlasitosti.
Zaznamenané

johnzo
stály hosť
Príspevkov: 1051

A ČO SI TY UROBIL PRE DOBRO SOCIÁLEHO ŠTÁTU?!

« Odpoveď #57 kedy: 11. Jún , 2009, 20:14:46 »

Je normalne, ze sa toto kombo dost hreje? No dost, proste predny panel s potakmi a aj zadny su vyslovene horuce, uz pri obyvackovej hlasitosti.

väčšina kombičiek lampových aj nelampových hreje, lampové samozrejme oveľa viac, ale nič si z toho nerob.
Zaznamenané

keby som mal hrat na gitare, nemal by som cas tak pekne Vam sem vypisovat  Zdravíčko
gitara bez paky neni ani gitara ale plavacie prkno
[/quot
frakos
stály hosť
Príspevkov: 1380

« Odpoveď #58 kedy: 11. Jún , 2009, 20:18:41 »

...toto som potreboval pocut . . .diki Žmurk
Zaznamenané

Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #59 kedy: 13. Jún , 2009, 10:33:15 »

.... a je jedno pri akej hlasitosti
Zaznamenané
Strán: 1 2 3 [4] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.097 sekund, 23 otázok.