Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
28. November , 2024, 20:45:03
Strán: [1] 2 3 4 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Fender strat mexico - tremolo, struny sa rozladuju.  (Prečítané 10694 krát)
0 užívateľov a 9 Hostí prehliada túto tému.
RiZz0
pravidelný návštevník
Príspevkov: 173

« kedy: 13. Júl , 2008, 17:26:17 »

Ahojte chalani. Mam jeden problem. Doteraz som paku niejako nepouzival no rozhodol som sa ze budem. Kobylku som hodil uplne dole az na telo gitary. Pakujem iba smerom dole. Teraz mam jeden problem. Ak naladim gitaru a potom pouzijem paku, hrube E mi vyskoci takmer o pol tona hore. Trosku aj G. Ostatne drzia perfektne, neviete kde je problem? Diky...
Zaznamenané

Ten kto chce příliš moc, může ztratit úplne všechno, a kto chce zas od života moc málo, nemusí dostat vůbec nic.
zakky
Hosť
« Odpoveď #1 kedy: 13. Júl , 2008, 17:37:38 »

stara vec mozno to tu este niekde je, ale pravdepodobne je to v tom ze sati v nulaku niekde "zasekne struna" nastruhaj si trochu versatilky alebo tuhy z ceruzky a drbni do tych jamiek v nulaku Žmurk snad to pomoze

malo by to vlastne pomoct tak aby sa ti struna nezachytavala v nulaku
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #2 kedy: 13. Júl , 2008, 17:41:37 »

mexico fender ma kesteny nulty prazec - zaklad uspechu. uz ide len o to, ci idu struny cez neho maximalne rovno, tj ci su drazky na ne co najrovnomernejsie. potom treba zohnat najjemnejsi smirgel, prehnut ho vejpul a tie drazky co najviac vyhladit / vylestit. a potom uz len mazat a malo by to drzat. inak vintage tremolo nie je urcene na velke pakovanice, skorej na jemnejsie, vibrato a tak. aj hendrix na koncerte ked zapakoval viac, tak bol hned rozladeny. to potom miesto kosteneho nulteho prazcu valcekovy nulty prazec, tam sa struny netru.
Zaznamenané
RiZz0
pravidelný návštevník

« Odpoveď #3 kedy: 13. Júl , 2008, 17:49:27 »

Nooo, skusal som ceruzku moc to nepomohlo. Teda vobec...aj tak dik.

No a myslim ze na tej gitare uz nieje original nulty prazec. A celkom sa bojim do toho zasiahnut aby to nebolo este horsie. Nemoze to byt este v niecom inom???
Zaznamenané

Ten kto chce příliš moc, může ztratit úplne všechno, a kto chce zas od života moc málo, nemusí dostat vůbec nic.
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #4 kedy: 13. Júl , 2008, 17:52:29 »

a aky tam je nulty prazec, ked nie original ? co si pamatam, tak na mexicach boli seriozne nulaky, naco by to niekto menil ?
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #5 kedy: 13. Júl , 2008, 17:53:12 »

jo - pekne a kvalitne navynute struny nie su iba o estetike, ale aj o kvalite ladenia a drzania ladenia
Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #6 kedy: 13. Júl , 2008, 17:54:21 »

Mňa tieto problémy netrápia, FR to istí  Na zdravie!
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #7 kedy: 13. Júl , 2008, 17:56:02 »

...Nemoze to byt este v niecom inom???

nema byt v com - struna sa jednoducho zadrhne v drazke a nevrati sa do povodnej polohy, to je cele.
Zaznamenané
RiZz0
pravidelný návštevník

« Odpoveď #8 kedy: 13. Júl , 2008, 18:01:21 »

Sa mi vidi ze ten nulak ze z niejakej slonoviny alebo niejakej kosti (takej niejakej haluze). O tom navijani to je pravda, teraz sa mi zrovna nepodarilo moc to ecko. Navinul som presne 2 koliecka... 3 zacina...

A FR ma absolutne nebere... :)
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #9 kedy: 13. Júl , 2008, 18:22:21 »

no potrap sa - vies v com je princip, tak sa skus logicky zamysliet, ako by si mohol tomu pomoct co najviac. mrkni si, ake nulaky maju vyssie serie modernych Stratocasterov. za zamyslenie stoji aj mosadzny nulty prazce, alebo tie novodobe synteticke materialy, TUSQ a pod... alebo ked sa necitis poriesit si to sam, odnes to niekomu na zestelovanie alebo drobnu upravu...
Zaznamenané
RiZz0
pravidelný návštevník

« Odpoveď #10 kedy: 13. Júl , 2008, 18:38:42 »

jj, jasne skusim nieco vydumat. Urcite to bude vtom. Ak pouzijem paku, ton ide hore, a pokial natiahnem samotnu strunu tak ton ide dole... idem vyskusat ten brusny papier... keby mal niekto niejaky lepsi napad dajte vediet Žmurk dakujem vsetkym....
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #11 kedy: 13. Júl , 2008, 18:44:08 »

... idem vyskusat ten brusny papier... .

ale uplne jemny, 800vku a vyssie. a potom tu verzatilku nastruhaj. ja som inak pouzival aj silikonovu vazelinu, da sa to kupit v lekarni, je to mastny zaklad masti a kremov a tak.
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #12 kedy: 14. Júl , 2008, 09:25:23 »

prebrusit drazky v nulaku, namazat niecim (tuha, silikon), naucit sa poriadne navijat struny na koliky - to by malo pomoct vyriesit tvoj problem - ak tam je obycajny plastovy nulak, tak pomoze vymena za nejaky tusq, tremnut, roller nut alebo nieco podobne
Zaznamenané
pelko
miestny štamgast
Príspevkov: 2146

« Odpoveď #13 kedy: 14. Júl , 2008, 11:11:35 »

Nikdy som nechápal načo sú dobré ložiskové/valčekové nuláky... Vďaka tejto téme som to pochopil  No hanbím sa..
Čiže určite sa to dáva iba na gitary s floydom a tremolom, je tak?
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #14 kedy: 14. Júl , 2008, 11:15:33 »

Nikdy som nechápal načo sú dobré ložiskové/valčekové nuláky... Vďaka tejto téme som to pochopil  No hanbím sa..
Čiže určite sa to dáva iba na gitary s floydom a tremolom, je tak?
tam kde treba znizit trenie strun na nultom prazci na minimum - cize jednozvratne a dvojzvratne tremola. floyd rose tremolo je system, ktory pocita s tym, ze sa pouzije zamykaci nulty prazec.
Zaznamenané
Strán: [1] 2 3 4 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.088 sekund, 23 otázok.